Huomiot koronarokotteesta ja WHO:sta

Viime viikolla Sveriges Radio uutisoi, että Ruotsin Ockelbossa 13 vanhainkodin asukasta on saanut koronatartunnan joulukuussa annetun ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Valmistaja lupaa lähes täyden “suojan” vasta viikon kuluttua toisen rokotteen antamisesta. SR:n mukaan koronatartunnan lähde ei toistaiseksi ole tiedossa. Lisäksi esitämme lyhyesti kansainvälisiä huomioita koronarokotteesta ja WHO:n hallinnasta sekä rahoituksesta. 

Huomiot koronarokotteesta 

Kysymys:

Mistä tiedetään, että rokotteesta ei aiheudu haittavaikutuksia, jotka ilmenevät vasta vuosien kuluttua rokotteen ottamisesta?

[Kysymyksessä ovat Modernan, Pfizerin ja Biontechin rokotteet].

Tampereen yliopiston Rokotetutkimuskeskuksen johtaja, professori Mika Rämet vastaa kysymykseen näin: 

Tätä ei voida etukäteen tietää, eikä esimerkiksi narkolepsian kaltaisten haittavaikutusten mahdollisuutta voida täysin sulkea pois. Tämä on riski, joka on otettava. 

Kuka ottaa tällaisen riskin, kun rokotusohjelma on kokeellinen, jossa tavallaan käytetään koe-kaniineine koko ihmiskuntaa? Täten mRNA-rokote on kokeellinen sekä testaamaton ja tästä johtuen täysin arvaamaton. Tehottomana rokotteena, sille ei ole annettu aikaisemmin lupaa. 

_ _ _ _ _ _ 

Medscape, Yhdysvaltojen merkittävä lääkäreiden verkkosivusto, teki viime syksyn aikana tutkimuksen käyttäjiensä parissa ja kysyi, että ottaisivatko he itse COVID-rokotteen, jonka FDA hyväksyi ennen kliinistä tutkimusta kriisitilanteita koskevien erityissääntöjen mukaisesti. Vastaajista vain 17 prosenttia sanoi olevansa halukas ottamaan rokotteen, kun taas selkeä enemmistö, 63 prosenttia vastanneista sanoi kieltäytyvänsä rokotteen ottamisesta. Vastanneista 19 prosenttia oli kannassaan epävarmoja. Nykyisin käytössä ovat Pfizerin sekä Modernan uudet mRNA-rokotteet. 
 

Forbes-lehden mukaan merkittävän suuriosa terveydenhuollon työntekijöistä Yhdysvalloissa joko suhtautuu epäluuloisesti rokotteeseen tai on päättänyt olla ottamatta sitä. LA Times puolestaan kertoo useita esimerkkejä terveydenhuollon työntekijöiden haluttomuudesta rokottaa itseään. 

Sanomalehti mainitsee muun muassa Kalifornian sairaalan, jossa suurin osa 700 työntekijästä päätti olla ottamatta rokotetta. Ja Ohiossa noin 60 prosenttia hoitokodin henkilökunnasta on hylännyt rokotukset. Samanlaisia raportteja tulee myös muiden muassa Georgiasta

Rokotusohjelma ja WHO yms. ovat juutalaismafian instrumentteja 

Koronatilanteeseen ja koronarokotuksiin liittyen kaikki terveysjärjestöt, niin kansainväliset kuin valtiolliset ovat juutalaismafian instrumentteja. Koronahysterian ja pakotteiden kautta juutalaismafia pyrkii vahvistamaan maailmanvaltaansa. Juutalaismafian pyrkimyksistä kohti totaalista maailmanherruutta on paljastettuna ja analysoituna tohtori Ahmed Ramin perustamalla  Islam Radio -sivustolla. 

Koronarokotusten tautalla ovat sionisti Bill Gates ja hänen läheiset juutalaispiirinsä. 

Tohtori Rudolf Hänsel kirjoittaa Globalresearch –sivustolla, että globaalilla eliitillä näyttäisi olevan viimeinen ponnistus totaalisen maailmanvallan saavuttamiseksi. Tätä hän ei sanatarkasti totea, mutta se on rivienvälistä luettavissa. Hänsel puhuu myös väestön vähentämisestä joukkorokotuksien avulla.  Hänselin mukaan nämä maailmanlaajuiset rokotukset sisältäisivät patogeenisen tai jopa tappavan koostumuksen, mitkä sisältäisi myös nanosirun sekä partikkeleja, jotka muuttaisivat perimää, jolloin ihmiskunnan valvonta olisi totaalista. Hänen mukaansa nämä rokotteet ovat kehitetyt salaisissa laboratorioissa maailmalla.  

Hänselin mukaan yllä esitettyihin kauhuskenaarioihin tähtääviä suunnitelmia ja hankkeita ovat aktivoineet Yhdysvaltojen entinen puolustusministeri kasaarijuutalainen Henry Kissinger ja yllä mainittu sionisti Bill Gates. Kissingerillä ja Bill ja Melinda Gates -säätiöllä vaikuttaa siis olevan samansuuntainen tavoite.  

Bill ja Melinda Gatesin säätiö on sponsoroinut 250 miljoonaa dollaria koronaviruksen vastaiseen työhön, esimerkiksi diagnostiikka- ja rokotekehitykseen. 

Lisäksi Gatesilla on kattava vaikutus Maailman terveysjärjestössä (WHO) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL). Bill Gates on WHO:n merkittävä rahoittaja, ja siten hänen säätiönsä pystyy vaikuttamaan välillisesti siihen millaisia rokotuksia lapsille annetaan paikallisissa neuvoloissa.  WHO:n sivuston mukaan Bill & Melinda Gates säätiön rahoitusosuudeksi noin 15 prosenttia, mikä on huomattavasti suurempi kuin muiden rahoittajien suhteelliset osuudet. 

WHO:n saamat lahjoitukset muodostavat 80 prosenttia yhtiöiltä, säätiöiltä ja muilta vastaavilta tahoilta. WHO sai vuonna 2018 yli 70 miljoonaa dollaria välittömänä lahjoituksena lääkeyhtiöiltä. Näistä lääkeyhtiöistä Gatesin säätiö omistaa osuuksia, välittömänä omistuksena Bill & Melinda Gatesin säätiöltä 237,8 miljoonaa dollaria, ja myös Gatesin säätiön rahoittamalta GAVIlta 158,5 miljoonaa dollaria. 

Palaamme tähän rahoitukseen laajemmin lähiaikoina julkaistavassa artikkelissa kuitenkin lopuksi mainittakoon, että: 

Maailman terveysjärjestöä  WHO:ta rahoittaa jäsenvaltioiden lisäksi suurelta osalta globaalit suuryritykset kuten Coca-Cola, Nestlé, Pepsico, Sanofi-Aventis, Sanofi-Pasteur, GlaxoSmithKline, Exxon, Rio Tinto, Pzifer, Merck, Novartis, Rockefeller foundation, Hoffaman-La Roche ja niin edelleen. Kaikki nämä yritykset ovat menettäneet maineensa ihmisoikeuksien ja ympäristösuojelun suhteen.  

On muistettava, että myös monikansalliset yritykset ovat usein riippuvaisia juutalaisen Rothschildien ja muiden pankkidynastioiden luoman kansainvälisestä korollisesta rahoitusvelkajärjestelmästä. Rahoittajat päättävät viimekädessä marssijärjestyksen. 

Markku Juutinen 

Lähteet 

Tomas Groop (16.1.2021). Sveriges Radio. Saatavina: 13 som fått sin första vaccindos smittades på äldreboendet i Ockelbo – P4 Gävleborg | Sveriges Radio 

Medscaoe: What Do You Think of the FDA’s COVID-19 Decisions? (medscape.com) 

Tommy Beer (3.1.2021). Forbes-lehti. Large Numbers Of Health Care And Frontline Workers Are Refusing Covid-19 Vaccine. Saatavina: Large Numbers Of Health Care And Frontline Workers Are Refusing Covid-19 Vaccine (forbes.com) 

Los Angeles Times (31.12.2020). Some healthcare workers refuse to take COVID-19 vaccine, even with priority access. Saatavina: Some healthcare workers refuse to take COVID-19 vaccine – Los Angeles Times (latimes.com) 

Justin Boggs (30.12.2020). Ohio’s governor concerned nursing home employees are not taking the COVID-19 vaccine. Saatavina: Ohio’s governor concerned nursing home employees are not taking the COVID-19 vaccine (thedenverchannel.com) 

BBS: COVID-19 cases rise in Georgia, as some health care workers resist vaccinations | PBS NewsHour 

Islam Radio: http://islam-radio.net/ 

Rudolf Hänsel (10.4.2020). Global Research. The “Secret Agenda” of the So-called Elite. Saatavina: https://www.globalresearch.ca/reflections-secret-agenda-elite-role-us-citizens/5709112   

Bill & Melinda Gates foundation (1999-2020). PRESS ROOM. Saatavina: https://www.gatesfoundation.org/Media-Center/Press-Releases/2020/04/Gates-Foundation-Expands-Commitment-to-COVID-19-Response-Calls-for-International-Collaboration   

A72_35-en.pdf (who.int) 

WHO | Bill & Melinda Gates Foundation fund WHO-coordinated project to control and eventually eliminate rabies in low-income countries 

WHO | Programme Budget Web Portal  

WHO (9.5.2019). Voluntary contributions by fund and by contributor, 2018. Saatavina: https://www.who.int/about/finances-accountability/reports/A72_INF5-en.pdf?ua=1   

3 kommenttia

 1. PLANDEMIA ELI SUUNNITELTU PANDEMIA
  Monet merkit viittaavat siihen, että koronapandemia ei ollut sattuma vaan suunniteltu. Esim. COVID-19-testipattereita (PCR test kits) levitettiin vuosina 2017 ja 2018 ympäri maapalloa satoja miljoonia. Näin valmistauduttiin massatestauksiin. Tiedettiin, että PCR-testillä oli mahdollista saada valheellisia positiivisia tuloksia suuria määriä. Tämä on koko pandemian perusta. Vuonna 2017 rokotusekspertti Anthony Fauci ennusti, että presidentti Trumpin ensimmäisellä kaudella puhkeaa pandemia. Vuonna 2018 Bill Gates ennusti, että seuraavalla vuosikymmenellä tapahtuisi pandemia, joka tappaisi 30 miljoonaa ihmistä. Bill Gates on hyötynyt tukemallaan rokotusbisneksellä kymmeniä miljardeja dollareita. Vuonna 2019 syksyllä Bill Gates organisoi New Yorkissa harjoituksen ”Event201”, jonka tarkoitus oli simuloida koronapandemiaa. Vähän harjoituksen jälkeen Bill Gates ilmoitti, että ”olen erityisen innostunut siihen, mitä seuraava vuosi merkitsee terveysbisnekselle eli rokotteille.” Nyt näemme mitä se merkitsee. Viime vuonna Bill Gates vaati, että 7 miljardia ihmistä on rokotettava koronavirusta vastaan. On siis selvää, että koronapandemia ei ole oikea pandemia, vaan valheellisilla testeillä ja tilastoilla luotu valepandemia.
  DNA:ta ja rokotuksia vuosikymmeniä tutkinut tohtori Carrie Madej varoittaa: ”Uudet rokotteet uudelleen organisoivat meidän DNA:tamme ja tekevät meistä hybridejä, joita on helppo ohjata.” Tämä onkin koko koronapandemia tavoite, jota Bill Gatesin parhaillaan käynnistämä uuden ID-tunnuksen luominen tarkoittaa: tehdä koko ihmiskunnasta kuuliaista massaa, joka toteuttaa Talmudin ennustuksen, missä maailmaa johtaa juutalaiset ja muut kansat ovat heidän orjiaan. Juuri tästä on kysymys viime kädessä koronahuijauksessa. Siionin Viisaiden alkuperäinen idea oli tehdä maailmanvaltaus kolmannella maailmansodalla, mutta uusi geeniteknologia tuli avuksi ja päämäärä voidaankin toteuttaa rokottamalla koko ihmiskunta. Näin vältetään ydinsodan haitat. Nerokasta, mutta pirullista. Kysymys on koko ihmiskunnan olemassaolosta. Tätä vastaan kannattaa taistella kaikella voimalla ja sydämellä. Ceterum censeo: ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!!
  http://koronarealistit.com/
  https://vapaudenpuolesta.fi/
  https://www.globalresearch.ca
  http://stopworldcontrol.com
  BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
  Herran Toisen Tulemisen Kirkko

  Plusääni(12)Miinusääni(0)
  1. Korona-”plan-demia” on karu muistutus siitä, kuinka rajuihin toimenpiteisiin globalistinen eliitti on valmis turvautumaan viedäkseen perille suunnitelmiaan. Koronaan liittyy monen eri tason suunnitelmia. Eräs tavoite oli USA:n konservatiivisen väestönosan nujertaminen katkaisemalla Donald Trumpin presidenttikausi plandemian avulla. Korona sulkutiloineen katkaisi sen taloudellisen nousun, jonka Trumpin kotimaista yritteliäisyyttä suosiva ”America First”-tyyppinen protektionistinen politiikka oli saanut aikaiseksi. Sellaisen talouspolitiikan edut oli saatava heti murskatuiksi, koska ne eivät sopi globalistisen eliitin suunnitelmiin. Vauraat tai itselliset kansallisvaltiot ovat globalisteille vastenmielistä myrkkyä. Erityisen inhottavaa heille on kansalaisten itsemääräämisoikeus, jota USA:n perustuslaki painottaa. Globalismi on korporatiivisen fasismin ja reaalikommunismin yhteensulautuma, jossa kansalaiset alistetaan kansainvälisten yhtiöiden laatimien sääntöjen tai tulkintojen alaisiksi ja tätä täydennetään kommunistimaista tutulla valtioterrorilla, jossa yksilöllä ei ole oikeussuojaa. Länsimaissa oikeussuojan poisto on toteutettu soluttamalla oikeusistuimet eriasteisilla kommunisteilla, vapaamuurareilla ym. vastaavalla rikollisella aineksella, joka ei pysty eikä halua jakaa oikeutta puoleettomasti. Myös lakia valvova viranomainen kohtelee väestöryhmiä eri tavalla näiden poliittisesta suuntauksesta riippuen. Sortojärjestelmän toimivuutta helpotetaan laatimalla epämääräisiä lakeja, esimerkiksi nk. vihapuhelakeja. Näitä, ilmiantojärjestelmää ja kaksoissandardeja soveltaen sorto voidaan tehokkaasti kohdistaa poliittiseen oppositioon.

   USA:n America First-liike pyrki riisumaan em. globalistista järjestelmää ja turvautui myöhemmin heikoksi osoittautuneeseen sionisti-presidenttiin. Globalistit suunnittelivat vastahyökkäyksen ja näkivät plandemian hyväksi keinoksi kukistaa Donald Trump. Tilalle nostettiin jopa vaalipetokseen turvautuen nukkepresidentti Joe Biden, joka on ensitöikseen palauttanut USA:n palvelemaan globalistien laatimia suunnitelmia esimerkiksi hiilineutraaliuden suhteen. Bidenin on kuitenkin pakko saada USA:n talous elpymään ja ilmeisesti maan taloutta avataan hieman korona-sulkutiloja hellittämällä. Mutta rokote-painostuksesta ei tietenkään tulla tinkimään. Jo Donald Trump aloitti rokote-kampanjan voimakkaan eteenpäinviemisen osoittautuen näin ainakin osittain huijariksi. Terveyspassien vaatiminen ja niiden valvominen on korporaatiofasisteille aivan liian houkuttelevaa toimintaa ja ikävä kyllä myös julkinen valta länsimaissa on tähän hulluuteen mukaan houkuteltu.

   Plusääni(7)Miinusääni(0)
 2. Psykologinen näkökulma vallan ja rahan rooliin
  Kyseenalaista kaikki
  Kaikki Global Research -artikkelit  voidaan lukea 27 kielellä aktivoimalla  avattava Käännä verkkosivusto -valikko kotisivumme yläreunassa (Desktop-versio). Translate Website painikkeesta voi valita kielen.
  Alla tämä suomeksi käännetty artikkeli malliksi A Psychological Perspective on the Role of Power and Money
  ***
  Tämä on toinen kahdesta psykologiaa käsittelevästä kirjoituksesta, ja se tulisi mieluiten lukea ensimmäisen, jonka otsikkona on ’20) Psykologia: teeskentelyssä, ettei ole mitään väärää ’. Tämä viesti tiivistää tärkeimmät psykologiset kysymykset, joilla on vakavia kielteisiä seurauksia nykyaikaisessa yhteiskunnassa, ja sitten keskustellaan seurauksista siitä, miten käsittelemme näitä asioita tulevaisuudessa. Erityisesti siinä korostetaan tarvetta kyseenalaistaa kaikki.
  ”On vaikea saada mies ymmärtämään jotain, kun hänen palkkansa riippuu siitä, ettei hän ymmärrä sitä.” (1)

  Teho
  Viimeaikaiset tutkimukset vallan vaikutuksista osoittavat, kuinka paljon se korruptoi ihmisiä. Erityisesti riskialttiissa tilanteissa voimakkaat ihmiset todennäköisemmin odottavat positiivisia tuloksia. He ovat optimistisia, koska uskovat voivansa voittaa vastoinkäymiset.
  Menestyneet tai voimakkaat ihmiset harhauttavat itseään uskomaan, että he ovat kykenevämpiä kuin he todella ovat.
  Toisessa tutkimuksessa kohteet, jotka ovat alkaneet tuntea itsensä voimakkaiksi, valehtelevat todennäköisemmin saadakseen palkkion. (2) Samalla heistä tulee todellakin tekopyhiä, koska he vastustavat enemmän muita huijauksia. Voima näyttää tekevän ihmisistä itsevarmempia ja heikentävän heidän kykyään nähdä jotain jonkun toisen näkökulmasta. (3) Se näyttää myös tekevän ihmisistä vähemmän taipuvaisia haastamaan vastaanotettua viisautta. Monilla näistä asioista näyttää olevan vähän tekemistä koulutuksen tai älykkyyden puutteen kanssa. Jos jotain, päinvastoin. Älykkäät ihmiset ovat yleensä varmempia siitä, että tietävät mitä tekevät. Valta ei vain turmele, vaan tekee sen erittäin monimutkaisella tavalla. (4)
  Valtavirta jättää valtaosan enimmäkseen huomiotta, mutta ihmisyhteiskunnissa se on niin tärkeää, että siitä keskustellaan myöhemmässä viestissä paljon yksityiskohtaisemmin.
  Raha
  On yhä enemmän todisteita siitä, että rahalla voi olla merkittäviä sosiaalisia sivuvaikutuksia. Se näyttää motivoivan kiinnostuksemme itseämme kohtaan, mutta samalla tekee meistä itsekkäitä (5), mikä viittaa siihen, että taloudellisten ja sosiaalisten motiivien välillä voi olla kompromissi. Jos päätämme arvostaa jotain taloudellisella tavalla, emme enää arvosta sitä sosiaalisella tavalla (6).
  Tämä todettiin alun perin verenluovutusten yhteydessä. Tutkijat havaitsivat, että maksavat luovuttajat tekevät heistä vähemmän halukkaita luovuttamaan verta ja lisäävät veren saastumismahdollisuuksia. Sen sijaan, että raha yksinkertaisesti tarjoaisi lisämotivaation ihmisille tehdä jotain, näyttää siltä, että raha saattaa tuhota muut motivaatiot. Muut tutkimukset ovat vahvistaneet tämän. Ihmiset eivät todennäköisesti hyväksy saastunutta jätettä, jos heille maksetaan (7), ja vanhemmat, jotka keräävät lapsia lastenhoidosta, myöhästyvät useammin, ei vähemmän, kun taloudellisia seuraamuksia otetaan käyttöön.
  Nykyinen sosiaalinen järjestely, jossa ihmiset kokevat velvollisuuden toimia oikein, korvataan taloudellisella järjestelyllä, jossa ihmiset eivät tunne sosiaalista velvollisuutta. Elämme yhteiskunnissa, joissa keskinäinen tuki ja yhteistyö ovat välttämättömiä, mutta raha näyttää heikentävän näitä kirjoittamattomia sopimuksia. Päätämme, ettemme tarvitse tai välitä muista tai yhteiskunnasta yleensä. Rahan ja taloudellisten kannustimien tahattomat sosiaaliset seuraukset voivat olla paljon merkittävämpiä kuin ymmärrämme, mikä osoittaa, että meidän on ajateltava hyvin huolellisesti taloudellisia kannustimia. On väitetty, että raha on viimeinen estävä tekijä (kun noudatetaan käskyjä, noudatetaan ja muita edellisessä postauksessa käsiteltyjä asioita) siitä, ettei se tee oikein ja katselee poispäin. Vuosien mittaan monet kommentoijat ovat panneet merkille tämän periaatteen:
  ”Pahan täytyy kukoistaa vain, että hyvät ihmiset eivät näe mitään ja saavat siitä palkan”. (8)
  Erityisesti toimittajilla on taloudellinen kannustin ”ymmärtää väärin” hallituksensa rikoksia. Kuten näimme aikaisemmista viesteistä, sanomalehtien omistajat eivät halua toimittajiensa olevan liian kriittisiä nykyiseen järjestelmään.
  Etäisyys ja monimutkaisuus
  ”Emme näe asioita, jotka ovat liian kaukana, jotka ovat liian kaukana omasta kokemuksestamme, liian erillään omista huolenaiheistamme, liian monimutkaisia… tai liian kaukana ajoissa”. (9)
  Yksi tekijä, jolla oli suuri ero aikaisemmissa kuuliaisuuskokeissa (joista keskusteltiin edellisessä viestissä), oli kohteiden ja sähköiskuja saaneiden ihmisten läheisyys. Joissakin kokeissa, jos kohteet olivat samassa huoneessa kuin iskuja vastaanottanut henkilö, voimakkaita iskuja antaneiden kohteiden määrä oli pieni, kun taas jos iskuja vastaanottanut henkilö oli toisessa huoneessa, kaikki osallistujat olivat tottelevaisia ja antoivat maksimaalisen shokin. Yksi aihe kommentoi ”on hauskaa, kuinka alat unohtaa, että siellä on kaveri”. (10)
  Kuten monet yritykset ja hallitukset ovat huomanneet, ylimmän johdon tai päättäjien on helpompi olla sokea toimintansa seurauksille, kun he eivät näe tuloksia. Ylemmät johtajat toimivat tehokkaasti ”vallan kuplassa”, joka sulkee pois huonoja uutisia ja vihamielisiä mielipiteitä. Monien tärkeimpien päättäjien ei tarvitse koskaan käsitellä yksityiskohtaista päivittäistä päätöksentekoa. He katsovat vain kokonaisuutta. Voiman ja etäisyyden todellisista tapahtumista yhdistelmä näyttää tekevän voimakkaita ihmisiä varmemmiksi oikeassa tilanteessa. Heidät tunkeutuu hallinnan tunteeseen eristämällä heidät haasteista ja todellisista todisteista, jotka ovat ristiriidassa heidän päätöksensä kanssa.
  Isossa-Britanniassa meillä on niin kutsuttu Westminster-kupla, jossa joukko enimmäkseen varakkaita poliitikkoja, neuvonantajia, byrokraatteja ja toimittajia ympäröi itsensä yhtä varakkailla ihmisillä. He eivät työskentele ruokapankeissa tai kodittomien turvakodeissa, joten heillä ei ole todellista ymmärrystä köyhimpien ihmisten kohtaamista haasteista, eikä heillä ole kannustimia kiinnostaa mitään.
  Oikea nimeäminen: muinaisen Aasian filosofian heijastus nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Rauhan ja toimeentulon etsintä
  Nykyaikaiset yhteiskunnat ja erityisesti yritykset muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi. Vuoden 2008 finanssikriisiä koskevat tutkimukset osoittivat selvästi, ettei kenelläkään rahoitusjärjestelmässä ollut täydellistä kuvaa kokonaisriskeistä. Kaikki riskilaskelmat rajoittuivat taloudellisen toiminnan osiin. (11) Tämä pätee sekä Isossa-Britanniassa että Yhdysvalloissa. Todisteet viittaavat siihen, että tätä monimutkaisuuden tasoa ei voida hallita. Ihmiset eivät tunnu selviytyvän siitä.
  Tutkijat ovat huomanneet monia muita psykologisia kysymyksiä, jotka saattavat olla merkityksellisiä yritysympäristössä. Esimerkiksi d iffusion vastuun on, jos kukaan ottaa vastuun jotain koska kaikki muut olettaa, että joku muu on vastuussa. Mitä monimutkaisempi organisaatio on, sitä helpompi on siirtää taakka ja syyttää muita ongelmien ilmetessä.
  Voimmeko tehdä mitään näiden psykologisten kysymysten suhteen? 
  Nykyiset yritys- ja poliittiset järjestelyt jättävät huomiotta kaikki näissä kahdessa virassa käsitellyt psykologiset kysymykset. Keskeisten päättäjien ryhmät ovat samanmielisten ajattelijoiden ympäröimiä ja kehittävät siksi äärimmäisiä näkemyksiä. He ovat liian luottavaisia, liian kaukana päätöksensä seurauksista ja tietämättömiä eettisistä kysymyksistä. Työntekijät yrittävät niin kovasti olla tottelevaisia ja mukautua, että myös he sulkevat silmänsä eettisistä kysymyksistä, ja olettavat, että jos jokin on vakavasti vialla, jonkun muun on käsiteltävä sitä.
  Psykologian tiede ja sen käyttö todellisessa maailmassa on vielä lapsenkengissään. Yritys- tai johtamislehdessä käydään jonkin verran keskustelua (12), mutta se on yleensä pinnallista. Tietoisuutta psykologisista kysymyksistä voitaisiin kuitenkin käyttää organisaatioiden uudelleenrakentamiseen tulevaisuudessa tavalla, joka saattaa saada ne toimimaan paljon paremmin ihmisten ja yhteiskunnan hyväksi.
  Jos hyväksymme, että valta ja / tai raha turmelee vakavasti päätöksenteon, meidän on poistettava taloudelliset kannustimet päätöksistä ja varmistettava, ettei kenelläkään henkilöllä tai organisaatiolla ole liikaa valtaa. Jos monimutkaisuus tekee elämästä hallitsematonta, voimme yksinkertaistaa monia asioita, myös yritysten rakennetta. Jos etäisyys vaikuttaa arviointiin, meidän on varmistettava, että päättäjät ovat lähempänä tuloksia, mikä saattaa vaatia meitä hajottamaan suurimmat yritykset.
  Valitettavasti suuryritysten lakimiehet ja taloudelliset neuvonantajat tekevät tällä hetkellä aktiivisesti päinvastoin yrittäen tehdä niistä isompia, monimutkaisempia, vähemmän avoimia ja vähemmän vastuullisia ja siksi riskialttiimpia, hallitsemattomampia ja yhä enemmän valtaa vähemmän käsissä.
  Tottelevaisuuden, vaatimustenmukaisuuden ja ryhmäajattelun minimointi 
  Edellisessä viestissä käsiteltyjen ongelmien, kuten tottelevaisuus, yhdenmukaisuus, ryhmäajattelu, kieltäminen tai vahvistamisen puolueellisuus, voittaminen on todennäköisesti vaikeampaa, koska ne ovat psykologisia piirteitä, jotka ovat kehittyneet monien sukupolvien aikana, jotta voimme tehdä elämästä siedettävämmän. Voi kuitenkin olla mahdollista heikentää niiden vaikutuksia muuttamalla tapaa, jolla lapsia opetetaan, ja muuttamalla tapaa, jolla työpaikat toimivat.
  Joidenkin edellisessä viestissä käsiteltyjen kokeiden aikana tutkijat havaitsivat, että pienet muutokset kokeellisissa kokoonpanoissa johtivat usein hyvin erilaisiin tuloksiin. Ryhmäajattelututkimuksella tarvittiin vain yksi erimielinen mielipide, jotta muut ihmiset saisivat luottamusta ilmaista epäilynsä tietystä toimintatavasta. Vastaavasti tottelevaisuuskokeissa, jos osallistujat näkivät muiden ihmisten aiheuttavan iskuja, kuuliaisuus oli paljon korkeampi. Kuuliaisuus väheni kuitenkin huomattavasti, jos joku muu henkilö kieltäytyi antamasta iskuja. Jos kannustamme itsenäiseen ajatteluun, vaihtoehtoisiin mielipiteisiin ja erimielisyyksiin jo nuoresta iästä lähtien ja koko ihmisten elämässä, sillä voi olla merkitystä organisaatioiden toiminnalle.
  Ohita tiedot voimakkailta – lopeta valtavirran sanomalehtien lukeminen 
  Näillä psykologisilla kysymyksillä on pahimmat vaikutukset, kun voimakkaat ihmiset yrittävät manipuloida meitä ensinnäkin propagandalla perustellakseen sotia, yritysrikoksia tai rikkaita rikastuttavaa talouspolitiikkaa. Ihmiset, joilla on valtaa, eivät halua näiden asioiden muuttuvan. He pitävät tottelevaisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta. He haluavat väestön, joka kieltää sotarikokset, ja yritysjärjestelmän rikollisuuden. Vakavien muutosten aikaansaaminen edellyttää, että minimoidaan niiden kyky, joilla on valta, manipuloida meitä ensinnäkin.
  Tästä syystä useimpien ihmisten on muutettava täysin tapa hankkia ja tulkita tietoa ohittamaan voimakkaita kohtaan puolueelliset lähteet. Kuten näimme aikaisemmista viesteistä, suurin osa valtavirran sanomalehdistä on valtion ja yritysten lehdistötiedotteita, joten et koskaan ymmärrä maailmaa, jos olet vain lukenut.
  Ihmisten on opittava kyseenalaistamaan enemmän kaikkea tietoa, lähteestä riippumatta, ja pomojaan, työpaikkojaan ja ideoita yleisemmin. Ennen kaikkea meidän on rohkaistava ihmisiä jatkamaan kysymysten esittämistä ja auttamaan ihmisiä löytämään oikeita kysymyksiä. Tämä edellyttää näiden taitojen opettamista nuorena, jotta oletuksena olisi kyseenalaistaa kaikki eikä uskoa propagandaan.
  On myös tärkeää kannustaa ihmisiä omaksumaan arvoja, miettimään mihin uskovat, ja kannustamaan ihmisiä puolustamaan uskomuksiaan. Kun näemme ympärillämme rikoksia tai epäeettistä käyttäytymistä, meidän on oltava valmiita puhumaan.
  Monissa näistä viesteistä en keskustele ratkaisuista, koska ne ovat niin ilmeisiä – meidän on yksinkertaisesti lopetettava sotarikosten kaltaiset asiat. Tarvittavien muutosten tekeminen on kuitenkin helpompaa, jos otamme huomioon ihmisen psykologian. Jos emme tee niin, olemme jumissa sellaisen väestön kanssa, joka ei kyseenalaista ilmeisimpiä valheita, sallien sotarikokset ja yritysrikokset. Konformismi, ryhmäajattelu ja tottelevaisuus jatkuvat. Ilmoittajia on vähän, ja heikko politiikka. Tiedämme, että edistymme, kun yhteiskuntamme juhlii tunnollisia vastustajia enemmän kuin sotilaita, ja kun juhlimme ilmiantajia sen sijaan, että rankaisimme heitä.
  *
  Huomautus lukijoille: napsauta ylä- tai alapuolella olevia jakopainikkeita. Lähetä tämä artikkeli edelleen sähköpostilistallesi. Crosspost blogisivustollasi, Internet-foorumeilla. jne.
  Tämä artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran osoitteessa medium.com/elephantsintheroom
  Rod Driver on osa-aikainen akateemikko, joka on erityisen kiinnostunut USA: n ja Britin nykyajan propagandan tyhjentämisestä . Tämä on kahdeskymmenes sarjassa Elefantit huoneessa, joka yrittää tarjota aloittelijoille oppia ymmärtämään, mitä todellisuudessa tapahtuu sodan, terrorismin, talouden ja köyhyyden suhteen, ilman valtavirran hölynpölyä.
  Huomautu

  https://www.globalresearch.ca/a-psychological-perspective-on-the-role-of-power-and-money/5736777
  ————

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat