Israel aloittaa uusia hankkeita palestiinalaisten sortamiseksi

Israel harkitsee erillisiä bussivuoroja palestiinalaisille, jotta puhdasrotuisten juutalaisten ei tarvitsisi matkustaa heidän kanssaan. Lisäksi juutalaisvaltio hyväksyi yli tuhannen uuden siirtokunta-asunnon rakentamisen Itä-Jerusalemiin.

The Independent –lehden mukaan Israelin puolustusministeri Moshe Ya’alon on aikeissa viedä läpi lain, joka käytännössä estäisi israelilaisten ja palestiinalaisen kulkemisen samoilla linja-autoilla miehitetyllä alueella. Rotuerottelulakia perustellaan ”turvallisuussyillä”, mutta ihmisoikeusjärjestöjen mukaan se on vain huonosti naamioitua juutalaista rasismia. Israelin hallitus puolusteli lakia kummallisesti todeten, ettei rotuerottelulaki tule estämään palestiinalaisia kulkemasta töissä.

Tapaus osoittaa jälleen, että juutalaiset ajavat länsimaissa täysin erilaista politiikkaa kuin ”kotimaassaan” Israelissa. Juutalaisten perustama ja johtama NAACP-järjestö käytännössä kumosi Yhdysvalloissa valkoisten ja mustien rotuerottelun julkisissa kulkuvälineissä. Tunnettu musta aktivisti Rosa Parks oli NAACP:n sihteeri, kun hän ryhtyi protestoimaan rotuerottelua vastaan. Parksin tapaus esitetään nykyään ”spontaanina” vastalauseena ”valkoiselle rasismille”, vaikka kyseessä oli juutalaisen järjestön laskelmoitu lobbauskampanja. Diaspora-maissa (eli Israelin ulkopuolella) juutalaiset suojelevat itseään heikentämällä isäntäkansan kansallistunnetta, kun taas Israelissa jyrkkä nationalismi on hyväksi juutalaisen rodullisen identiteetin voimistumisen kannalta.

Israel on päättänyt ahdistella palestiinalaisia myös uudella siirtokuntahankkeella. Itä-Jerusalemissa juutalaiset ovat aikeissa rakentaa 1 060 uutta siirtokunta-asuntoa palestiinalaisten alueelle pääministeri Benjamin Netanjahun siunauksella. Lisäksi juutalaiset rakentavat uutta infrastruktuuria miehitetylle Länsirannalle. Rakennussuunnitelmilla on oikeiston lisäksi myös poliittisen keskustan ja vasemmiston hyväksyntä. YK ja käytännössä kaikki maat juutalaisvaltiota lukuun ottamatta pitävät siirtokuntahanketta laittomana ja palestiinalaisväestöä sortavana toimintana. YK on vaatinut, että uusien siirtokuntien rakentaminen on lopetettava ja että Länsirannalle jo rakennettujen siirtokuntien on vetäydyttävä.

Jopa Yhdysvallat pitää siirtokuntahanketta ihmisoikeusrikollisuutena. Koska sionistit kuitenkin hallitsevat Yhdysvaltojen politiikkaa, eivät amerikkalaiset ole tehneet käytännössä mitään Israelin pysäyttämiseksi. Israelin rasistinen politiikka ei tule kohtaamaan konkreettisia vastatoimia länsimailta tälläkään kertaa.

The Independent
Press TV

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat