Intiassa HPV-rokotekokeilu korkeimmassa oikeudessa

Lokakuun 29. päivä 2012 kolme intialaista siviiliä nosti kanteen Intian korkeimpaan oikeuteen perustuen Intian naisten perustuslain artiklaan 32. Kanteen takana ovat Intian naisten keskuksen Gramyan johtaja tri Rukmini Rao sekä aktivistit Kalpana Mehta ja Nalini Bhanot. Kanteen vastaajina ovat:

 • Intian ylin lääkevirasto
 • Intian lääketieteellisen tutkimuksen neuvosto (ICMR)
 • Andra Pradeshin osavaltio
 • Gujaratin osavaltio
 • PATH International kansalaisjärjestö
 • GlaxoSmithKline Aasia
  • MSD Pharmaceuticals

Kanteessa selvitetään vakavia syytteitä HPV-rokotteiden Gardasil® ja Cervarix® käyttämisestä. Kanteen nostaneiden Mehta, Bhanot ja tri Rao mukaan näitä kahta rokotetta oli laittomasti käytetty kahdessa osavaltiossa tuhansien nuorten ja haavoittuvaisten lasten rokottamiseen ennen kuin rokotteiden turvallisuudesta oli tietoa. Kantajien tietojen mukaan Intian hallitus, terveysviranomaiset ja edellä mainitut vastaajat kaikki tiesivät rokotteen hyötyjen olevan epävarmoja ja toistaiseksi varmistamattomia, mutta he silti sallivat molempien rokotteiden kokeilun kahdessa osavaltiossa vaarantaen tuhansien tyttöjen turvallisuuden ja tulevaisuuden.

Kanteessa selitettiin, miten vastaajana olevat järjestöt rokottivat kymmeniä tuhansia haavoittuvaisia 10 – 14-vuotiaita tyttöjä jättäen heidät täysin oman onnensa nojaan ilman tietoja mahdollisista sivuvaikutuksista, ilman jatkotutkimuksia tai mahdollisuutta hoitoihin. Andra Pradeshissa ja Gujaratissa rokotettiin kummassakin 16.000 tyttölasta iältään 10 – 14 vuotta. Kanteen mukaan nämä järjestöt asettivat tietoisesti kymmeniä tuhansia lapsia alttiiksi vakaville rokotteiden sivuvaikutuksille ja jopa kuolemalle. Rokotusten alkaessa kumpaakaan rokotteista ei ollut hyväksytty käytettäväksi Intian väestöön, jossa varsinkin nuoret naiset kärsivät usein anemiasta ja aliravitsemuksesta.

Mitään ei tehty tyttöjen terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Heitä ei valikoitu mitenkään tai kartoitettu tekijöitä, jotka olisivat olleet rokotusta vastaan. Sitä vastoin heille kerrottiin, ettei rokotuksilla ollut mitään haittavaikutuksia, edes niitä joista valmistajat oli tietoisia. Mahdollisten haittavaikutusten varalle ei ollut mitään suunnitelmia, minkä johdosta lääkärit ja sairaalat eivät olleet tietoisia sairastuneiden tyttöjen olleen rokotuskokeiden kohteena. Mitään seurantasuunnitelmaa ei rokotusohjelmasta tehty. Rokotusten jälkeen tytöt hylättiin täysin.

Kanteen lisätiedoissa kantajat mainitsivat myös Maailman Terveysjärjestön sivuilla julkaistun tiedotteen: ”Näiden rokotusten lyhyestä seurantajaksosta (2-3 vuotta) johtuen on mahdotonta muodostaa lopullista johtopäätöstä mahdollisista harvinaisista tai pitkävaikutteisista haittavaikutuksista.”

Rokotukset järjesti amerikkalainen kansalaisjärjestö PATH (Program for Appropriate Technology in Health) Tarkoituksenmukaisen terveyden teknologian ohjelma. Kanteen mukaan projekti keskeytettiin vasta, kun useat naisten järjestöt ilmoittivat:

 • Useiden rokotettujen kuolemista
 • Haavoittuvan väestön käyttämisestä
 • Tietoon perustuvan suostumuksen puutteesta

Kantajat syyttivät projektijohtajia asiakirjojen väärentämisestä ja riittämättömästä seurannasta. Lisäksi kansalaisjärjestö PATH, Terveysministeriön alainen Intian lääketieteellisen tutkimuksen neuvosto sekä osavaltioiden viranomaiset olivat kaikki syyllistyneet kanteessa kuvailtujen haittavaikutusten ja kuolemien salailuun:

”Jotkut tytöistä kuolivat, jotkut kärsivät vakavia haittavaikutuksia. Joillekin tytöistä syntyi autoimmuunisairauksia, jotka vaativat hoitoa koko loppuelämän. Rokotteiden valmistajat olivat tietoisia sivuvaikutuksista, kuten vakavat allergiset reaktiot, kohtaukset ja halvaukset, liikehermoston sairaudet, veritulpat, sydän- ja verisuonisairaudet ja jopa kuolema. Lisäksi voi seurata ongelmia, jotka vaikuttavat hermostoon, immuniteettiin, lihaksistoon, veri- ja lymfakiertoon, hengitysjärjestelmään, ruoansulatusjärjestelmään sekä silmiin ja korviin. PATHin projektissa näitä sivuvaikutuksia vähäteltiin huomattavasti ja salailtiin. Tilastoja väärennettiin. Kuolemia luokiteltiin niin, ettei niillä ollut mitään tekemistä rokotusten kanssa, kuten itsemurhiksi, johtuviksi hyönteismyrkyistä tai käärmeen puremista.”

Haastattelussa Kalpana Mehta kertoi, että kuolemantapausten dokumentoinnissa oli niin suuria poikkeavuuksia, että salailu oli ilmeistä. Jopa joidenkin tyttöjen ikä ei täsmännyt lainkaan projektissa mainitun kanssa. ”Ruumiinavausten ajankohdat oli heikosti tai väärin merkitty ja joissain tapauksissa ei käytetty lainkaan sairaalan virallista ruumiinavauspöytäkirjaa, vaan tavallista kirjoituspaperia ilman allekirjoituksia tai leimoja.”

Intian kansalaisilla on hyvä syy olla huolissaan. Vaikuttaa siltä, että heidän hallituksensa on joutunut kansainvälisten yrityksien ja kansalaisjärjestöjen salaliiton uhriksi. WHO, PATH ja Bill & Melinda Gates –säätiö ovat tietoisesti ajaneet ohjelmaansa ja Intian hallitus on sallinut tuhansien maaseudun haavoittuvien lasten joutua hyödyttömän HPV-rokotusohjelman koekaniineiksi.

Kalpana Mehta: ”Jopa hallituksen nimittämä tutkimuslautakunta huomasi merkittäviä epäsäännöllisyyksiä potilaiden suostumuksen kirjaamisessa. Intian laki takaa korvauksen tietoon perustuvan suostumuksen rikkomisesta ja koehenkilöiden kuolemasta tai vammoista. Hallitus ei ole kuitenkaan kahteen vuoteen tehnyt mitään omien tutkimustensa jälkeen. Lisäksi lautakunta oli sitä mieltä, että saamalla valmistajilta rokotteet käyttöönsä ilmaiseksi projekti oli sotkeutunut vakavaan eturistiriitaan. Kaiken huipuksi PATH vakuutti itsensä projektin ajaksi, mutta ei ottanut mitään vakuutuksia kattamaan rokotettavia tyttöjä.”

Kantajien mukaan suuri osa tytöistä painostettiin hyväksymään rokotus ja vanhemmille vakuuteltiin ilman tieteellisiä todisteita, etteivät rokotukset vaikuttaisi heidän lastensa hedelmällisyyteen tulevaisuudessa. Tästä tiedosta huolestuneina kantajat tiedottivat: ”Tällä hetkellä on jo kantautunut hälyttäviä uutisia 16-vuotiaan tytön menopaussista Australiassa, jossa lääkärin mielestä Gardasil-rokote on ainoa todennäköinen syy tähän harvinaisista sivuvaikutuksista erikoisimpaan.” linkki artikkeliin

Kanteen nostamisen jälkeen on Australiasta ilmaantunut lisää vastaavia uutisia nuorten naisten ongelmista. The Sunday Telegraph on julkaissut uutisen, joka julkaistiin ensin British Medical Journalissa, aiemmin terveestä 16-vuotiaasta tytöstä, jonka ennenaikainen menopaussi saattaa johtua Gardasil-rokotteesta. Telegraphin mukaan tri Ward on sanonut, että naisten hedelmällisyyttä tulee suojella kaikin mahdollisin keinoin. Nti Botha on samoilla linjoilla ja hän on jo vuosia painottanut, että tyttöjen rokottaminen menarken aikoihin (ensimmäisten kuukautisten alkaessa) on hyvin vaarallista, sillä se on hedelmällisyydelle kaikkein herkintä aikaa nuoren naisen elämässä:

Naishormonien estrogeenin ja progesteronin tasojen laskiessa kuukautisvuotoa edeltävässä vaiheessa naisen kohtu valmistautuu poistamaan vanhan limakalvon kuuautisvuodon aikana. Hormonitason lasku vaikuttaa naisen energiatasoon ja tunteisiin. Immuunijärjestelmä vaarantuu, mikä tarkoittaa alentunutta puolustuskykyä tunkeutuvia vieraita myrkkyjä vastaan.

Ei ole mitään todisteita siitä, että nämä rokotuskokeet järjestäneet organisaatiot olisivat missään vaiheessa edes pohtineet mitään yllä mainituista kriittisen tärkeistä tekijöistä. Useat rokotetuista tytöistä olivat vielä lapsia, jotka eivät olleet saavuttaneet puberteettia, joten on mahdotonta sanoa, onko rokotuksilla ollut vaikutusta näiden lasten hedelmällisyyteen.

Johtopäätös

Kolme naista Intiassa on kiinnittänyt koko maailman huomion epäeettisiin toimintatapoihin, joita käyttävät lääketeollisuuden yhtiöt, Gates –säätiö ja hallitukset kautta maailman. Intian korkeinta oikeutta pitäisi ylistää heidän kanteensa käsittelystä. Olemme todistamassa historiallista tapausta. On hyvin harvinaista, että viattomia suojelevat maallikot oikeutta hakiessaan saavat mahdollisuuden tulla kuulluksi maansa ylimmässä oikeudessa.

Koko muun maailman tulee seurata ja kannattaa näitä rohkeita naisia. Tästä saattaa muodostua koko maailman ennakkotapaus, joka viimein lopettaa lääketieteelliset kokeilut viattomilla, kouluttamattomilla ja virheellisesti informoiduilla. Odottaessamme oikeudenkäynnin tulosta meidän pitää kysyä seuraavat tärkeät kysymykset. Miten voitiin sallia 24.000 tytön rokottaminen kokeellisilla rokotteilla, ilman mitään tietoa mahdollisista sivuvaikutuksista tai edes seurantatutkimuksista? Miten voi PATH oikeuttaa tekonsa, kun potilaat eivät ole saaneet tarpeellisia tietoja? Missä on totuus, missä on oikeus? Eikö olisi aika asianosaisten järjestöjen antaa julkinen tiedote maailmalle?

Alkuperäinen artikkeli: http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-04-18/supreme-court-suit-filed-over-hpv-vaccine-tragedy-in-india/

20 kommenttia

 1. Bill Gates on sanonut pitämässää puheessa, että rokotuksia käytetään maailman väestön vähentämiseksi:

  http://www.youtube.com/watch?v=6WQtRI7A064

  Suomessa THL väittää sitkeästi, että rokote olisi turvallinen, vaikka myös esim. Japanissa rokotteeseen on kuollut lapsia. Jos rokoteohjelmaa ei Suomessa peruta, sikainfluenssapiikki/narkolepsiaa pahempi skandaali on tulossa!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. The world today has 6,8 Billion people and that’s headed up to about 9 Billion. Now, if do a really great job on new vaccines, health care and reproductive health services we could lower that by maybe 10 – 15 %.

   Kyseessä on siis vuosi 2010, jolloin maailmassa oli vielä alle 7 miljardia ihmistä.
   Käännös: ”Maailmassa elää nykyään 6,8 miljardia ihmistä ja luku on nousemassa noin 9 miljardiin. Jos onnistumme todella hyvin uusissa rokotuksissa, terveydenhuollossa ja lisääntymisterveyspalveluissa, voisimme saada tuota lukua 10 – 15 % pienemmäksi.”

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Perustuu kaikissa kehittyneissä maissa havaittuun ilmiöön:

    Perheisiin ei tehdä ’kaiken varalta’ niin montaa lasta, kun todennäköisyys sille, että jo syntyneet kuolevat ennen vanhempiaan pienenee. Samaan suuntaan vaikuttaa myös hyvinvointipalvelujen lisääntyminen ja kehittyminen siihen suuntaan, että omat aikuistuneet (ja työelämään mukaan päässeet) lapset eivät ole enää ainoa mahdollinen vanhuuden turva.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Tuskimpa tämän Intian rokotetutkimuksen taustalla mikään salaliitto on. Kun kyseessä on noin suuri otanta kokeeseen osallistujia, voisin nähdä ongelmien ja puutteiden johtuvan ennemmin rokote-ohjelman huonosta organisoinnissa ja tiedottamisen vajavuudesta.

  ja siis joo. Kannatan vahvasti HPV-rokotuksia.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. Luitko myös oheisen linkin?

   Haasteesta alunperin kertonut toimittaja on laitettu vankilaan. Mietitkö yhtään miksi haasteen nostamisesta ei saisi kertoa kansalaisille? Korkein oikeus ei ota ihan pikku juttuja käsiteltäväkseen missään maassa.

   Suomessa toimittaja selviää uutisoinnista näköjään toistaiseksi vielä sakoilla, mutta peli saattaa koventua täälläkin milloin hyvänsä jos niin sallimme.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Hienoja naisia ja kunnioitettava Korkein Oikeus. Se ei peruuta rokotuksista aiheutuvaa elinikäistä vammaa tai ennenaikaista kuolemaa, mutta syyllinen ryhmä on saatava vastuuseen ja tiedotettava asiasta mahdollisimman laajalle. Keskustelupalstojen trolleista huolimatta.

  Kiitos Magneettimedialle! Kansa on takana ja eliitti vielä kovilla. Tämä on vasta alkua.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Ei nämä rokotusista saatavat haitat kiinnosta THL:n porukoita senkummemmin kuin ennenkään. Raha se tälläkin kertaa haisee, taas ja jälleen lasten terveyden kustannuksella. Ei voi muuta todeta kuin hirviömäistä toimintaa koko kansaa kohtaan. Sillä kyllä tämän asian pitäisi liipata jokaista ihmistä jolla on vähänkään inhimillisyyttä toisia kohtaan. Onko meillä tarvetta tuollaiseelle noin mielipuoliselle THL:län toiminnan ylläpitämiselle. Eikö voisi velvoittaa, että THL:N porukka ottaa ne piikit omiin persuuksiinsa, silloin se olisi oikeudenmukaisempaa, koska se porukkahan sitä haluaa ei kansalaiset. Niin ja siellähän on jo niin vanhaa väkeä ettei se haittaa vaikka siit.kyk. ja peril. saam. ei sen piikin jälkeen enää onnistuisikaan. Mutta ihan tosiasiassa pitääkö lapset aina alistaa ja vieläpä viranomaisten taholta. Mielestäni päättäjiä pitäisi syyttää jo lastenpahoinpitelystä tässä rokotusasiassa, sillä sitä se nimenomaan on sanan täydessä merkityksessä. Näistäkään rokotuksista ei tiedetä mitä seuraa jne. Ja kai jokaisella ihmisellä on oikeus elää terveenä ilman että häntä vahingoitetaan ihan tahallisesti.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Gardasil-rokotteen saaneiden verenluovutukseen voi liittyä tartuntavaara:
  http://vactruth.com/2013/09/10/gardasil-potential-biohazard/

  Richard Smith: Onko lääketeollisuus kuin mafia?
  http://blogs.bmj.com/bmj/2013/09/10/richard-smith-is-the-pharmaceutical-industry-like-the-mafia/

  Todisteita tuumorigeenisestä aktiivisuudesta soluviljelyalustoissa:
  Dev Biol Stand. 1977;34:145-8.
  Evidence of tumorigenic activity of candidate cell substrates in vaccine production by use of antilymphocyte serum.
  Glathe H, Abel C.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/851454

  Rokotuksen jälkeinen lymfadeniitti: imukudosten liikakasvu, joka stimuloi pahanlaatuisia lymfoomia.
  Cancer. 1968 Apr;21(4):632-49.
  Postvaccinial lymphadenitis. Hyperplasia of lymphoid tissue that simulates malignant lymphomas.
  Hartsock RJ.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/5647241

  Lisääntyneitä kromosomimuutoksia ja sisarkromatidin vaihtoa viljellyissä veren lymfosyyteissä 12 isorokkorokotteen saaneella henkilöllä:
  Hum Genet. 1978 Feb 23;41(1):89-96.
  An increased frequency of chromosomal changes and SCE’s in cultured blood lymphocytes of 12 subjects vaccinated against smallpox.
  Knuutila S, Mäki-Paakkanen J, Kähkönen M, Hokkanen E.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/631863

  Kromosomipoikkeavuuksia ja sisarkromatidin vaihtoa lapsilla, jotka rokotettiin uudelleen isorokkoa vastaan:
  Mutat Res. 1980 Jul;71(2):263-7.
  Chromosomal aberrations and SCE in lymphocytes of children revaccinated against smallpox.
  Kucerová M, Polívková Z, Matousek V.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7393242

  Sytogeeninen tutkimus veren lymfosyyteistä lapsilla, jotka rokotettiin uudelleen isorokkoa vastaan:
  Genetika. 1975;11(5):142-6.
  [Cytogenetic study of blood lymphocytes in children revaccinated against smallpox].
  [Article in Russian]
  Frolov AK, Sliusarev AA, Dement’ev IV, Sokhin AA, Frolov VK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/830156

  Sytogeeniset ominaisuudet rokotusprosessissa lapsilla, ensisijaisesti isorokkoa vastaan rokotetuilla:
  Vopr Virusol. 1975 Jan-Feb;(1):83-7.
  [Cytogenetic characteristics of the vaccination process in children, primarily vaccinated against smallpox].
  [Article in Russian]
  Frolov AK, Sokhin AA, Frolov VK, Lebedinskiĭ AP.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/47668

  Autovasta-aineiden muodostumista laboratioeläimillä virusten inokulaation jälkeen:
  Acta Virol. 1973 Jul;17(4):319-26.
  Formation of autoantibodies in laboratory animals after inoculation of viruses with different virulence. I. Results of studies on vaccine and wild strains of polio and measles viruses in guinea pigs.
  Grachev VP, Popova VD, Vasilyeva IG, Avdeyeva LI.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4148212

  Kokeellinen tutkimus eri vaccinia-viruskantojen kyvystä aiheuttaa autovasta-aineita:
  Vopr Virusol. 1975 May-Jun;(3):297-302.
  [Experimental study of the ability of different strains of vaccinia virus to induce autoantibody formation].
  [Article in Russian]
  Movsesiants AA, Gurvich EB, Dzagurov SG, Grachev VP, Avdeeva LI.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1162949

  Keskushermoston jälkitaudit tuhkarokko-, sikotauti-, vihurirokko- ja poliorokotuksista:
  Acta Paediatr Jpn. 1990 Feb;32(1):8-11.
  Central nervous system sequelae of immunization against measles, mumps, rubella and poliomyelitis.
  Ehrengut W.
  Source: Institute for Vaccinology and Virology, Hamburg, W. Germany.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2109492

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Kummajainen, 41 minuuttia sitten.
   No nyt tuli tietoa oikein roppakaupalla. Vieläkö joku voi väittää että rokotteet ovat turvallisia, rokotteethan ovat maailmanlaajuinen ihmisten tuhoamiseksi tarkoitettu myrkytysohjelma ja täysin tuomittavateko. Niin kaikkialla maailmassa, kuin myös meillä täällä ”ns. turvallisessa lintukodossamme”. Ei noita rokotemyrkkyjen kylväjiä tarvitse suojella, linnaan vaan loppuiäksi koko lössi.He eivät joko ymmärrä tai eivät välitä mitä pahimmillaan rokotteiden ottaneille saattaa tapahtua.Yhdenkään ihmisen ei tarvitse uhrautua tuollaisten huuhaalääketiedekokeilujen koekaniiniksi.Ns. koululääketiede on jälleen saanut melkoisen luottamuslauseen näiden rokotteiden myötä, vai mitä? Luulisi nyt jonkun järkevän tahon puuttuvan tuollaiseen hullutukseen, mutta ei. Raha, RAHA ja RAHA se on joka tätä maailmanmenoa pyörittää. Ainahan sille huuhaatieteelle löytyy puolustajia mutta on myös joukko joka ei ns. lääketieteen pauloihin lankea. Niin että tämä nyt oli taas se minun oma mielipiteeni näistä asioista.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Eihän se nyt raha voi olla, joka on kaiken takana, jos ihmiskuntaa yritetään murhata myrkyttämällä. Kyllä syitä täytyy etsiä muualta. Raha on vain väline, mutta ei tässä ole kyse mistään ”kapitalismin pahuudesta” tms. No kapitalismin keksijöiden ja monopolikapitalistien kyllä. Mutta nekin ovat vain välineitä kommunismin tapaan (samalta sylttytehtaalta).

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Alumiini todennäköinen syy rintasyöpään:
  J Inorg Biochem. 2013 Jul 12. pii: S0162-0134(13)00158-X. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2013.07.003. [Epub ahead of print]
  Aluminium, carbonyls and cytokines in human nipple aspirate fluids: Possible relationship between inflammation, oxidative stress and breast cancer microenvironment.
  Mannello F, Ligi D, Canale M.
  Source: Department of Biomolecular Sciences, Section of Clinical Biochemistry and Cell Biology, University ’Carlo Bo’ of Urbino, Italy.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23916117

  J Appl Toxicol. 2011 Apr;31(3):262-9. doi: 10.1002/jat.1641. Epub 2011 Feb 21.
  Analysis of aluminium content and iron homeostasis in nipple aspirate fluids from healthy women and breast cancer-affected patients.
  Mannello F, Tonti GA, Medda V, Simone P, Darbre PD.
  Source: Department of Biomolecular Sciences, Section of Clinical Biochemistry, Unit of Cell Biology, University ’Carlo Bo’, via O. Ubaldini 7, 61029, Urbino, Italy.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21337589

  J Inorg Biochem. 2011 Nov;105(11):1484-8. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2011.07.017. Epub 2011 Jul 31.
  Aluminium and human breast diseases.
  Darbre PD, Pugazhendhi D, Mannello F.
  Source: Biomedical Sciences Section, School of Biological Sciences, University of Reading, Reading, RG6 6UB, UK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22099158

  J Appl Toxicol. 2009 Jan;29(1):1-6. doi: 10.1002/jat.1384.
  Concentration of aluminium in breast cyst fluids collected from women affected by gross cystic breast disease.
  Mannello F, Tonti GA, Darbre PD.
  Source: Department of Biomolecular Sciences, Section of Clinical Biochemistry, University ’Carlo Bo’, 61029 Urbino, Italy.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18785682

  J Inorg Biochem. 2013 Jul 13. pii: S0162-0134(13)00160-8. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2013.07.005. [Epub ahead of print]
  Aluminium and breast cancer: Sources of exposure, tissue measurements and mechanisms of toxicological actions on breast biology.
  Darbre PD, Mannello F, Exley C.
  Source: School of Biological Sciences, University of Reading, Reading RG6 6UB, UK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23899626

  J Inorg Biochem. 2013 Jul 12. pii: S0162-0134(13)00159-1. doi: 10.1016/j.jinorgbio.2013.07.004. [Epub ahead of print]
  Effect of aluminium on migratory and invasive properties of MCF-7 human breast cancer cells in culture.
  Darbre PD, Bakir A, Iskakova E.
  Source: School of Biological Sciences, University of Reading, Reading, RG6 6UB, UK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23896199

  J Appl Toxicol. 2012 Mar;32(3):233-43. doi: 10.1002/jat.1793. Epub 2012 Jan 6.
  Aluminium chloride promotes anchorage-independent growth in human mammary epithelial cells.
  Sappino AP, Buser R, Lesne L, Gimelli S, Béna F, Belin D, Mandriota SJ.
  Source: Division of Oncology, Faculty of Medicine, University of Geneva, Geneva, Switzerland.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22223356

  J Inorg Biochem. 2005 Sep;99(9):1912-9.
  Aluminium, antiperspirants and breast cancer.
  Darbre PD.
  Source: Division of Cell and Molecular Biology, School of Animal and Microbial Sciences, The University of Reading, P.O. Box 228, Whiteknights, Reading, RG6 6AJ, UK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16045991

  Am J Transl Res. 2010 Oct 30;3(1):100-13.
  Iron-binding proteins and C-reactive protein in Nipple Aspirate Fluids: role of Iron-driven inflammation in breast cancer microenvironment?
  Mannello F, Tonti GA, Simone P, Ligi D, Medda V.
  Source: Department of Biomolecular Sciences, Section of Clinical Biochemistry, Unit of Cell Biology, University ”Carlo Bo” Urbino, Italy.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21139810

  Vaikka em. tutkimuksissa puhutaan lähinnä alumiinia sisältävistä deodoranteista, kannattaa huomioida, että rokotteista alumiini menee suoraan verenkiertoon.

  Rokotteiden alumiini leviää hitaasti kaikkialle elimistöön:
  Vaccine. 1997 Aug-Sep;15(12-13):1314-8.
  In vivo absorption of aluminium-containing vaccine adjuvants using 26Al.
  Flarend RE, Hem SL, White JL, Elmore D, Suckow MA, Rudy AC, Dandashli EA.
  Source: Department of Physics, Purdue University, West Lafayette, IN 47907, USA.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9302736

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Alumiini myös sulkee osia aivoista, jolloin mielen on vaikeampi päästä käsiksi omaan korkeampaa tietoisuuteen. Samaa tekee rokotteiden elohopea. Tällaisia ihmisiä on helpompi hallita mm. median pelottelun avulla.

   Vastaavia aineita voidaan laittaa lääkkeisiin ja ruokaan. Siksi oma ruokahuolto on tärkeää.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. BCG-rokotteen aiheuttama tulehdus lapsuudessa ja raskauden aikana. Lisäksi BCG-rokotteen aiheuttama nekrotisoiva aivovaltimotulehdus:
  Klin Padiatr. 1990 Sep-Oct;202(5):303-7.
  [BCG-induced inflammation during childhood and in pregnancy. Additionally a contribution to BCG-induced necrotising cerebral arteritis].
  [Article in German]
  Ehrengut W.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2214588

  BCG-rokote syynä multifokaaliseen osteomyeliittiin 12-vuotiaalla tytöllä:
  Acta Paediatr Scand. 1983 Jan;72(1):153-5.
  Bcg vaccination as a cause of multifocal osteomyelitis in a 12-year-old girl.
  Moëll C, Wiebe T, Hallberg T.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6858682

  Osteomyeliitti BCG-rokotteen myöhäisenä komplikaationa:
  J Microbiol Immunol Infect. 2006 Apr;39(2):169-72.
  Osteomyelitis as a late complication of Bacille Calmette-Guérin vaccination.
  Khotaei GT, Sedighipour L, Fattahi F, Pourpak Z.
  Source: Department of Infectious Disease, Children Medical Center, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, IR Iran.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16604251

  BCG-rokotteen aiheuttama osteomyeliitti:
  Indian Pediatr. 2008 Nov;45(11):930-2.
  Osteomyelitis due to BCG vaccination.
  Tabatabaie P, Mahjoub F, Mehdizadeh M, Tabatabaie F.
  Source: Department of Pediatric Infectious Disease, Children Medical Center, No 62, Dr Gharib Street, Keshavarz Boulevard, Tehran, Iran.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19029571

  Osteomyeliitti liittyy BCG-rokotteeseen. Tapausraportti:
  Turk J Pediatr. 1993 Jul-Sep;35(3):215-20.
  Osteomyelitis related to BCG vaccination: case report.
  Göçmen A, Ozçelik U, Kiper N, Küçükosmanoğlu O, Ozbek N.
  Source: Department of Pediatrics, Hacettepe University Faculty of Medicine, Ankara.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8165757

  Hermostollisia komplikaatioita kurkkumätärokotteista:
  Dtsch Med Wochenschr. 1986 Jun 13;111(24):939-42.
  [Neural complications after diphtheria vaccination and inoculations with diphtheria toxoid-mixed vaccines. Observations on their etiopathogenesis].
  [Article in German]
  Ehrengut W.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3709371

  Keskushermoston jälkitauteja rokotuksista:
  Lancet. 1986 May 31;1(8492):1275-6.
  Central nervous sequelae of vaccinations.
  Ehrengut W.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2872418

  Yksipuolinen täydellinen kuulo- ja tasapainoelinten toiminnan menetys sikotautirokotuksen komplikaationa:
  Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 1998 Feb;43(1):73-5.
  Unilateral total loss of auditory and vestibular function as a complication of mumps vaccination.
  Kaga K, Ichimura K, Ihara M.
  Source: Department of Otolaryngology, Faculty of Medicine, University of Tokyo, Japan.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9596372

  Yksipuolinen täydellinen kuurous MPR-rokotuksen komplikaationa:
  Scand Audiol Suppl. 1988;30:69-70.
  Unilateral total deafness as a complication of the measles-mumps-rubella vaccination.
  Nabe-Nielsen J, Walter B.
  Source: Audiological Department, Aalborg Hospital, Denmark.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3227284

  Tuhkarokon diagnostiikan arviointia epidemian aikana rokotettujen keskuudessa:
  Clin Invest Med. 1988 Aug;11(4):304-9.
  An evaluation of measles serodiagnosis during an outbreak in a vaccinated community.
  Sekla L, Stackiw W, Eibisch G, Johnson I.
  Source: Cadham Provincial Laboratory, Winnipeg, Manitoba.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3168353

  Merkittävä osa Mosambikin Manhiçan väestöstä edelleen alttiina tuhkarokolle huolimatta massiivisista rokotuskampanjoista:
  Am J Trop Med Hyg. 2008 Nov;79(5):787-92.
  Measles-specific neutralizing antibodies in rural Mozambique: seroprevalence and presence in breast milk.
  Mandomando IM, Naniche D, Pasetti MF, Vallès X, Cuberos L, Nhacolo A, Kotloff KL, Martins H, Levine MM, Alonso P.
  Source: Centro de Investigação em Saúde da Manhiça, Manhiça, Mozambique; Instituto Nacional de Saúde, Ministério de Saúde, Maputo, Mozambique.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18981523

  Tuhkarokkorokotteen ja glyfosaatin aiheuttama parkinsonismi:
  Arq Neuropsiquiatr. 2003 Jun;61(2B):381-6. Epub 2003 Jul 28.
  [Neuroimaging abnormalities in parkinsonism: study of five cases].
  [Article in Portuguese]
  da Costa Mdo D, Gonçalves LR, Barbosa ER, Bacheschi LA.
  Source: Clínica Neurológica do Hospital das Clínicas da Faculdade de Medicina da Univesidade de São Paulo, São Paulo, SP, Brasil.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12894271

  Tuhkarokkorokotukset kehitysmaissa ovat johtaneet korkeampaan pikkulasten kuolleisuuteen:
  BMJ. 1993 Nov 20;307(6915):1294-5.
  Lessons from measles vaccination in developing countries.
  Hall AJ, Cutts FT.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8257878

  Influenssarokote tappaa 23 vanhusta:
  https://www.youtube.com/watch?v=acoUUFP5Nss

  Tutkimus osoittaa, että hallitus valehtelee rokotteiden riskeistä lääkäreille ja vanhemmille suojellakseen rokotusohjelmaa:
  http://preventdisease.com/news/13/091613_Committees-on-Vaccination-Found-To-Withhold-Critical-Data-On-Adverse%20Reactions-Parents-Practitioners.shtml

  Tyttö kuoli HPV-rokotteen jälkeen:
  http://www.cbc.ca/news/technology/british-schoolgirl-dies-after-hpv-vaccination-1.783799

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Toivon löytäminen Gardasil-katastrofin jälkeen:
  http://sanevax.org/finding-hope-gardasil-disaster/

  Tosiasioita tuhkarokosta:
  http://www.vaccinationinformationnetwork.com/measles-facts/

  Influenssarokotteet on yhdistetty autovasta-aineiden kehittymiseen ja autoimmuuniseen reumasairauteen:
  Am J Nephrol. 2013;38(2):174-8. doi: 10.1159/000354084. Epub 2013 Aug 6.
  Antineutrophil cytoplasmic antibody vasculitis associated with influenza vaccination.
  Duggal T, Segal P, Shah M, Carter-Monroe N, Manoharan P, Geetha D.
  Source: Department of Medicine, Sinai Hospital of Baltimore, Baltimore, Md., USA.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23941822

  Alumiinille altistumisen vaikutukset rottien luiden mineraalitiheyteen sekä kivennäis- ja hivenaineisiin:
  Biol Trace Elem Res. 2011 Oct;143(1):378-85. doi: 10.1007/s12011-010-8861-4. Epub 2010 Oct 1.
  Effects of aluminum exposure on bone mineral density, mineral, and trace elements in rats.
  Li X, Hu C, Zhu Y, Sun H, Li Y, Zhang Z.
  Source: College of Veterinary Medicine, Northeast Agricultural University, Harbin 150030, People’s Republic of China.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20886309

  Vuoden 2013 tuhkarokkoepidemia: rokotteen epäonnistuminen, ei rokotusten epäonnistuminen.
  http://www.greenmedinfo.com/blog/2013-measles-outbreak-failing-vaccine-not-failure-vaccinate1?page=1

  Lapsivuodekuume – tohtori Suzanne Humphries:
  http://www.vaccinationcouncil.org/2013/09/20/puerperal-fever-excerpt-from-dissolving-illusions-by-suzanne-humphries-md/

  Rokottamaton lapsi erotettiin koulusta huolimatta siitä, että lääkärin mukaan rokotteet voivat tappaa hänet:
  http://preventdisease.com/news/13/092013_Child-Kicked-Out-of-School-For-Not-Vaccinating-Despite-Doctors-Advice-That-Vaccines-Could-Kill-Her.shtml

  Vuoden 2003 tutkimuksessa väitettiin, että kun kun elohopea poistettiin rokotteista, autismitapausten määrä kasvoi Tanskassa vuoden 1992 jälkeen:
  Pediatrics. 2003 Sep;112(3 Pt 1):604-6.
  Thimerosal and the occurrence of autism: negative ecological evidence from Danish population-based data.
  Madsen KM, Lauritsen MB, Pedersen CB, Thorsen P, Plesner AM, Andersen PH, Mortensen PB.
  Source: Danish Epidemiology Science Centre, Department of Epidemiology and Social Medicine, University of Aarhus, Denmark.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12949291

  Uudessa tutkimuksessa havaitaan, että kun elohopea poistettiin rokotteista Tanskassa, autismitapausten määrä kääntyi laskuun. Lisäksi todellisia autismitapauksia oli huomattavasti enemmän kuin aikaisemmassa tutkimuksessa::
  JAMA Pediatr. 2013 Aug 19. doi: 10.1001/jamapediatrics.2013.2259. [Epub ahead of print]
  Recurrence of Autism Spectrum Disorders in Full- and Half-Siblings and Trends Over Time: A Population-Based Cohort Study.
  Grønborg TK, Schendel DE, Parner ET.
  Source: Section of Biostatistics, Department of Public Health, Aarhus University, Aarhus, Denmark.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23959427

  Neil Z. Miller: 131 tapaa, jolla pikkulapset kuolevat – Rokotteet ja kätkytkuolema.
  http://thinktwice.com/131_ways_for_an_infant_to_die.pdf

  Rokotteiden parissa työskenteleville tarjotaan miljoona dollaria, jos he ottavat 1000 rokotetta kahden viikon aikana:
  http://www.naturalnews.com/042176_Piers_Morgan_vaccine_challenge_one_million_dollars.html

  Italialainen oikeusistuin on myöntänyt, että heksavalentti rokote aiheutti kätkytkuoleman:
  http://www.examiner.com/article/italian-court-acknowledges-hexavalent-vaccine-and-sids-link

  Rokotukset: Katastrofi lasten terveydelle – tohtori Robert Mendelsohn.
  http://www.vaccinationinformationnetwork.com/vaccinations-a-disaster-for-childrens-health-by-dr-robert-mendelsohn-md/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Miten lääkeyhtiöt piilottavat rokotteiden vaarat vanhemmilta:
  http://vactruth.com/2013/09/26/how-pharmaceutical-hide-dangers/

  Tiomersaalista johdettu etyylielohopea on myrkyllistä mitokondrioille ihmisen aivosoluissa:
  J Toxicol. 2012;2012:373678. doi: 10.1155/2012/373678. Epub 2012 Jun 28.
  Thimerosal-Derived Ethylmercury Is a Mitochondrial Toxin in Human Astrocytes: Possible Role of Fenton Chemistry in the Oxidation and Breakage of mtDNA.
  Sharpe MA, Livingston AD, Baskin DS.
  Source: Department of Neurosurgery, The Methodist Hospital, 6565 Fannin Street, Houston, TX 77030, USA.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22811707

  22 lääketieteellistä tutkimusta osoittavat, että rokotteet voivat aiheuttaa autismia:
  http://www.activistpost.com/2013/09/22-medical-studies-that-show-vaccines.html

  Tyttö sai vakavia oireita HPV-rokotteen jälkeen:
  http://sanevax.org/hpv-vaccines-journey-gardasil-injuries/

  Lääkäri arvostelee influenssarokotteita:
  http://www.humanevents.com/2013/10/04/flu-shot-side-effects/

  Hib-rokotteet aiheuttavat virulentimpia kantoja:
  J Clin Microbiol. 2013 Jun;51(6):1970-2. doi: 10.1128/JCM.03377-12. Epub 2013 Mar 20.
  Septic arthritis caused by noncapsulated Haemophilus influenzae.
  Le Quellec S, Gaillot O, Chotel F, Freydière AM, Laurent F, Vandenesch F, Doléans-Jordheim A.
  Source: Hospices Civils de Lyon, Laboratoire de Bactériologie, Centre de Biologie et de Pathologie Est, Lyon, France.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23515545

  Rokotteista kieltäytyviä vanhempia syytetään virheellisesti hinkuyskäepidemiasta:
  http://therefusers.com/refusers-newsroom/vaccine-refusing-parents-falsely-blamed-for-whooping-cough-epidemic/#.UlQuZjqH7fs

  Hepatiitti B-rokotteet aiheuttavat HBV-mutaatioita 14,8 prosentilla rokotteen saajista:
  J Virol. 2013 Sep 4. [Epub ahead of print]
  Change of Hepatitis B Large Surface Antigen Variants after 13 Years Universal Vaccination Program in China.
  Bian T, Yan H, Shen L, Wang F, Zhang S, Cao Y, Zhang S, Zhang Y, Bi S.
  Source: National Institute for Viral Disease Control and Prevention, Chinese Center for Disease Control and Prevention, Changping District, Beijing, 102206, China.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24006443

  Kiinan CDC myöntää, että rokotteet aiheuttavat halvauksia lapsilla:
  http://www.globaltimes.cn/content/816593.shtml#.UldKZRnCffs

  Haittavaikutukset kliinisistä tutkimuksista puuttuvat julkisesti avoimista asiakirjoista:
  http://www.nature.com/news/secrets-of-trial-data-revealed-1.13913

  Alumiiniadjuvantit stimuloivat tulehdusta dendriittisoluissa:
  J Immunol. 2008 Sep 15;181(6):3755-9.
  Cutting edge: alum adjuvant stimulates inflammatory dendritic cells through activation of the NALP3 inflammasome.
  Kool M, Pétrilli V, De Smedt T, Rolaz A, Hammad H, van Nimwegen M, Bergen IM, Castillo R, Lambrecht BN, Tschopp J.
  Source: Department of Pulmonary Medicine, Erasmus University Medical Centre, Rotterdam, The Netherlands.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18768827

  Hermotulehdus, aivo-verieste, kouristukset ja autismi:
  J Neuroinflammation. 2011 Nov 30;8:168. doi: 10.1186/1742-2094-8-168.
  Neuro-inflammation, blood-brain barrier, seizures and autism.
  Theoharides TC, Zhang B.
  Source: Molecular Immunopharmacology and Drug Discovery Laboratory, Department of Molecular Physiology and Pharmacology, Tufts University School of Medicine, 136 Harrison Avenue, Boston, MA, USA.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22129087

  Tiomersaalin neurotoksisuus liittyy glutationin vajaukseen:
  Neurotoxicology. 2005 Jan;26(1):1-8.
  Thimerosal neurotoxicity is associated with glutathione depletion: protection with glutathione precursors.
  James SJ, Slikker W 3rd, Melnyk S, New E, Pogribna M, Jernigan S.
  Source: Department of Pediatrics, University of Arkansas for Medical Sciences and Arkansas Children’s Hospital Research Institute, Little Rock, AR 72202, USA.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15527868

  Alumiini edistää amyloidi-beta proteiinin tunkeutumista aivo-veriesteestä:
  Brain Res. 2006 Oct 20;1116(1):215-21. Epub 2006 Aug 30.
  Aluminum complexing enhances amyloid beta protein penetration of blood-brain barrier.
  Banks WA, Niehoff ML, Drago D, Zatta P.
  Source: GRECC, Veterans Affairs Medical Center-St. Louis and Saint Louis University School of Medicine, Division of Geriatrics, Department of Internal Medicine, WAB, 915 N. Grand Blvd, St. Louis, MO 63106, USA.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16942756

  Alumiini voi aiheuttaa oksidatiivisia vaurioita solun biologisille prosesseille estämällä glutationin uusiutumista:
  J Cell Biochem. 2004 Dec 15;93(6):1267-71.
  Aluminum decreases the glutathione regeneration by the inhibition of NADP-isocitrate dehydrogenase in mitochondria.
  Murakami K, Yoshino M.
  Source: Department of Biochemistry, Aichi Medical University School of Medicine, Nagakute, Aichi 480-1195, Japan.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15486972

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Rokotteeseen liittyvä paralyyttinen polio immuunipuutoksesta kärsivillä lapsilla Iranissa 1995 – 2008:
  Emerg Infect Dis. 2010 Jul;16(7):1133-6. doi: 10.3201/eid1607.091606.
  Vaccine-associated paralytic poliomyelitis in immunodeficient children, Iran, 1995-2008.
  Shahmahmoodi S, Mamishi S, Aghamohammadi A, Aghazadeh N, Tabatabaie H, Gooya MM, Zahraei SM, Mousavi T, Yousefi M, Farrokhi K, Mohammadpour M, Ashrafi MR, Nategh R, Parvaneh N.
  Source: Tehran University of Medical Sciences, 14194 Tehran, Iran.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20587188

  Vesirokkorokotteen saanut 12-kuukautinen lapsi tartutti vesirokkoviruksen raskaana olevaan äitiinsä:
  J Pediatr. 1997 Jul;131(1 Pt 1):151-4.
  Transmission of varicella-vaccine virus from a healthy 12-month-old child to his pregnant mother.
  Salzman MB, Sharrar RG, Steinberg S, LaRussa P.
  Source: Department of Pediatrics, University of California, Los Angeles School of Medicine, USA.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9255208

  Kahdeksan vauvaa kuolee heti saatuaan pentavalentin rokotteen Kashmirissa:
  http://www.kashmirtimes.com/newsdet.aspx?q=24008

  Tyttö sai vakavia oireita HPVl-rokotteen jälkeen:
  http://sanevax.org/dramatic-change-gardasil-made-daughters-life/

  Roman Bystrianykin kirjoitus influenssarokotteista. Mielenkiintoista, että kuolleisuus influenssaan ja keuhkokuumeeseen oli vähentynyt Yhdysvalloissa 90 % ennen rokotteita ja että kuolleisuus nousi influenssarokotteiden käyttöönoton jälkeen:
  http://www.vaccinationcouncil.org/2013/10/15/the-flu-vaccine-something-to-sneeze-at-by-roman-bystrianyk/

  Influenssarokotteen aiheuttama rabdomyoloosi johtaa akuuttiin munuaisten toimintahäiriöön:
  Nephrol Dial Transplant. 2006 Feb;21(2):530-1. Epub 2005 Oct 12.
  Influenza vaccine-induced rhabdomyolysis leading to acute renal transplant dysfunction.
  Raman KS, Chandrasekar T, Reeve RS, Roberts ME, Kalra PA.
  Source: Department of Nephrology, Hope Hospital, Salford, UK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16221698

  Influenssarokote – mahdollinen syy rabdomyoloosin aiheuttamaan akuuttiin munuaisten vajaatoimintaan yhdessä serivastatiinin ja betsafibraatin kanssa:
  Nephrol Dial Transplant. 2000 May;15(5):740-1.
  Influenza vaccine–a possible trigger of rhabdomyolysis induced acute renal failure due to the combined use of cerivastatin and bezafibrate.
  Plotkin E, Bernheim J, Ben-Chetrit S, Mor A, Korzets Z.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10809833

  Rabdomyoloosi jäykkäkouristusrokotteesta:
  J Clin Pharmacol. 2011 Jan;51(1):110-1. doi: 10.1177/0091270010362537. Epub 2010 Mar 2.
  Rhabdomyolysis secondary to tetanus toxoid administration in a patient following minor laceration.
  Hursitoglu M, Cikrikcioglu MA, Gundogan E, Ozkan O, Cordan I, Yigit Y, Kara O, Soysal P, Rabus SA, Celepkolu T, Tukek T.
  Source: Department of Internal Medicine, Vakif Gureba Training & Research Hospital, 34100 Fatih, Istanbul, Turkey.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20197488

  Rengasgranulooma lapsella jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotuksen jälkeen:
  J Eur Acad Dermatol Venereol. 2005 Sep;19(5):639-40.
  A case of granuloma annulare in a child following tetanus and diphtheria toxoid vaccination.
  Baskan EB, Tunali S, Kacar SD, Adim SB, Saricaoglu H.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16164728

  Laaja turpoamisreaktio liittyy DTaP-rokotteeseen:
  Pediatr Infect Dis J. 2006 Apr;25(4):374-5.
  Extensive swelling reaction associated with diphtheria and tetanus toxoids and acellular pertussis vaccine.
  Sekaran NK, Edwards KM.
  Source: Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, TN, USA.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16567996

  Rabdomyoloosi ja akuutti munuaisten vajaatoiminta kausi-influenssarokotteesta potilaalla, joka käyttää simvastatiinia:
  BMJ Case Rep. 2010 Oct 4;2010. pii: bcr1120092485. doi: 10.1136/bcr.11.2009.2485.
  Rhabdomyolysis with acute renal failure triggered by the seasonal flu vaccination in a patient taking simvastatin.
  Shah SV, Reddy K.
  Source: Intensive Care Department, University Hospital Lewisham, London, UK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22778082

  Syy-yhteys rabdomyoloosin ja Tdap-rokotuksen välillä:
  J Clin Pharmacol. 2013 Oct;53(10):1099-102. doi: 10.1002/jcph.145. Epub 2013 Aug 1.
  Causality of rhabdomyolysis and combined tetanus, diphtheria and acellular pertussis (Tdap) vaccine administration.
  Kulkarni H, Lenzo N, McLean-Tooke A.
  Source: Department of Nephrology and Transplantation, Fremantle Hospital, Fremantle, Western Australia, Australia.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23913623

  Rabdomyoloosi ja akuutti munuaisten vaurio influenssa A H1N1-rokotteen seurauksena:
  Travel Med Infect Dis. 2013 Mar-Apr;11(2):130-3. doi: 10.1016/j.tmaid.2012.11.004. Epub 2012 Dec 3.
  Rhabdomyolysis secondary to influenza A H1N1 vaccine resulting in acute kidney injury.
  Callado RB, Carneiro TG, Parahyba CC, Lima Nde A, da Silva Junior GB, Daher Ede F.
  Source: School of Medicine, Federal University of Ceará, Fortaleza, Ceará, Brazil.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23218783

  Teoreettisia näkökohtia autismiin:
  J Immunotoxicol. 2011 Jan-Mar;8(1):68-79. doi: 10.3109/1547691X.2010.545086.
  Theoretical aspects of autism: causes–a review.
  Ratajczak HV.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21299355

  Tohtori Shiv Chopra työskenteli 35 vuoden ajan Kanadan kansanterveyslaitoksella. Lisäksi hän oli mukana kehittämässänrokotteita eri lääkeyhtiöille. Nyt hän kertoo, että rokotteet eivät ole koskaan toimineet ja että rokotteet aiheuttavat vakavia sairauksia:

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Nuo ensimmäiset viitteet eli 1960-1970-luvuilta peräisin olevat tutkimukset voi saman tien heittää veks, koska rokotteet eivät olleet yhtä turvallisia silloin. Tietysti immunopuutteisten rokottaminen aiheuttaa tulehduksia, tosin he olisivat saaneet jonkun muun, pahemman tulehduksen ilman rokotetta.

  Kumpi noista otsikoista on oikea, suomen- vai englanninkielinen? ks. alla.

  ”Rokotuksen jälkeinen lymfadeniitti: imukudosten liikakasvu, joka stimuloi pahanlaatuisia lymfoomia.
  Cancer. 1968 Apr;21(4):632-49.
  Postvaccinial lymphadenitis. Hyperplasia of lymphoid tissue that simulates malignant lymphomas.
  Hartsock RJ.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/5647241

  –> SIMULOI, ei STIMULOI. Rokotuksen jälkeinen lymfadeniitti ei aiheuta lymfoomia, vaikka krooniset tulehdukset voivatkin vaikuttaa syövän syntyyn. ”Simulates malignant lymphomas” tarkoittaa, että ”näyttää samalta kuin imusolmukesyöpä”.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat