Israelin vastahakoinen puuttuminen seksiorjakauppaan

Vasta pelko Yhdysvaltojen merkittävien tukien menettämisestä sai Israelin hallituksen puuttumaan viime vuonna pahamaineiseen maassa rehottavaan seksiorjakauppaan.

Times of Israelin mukaan projektiassistentti Rebecca Hughes Israelin ihmiskaupan työryhmästä ”ATZUM – Justice Works” –järjestössä kertoi, että Israelin luokitteleminen amerikkalaisessa ihmiskaupan raportissa alhaisimpaan 3-luokkaan kannusti hallitusta ihmiskauppaa ja erityisesti seksiorjakauppaa hillitseviin lakimuutoksiin.

Hughes kirjoittaa:

90-luvun loppuun mennessä Israelin seksiorjakauppa saavutti niin huimaavat määrät, että maailma alkoi kiinnittää siihen erityistä huomiota. Vuonna 2001 Yhdysvaltojen julkaistessa ensimmäisen maailman ihmiskauppaa koskevan TIP-raporttinsa Israel luokiteltiin alimpaan luokkaan 3, jonka mukaan maassa on paljon ihmiskauppaa ja hallitus on epäonnistunut keinoissaan estää sitä. Israelin luokitus oli julkinen nöyryytys sen merkittävimmältä liittolaiselta. Lisäksi siitä olisi saattanut koitua jättimäisiä taloudellisia seurauksia, sillä Israel saa vuosittain Yhdysvalloilta yli 3 miljardia dollaria avustuksia. Yhdysvaltojen kansainvälistä ihmiskauppaa ja väkivaltaisuuksia koskevan lain mukaan 3-luokan valtioille olisi langetettava raskaita sanktioita. Näiden sionistivaltiota ja sen toimintoja merkittävästi tukevan amerikkalaisen avustuksen mahdollinen menettäminen oli suurimpana syynä Israelin lakimuutoksiin. Toisena merkittävänä voimana oli kansalaisjärjestöjen kasvava paine. 2000-luvulla Israel on hyväksynyt kattavan ihmiskaupan vastaisen lain, jonka mukaan maksimirangaistus voi olla jopa 16 vuotta vankeutta.”

Toisin sanoen Israelin asennetta ihmiskauppaan ei muuttanut huono omatunto, vaan yksinkertaisesti Israelin paljastaminen häpeälliseksi seksiorjakaupan ja pakotetun prostituution keskukseksi. Hughes valaisee artikkelissa asian taustoja:

Pyhän maan prostituutiolla on pitkät juuret jo ennen Israelin perustamista vuonna 1948. Toisen maailmansodan alussa Tel Aviv tunnettiin lomakaupunkina, jonne saapui lukuisia sotilaita ja ympäristön miehiä osallistumaan kukoistavaan ’lihakauppaan’. Brittiläisen mandaatin aikaisten valitusten mukaan prostituutio kukoisti kahviloissa, asunnoissa ja useilla julkisilla paikoilla. Toisen maailmansodan jälkeen Israelin valtion perustamisen myötä Israelin seksikauppaa lisäsivät uudet maahanmuuttajat, jotka joutuivat toisinaan turvautumaan prostituutioon elättääkseen itsensä. Kuten kaikissa maailman maissa, israelilaiset seksin ostajat käyttivät epäröimättä hyväkseen taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti heikoilla olevia kansanryhmiä.”

Kuitenkin Israelin kehittyessä vauraaksi valtioksi tuli seksikaupan ylläpitämisestä taloudellisesti kannattavaa, minkä huomasi myös kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus. 90-luvulla Israelista muodostui yleinen kohdemaa ihmiskaupalle ja kansainvälisen seksiorjakaupan uhrit korvasivat paikalliset markkinat. Israelin lihamarkkinat kukoistivat, ja vuosittainen liikevaihto oli yli puoli miljardia dollaria. Ihmiskauppiaille Israelin markkinat ovat erittäin houkuttelevat, sillä seksipalvelujen ostaminen oli, ja on edelleen, laillista Israelissa.”

Tämä suojelee ihmiskauppiaita, sillä se tekee heidän syyttämisestä ja uhrien tunnistamisesta vaikeaa. ”Koko 90-luvun ihmiskauppiaat toimivat vailla pelkoa rangaistuksista ja salakuljettivat vuosittain yli 3 000 naista Israeliin. Suurin osa naisista saapui entisistä Neuvostoliiton maista ja pieni osa Aasiasta ja Etelä-Amerikasta.” Näitä alkuperämaita yhdistää kaksi seikkaa: kurja taloudellinen tilanne ja epätoivoiset naiset, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa elättääkseen itsensä ja perheensä.

Ihmiskauppiaat lupasivat naisille työtä au pairina, tarjoilijoina tai hierojina. Joillekin luvattiin työtä eksoottisina tanssijoina ja harvoille kerrottiin, että heistä tehtäisiin seksiorjia. Kellekään ei kerrottu, että heidän saavuttuaan Israeliin heidän henkilöpaperit takavarikoitaisiin ja heidät ostettaisiin, raiskattaisiin ja kuljetettaisiin bordelleihin, joissa heidän tulisi palvella 15–20 miestä päivittäin. Tel Avivissa sijaitsevan prostituoitujen naisten hostelli Saleetin mukaan prostituution aloittavien keskimääräinen ikä Israelissa on 14 ja ’sattumoisin’ 90 % prostituoiduista on insestin, raiskausten ja hyväksikäytön uhreja.”

Prostituutio ja ihmiskauppa on ollut häpeällinen osa Israelin arkea jo aivan liian kauan. Jotta Israel voisi kehittyä sivistysvaltiona, sen tulee tunnustaa prostituutio ja seksiorjakauppa modernin orjuuden muotona, mitä ne todellisuudessa ovat.”

ATZUM-sivustolla on aiheesta lisätietoa:

Viimeisen vuosikymmenen aikana noin 25 000 naista, joista lähes kaikki on kotoisin entisistä Neuvostoliiton maista, on salakuljetettu Egyptin rajan yli Israeliin käytettäväksi raa’asti seksiorjina. Israeliin päädyttyään uhrit usein myydään toistuvasti uusille sutenööreille ja bordellien omistajille. Heidät pakotetaan työskentelemään epäinhimillisissä oloissa, armottomasti riistettyinä ja hyväksikäytettyinä, kärsien julmia pahoinpitelyjä, raiskauksia ja usein nälkiintymistä.”

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi David Duken sivuilla.

2 kommenttia

  1. David Duke on hyvä jätkä!

    On se vaan kumma, että Talmudin valitut tuottavat Luvattuun Maahansa goyimeita seksiorjiksi: tuohan on eläimiin sekaantumista, kun me ei-juutalaiset olemme Talmudin mukaan elukoita.
    Tuskin juutalaiset seksiorjakauppiaat sentään muiden maiden juutalaisia tyttöjä rahtaavat Israeliin paritettavaksi.

    Plusääni(2)Miinusääni(0)
  2. Mikä niitä juutalaisnaisia vaivaa kun eivät voi itse antaa seksiä, vaan on raiskailtava slaavityttösiltä?

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat