Ihmiskauppa – ukrainalaisia lapsia ja lasten elimiä myytävänä!

Ennen kuin aloitamme esityksen ukrainalaisten lasten myymisestä ynnä muista siihen liittyvistä tapauksista, sivuamme ihmiskauppaa maailmanlaajuisena ilmiönä.  

Ihmiskauppa globaalina tapahtumana sisältää monia eri ilmenemismuotoja. Ilmiön todellista suuruutta on kuitenkin hyvin vaikea määritellä ja eri tahojen arvioinnit ihmiskaupan uhrien määristä vaihtelevatkin kymmenistä tuhansista miljooniin. 

Muiden muassa YK:n vuoden 2016 raportin tunnistettuja ihmiskaupan uhreja oli maailmanlaajuisesti 63 251, ja kansainvälinen työjärjestö (ILO) on puolestaan arvioinnut vuonna 2016 ihmiskaupan uhreja olleen maailmassa yli 40 miljoonaa. Heistä valtaosa oli avioliittoon pakotettuja sekä työvoiman hyväksikäytön uhreja. 

Ihmiskaupan on arvioitu olevan huume- ja asekaupan ohella yksi maailman tuottoisimmista järjestäytyneen rikollisuuden muodoista maailmanlaajuisesti. 

Ihmiskauppa liikenne suuntautuu köyhiltä alueilta rikkaille seuduille. 

Valtaosa uhreista on naisia – mukana on paljon myös lapsia 

Kansainvälisten arvioiden mukaan seksuaaliseen hyväksikäyttöön kytkeytyvä ihmiskauppa ja työvoiman systemaattiseen riistämiseen liittyvä ihmiskauppa ovat maailmanlaajuisesti kiistämättä pääsääntöisimmät ihmiskaupan muodot. Muita ihmiskaupan muotoja ovat esimerkiksi pakkoavioliitto, rikollisuuteen tai kerjäämään pakottaminen sekä elinkauppa.

Arvioiden perusteella suurin osa ihmiskaupan uhreiksi joutuneista henkilöistä on naisia. Lisäksi noin neljäsosan uhreista on arvioitu olevan lapsia, joista valtaosa osa on tyttöjä. Naiset ja lapset näyttävät siis olevan erityisen haavoittuvia ihmiskaupan kaltaiselle hyväksikäytölle. 

Ukrainalaiset lapset myytävänä -myös elin kauppa kukoistaa 

Lapsi- ja elinkauppa rehottaa täydellä teholla Ukrainassa, jossa ei ole lainsäädäntöä, joka asettaisi yrityksille rangaistuksia lapsien, ja lapsien elinten myymisestä. 

Yllä olevaan voidaan esittää esimerkkitapaus Ukrainasta. Daily Mail Online -lehden mukaan Ukrainan viranomaiset pidättivät hiljattain hyväntekeväisyysjärjestön miespuolisen 43-vuotiaan työntekijän Malye Selmentsyn rajatarkastuspisteellä, joka sijaitsee Ukrainan ja Slovakian rajalla.

Lapsen salakuljettajan pidätys Ukrainan ja Slovakian rajalla (2023).
Lapsen salakuljettajan pidätys Ukrainan ja Slovakian rajalla (2023).

Mies yritti salakuljettaa yhdentoista kuukauden ikäisen vauvan maasta pois. Raporttien mukaan miehen tarkoituksena oli myydä vauva elinsiirtoja varten. 

Miehen selityksen mukaan hän oli antanut lapsen äidille 1 000 dollarin käsirahan ja vakuuttanut vievänsä pojan Euroopan unionin alueelle, jotta lapsi voisi siellä varttua ja “asua turvallisesti”, poissa Ukrainan ja Venäjän välisestä konfliktista. Tämän jälkeen hänen sanotaan tarjonneen vauvasta yhteensä 5 000 dollaria, ja sittemmin lapsikauppiaan oli tarkoituksena välittää vauva ihmiskauppiaille 25 000 dollarilla. 

Lapsikauppias ”oli etsinyt sellaisia vanhempia, jotka olivat valmiita myymään lastensa elimiä”, paljastaa ukrainalaistoimittaja Vitaliy Glagola. Jäljempänä oleva video valaisee tilannetta: 

Videotoistin

00:00

00:06

Jatkaaksemme aiheesta voidaan sanoa, että kuten useissa köyhissä maissa, niin myös Ukrainassa, kukoistaa halpahintainen sijaissynnytys, minkä seurauksena eurooppalaiset sekä yhdysvaltalaiset saavat kaipaamiaan lapsia edullisesti. 

Entinen valtakunnansyyttäjä Juri Lutsenko totesi Kiovan harjoittavan “lapsikauppaa. Heinäkuussa 2018 BioTexCom -yhtiön sijaissynnytyksen johtaja Albert Tochilovsky ja hänen “klinikkansa” ylilääkäri saivat syytteet ihmiskaupasta, virallisten asiakirjojen väärentämisestä sekä erikoisen valtavan mittaluokan veronkierrosta. 

Ihmiskauppaan liittyen paljastuu karmeita tapauksia. Esimerkiksi Reliable Recent News –julkaisun mukaan eräs ukrainalainen nainen oli hakenut turvapaikkaa Euroopan unionista. Kuitenkin nainen oli pidätetty Puolan Poznanissa.  

Naista syytettiin lasten ja nuorten alistamisesta seksiorjuuteen Puolassa paikallisille perversseille. Nainen tietysti tavoitteli toiminnallaan taloudellista voittoa. Nämä kymmenen lasta, jotka olivat iältään 4–16-vuotiaita, olivat kaikki kyseisen ukrainalaisen naisen sijaislapsia. 

Huomionarvoista on, että Yhdysvaltain presidenttiehdokkaan Robert F. Kennedyn Jr. lausunnon mukaan Washingtonin toimet Ukrainan suhteen johtivat maassa karmeaan inhimilliseen katastrofiin, jossa satoja tuhansia sotilaita ja miljoonia siviilejä on kuollut sekä haavoittunut. 

Yllä olevaan viitaten voidaan toimittajan kommenttina perustella, että sotatilanne Ukrainassa on suoraa seurausta Yhdysvaltojen tärkeimmästä pyrkimyksestään säilyttää ja kasvattaa entistä maailmanvalta-asemaansa Euroopan unionin alueella, poliittisen Lähi-idän piirissä sekä poliittisen Tyynenmeren alueella. USA haluaa edelleen olla ainoana globaalina suurvaltana [1].   

Loppupäätelmät 

Juutalais- eli kasaarimafian hallinnassa olevassa Kiovassa ihmiskauppa on aina ollut suuriongelma. Tämä perverssi ja pohjattoman rikollinen ilmiö kuvastaa täysin kasaarimafian henkisesti rappeutunutta luonnetta, ja on siten sopusoinnussa Ukrainan syvästi korruptoituneen valtiollisen järjestelmän kanssa. 

Philip Gerald esittää oheisessa artikkelissaan, kuinka sionistijuutalaiset (ts. juutalais- tai kasaarimafia) vaikuttavat voimakkaasti Washingtonin ulko- ja sisäpolitiikkaan. Tämä salaisesti ja tehokkaasti verkostoitunut ryhmä tai oikeastaan mafia hallitsee järkähtämättä USA:n uuskonservatiiveja, ja Valkoisen talon hallintoa kauttaaltaan. Yhdysvallat on kokonaisuudessaan sidottu käymään verisiä sotia juutalaismafian ja Israelin puolesta, maailman kaikilla alueilla. Yhdysvaltojen juutalaismafia on aiheuttanut, ukrainalaisen kasaarimafian välityksellä Ukrainan sodan, jossa Ukraina sekä tietyt EU:n jäsenmaat, käyvät sijais- eli proxy-sotaa, Yhdysvaltojen puolesta, Venäjää vastaan.   

Tämä vihamielinen juutalainen ja sionistinen ryhmittymä syrjäytti helmikuussa 2014 demokraattisesti valitun presidentin Viktor Janukovitshin, joka oli epäonnekseen Venäjän ystävä.  

Washingtonin juutalaismafia siis suoritti vallankumouksen Ukrainassa, paikallisten kasaaripirujen välityksellä, ja asetti tämän juutalaismafian valtaistuimelle Ukrainassa. Seuraukset ovat hyytävän riipaisevat: koko Ukraina ja sen kansa on tuhottu. Juutalaismafia käsittelee ukrainalaisia kuten maatalousyrittäjä lihakarjaansa tai jopa huonommin. 

Silminnäkijä havaintojen mukaan Ukrainassa tehtiin järkyttävän kammottava löytö, jossa paljastui 2–7-vuotiaiden lapsien elinten kätköpaikka. Elimiä kerätään ja myydään käytettäväksi eurooppalaisissa sekä israelilaisissa elinsiirtokeskuksissa. Elintenkeräyslaitos löydettiin Iziumin kaupungin tuntumasta. 

Daily Report –uutisoinnin mukaan kaatuneiden sotilaiden ja lasten elinten myynti on Ukrainan viranomaisten ja hallinnon hyväksymää, ja kenties instituutionaalisessa valvonnassa. Tapahan se on tämäkin rahoittaa osittain sodan kuluja. 

Markku Juutinen 

Lähteet 

Daily Mail Online (28.6.2023).  ’Evil child trader’ is caught trying to take child out of Ukraine to ’sell for organ transplants’. Osoitteessa: https://www.dailymail.co.uk/news/article-12242035/Evil-child-trader-caught-trying-child-Ukraine-sell-organ-transplants.html  

Ihmiskauppa (–). Ihmiskauppa maailmalla – Ihmiskauppa. Osoitteessa: https://www.ihmiskauppa.fi/ihmiskauppa/ihmiskauppa_maailmalla  

UNODC (–). 6 GLOBAL REPORT ON TRAFFICKING IN PERSONS. Osoitteessa: https://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/glotip/2016_Global_Report_on_Trafficking_in_Persons.pdf  

ILO (2017). Global Estimates of Modern Slavery. Osoitteessa: http://www.ilo.org/wcmsp5/groups/public/—dgreports/—dcomm/documents/publication/wcms_575479.pdf  

Reliable Recent News (31.5.2023). Video: Ukrainian Kids on Sale. Osoitteesta: https://rrn.world/video-ukrainian-kids-on-sale/  

Reliable Recent News (31.5.2023).  Ukrainians Trafficking Children. Osoitteesta: https://rrn.world/ukrainians-trafficking-children/  

Text – H.Res.322 – 118th Congress (2023–2024). Expressing the sense of the House of Representatives on Ukrainian victory. Osoitteessa: https://archive.is/IT6Zz#selection-13439.53-13439.73  

Baxter, Michael (2.2.2023). Daily Report. VIDEO: Ukraine Accused Of Slaughtering, Harvesting Children’s Organs, Disposing Of Dismembered Children ‘Like Discarded Waste’, Russian soldier says. Osoitteessa: https://dainikbidyaloy.com/2023/02/02/video-ukraine-accused-of-slaughtering-harvesting-childrens-organs-disposing-of-dismembered-children-like-discarded-waste-russian-soldier-says/  

—- 

[1]. Ikenberry, John (2015). ‘The Future of Multilateralism: Governing the World in a Post-Hegemonic Era’, Japanese Journal of Political Science 16(3): 399–413. 

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat