Ihmiset näkevät maailman eri tavalla

Teemu Vehkala on 29-vuotias tietoliikenneasentajan koulutuksen saanut muusikko, joka työkeikalla laivalla ollessaan 17.2, joutui omien sanojensa mukaan huumatuksi. Tuon illan jälkeen Vehkalaa on pidetty vasten tahtoaan aina tähän päivään asti pakkohoidettava Hämeenlinnan psykiatrisella osastolla.

Kohtalokkaana iltana työkeikkansa jälkeen Vehkala oli jäänyt laivan ravintolaan nauttimaan muutaman kupin kahvia. Hän kertoo muistaneensa hyvin, kuinka olo oli pian juomisen jälkeen alkanut huonontumaan ja hän alkoi nähdä hallusinaatioita. Alkoholia Vehkala ei ollut nauttinut koko iltana. Huonon olonsa takia Vehkala oli onnistunut pääsemään laivan infotiskille, josta hänet vietiin suoraan laivaputkaan lääkärin tutkittavaksi – diagnoosiksi annettiin paranoidinen psykoosi.

Vaikka Vehkala on taustaltaan täysin terve, eikä hän ole aiemmin saanut psyykkistä hoitoa tai merkintöjä häiriökäyttäytymisestä, on hän ollut pian viisi kuukautta Hämeenlinnan sairaalan suljetulla psykiatrisella hoito-osastolla vahvan lääkityksen alaisena. Hoidon aikana hän on kuitenkin ollut täysin oireeton. Erikoisen Vehkalan tapauksesta tekee se, ettei häneltä otettu ilmeisesti lainkaan huumetestejä ensimmäisen vuorokauden aikana, jolloin tuloksista olisi käynyt ilmi, oliko kyseessä huumausainerikos.

– Annoin poliisille lausuntoni vähän tapahtuman jälkeen, mutta myöhemmin minulle ilmoitettiin, ettei jutussa ole riittävästi näyttöä enempään tutkintaan, Vehkala kertoo. Hän harkitseekin nyt rikosilmoituksen jättämistä ja haluaa myös nähdä laivan turvakameranauhat sekä kuulla muiden laivan henkilökuntaan kuuluvien kertomukset poliisille.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten viranomaiset ovat suhtautuneet Vehkalan esittämiin väitteisiin huumausainerikoksesta ja rikosepäilyistä. Mitään perusteita tutkimatta jättämiselle ei kuitenkaan voi olla olemassa: Ei historiaa mielenterveysongelmista tai psyykkisestä hoidosta, joiden nojalla Vehkalan omaa kertomusta olisi voitu väheksyä. Ystävät ja lähipiirikin kuvailee Vehkalaa ystävälliseksi, joskin hieman hiljaiseksi ja syrjäänvetäytyväksi mieheksi.

 On myös huomioitava, miten suuri turvallisuusongelma huumausaineet risteilyaluksilla yleensä ovat, joten on hyvin erikoista, että Vehkalan tapaus jätetään osaltaan tutkimatta. Kaiken muun epäonnen lisäksi Vehkala ei enää pysty työskentelemään ammattimuusikkona Viking Linen laivoilla:

– Sain porttikiellon koko laivalle tämän tapauksen takia, hän kertoo.

Lääkäritkään eivät Vehkalan mukaan pelaa rehellistä peliä: Vehkalle oli valheellisesti kerrottu, että Riihimäen avohoitoyksikkö oli kieltäytynyt ottamasta häntä hoitoon, jonka nojalla pakkohoito Hämeenlinnassa pystyttiin perustelemaan. Tähän mennessä Vehkala on päässyt ainoastaan yhden vuorokauden mittaiselle lomalle, joka sekin oli osaltaan rajoitetusti toteutettavissa. Vehkalaa pidetään myös jatkuvasti vahvan lääkityksen alaisena. Hänelle on annettu jopa Leponexia, jota lääkkeen pakkausselosteen mukaan käytetään ainoastaan sellaisten skitsofreniapotilaiden hoitoon, joille muut lääkkeet eivät ole tehonneet. Leponex on Vehkalan tapauksessa hieman erikoinen toimenpide ottaen kuitenkin huomioon, etteivät Vehkalan oireet kestäneet kuin ainoastaan vuorokauden eivätkä ole sen jälkeen palanneet.

Vehkala itse uskoo, että hänen pidätyksensä ja sulkeminen pakkohoitoon ei ole sattumaa. Vehkala on pitänyt vuodesta 2006 aktiivisesti ”Havaintoja Uudesta Maailmanjärjestyksestä” blogia, jossa käsitellään muun muassa länsimaisen eliitin suunnitelmia yhden maailmanhallituksen perustamiseksi sekä paljastuksia poliittiselta ja taloudellisilta kentiltä. Vehkalan mukaan hän kirjoittaa blogissaan asioista, jotka ovat tosia, mutta joita ei valtamedian kautta kuule. Tällaisia aiheita ovat olleet esimerkiksi vuosittaisen, huippusalaisen Bilderberg-kokouksen suomalaiset osallistujat sekä hallituksen hanke maamme pohjavesien kauppaamisesta monikansallisille yrityksille.

Paljastukset ovat siis arkaluonteisia, ja jos Vehkala todellakin on joutunut laittomin perustein pakkohoidettavaksi mielipiteidensä ja kansalaisaktivisminsa takia, on tapaus pelottava esimerkki sananvapauden sekä perusoikeuksien riistämisestä. Erilainen maailmankuva tai ajattelutapa tuskin on pätevä peruste psykiatriselle hoidolle – jos näin olisi, Suomi tarvitsisi pian satoja tuhansia hoitopaikkoja lisää.

Teemu Vehkala

2006: Aloittaa paljon lukijoita keränneen ”Havaintoja Uudesta Maailmanjärjestyksestä”-blogin pitämisen.

2010: On mukana Marko Sihvosen nälkälakkoa tukevassa mielenosoituksessa eduskuntatalon edessä. Tukimielenosoitus päättyi Vehkalan mukaan poliisin laittomaan rynnäkköön.

2011, Helmikuu: Vehkala on mahdollisesti joutunut huumatuksi, ja hänet viedään laivaputkan kautta Hämeenlinnan sairaalan psykiatriselle osastolle, jossa häntä pidetään vahvan lääkityksen alaisena. Vehkala on kuitenkin ollut täysin oireeton koko hoidossa olonsa ajan.

2011, Toukokuu: Verkkomedia.org saa vihiä Vehkalan tapauksesta, ja haastattelee häntä. Haastattelussa Vehkala kertoo tulleensa pidätetyksi laittomin perustein ja uskoo joutuneensa pakkohoidettavaksi mielipiteidensä sekä kansalaisaktivisminsa takia.

2011, Kesäkuun 16. päivä: Lääkäreiden Vehkalalle ilmoittama päivämäärä suljetun hoidon päättymisestä. Vehkala kertoo tällöin pääsevänsä avohoitoon ja on asiasta hyvin helpottunut.

Lähde: www.verkkomedia.org

3 kommenttia

 1. Täällä on näköjään propaganda-aiheita, joita ei voi edes kommentoida. Kuten tämä valkaistusta sokerista.
  Tuohan on ikivanha yya-aikainen kommunistien väite, kun ryssä ei pystynyt puhdistamaan Castrulta ostamaansa sokeria, vaan se oli ruskeaa ja tahmaista melassijäänteistä, joissa monenlaisia terveydelle haitallisia aineita. Sitä kutsuttiin ”terveellisemmäksi” ja mollattiin omaa puhdistettua sokeriamme eri tavoin, kuten tämä jutunnekin.

  Plusääni(1)Miinusääni(4)
 2. Kyllä Teemu Vehkalan tapauksessa on ilmeistä, että pidätys johtui hänen hyvin paljastavasta ja maailman valtaeliitille vahingollisesta blogista. Kannattaa käydä katsomassa osoitteessa http://nwohavaintoja.blogspot.com. Bilderbergiläiset ja muut uutta maailmanjärjestystä ajavat tahot eivät todella pidä Vehkalan paljastuksista. Tämä aihe on vain jäänyt vaille kunnon kommentteja johtuen harhaanjohtavasta otsikosta ”Ihmiset näkevät maailman eri tavalla”.

  Plusääni(20)Miinusääni(4)
 3. Olisikohan Vehkalan tarinan todennäköisin selitys liiallinen valkaistun sokerin käyttö?

  Plusääni(9)Miinusääni(13)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat