Homeopatian arvoitus selviämässä: teho perustuu veden muistiin

Homeopatia ei ole lumelääke, ainakaan ranskalaisen virustutkija Luc Montagnierin mukaan. Hänen tutkimuksensa ovat todentaneet veden muistin.

Nobel-palkittu professori Luc Montagnier järkyttää homeopatian vastustajia kertomalla, että vedellä on muisti, joka säilyy monien laimennosten jälkeenkin.  Ajatus on yksi homeopatian toimivuuden perusta, sillä homeopatia perustuu lääkkeen laimentamiseen. Homeopatiassa lääkettä laimennetaan, kunnes lääkeaineen haittavaikutuksia ei enää ole. Montagnierin tutkimukset todentavat, että lukuisien laimennusten jälkeen lääkeaineen tehot eivät katoa.

Montaignier on virustutkija, joka on muun muassa löytänyt yhteyden HIVin ja AIDSin välillä.

Montagnier on havainnut, että liuokset, joissa on virusten ja bakteerien DNAta pystyvät lähettämään alhaisia radioaaltoja. Nämä aallot vaikuttavat molekyyleihin niiden ympärillä ja muuttavat niiden rakenteita järjestelmälliseksi. Hän on havainnut, että aallot pysyvät vedessä, vaikka vesi olisi laimennettu monta kertaa.

Esimerkiksi homeopaattisissa rokotteissa käytetään normaalin lääketieteen tapaan eläviä bakteereja, joita tosin laimennetaan. Kuubassa käytetty homeopaattinen rokote oli Leptospiroosis bakteerista tehty rokote, joka toimi erinomaisesti, vaikka normaali rokote ei toiminut. Myös kausi-influenssaa vastaan tarkoitetussa homeopaattisessa Influenzinum-valmisteessa on käytetty influenssaviruksia.

Kirjoittaja on diplomihomeopaatti Luontaislääkintäkeskuksesta.

45 kommenttia

 1. Kuka tahansa fysiikkaa ja/tai radiotekniikkaa hiukan tunteva ei voi kuin nauraa tuolle radioaaltojutulle.

  Vedellä ei ole muistia.

  Plusääni(2)Miinusääni(2)
  1. Uutisessa on sen verran totta siteeksi, että Luc Montagnier on todellakin Nobel-palkittu virustutkija ja hän on tosiaan tutkinut bakteerien lähettämiä radioaaltoja veriplasmassa. Hänen paperinsa ei suoraan mainitse homeopatiaa, mutta koejärjestelyt muistuttavat hyvin läheisesti homeopaattien käyttämiä kikkailuja, ihan ravisteluja myöten. Ilmeisesti hän on liputtanut avoimesti ainakin homeopatian kaltaisten vaikutusmekanismien puolesta taannoisessa nobelistien konferenssissa, mikä on saanut tietysti homeopatiaan uskovat riehaantumaan ja nobelistikollegat puistelemaan päätänsä.

   En vielä ehtinyt hakea käsiini alkuperäislähteitä, mutta tässä blogissa paperia referoidaan selkokielellä aika perusteellisesti:
   http://neshealthblog.wordpress.com/2010/09/15/the-montagnier-paper-%E2%80%93-a-plain-english-account-by-rachel-roberts/

   Tulokset ovat kyllä vähintäänkin jänniä. Sen verran jänniä, että herää kyllä kysymys, miten paljon dramaattisia havaintoja mahtuu yhteen tieteelliseen paperiin. Se että tiettyjen bakteerien DNA tuottaisi heikkoja radiosignaaleja, ei ole poissuljettua mutta olisi kyllä ihan uutta tietoa mikrobiologian saralla. Toisaalta sattuuhan näitä, eräs aivojen biologiaa tutkiva ystävänikin mittasi vahingossa hissin aiheuttamaa sähkökenttää herkällä mittauslaitteistollaan ja sai siksi ”jänniä” tuloksia. Tämän takia en pidätä hengitystäni tulosten kanssa. Toivotaan että tuohon joku muukin tarttuu ja osoittaa havainnot joko toistettaviksi – tai mahdottomiksi toistaa.

   Sanottakoon nyt tässä, että pidän homeopatiaa (tällä hetkellä) perustelemattomana ja mihinkään tieteellisiin havaintoihin perustumattomana magiana. Tämä käsitykseni perustuu nykyiseen tietämykseen aineen rakenteesta ja biologisista prosesseista. Olen kuitenkin valmis muuttamaan käsitystäni jos todistusaineistoa löytyy. Siihenhän tiede perustuu. Jos tuossa tutkimuksessa on yhtään perää, siitä kuullaan varmasti vielä monelta suunnalta. Sillä välin turvaudun edelleen apteekkituotteisiin 😉

   Täytyy muistaa, että tieteellinen keskustelu ei pääty artikkelin julkaisemiseen, vaan vasta *alkaa* siitä 🙂

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
   1. Jatkoa edelliseen, Voiko olla näin tietämätöntä porukkaa vai onko nuo kommentit ihan huvinvuoksi kirjoitettu. On se kyllä niinkin, että minä en usko että ihminen on edes kuussa käynyt, koska tiedemaailma ei ole tuon pidemmälle edistynyt edes ihmisen sairauksien parantamisessa niin miten se olisi muka voinut käydä kuussa. On taidettu ottaa kuvia saharan erämaasta muka kuumaisemina. Tosiasia on kuitenkin että kyllä homeopatia ja muu luonnonlääkitys tulee vielä päihittämään nämä nykyiset hoitomuodot ylivertaisuudellaan ja ihmisiä vahingoittamattomuudellaan.

    Plusääni(3)Miinusääni(4)
  1. Okei, tuo oli harvinaisen valaiseva kirjoitus. Kun julkaisee omassa lehdessään, saa tietysti nopeasti läpi jänniä tuloksia. Ja kun laskuttaa koekaniineiltaan (tässä tapauksessa autististen lasten epätoivoisilta vanhemmilta) rahaa, ei tarvi ikävää puolueetonta tutkimusrahoitusta.

   Luulen että ei tarvi lukea enempää tuosta bakteeriradiosta. Menee samaan sarjaan kylmäfuusion kanssa.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
   1. Naulan kantaan, tässähän toistuu kylmäfuusiofarssin kuvio täsmälleen!

    Pätevä ja arvostettu tutkija alkaa puuhastelemaan oman alansa ulkopuolella ”hieman” hämärän projektin kimpussa, tulkitsee puutteellisen koejärjestelyn tuloksia virheellisesti ja luulee tehneensä suuren löydön.

    Sitten kiirehditään itse pitämään meteliä asiasta ja saadaan kannattajia niinikään porukasta jolle koejärjestelyt ja niiden tulkinta tai jopa koko tieteenteon periaate on epäselvä.

    Viimeistään siinä vaiheessa kun puhutaan radioaaltojen jäämisestä veteen, huuhaahälyttimen pitäisi soida jo peruskoulufysiikan kunnialla suorittaneen päässä.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
   1. Hyvä Jussi,
    Linkkisi johtaa homeopaattien sivulle, jossa Montagnierin paperia siteerataan ja selitetään maallikoille ymmärrettävästi. Ei se ole todistusaineistoa, että sitä alkuperäistä tutkimusta hoetaan uudestaan ja uudestaan. Se on ”hauki on kala, hauki on kala”-argumentti.

    Toistaminen tarkoittaa tieteessä samojen koetulosten saamista johdonmukaisesti eri kerroilla, ei saman väitteen hokemista. Vasta kun jonkin tieteellisen havainnon pystyy toistamaan joku toinen riippumaton taho (mielellään ”kuka tahansa” eikä vain joku yksittäinen tutkija) samoilla koejärjestelyillä mielivaltaisen monta kertaa, tuloksia voidaan pitää luotettavina.

    Tieteessä on hyvä periaate: ”Extraordinary results require extraordinary proof”. Siis suomeksi: mitä veretseisauttavampi tutkimustulos, sitä järeämmät todisteetkin tarvitaan. Todisteeksi ei riitä, että olisi ”kivaa” tai jollekin taholle tosi hyödyllistä, että asia X on totta. Montagnierin esittämä väite on niin ”jännä”, ts. muuttaisi nykyistä tieteellistä tietämystä niin paljon, että se vaatii todella aukottomat todisteet. Todistustaakka on niillä, jotka radikaaleja väitteitä esittävät.

    Minulla ei henk.koht. olisi mitään sitä vastaan, että homeopatia olisi totta. En menettäisi kasvojani tai yöuniani, jos se osoitettaisiin toimivaksi. Ts. minulle ei olisi ”hyötyä” todisteiden pimittämisestä eikä ole tarvetta olla uskomatta *aitoa* todistusaineistoa. Mutta todistustaakka on silti homeopaateilla ja tuo Montagnierin avaus ei mielenkiintoisuudestaan huolimatta yksinään riitä todisteeksi.

    Koejärjestelyt eivät ole koskaan helppoja. Seuraava askel, jos nyt joku haluaa tuon ottaa vakavasti, olisi nähdä Montagnierin data eli raa’at mittaustulokset (eikä esim. kolmannen osapuolen tulkintaa niistä) ja selvittää koejärjestelyn mahdolliset puutteet ja virhelähteet. Viittaan uudemman kerran ystäväni epäonnistuneeseen tutkimukseen, jossa läheisen hissin moottori aiheutti satunnaista hikkaa aivosolujen sähkökenttää mittaavaan herkkään laitteistoon 🙂 Tällaiset pienet yllärit kuuluvat kokeellisen tieteen arkipäivään, mutta sitä suuremmalla syyllä kaikki tällaiset virhelähteet pitää sulkea pois ennen kuin lähtee RAHASTAMAAN keksinnöllään, kuten Montagnier on tehnyt.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Lisäisin vielä edelliseen viestiini:

  Homeopaattisia ”lääkkeitä” ei kaiketi valmisteta viruksista tai bakteereista?

  Jos tuon nobelistin tutkimus pitääkin paikkansa miten se siis liittyisi homeopaatin tippoihin/pillereihin joita
  ei valmisteta noista taudinaiheuttajista(vaan samanlaisia oireita aiheuttavista aineista)?

  Luc Montagnier ei suinkaan saanut nobeliaan tästä
  veden muisti- ”keksinnöstään” vaan aiemmista ja kiistattomista ansioistaan.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Diplomihomeopaatti on yhtä kova oppiarvo kuin diplomiastrologi, diplomivampyrologi tai diplominoita.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 4. Homeopaatit kirjoittavat puhdasta roskaa:

  A recent study is being cited as support for homeopathy. For instance, the Homeopathy World Community website says

  Luc Montagnier Foundation Proves Homeopathy Works.

  Dana Ullman cites it in the comments to this blog

  And I assume that you all have seen the new research by Nobel Prize-winning virologist Luc Montagnier that provides significant support to homeopathy.

  Nope. Sorry, guys. It doesn’t. In fact, its findings are inconsistent with homeopathic theory.

  http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=2081

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Poimin tällaisen artikkelin kirjoittajan sivuilta http://www.luontaisnetti.fi Vaikuttaa ammattitaitoiselta porukalta.

   ”Homeopatia on lääketieteellinen hoitomuoto, joka perustuu kaltaisperiaatteelle, similia similibus curentur eli kaltainen voidaan parantaa kaltaisellaan.

   Tämän periaatteen tunsi jo aikoinaan lääketieteen isä, kreikkalainen Hippokrates. Homeopatian perustajana pidetään saksalaista lääkäriä Samuel Hahnemannia (1755-1843). Toimiessaan lääkärinä hän oli tyytymätön aikansa lääketieteeseen, lääkkeiden aiheuttamien voimakkaiden sivuvaikutusten vuoksi. Hän luopui lääketieteen harjoittamisesta ja paneutui kemiaan ja kirjallisiin tehtäviin. Kääntäessään englantilaisen professori Cullenin kirjaa kiniinin eli kiinanpuun parantavista vaikutuksista malariaan, Hahnemann ei ollut tyytyväinen Cullenin selitykseen, jonka mukaan kiinanpuu tehosi tautiin karvaan makunsa vuoksi. Niinpä Samuel Hahnemann teki itsellään lääkeainekokeilun ja otti kiinanpuu kuurin. Ei tiedetä mikä sai hänet toimimaan näin, mutta se joka tapauksessa johti lääketieteen aivan uuteen aikakauteen.

   Lääketieteessä on aina ajateltu, että kun kehossa syntyy jokin oire on otettava lääkettä, joka poistaa oireen. Kiinanpuu kuurinsa aikana Hahnemann puolestaan havaitsi, että malariaan tehoava lääke sai aikaan terveellä henkilöllä samankaltaisia oireita, mutta lievempinä ja lyhytkestoisempina kuin malaria aiheuttaa. Moni olisi pitänyt havaintoa vain yhtenä poikkeuksena, mutta Hahnemann asiasta innostuneena jatkoi kokeitaan.

   Myöhemmin nämä kokeet osoittivat tämän ”sattumanvaraisen” havainnon luonnon laiksi eli kaltainen voidaan parantaa kaltaisellaan. Tutkimukset ja käytännön kokemus viittaavat siihen, että homeopaattinen lääke antaa spesifisen impulssin elimistön itsesäätelylle ja sairautta korjaavalle prosessille. Esim. soluvaurion yhteydessä on kokeellisesti osoitettu, että solunkorjaaja proteiinit (HSP-heat shock proteins) kohoavat merkittävästi homeopaattisen lääkkeen vaikutuksesta. (Allgemeine Homeopathische Zeitung 1996/2 s.56) Homeopaattinen lääke toimii siis parantavan ärsykkeen antajana elimistössä.
   HAHNEMANN JATKOI LÄÄKEAINEKOKEILUJAAN

   Hahnemann halusi myös kokeilla joitakin yleisessä käytössä olleita sen ajan lääkkeitä, kuten elohopeaa ja arsenikkia. Myrkyllisyytensä vuoksi näitä piti kuitenkin laimentaa ja hän jatkoi laimentamista kunnes kaikki myrkkyvaikutus oli poissa. Laimennoksesta huolimatta lääkeaineen teho säilyi. Näin Hahnemann oli löytänyt vaarattoman ja tehokkaan lääkin-tämenetelmän, jolla ei ole haitallisia sivuvaikutuksia.
   Laimennoksen yhteydessä tapahtuvaa ravistelua kutsutaan potensoinniksi, jolloin lääkeaineen ”informaatio” siirtyy vesi-alkoholi-liuokseen ja toimii parantavan ärsykkeen antajana sairaassa ihmisessä. Hahnemann laajensi lääkeainekokeiluja ensin perheenjäseniinsä, sittemmin aloitettiin systemaattiset lääkeainekokeilut, joita tehdään edelleen vielä tänäkin päivänä samoilla periaatteilla. Näiden lääkeainekokeilujen pohjalta koottiin kattava kuvaus kustakin lääkeaineesta minkälaisia vaivoja kyseisellä aineella voidaan hoitaa ja tätä kutsutaan lääkeainekuvaksi.
   Homeopatiassa sairaan ihmisen oireilla on tärkeä merkitys, sillä sairauden oireet johdattavat meidät oikean homeopaattisen lääkkeen luo ja mitä paremmin potilaan oireisto vastaa lääkeainekuvaa, sitä varmemmin hän saa avun vaivoihinsa homeopaattisesta lääkeaineesta

   OVATKO HOMEOPAATTISET AINEET TURVALLISIA

   Koska homeopaattiset valmisteet ovat niin voimakkaasti laimennettuja, niillä ei ole enää minkäänlaista myrkky- tai allergiavaikutusta. Siksi niitä voidaan käyttää kaikkina ikäkausina vauvasta vaariin, myös odotus- ja imetysaikana. Homeopaattisilla valmisteilla ei ole myöskään yhteisvaikutusta tavanomaisen lääkityksen kanssa, siksi niitä voidaankin käyttää rinnakkain.

   Homeopaattiset aineet valmistetaan aina lääketehtaissa, standardisoidun farmakopean HAB:n (Homeopathische arzeneimittel buch) ohjeiden mukaan. Yleisiä lääkkeiden valmistussääntöjä noudatetaan, GMP ja GLP. Ne takaavat lääkkeiden puhtauden ja siisteyden.”

   Plusääni(0)Miinusääni(3)
 5. Homeopatia ei ole lääketiedettä lainkaan. Totta tuossa tarinassa on homepatian historia, eli että sen kehitti Hahnemann. On myös totta, että tuotteet ovat voimakkaasti laimennettu, siksi niillä ei ole myrkky- eikä alergiavaikutuksia, koska niillä ei yleensäkään mitään vaikutusta! Kuten tuolla aikaisemmin on jo todettu, niin liuoksesssa ei molekyyliääkään alkuperäistä ainetta.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)
  1. Niinkö? Tässä pätkä linkkisi tekstistä joka mielestäni kertoo paljon:

   The statistical analysis section of the paper is quite long, but fails to address fundamental problems. There was, in effect, no control group. There was an opportunity to apply this alleged therapy on one group and placebo (chuckle) on another and compare rates of disease in each group. This wasn’t done. The entire population in question was treated, and rates of disease recorded. The authors note that leptospirosis is occurs in cycles, and there is no reason to think that the drop in disease seen after the application of homeoprophylaxis is due to the intervention rather than to the natural course of the endemic.

   Eli kontrolliryhmä puuttui!!!

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
  2. Nimimerkki ”Tuomio”, tarkoitit että tässä tulee tuomio homeopatiauutiselle?
   Anteeksi hätäinen vastaukseni.

   Tuohan tosiaan on tavallista hömppähoidoissa, aaltomaisesti esiinyvissä tai aaltomaisesti oireilevissa sairauksissa tuodaan esiin hoidon ”teho” kun epidemia luontaisesti laantuu tai sairaudessa koittaa helpompi vaihe.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 6. Siis, tuohan on kauhea ihminen tuo Montagnier.
  Autistilasten vanhempien pitää maksaa sen 2000 euroa että noi saavat iskeä lapsilta suonta ja pistää kuukausien maraton-antibioottikuureille, joka tuhoaa suoliston. Pahempi kuin se Wakefield !

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
  1. Ootko se Skepsis joka touhuaa ympäri nettiä vaihtoehtohoitoja ja vitamiineja vastaan. Haet tieteellisiä tutkimuksia joissa on tuloksia jotka kelpaavat agendaasi. Esim. se jossa tupakoitsija kuoli otettuaan lääketestissä A-vitamiinia, mutta et viitsinyt tuoda ilmi, että vitamiini oli synteettinen valmiste.

   Plusääni(1)Miinusääni(2)
 7. Joka toinen suomalainen popsii säännöllisesti lääkkeitä. Lisäksi me suomalaiset vetelemme eniten koko maailmassa tulehduskipulääkkeitä, ja joka vuosi noin 300 ihmistä kupsahtaa näihin verrattomiin käsikaupan nappuloihin. Nämä ovat vielä pieniä lukuja yhden professorin arvioon, jonka mukaan tuhansia suomalaisia heittää vuosittain veivinsä pillereiden takia. Ja jostain syystä virallisia lukuja ei saa kaivamallakaan esiin.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 8. Skepsis vain naureskelee täälläkin ja haukkuu hömpäksi. Todellisuudessa homeopatiaa ja vaihtoehtohoitoja pelätään tosissaan, kun kommentitkin jälleen äänestetään varmuuden vuoksi pimeiksi. Zionazien omistaman lääketeollisuuden juoksupojat taistelevat oikeasti verissä päin ainoan oikean totuutensa puolesta. Muuten EU:n on kohta määrättävä vaihtoehtohoidotkin vain lääkejättien omaksi bisnekseksi, johon mulla ei ole asiaa. Sen jälkeen onkin toinen ääni kellossa.

  Saapa nähdä, miten ohjelman Akuutto kotilääkäri puhuu luontaistuotepillereistä, kun ne saadaan apteekkiin? Ehkäpä pilkkaaminen loppuu ja niihin suhtaudutaan myönteisesti.

  Plusääni(0)Miinusääni(3)
  1. Skepsiksillä näyttää olevan kova kampanja homeopatiaa vastaan, ei ihme sillä he ovat jo osoittaneet olevansa pseudoja jotka tukee lääketeollisuutta. Siis rikollisjärjestön sivuhaara, ja tekevät sitä törkeän tahallisesti.

   Plusääni(1)Miinusääni(2)
    1. Näin todella on.

     Ennemmin tai myöhemmin tuollaista sattuu sellaisella foorumilla minne ei vaadita rekisteröitymistä.

     Ehdotan ylläpitäjälle että kommentoimiseen vaaditaan jonkinlainen rekisteröityminen.
     Vatii tietysti hieman työtä ylläpidolle.

     Plusääni(0)Miinusääni(2)
   1. Tutustupa Jussi, vaikkapa Markku Myllykankaan näkemyksiin.

    Medikalisaatiota ja ylenpalttista lääkitsemistä kritisoidaan kyllä skeptikkojenkin toimesta.
    Miten tämä sopii yhteen käsityksesi kanssa että Skepsis ry olisi lääketehtaiden äänitorvi?

    Homeopaattiset lääkket ja luontaistuoteetko sitten eivät ole bisnestä?

    Lääkkeiltä vaaditaan jonkinlaista osoitusta tehosta, luontaistuotteilta ja homeopaattisilta valmisteilta ei.

    Homeopatiaa vastustan siksi etten halua että samankaltaisuusmagiaan pohjautuvan uskomushoidon
    asemaa pönkitettäisiin.
    Jos yhteiskunnan varoja aletaan käyttää uskomushoitoihin, se on pois jostain muualta.

    Plusääni(2)Miinusääni(1)
    1. ”Homeopaattiset lääkket ja luontaistuoteetko sitten eivät ole bisnestä?”

     On bisneksillä hieman eroa ainakin ja mahodllisella vilunkipelillä lääketeollisuuden valtaan, mahtiin ja liikevaihtoon verrattuna. Väärinkäytöksetkin ja epäterveet ilmiöt ovat eri luokkaa. Esimerkiksi nimim. Vanhat tavat kirjoittaa seuraavasti Usarissa foorumiosastolla:

     ”30.1.2011 10:36 Vanhat Tavat (nimimerkki) .SSRI-lääkkeet ovat nopeutetulla menettelyllä käyttöön otettu, eli pitkäaikaisseuranta on vasta käynnissä, pahalainen kun on kallis ja vanhat lääkkeet joita käytetty ja hyviksi havaittu, pienen osan väärinkäyttöä ja mahdollista riippuvuutta lukuun ottamatta, patenttien vanheneminen osui liikaa siivuun joka tietyille tahoille luvattu! Kun SSRI-lääkkeet vaikenemisesta huolimatta riippuvuutta aiheuttavat, sekä erittäin laajoja sivuvaikutuksia, pitäisi jo selvittää kytkökset lääkintä viranomaisten rahansaannin kanssa! Tosiasiassahan tutkimukset serotoniinin kohdalla tehtiin maamme sairaalassa, pääkaupunkiseudulla Jenkki rahalla! Vaiettu tosiasia että vaikutus ei juurikaan blaseposta eroa, paitsi hinnaltaan ja sivuvaikutuksiltaan! Tutkimuksen aikaan otettiin kaikilta joilta vaan suostumuksen sai, selkäydinpunktio, joka lähetettiin analysoitavaksi rapakon taa, nykyisinhän lääkkeitä määrätään jopa potilasta näkemättä!
     Serotoniini on kuitenkin vain yksi välittäjäaine, jonka keinotekoinen, tai luonnollinen epäsuhta vaikuttaa myöskin muihin välittäjiin, asia mikä on sivuutettu kumman helposti! Näistä maamme tutkimuksista ollaan kovin vaiettu, kun ihmiskokeiden suorittaminen maassamme on maan tapa ollut vaikka kuinka pitkään, Vihreät saaneet haluamansa ja eläinkokeita vähennettyä…
     Mielialalääkitystä määrätään nykyisin järjettömiä määriä, uusia käyttötarkoituksia keksitään liukuhihnalla, nyt jo tupakan vieroitukseen ja vaihdevuosiin!
     Terapia mielenterveys potilailla ollaan vähennetty rankalla kädellä, hulluimpina tavoitteina sulkea mielisairaalat maamme imagolle haitallisina, toivon kovin ettei realisoidu moinen järjettömyys!
     Kun lääkitään aivosähkökemiaa muuttamalla ympäristön aiheuttamia oireita, hälyttävä tilanne vain pahenee! Lääketeollisuuden rahanhimo on karannut jo aikoja sitten järjettömyyksiin, valvonta joko täysin surkeaa tai korruptoitua, sillä erittäin vaarallisia lääkkeitä markkinoille päästetty! Patenttien vanhetessa lobbarit koettavat kyseisten lääkkeiden käytön saada siirtymään uusiin ja patentoituihin, maksetut viranomaiset tottelevat rahaa, kuinkas muuten!
     Ennaltaehkäisy on maassamme kirosana, vasta nyt pyhä lehmämme THL d-vitamiinisuositusta nosti, vaikka sairauksien ehkäisy kyseisen tuotteen kohdalla tiedetty vaikka kuinka pitkään!
     Kun väestömme vanhenee, saavat monet kiittää itseään monien luontoperäisten lääkkeiden ja ravintolisien saannin estämisestä, maallamme vaan ei olisi varaa sokeana seurata lääketeollisuuden määräyksiä, muussa tapauksessa eutanasia kustannustehokkaana tulee käytännöksi, edes eliitti ei siitä rahalla selviä, kuten kuvittelevat!
     Eivätkö päättäjät omia lapsiaan ja lapsenlapsiaan ajattele lainkaan?
     OLISI AIKA VASTUUNKANNON, SÄÄSTÄMINEN LASTEN JA NUORTEN KOHDALLA ON JO PARI KERTAA NÄYTTÄNYT HINTANSA, PUHUMATTAKAAN LUKUISISTA ITSEMURHISTA!”

     Tuossa siis esimerkki, millaista asioista on kysymys. Mutta tämä letkautushan olikin typerää teeskentelevän skeptikon trollausta ja unihiekkaa/propagandaa auktoriteettiuskon ja muun alistumisen edistämiseksi.

     Plusääni(1)Miinusääni(1)
 9. Varmasti kritisoidaan, mutta liian vähän. Takavuosina oli muuten muotia toimittajien ja julkkisten poorossä paheksua medikalisaatiota ja etenkin masennuslääkkeitä, mutta enemmän moralisoiden ja paheksuen onnen tavoittelua tms. Lääketeollisuuden todellisen luonteen kritiikki jäi piiloon ja kyse oli uskonnollisuudesta. Muutenkin eri tahoilla on lääketeollisuuden kritiikki jäänyt puolitiehen.

  Tässäkin olisi hyvä saada esimerkkejä. Muutenkin taas heitto, joka tuntuu niin yksinkertaiselta kuin vain olla voi. Hieman tasokkaampaa argumentaatiota toivoisin.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Veden muistista ei ole mitään näyttöä.
   Se on pelkkä ad hoc- hypoteesi, jolla yritetään pelastaa homeopatian
   idea, kun aineen atomirakenteen selvittyä kävi ilmi, ettei pisimmälle laimennetuissa
   homeopaattisissa valmisteissa riitä joka tablettiin edes yhtä molekyyliä lääkeainetta.

   Maailman vesi on vanhaa, kaikki maailman vesi on ollut tekemisissä kaiken maailman aineen kanssa joskus.

   Mikä sitten jää väitettyyn veden muistiin?
   Lääkeaine, joka laimenetaan olemattomiin, aina mystisesti ravistaen?
   Kukkua, pelkkää taikomista ja mielikuvitusta!

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 10. minä olen omalla kohdallani saanut ihan kokea että homeopatiasta on apua tosin antibiootista ei, eikä AMMATTITAITOISISTA lääkäreistä jotka määrää raskaana olevalle täysin vääriä antibiootteja. Ja juu uskalsin syödä raskaana homeopaattista ainetta ja luontaistuotteita ja lapseni ei ole vammautunut, luojan kiitos en syönyt sitä ammattitaitoisen lääkärin määräämää ab-kuuria, lapseni voisi olla vammautunut tai jotain nyt, kiitos siitä kuuluu ammattinsa osaavalle apteekin farmaseutille. Sen jälkeen olen käyttänyt vain homeopaattisia ja ehkä sitten olen noiduttu tai uskon asiaan tarpeeks mutta ainakin kohdallani ja lapsilla se toimii, vaivat ja ja oireet vaan häviää, en usko että lapseni osaavat feikata.

  Plusääni(1)Miinusääni(2)
 11. ”Kirjoittaja on diplomihomeopaatti” – taitaa kertoa jo paljon…

  Jääkäämme odottamaan vertaisarviotuja muita tutkimustuloksia. Tätä veden muistiahan on hoettu homeopatian alusta asti. Yhtään kriittistä tarkastelua kestävää vahvistusta ei asialle ole saatu. Eikä edes teoriaa miten se olisi mahdollista…

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat