Influenssarokotteet voivat aiheuttaa keskenmenoja

Yhdysvalloissa tutkittiin rokoteturvallisuuden seurantajärjestelmään (VAERS) kirjattuja keskenmenoja ja kohtukuolemia vuosien 2008 – 2010 kolmen suuren flunssaepidemian ja niiden myötä annettujen rokotusten aikana. Yhdysvaltojen tartuntatautikeskus (CDC) on antanut ohjeet influenssaepidemioiden varalta ja suosittelee rokotusten antamista myös raskaana oleville naisille. Tutkimuksen mukaan rokotteiden yhdistäminen saattaa vahvistaa sikiön myrkytystä, mikä aiheuttaa lapselle vaurioita tai jopa keskenmenon ja kuolleena syntymisen.

Vuonna 2011 tohtori Alessandro Bertoucci analysoi 256 lääkärin raportit hoitamistaan yli 600.000 potilaasta ja huomasi, että yli 90 % raskaana olevista naisista kieltäytyi influenssarokotuksista peläten niiden sisältämien myrkkyjen vahingoittavan lastaan. Eikä suotta, sillä viime vuonna julkaistu tutkimus löysi selvän korrelaation lisääntyneiden rokotusten ja imeväiskuolleisuuden välillä. Tutkimus julkaistiin Human and Experimental Toxicologyssa ja sen tekivät yli 25 vuotta rokotteita tutkineet Neil Z. Miller ja Gary S. Goldman.

Imeväiskuolleisuus on yksi tärkeimmistä kansanterveyden ja sosio-ekonomisen hyvinvoinnin mittareista. Yhdysvaltojen rokotussuunnitelman mukaan lapselle annetaan ensimmäisen elinvuoden aikana 26 erilaista rokotetta – eniten koko maailmassa – ja silti imeväisyyskuolleisuudessa Yhdysvallat on vasta sijalla 49 (2012 arvio 5,98/1000). Seuraavaksi eniten rokotuksia annetaan Kanadassa ja Australiassa (24 rokotusta) ja ne löytyvät imeväisyyskuolleisuudessa sijoilta 34 (4,55/1000) ja 41 (4,85/1000).

Listan kärkivaltioiden imeväisyyskuolleisuus on alle puolet Yhdysvaltojen luvusta, Monaco (1,80), Japani,  Bermuda, Singapore ja Ruotsi (2,2 – 2,7 /1000). Suomi ja Norja ovat listalla aivan Ruotsin kannoilla (n. 3,4/1000). Edellä mainitun tutkimuksen aikoihin USA oli sijalla 34 ja tartuntatautikeskus ilmaisikin huolensa, että ”Yhdysvaltojen sijoitus listalla suhteessa pienemmän imeväisyyskuolleisuuden maihin näyttää huonontuvan.”

Goldmanin tilastojen vertailututkimuksessa löytyi suora korrelaatio sikiöiden myrkytystilan ja sikainfluenssapandemian 2009 ja kausi-influenssan 2009/2010 rokotusten välillä. Vuodesta 1997 Yhdysvaltojen terveysviraston immunisaatio-osaston (ACIP) suositus on ollut rokottaa myös raskaana olevat naiset ensimmäisen kolmanneksen jälkeen kolmea kuollutta viruskantaa sisältävällä pistoksella (TIV). Tätä suositusta laajennettiin sisältämään kaikki raskauden kolmannekset vuonna 2004.

Kaikki aiemmat julkaistut tutkimukset odottavien naisten rokottamisista julistivat sen turvalliseksi. Useimmat tutkimukset ovat kuitenkin kelvottomia pienen otannan vuoksi ja niissä ei yleensä ole käytetty rokotteita, joiden tehoaineena on elohopeayhdiste tiomersaali. Tutkimuksissa keskitytään usein myös vääriin asioihin, kuten ACIP:n lainaamassa tutkimuksessa, jossa 2291 synnyttäneen naisen lasten kuolleisuudessa ei löytynyt TIV-rokotteiden aiheuttamia poikkeamia. Keskenmenoja tai kuolleena syntyneitä ei laskettu mukaan tutkimukseen laisinkaan, mikä huomattiin vasta jälkeenpäin kriittisessä vertaisarvioinnissa.

Sikainfluenssa (A-H1N1)-rokotetta ei oltu aiemmin testattu odottaviin naisiin. Myöskään useampien flunssarokotteiden yhteisvaikutusta ei ole koskaan testattu odottaviin naisiin. Kuitenkin rokotteiden valmistajat varoittivat ”ettei ole tiedossa, vahingoittavatko rokotukset sikiötä tai lisääntymiskykyä.”

Tartuntatautikeskus CDC:n teettämistä ”täydellisistä” tutkimuksista yleensä puuttuu 10 – 90 % tapauksista johtuen vähäisestä tai väärästä raportoinnista rokotusturvallisuuden seurantajärjestelmään VAERS:iin. Lokakuussa 2010 koottiin 19 flunssakauden (1990 – 2009) ajalta VAERS:n tietokannasta löytyvät TIV-rokotteiden aiheuttamat keskenmenot (17 kpl) ja kohtukuolemat (6 kpl). Yhdistyneiden naisten kansallinen järjestö (NCOW) suoritti oman riippumattoman seurantatutkimuksensa, jossa selvitettiin raskauden aikana kuolleiden lasten määrää kahden rokotuksen influenssakauden 2009/10 aikana. Kyselyyn osallistuneilta naisilta kysyttiin mm. a) flunssarokotuksen tyyppi, b) rokotuksen päivämäärä, c) toisen rokotteen tyyppi, d) oireiden ilmaantumispäivä, e) raskauden keskeytymisen päivämäärä, f) sijainti Yhdysvalloissa, g) ilmoitettiinko tapaus VAERS:iin ja h) muita kommentteja.

Kahden eri tutkimuksen vertailussa kävi ilmi, että flunssakausien 2008/09 ja 2009/10 välillä rokotettujen odottavien naisten määrä nousi nelinkertaiseksi, mutta keskenmenot ja kohtukuolemat kasvoivat yli 40-kertaisiksi. Erityisesti NCOW:n kyselytutkimuksen kommenteista selviää, että terveydenhuollon ammattilaiset pelottelivat ihmisiä sikainfluenssalla ja kertoivat ”influenssarokotteiden etujen olevan paljon suuremmat kuin haitat.” Tähän valheelliseen turvallisuuden tunteeseen vaikutti suuresti se, ettei kaksinkertaisia rokotteita ole aiemmin testattu odottavilla naisilla.

Sikiöille erityisen vaarallinen elohopea on edelleen tiomersaalin muodossa säilöntäaineena useissa amerikkalaisissa rokotteissa. Sen haitallisuus on yritetty kieltää vetoamalla pieneen annosmäärään, mutta vertailuna esitetään yleensä suun kautta ruoansulatukseen päässyt elohopea, kun taas rokotukset imeytyvät suoraan verenkiertoon ilman ihmisen loistavaa ruoansulatuksen tarjoamaa suodatusta. Elohopean imeytymiseen kehossa vaikuttavat monet tekijät, kuten aineenvaihduntaan vaikuttavat muut aineet ja tekijät, elohopeayhdisteen muoto ja pitoisuus, jopa solujen geneettinen rakenne (jotkut ovat herkempiä kuin toiset). Amalgaamipaikat äidin hampaissa on tiedetty riskitekijäksi sikiön terveydelle. Elohopea näyttää kertyvän kohdun ja sikiön kudoksiin hanakasti.

EU suositteli vuonna 2000, ettei elohopeaa sisältäviä rokotteita pitäisi antaa naisille raskauden aikana tai pienille lapsille. Suomessa tiomersaali on poistunut lähes kokonaan käytöstä vuonna 2005, mutta esimerkiksi virhearvioinniksi arvosteltu Pandemrix –sikainfluenssarokote sisälsi tiomersaalia. Arviot rokotteiden turvallisuudesta perustuvat yksittäisiin rokotteisiin, mutta Yhdysvalloissa lapsia rokotetaan edelleen eniten maailmassa, useita rokotteita kerrallaan ja monissa niistä on elohopeaa mukana. Jossakin on syy, miksi imeväisyyskuolleisuus ei ole läheskään yhtä alhaalla kuin useimmissa muissa sivistysvaltioissa. Myös VAERS-järjestelmän käyttöä ja seurantaa pitäisi parantaa huomattavasti, sillä turhan moni tapauksista jää ilmoittamatta, mikä osaltaan vääristää turvallisuuden tunnetta. Myös parempia seurantatutkimuksia rokotettujen lasten terveyteen pitäisi ottaa käyttöön, sillä useimmilla neurologisesti poikkeavasti kehittyneillä lapsilla (ASD ym.) on suurempia elohopeajäämiä kehossaan ja erityisesti aivoissa.

Alkuperäinen artikkeli: http://preventdisease.com/news/12/090412_Study-Shows-Influenza-Vaccines-Caused-Spontaneous-Abortions-and-Stillbirths.shtml

16 kommenttia

 1. Suomessa sikapiikki aiheutti useita keskenmenoja. THL on kuitenkin haluton tutkimaan asiaa, koska silloin rokotteen ja keskenmenon välinen yhteys paljastuisi. Pääasia näyttää olevan, että lääketehtaat jatkossakin tienaavat.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Sikapiikin aiheuttamia keskenmenoja lienee Suomessa tuhansia ? + hengissä selvinneiden lasten ongelmat päälle. + sikapiikin saaneiden ongelmat.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. MM: ”mutta vertailuna esitetään yleensä suun kautta ruoansulatukseen päässyt elohopea, kun taas rokotukset imeytyvät suoraan verenkiertoon ilman ihmisen loistavaa ruoansulatuksen tarjoamaa suodatusta.”

  Kalojen elohopea imeytyy melko lailla KAIKKIALLE elimistöön varpaankynsiä ja hiuksia myöten.
  Itse asiassa kalojen syönti paljastuu (ja mitataan!) aivojen yläpuolelle hiuksiin asti levinneestä elohopeasta.

  Artikkeli yrittää sumuttaa tämän fysiologisen reaalitodellisuuden.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Nimenomaan ei, kalojen metyylielohopea on kemiallisesti tiukemmin elimistöön sitoutuvaa ja vaarallisempaa mutta rokotteiden etyylielohopea ei.

    Metyylin ja etyylin eron huomaa jos ihminen erehtyy metyylialkoholia juomaan etyylialkoholin sijaan.
    METYYLIalkoholi tuhoaa näköHERMON.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Sikainfluenssa ihan oikeasti tappaa:

  ”Brittitutkimus: Raskaudenaikainen sikainfluenssa lisäsi kohtukuoleman riskiä
  19.10.2011 18:31

  Helsingin Sanomat

  Britanniassa sikainfluenssaa vuonna 2009 sairastaneiden naisten vauvoilla oli kohonnut riski syntyä kuolleina. Tieto selviää tuoreesta brittitutkimuksesta, jonka tuloksista uutisoi BBC.

  Sairaus kasvatti myös ennenaikaisen synnytyksen todennäköisyyttä.

  Oxfordin yliopiston tutkimuksessa tarkasteltiin jokaista tapausta, jossa raskaana oleva nainen oli joutunut sairaalahoitoon Britanniassa sairastaessaan sikainfluenssaa.

  H1N1-virukseen sairastuneista 256 naisesta seitsemälle syntyi kuollut lapsi ja kolme lasta kuoli pian synnytyksen jälkeen.Tuhannesta lapsesta 39 kuolisi siis tutkimuksen mukaan juuri ennen syntymää tai pian sen jälkeen. Terveiden brittinaisten synnytyksissä vastaava määrä oli seitsemän tuhannesta.”

  Tilastollisesti sattuman osuus olisi 19 / miljoonasta eli puhutaan ”erittäin merkitsevästä” tuloksesta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Sikainfluenssa lisäsi lasten neurologisia jälkitauteja, mm. epileptisiä kohtauksia:

  http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/sikainfluenssa+lisasi+lasten+neurologisia+jalkitauteja/a506361
  ”Sikainfluenssa lisäsi lasten neurologisia jälkitauteja

  Tuoreen tutkimuksen mukaan vuoden 2009 sikainfluenssa aiheutti enemmän neurologisia jälkitauteja kuin tavallinen kausi-influenssa. Tavallisimmat seuraukset olivat epileptiset kohtaukset ja aivosairaudet, kertoo Tiede-lehti.
  ..
  Tutkijat huomasivat, että erityisesti epileptiset kohtaukset ja enkefalopatia olivat yleisempiä sikainfluenssan sairastaneessa ryhmässä. Heillä oli myös enemmän poikkeavia EEG-löydöksiä. ”

  TIEDE-lehti:
  http://www.tiede.fi/uutiset/4019/sikainfluenssan_sairastaneilla_lapsilla_enemman_ep
  Sikainfluenssan sairastaneilla lapsilla enemmän epileptisiä kohtauksia

  Utahin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan vuoden 2009 sikainfluenssa aiheutti enemmän neurologisia jälkitauteja kuin tavallinen kausi-influenssa. Tavallisimmat komplikaatiot olivat epileptiset kohtaukset ja aivosairaudet, kävi ilmi Annals of Neurology -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Kanadan viranomaiset vetivät Novartiksen influessarokotteen juuri pois jakelusta.
  Samassa uutisessa mainitaan kuinka siellä tilattiin ”tehostomatonta” rokotetta raskaana oleville v. 2009.

  ”During the 2009 pandemic, there was a delay in delivery of unadjuvanted vaccine for pregnant women …Canada used adjuvanted vaccine during the pandemic, but bought some unboosted product for pregnant women as a precaution.”

  http://www.cbc.ca/news/health/story/2012/10/27/novartis-vaccines.html

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Otsikon kanssa linjassa on myös otsikko:

  Luontaistuotekaupat voivat aiheuttaa keskenmenoja.

  a) Tuotteissa voi olla testaamattomia teratologisia myrkkyjä
  b) Hyllyköt voi olla huonosti kiinnitettyjä. Onnettomuudet voivat aiheuttaa keskenmenoja.
  Siis voivat olla. Paino konditionaalissa. ;D

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Vanha juttu, mutta en luottais yhteenkään artikkeliin, jossa puhutaan influenssasta flunssana.

  Lukekaa aina alkuperäiset tutkimukset, menkää alkulähteille. Minä menin, enkä kyllä löytänyt tässä artikkelissa väitettyjä asioita. Esim. USA:ssa rokotetaan paljon ja imeväisyyskuolleisuus on korkea, mutta joissakin maissa rokotetaan vielä enemmän ja niissä imeväisyyskuolleisuus on maailman matalimpia. Onko kyse siis vain rokotuksista?

  Sit löysin jonkun vertailun, jossa juuri VAERSin tietoja oli käytetty, ja päätelty, että rokottaminen ei kannata, koska rokotteen jälkeinen keskenmeno on yleisempi kuin se, että rokottamaton äiti kuolisi influenssaan. Tuossa vertailussa ei kuitenkaan oltu kerrottu, kuinka moni rokottamattomista saa keskenmenon tai kohtukuoleman, eli tuntui vähän datan vääristelyltä taas…

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Joka tapauksessa on olemassa härskejä tempauksia. Esim. SUomessakin, kun aivan valheellisesti ja turhaan meuhkattiin sikainfluenssasta ja sitten väkisin suorastaan rokotettiin hätäisesti kyhätyllä piikillä ihmisille narkolepsiaa.

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat