Immuunijärjestelmää vahvistavia ja syöpää estäviä sieniä

Luonnollisen terveydenhoidon maailmassa syöpää estävät sienet tunnetaan lääkinnällisinä sieninä. Ne ovat eräitä maailman vahvimpia immuunijärjestelmän vahvistajia ja sairauksien estäjiä. Yksi kaikkein vahvimmista syöpää estävistä sienistä on Agaricus blazei murrill –sieni, jonka brasilialaiset tuntevat nimellä Jumalan sieni. Myös moni muu lääkinnällinen sieni on todistetusti tehokas ja suosittu.

Eräitä kaikkein parhaita syöpää estäviä sieniä:

Agaricus Blazei Murrill. Pari vuosikymmentä sitten tutkijat huomasivat brasilialaisen Ideaten vuoristoseudun asukkaiden Sao Paulon lähellä syövän säännöllisesti Jumalan sienenä (Cogmelo de Deus) tunnettua sientä ja tutkijoiden käsityksen mukaan se oli syynä asukkaiden poikkeukselliseen terveyteen ja sairauksien vähyyteen.

Sienen tieteellinen nimi on Agaricus Blazei Murrill, tai lyhyesti ABM-sieni ja toisinaan Agaricus brasiliensis. Sieni on niin tehokas, että hyvin tunnettu sademetsän yrttisekoituksen valmistaja käyttää sitä yhtenä perusraaka-aineistaan yrttivalmisteissa, jotka ovat saaneet mainetta maailmalla tehokkaina syöpää ja sairauksia vastustavina valmisteina.

Tokion yliopiston professori Shoji Shibatan johtamassa tutkimuksessa ABM-sientä verrattiin useisiin muihin tunnettuihin immuunijärjestelmää vahvistaviin ja syöpää estäviin sieniin, kuten reishi ja shiitake. Shibatan saamat tulokset osoittivat ABM-sienen olevan kaikkein tehokkain vahvoista sienistä, mikä sopii hyvin ”Jumalan sienelle”. Muut japanilaiset ja englantilaiset tutkimukset ovat osoittaneet ABM-sienen sisältävän kaikista sienistä eniten beetaglukaania.

ABM-sieni sisältää beta-(1-3)-D-glukaania, bBeta-(1-4)-a -D-glukaania ja beta – (1-6)-D-glukaania. Nämä pitkäketjuiset polysakkaridit tunnetaan beetaglukaaneina ja ne ovat toistaiseksi löydetyistä aineista tehokkaimpia immuunijärjestelmän tehostajia. Niillä on myös hyvin vahvoja syöpää vastustavia ominaisuuksia. Ihmisten ruokavalioon lisättynä ABM-sieni  aiheuttaa 2 – 4 päivässä luonnollisten tappajasolujen (syöpäkasvaimia tuhoavien valkosolujen) lisääntymisen 3000 % veressä.

Beetaglukaanien lisäksi Agaricus sisältää ergosterolin johdannaisia (kasvaimia tuhoava aine), kaksisäikeistä RNA:ta (viruksia torjuva), proteoglukaaneja, kevyitä proteiineihin sitoutuneita polysakkarideja, raskaita proteiineihin sitoutuneita polysakkarideja, B1- ja B2-vitamiineja, proteiineja aminohappomuodossa, niasiinia, rautaa ja kalsiumia.

Ympäri maailman on paljon raportteja tämän sienen menestyksekkäästä käytöstä myöhäisen vaiheen syöpätapauksiin, joita on pidetty toivottomina ja joissain Euroopan klinikoilla kokonaisia hoitosuunnitelmia on perustettu Agaricus blazei murrill –sieniuutteelle ja muille kasveille. Itse asiassa useissa julkaistuissa tutkimuksissa syövästä parantumisen aste on ollut yli 90 %, jopa vaiheen 4 syöpätapauksille, joissa on nähty täydellinen remissio jo parissa viikossa.

Reishi sieni. Reishi on myös syöpää vastustava sieni, joka voi nostaa interleukiini 1:n ja 2:n tuotantoa, mikä estää syöpäkasvaimien kasvua. Tutkimukset osoittavat reishillä olevan monia muitakin hyödyllisiä vaikutuksia, kuten kipua lievittävä, tulehduksia estävä, antioksidanttinen, viruksia estävä (interferonien tuotannon vuoksi) ja verenpainetta alentava. Reishi tehostaa sydämen toimintaa alentamalla seerumia. Se normalisoi kolesterolin ja toimii limaa irrottavana. Reishi suojaa maksaa ja puhdistaa myrkkyjä sekä suojaa ionisoivalta säteilyltä. Sillä on myös antibakteerisia ja HIV:tä estäviä ominaisuuksia. Reishiä saa sekä tuoreena että lisävalmisteena.

Cordiceps oglossoides sieni. Cordyceps sisältää monen muun lääkinnällisen sienen tavoin monimutkaisia sokereita (erityisesti beeta 1,3 glukaaneja) ja muita ravintoaineita (nukleosideja, triterpenoideja), jotka ilmeisesti tehokkaasti ravitsevat ja aktivoivat immuunijärjestelmän eri osia. Se on erittäin hyödyllinen syövän hoidossa, kroonisessa väsymyksessä ja muissa immuunijärjestelmän häiriöissä. Se on myös arvokas munuaistulehduksen hoidossa, se hidastaa ikääntymisen vaikutuksia, saattaa auttaa immuunijärjestelmää tunnistamaan kasvaimet, jotka muuten välttäisivät immuunijärjestelmän huomion, ja sillä on hyödyllisiä vaikutuksia hermojärjestelmään sekä sydämeen ja verisuoniin.

Phellinus linteus. Tämä sieni muodostuu suurimmaksi osaksi polysakkarideista ja se hidastaa syövän kasvua, angiogeneesiä ja rinta ja muiden syöpien tunkeutuvaa käytöstä estämällä AKT-signaalin. Se myös stimuloi immuunijärjestelmää ja aiheuttaa syöpäsolujen apoptoosia (solukuolemaa).

Coriolus versicolor uute. Aasian kalkkunanpyrstö-nimellä tunnettu kääpäsieni on myös erittäin potentiaalinen syöpää estävä sieni. Se sisältää runsaasti polysakkarideja (PSK) ja polysakkaropeptidejä (PSP), jotka ovat tehokkaita akuuttia leukemiaa ja vatsan, ruokatorven, peräsuolen ja keuhkosyöpää vastaan. PSK on tehokas monia erityyppisiä syöpiä vastaan (ainakin aikaisen ja keskivaiheen tapauksissa). Jopa Kansallinen Syöpä Instituutti on kertonut harkitsevansa PSK:ta rinta-, suoliston ja aivosyöpää vastaan. PSP:llä on kasvaimia hillitseviä vaikutuksia Ehrlichin kasvaimia, leukemiaa, sarkoomaa, lymfajärjestelmän ja monosyyttistä leukemiaa vastaan. Coriolus on hyödyksi solusalpaaja- ja säteilyhoidon aikana, jopa akuutin leukemian potilaille.

Shiitake sieni. Shiitake laskee kolesterolia ja tehostaa immuunijärjestelmän toimintaa. Se on hyödyllinen verenpaineen alentamiseen ja sydäntauteihin, kolesterolitasojen normalisoimiseen, vastustuskyvyn parantamiseen viruksia vastaan ja taistelemaan AIDSin, HIV:n ja syövän kaltaisia sairauksia vastaan. Tuoreet shiitake sienet ovat hyvin maukkaita ruoanlaitossa. Sitä on lisäksi saatavilla lisävalmisteena.

Maitaike sieni. Sisältää runsaasti ravintoaineita, kuten B2-vitamiini, C- ja D-vitamiinit, niasiini, magnesium, natrium, kuituja ja aminohappoja. Maitaike sienet sisältävät polysakkaridiyhdistettä beeta 1,6 glukaani, joka stimuloi luonnollisella tavalla immuunijärjestelmää ja alentaa verenpainetta. Maitaike on hyödyllinen ylipainosta ja diabeteksesta kärsiville, mutta on kenties parhaiten tunnettu sen syöpää estävistä ominaisuuksistaan. Hiirikokeet ovat osoittaneet sen estävän syöpäkasvaimien muodostumista ja tehostavan immuunijärjestelmää. Saatavilla tuoreena ja lisävalmisteena.

Luonnollisen terveydenhoidon maailma on pullollaan kasveja, vitamiineja, mineraaleja ja lisävalmisteita, jotka auttavat taistelussa sairauksia vastaan ja tehostavat immuunijärjestelmää. Lääkinnälliset sienet ovat erittäin tärkeä osa tätä maailmaa.

Alkuperäinen artikkeli: http://alignlife.com/articles/cancer/mushrooms-that-fight-cancer-and-boost-the-immune-system/

3 kommenttia

  1. Mites noi Mazatapec yms. tuli niitä tossa maistettua ja oltua hetki jossain muussa maailmassa.

    Ei voi muuta sanoa, kun että kunnioittakaa luontoa ja omaa mieleänne… 😀

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. ”Reishi tehostaa sydämen toimintaa alentamalla seerumi” – mitä tämä tarkoittaa ? Seerumistahan tutkitaan eri tekijöitä (virtsahappo, sokeri etc)……

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat