Hyvää valkuaista kämmenen verran

Puttaan Kartanon isäntäpariskunnan Anneli ja Sakari Virkkalan ruokavaliofilosofia perustuu siihen, että jääkaapissa tai pakastimessa on kaiken aikaa riittävästi hyvää valkuaista sisältäviä elintarvikkeita.
– Valkuaisen tulee olla lisäaineetonta, luonnonmukaisesti tuotettua ja sitä ei saa olla pilattu korkeissa lämpötiloissa, he tarkentavat.
Pääaterialla em. hyvää valkuaista on kämmenen kokoinen pala, noin neljäsosa lautasesta. Hyviksi valkuaisen lähteiksi Anneli ja Sakari mainitsevat mm. luomulihan, lähialueen vesistä pyydetyn kalan, maalaiskananmunat, soijatuotteet, pavut ja pastöroimattomat, lähinavetan maitotaloustuotteet, kuten maalaisjuuston, myös nykyään kaupoista saatava lähes aito kreikkalainen jogurtti on heidän mukaansa hyvä valkuaisvalinta.
Valkuaisen lisukkeena Puttaalla on hyvää hiilihydraattia, esimerkiksi idätettyjä mung-papuja, kaaliraastetta ja wok-vihanneksia. Valkuaisen ja hyvän hiilihydraatin kruunaa hyvä rasva, kuten esimerkiksi avokado, siemenet, pähkinät, kylmäpuristetut luomulaatuiset kasviöljyt ja oikea voi.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat