Homeopaattiset lääkkeet antavat paranemisärsykkeitä

Homeopatia on lääketieteellinen hoitomuoto, joka perustuu kaltaisperiaatteelle, eli oire voidaan parantaa kaltaisellaan aineella.

Periaatteen tunsi jo aikoinaan lääketieteen isä, kreikkalainen Hippokrates. Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia (1755–1843).

Tutkimukset ja käytännön kokemus viittaavat siihen, että homeopaattinen lääke antaa spesifisen impulssin elimistön itsesäätelylle ja sairautta korjaavalle prosessille.

Esimerkiksi soluvaurion yhteydessä on kokeellisesti osoitettu, että solunkorjaajaproteiinit kohoavat merkittävästi homeopaattisen lääkkeen vaikutuksesta.

Homeopaattinen lääke toimii siis parantavan ärsykkeen antajana elimistössä.

Homeopaattiset aineet valmistetaan aina lääketehtaissa, standardisoidun farmakopean HAB:n (Homeopathische arzeneimittel buch) ohjeiden mukaan. Homeopaattiset tuotteet valmistetaan yleisiä lääkkeiden valmistussääntöjä noudattaen. Ne takaavat lääkkeiden puhtauden ja siisteyden.

Homeopaattiset valmisteet ovat voimakkaasti laimennettuja, joten niillä ei ole enää minkäänlaista myrkky- tai allergiavaikutusta. Siksi niitä voidaan käyttää kaikkina ikäkausina vauvasta vaariin, myös odotus- ja imetysaikana. Homeopaattisilla valmisteilla ei ole myöskään yhteisvaikutusta tavanomaisen lääkityksen kanssa, siksi niitä voidaankin käyttää rinnakkain.

Homeopatian taikauskoksi leimaavat sanovat mielellään homeopatiaa uskolla parantamiseksi. Viime aikoina on kuitenkin ilmestynyt tutkimuksia, joissa on todettu esimerkiksi masennuslääkkeiden tehoa vertailtaessa, että placeboa saanut kontrolliryhmä toipui yhtä hyvin kuin oikeaa masennuslääkettä saaneet, mutta ilman haittavaikutuksia.

Johtopäätösten vetämiseen tarvitaan kuitenkin vielä lisää riippumatonta tukimusta.


Homeopatiaa kotihoidossa

• Homeopaattinen hoito on tehokkaimmillaan, kun päästään hoitamaan akuuttia alkavaa vaivaa. Esim. nuhaa, yskää, kurkku-, korva- tai poskiontelotulehduksia, pääkipua, virtsatieinfektiota, iskiasta ja loukkaantumisia sekä monia muita vaivoja.
• Oikein valitun homeopaattisen aineen vaikutukset voivat näkyä jopa muutamissa minuuteissa. Jos taas kysymyksessä ovat pitempiaikaiset ongelmat, voivat hoidon vaikutukset näkyä vasta muutamien päivien tai viikkojen kuluessa hoidon aloittamisesta. Usein homeopaattiset valmisteet estävät sairauden puhkeamisen tai sairauden oireet jäävät vähäisiksi.
• Vakavissakin tiloissa nopeasti aloitettu homeopaattinen hoito voi pelastaa jopa potilaan hengen, siksi kotona olisi hyvä olla tärkeimmät homeopaattiset ensiapuaineet. Homeopaattisia aineita käytetään ensiapuna kunnes päästään lääkärin hoitoon. Homeopaattisia valmisteita voi käyttää myös rinnakkain tavanomaisen lääkityksen kanssa.
• Markkinoilta löytyy sekä yksittäis- että yhdistelmävalmisteita. Yhdistelmävalmisteissa on useampaa samantyyppisesti vaikuttavaa ainetta, joten ne ovat hyvä vaihtoehto itselääkintään akuuttien vaivojen yhteydessä.
• Kroonisissa vaivoissa parhaat tulokset saavutetaan löytämällä potilaalle yksilöllisesti oireisiin sopiva yksittäisaine. Tämä vaatii yleensä klassisen homeopaattikoulutuksen saaneen homeopaatin vastaanotolla käyntiä.

Lähde: www.luontaisnetti.fi

Lue lisää:

Viranomaiset ajavat homeopatiaa alas

6 kommenttia

 1. Homeopaattisia valmisteita todella laimennetaan niin ettei haittavaikutuksia pitäisi olla, nimittäin alkuperäistä lääkeainetta näissä valmisteissa ei ole enää ollenkaan.

  Olennainen osa tätä laimennusprosessia on maaginen hölskytys, jolla aineen ominaisuudet muka siirtyvät veteen, sitten taas laimennetaan ja hölskytetään.

  Päätelkää itse onko tällainen touhu lääketiedettä.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 2. Pääsin astmasta eroon/oireettomaksi suuhun suihkutettavalla homeopaattisella lääkkeellä. Näiden kalliiden mitä lie lääkevalmistajat ei tykkää.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 3. Kyllä homeopatia toimii. Sellaisten joillaei ole kokemusta on turha mollata, kannattaa kokeilla ja vasta sitten kertoa mitä mieltä on asiasta. Homeopatia on ihan yhtä pätevä hoitomuoto kuin mikä muu tahansa. Niin ja jos vertaa ”lääketieteen” ns. hoitoihin ei homeopatialla saada potilaille lisäsairauksia niinkuin lääketehtaiden kehittämillä ns. lääkkeillä. Tämä on tosi

  Plusääni(2)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat