Iranin puolustuksellinen isku Israeliin – Kuinka reagoi pahan akseli, USA ja Israel?

Kaksi Israelin puolustusvoimien lähdettä on uutisoinut The New York Times-lehdelle, että Israeliin ammuttiin sunnuntain vastaisena yönä 185 droonia, 36 risteilyohjusta ja 110 maasta maahan ammuttavaa ohjusta.  

Vain joitakin Iranin ohjuksista putosi Israelin alueelle, sanoo Israelin tiedottaja Daniel Hagari. Hänen mukaansa Iran on ampunut yli 200 lennokkia, ballistista ohjusta sekä risteilyohjusta kohti Israelia. Hagarin mukaan Israelin ilmapuolustus on pysäyttänyt valtaosan Iranin ohjuksista. 

Iranin valtiontelevisio puolestaan sanoo, että puolet ohjuksista saavuttivat kohteensa. 

Hagari selitti, että sotilastukikohta maan eteläosassa kärsi lieviä vahinkoja iskuissa. Iranin valtionmedia raportoi aiemmin, että tukikohtaan oli kohdistunut voimakkaita iskuja. 

Iranin merkittävin liittolainen alueella, libanonilainen shiialaisryhmä Hizbollah on ilmoittanut varhain sunnuntaina ampuneensa raketteja israelilaiseen tukikohtaan. Myös Jemenin huthiryhmä, joka on ystävällisissä suhteissa Iraniin, on laukaissut lennokkeja Israelia vastaan. 

Israel ei olisi pystynyt tehokkaaseen ilmatorjuntaan, ilman Yhdysvaltojen merkittävää tukea. Niin ikään Jordanian ilmoitetaan ampuneen alas Iranin laukaisemia ohjuksia. 

Iranin ylin sotilaallinen komento on varoittanut Israelia, että maa kohtaa suuremman hyökkäyksen, mikäli se ryhtyy vastatoimiin Iranin puolustuksellisten operaatioiden johdosta. Mitkä käynnistyivät sunnuntain vastaisen yönä. Iran on ilmoittanut Washingtonille, ettei se saa tukea liittolaisensa sotilaallisia toimia. 

”Vastauksemme on paljon suurempi kuin tämäniltainen sotatoimi, jos Israel tekee vastatoimia Irania vastaan”, sanoi asevoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Mohammad Bagheri valtion televisiossa. Bagheri myös painotti, että Israelin vastatoimien tukeminen johtaisi siihen, että Yhdysvaltain tukikohdat joutuisivat Theranin vastatoimien kohteeksi. 

Yllä sanottuun viitaten on selvää, että Iranin puolustuksellinen operaatio lauantain ja sunnuntain välisenä yönä oli tarkoitettu vain pelotteeksi Israelille, jotta Israel mahdollisesti lopettaisi tai kaihtaisi murhaavaa valtioterrorismiaan Lähi-idässä, kuten Irania, Syyriaa ja palestiinalaisia kohtaan. Pelote se oli siitä syystä, että Iran arvioi Israelin selviytyvän Yhdysvaltojen tuella suuresta osuudesta Iranilaisten ohjusten eliminoimisessa. Mikäli Israel ei vastaa Iranin puolustuksellisiin iskuihin, Iran arvioi olevansa tällä kertaa Israelin kanssa sujut. 

Joskin on aivan varmaa, että juutalaisvaltio iskee Iraniin. Se on vain ajan kysymys. Nimittäin Israel odottaa Washingtonin pyynnöstä suotuisampaa ajankohtaa, mikä sopii parhaiden Yhdysvaltojen suunnitelmiin. Washingtonin sisäpoliittinen tilanne on ilmeisen auvoisa G7-maiden kokouksen ja USA:n presidentin vaalien jälkeen. Tällöin nämä kaksi roistovaltiota sekä Yhdysvallat että Israel voisivat lyöttäytyä rintamaan Irania vastaan. Suomalaiset ”asiantuntijat” väittävät, että Yhdysvallat yrittävät aidosti saada Israelin luopumaan hyökkäyksestään Iraniin. Todellisuudessa Washingtonin sisä- ja ulkopolitiikkaa hallitseva Israel-lobby tavoittelee alueellisen ja avoimen aseellisen konfliktin puhkeamista Iranin ja Israelin välille, mutta ei juuri nyt. Yhdysvaltojen ja Israelin hyökkäys Iraniin ei pysyisi alueellisena sotana, vaan se laajenisi ensin poliittisen Lähi-idän alueella ja myöhemmin siihen liittyisivät mm. Iranin liittolaiset esimerkiksi Kiina ja kenties tietyissä raameissa Venäjä. Tällöin kysymyksessä olisi alueellisen konfliktin ekspansio globaaliksi sodaksi, josta voitaisiin käyttää myös nimitystä kolmas maailmansota. Venäjällä, Kiinalla ja Iranilla on vahvat poliittiset ja taloudelliset suhteet keskenään. 

Muistettakoon, että BRICS-liittouman maita ovat nykyisin Brasilia, Venäjä, Intia, Kiina ja Etelä-Afrikan muodostama liittouma. Lisäksi tammikuussa 2024 liittoumaan liittyivät myös Egypti, Etiopia, Iran ja Yhdistyneet arabiemiirikunta. 

Usein kuullaan sanottavan, että Hamas, Hizbollah, Syyria tai jopa Iran ovat iskeneet ensin Israeliin. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä hyökkääjänä on aina Israel. 

Nimittäin Palestiinan miehityksellä juutalaisvaltio aloitti ikuisen sodan palestiinalaisia ja tiettyjä Lähi-idän valtioita vastaan. Historia osoittaa, että juutalaismafia eli sionistinen liike oli aloittanut palestiinalaisten ennen näkemättömän vainon, ryöväten Palestiinan ja muodostaen sinne verisen miehityshallinnon vuosina 1948–1949. Tässä tilanteessa palestiinalaisilla vapaustaistelijoilla ja Israelin valtioterrorismin kohteeksi joutuneilla alueen valtiot ovat velvoitettuja puolustautumaan juutalaisvaltiota vastaan, sillä sionistien luoman kansainvälisen verkoston perustama Israel, on perustamisestaan lähtien ollut palestiinalaisten ja tiettyjen naapuri valtioidensa kimppuun hyökkäävä osapuoli, mitä vastaan he ovat joutuneet puolustautumaan. Palestiinalaisilla ja kuten esim. Iranilla ja Syyrialla on oikeus sekä velvollisuus puolustautua Israelia vastaan. 

Johdannossa kysyttiin sitä, miksi Israelin murhakoneisto on immuuni kansainvälisen oikeuden säädöksille? Tämä johtuu juutalaisverkostojen suunnattomasta globaalista vallasta. Yhdysvaltojen poliittinen koneisto on täysin mainittujen verkostojen ohjauksessa. Tämän johdosta Yhdysvallat äänestää aina Israelia puolustavan päätöslauselman kansainvälisissä instituutioissa, joissa Yhdysvalloilla on vahva rooli. 

Juutalaisverkostojen kammottava kansainvälinen hegemonia, erikoisesti Washingtonin politiikassa, paljastuu jo siinä, että Yhdysvallat massiivisesti tukevat parhaillaan kansanmurhaa tekevää Israelia. 

Yhdysvallat ja erittäinkin Washingtonin politiikkaan ja talouteen vaikuttavat eri juutalaisverkostot tiedostavat, että talouden painopiste ja alueellinen hallinta on siirtymässä atlanttiselta Yhdysvaltain ja Euroopan akselilta poliittiselle Tyynenmeren akselille. Tässä lienee oleellisin syy Yhdysvaltojen ja sen tiettyjen läntisten liittolaisten sijaissodalle Ukrainassa Venäjää vastaan. Edellisessä lauseessa mainittu Yhdysvaltojen hegemonian hiipuminen vaikuttaa osittain veristen konfliktien syntyyn Lähi-idässä. Tällä poliittisella alueella selkkauksien ja sotien puhkeamisen syynä on myös merkittävästi Israelin ”valtio” ja sen Suur-Israel tavoitteet. 

Palestiinalaisten olosuhteet ovat nykyisin miedosti sanottuna epäinhimilliset ja Israel luo Lähi-idän alueelle jatkuvaa levottomuutta ja helvetillisiä ristiriitoja, mikä johtuu Israelin Talmud-ideologiasta, mikä on peräisin syvimpien helvettiyhteiskuntien vaikutuksesta. Jos tarkoitamme legitimiteetillä laajemmin valtion institutionaalista oikeutta, pitäisi legitimiteetti lakkauttaa Israelilta. Toki Israel voitaisiin nujertaa Iranin, Kiinan ja Venäjän toimesta. Kuitenkin Yhdysvallat on kantona kaskessa juutalaisvaltion vastavoimille. Mutta Yhdysvaltojen kansainvälisen järjestelmän hegemonia on ehtymässä ja siitä johtuen Yhdysvaltojen sisäpolitiikassa on odotettavissa yhteiskunnallinen murros. Parhaimmillaan tällainen prosessi tarkoittaisi Yhdysvalloilta saatavan jättiläismäisen aseellisen ja taloudellisen tuen loppumista Israelille. Tällaisessa tilanteessa Israel olisi täysin avuton, sillä Washington on Israelin Akilleen kantapää. Totisesti juutalaisverkostot voisivat olla muualla kuin tällä planeetalla. 

Markku Juutinen 

Lähteet 

SOHR (02.04.2024). Death toll update | 14 people killed in Israel attack on building of the Iranian embassy in Damascus. https://www.syriahr.com/en/329999/?doing_wp_cron=1712264594.6887640953063964843750  

The New York Times (14.04.2024). Israel Reports Light Damage After Iran Launches Large Strike. https://www.nytimes.com/live/2024/04/13/world/israel-iran-gaza-war-news  

Jame Mackenzie, Parisa Hafezi ja Jeff Mason. (14.04.2024) Reuters. https://www.reuters.com/world/middle-east/israels-netanyahu-vows-victory-after-iran-strikes-fears-wider-conflict-grow-2024-04-14/  Tulosta artikkeli

3 kommenttia

 1. USA:lla olisi nyt oivallinen tilaisuus edistää merkittävästi maailmanrauhaa luopumalla kokonaan päättömästä Israelin tukemisesta. Jos järki voittaisi kokonaan, USA voisi kiihdyttää tuon epäonnistuneen valtioprojektin alasajoa muutamalla terävästi kohdistetulla yllätysiskulla. Koko maailma kiittäisi USA:ta tuollaisen operaation jälkeen.

  Plusääni(8)Miinusääni(2)
 2. Koukkunokilla on liian suuri valta USA:ssa.
  Eli heidän agendansa mukaan mennään, kuten on menty iät ajat.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Ilman ydinaseiden käyttöä ei lopullisesti ratkaista. Siitä alkaakin maailmanlopun loppusoitto, mutta samalla loppuu juutalaisten ylivalta maailmassa…ja hyvä niin

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat