Italialaiset poliitikot elävät leveästi talouskriisistä huolimatta

Italia on Kreikan saattelemana vajoamassa äärimmäisen pahoihin talousvaikeuksiin ja maata uhkaa talousromahdus. Italialaiset päättäjät eivät kuitenkaan Daily Mail- lehden mukaan elä vedellä ja leivällä.

Paljastukset saapasmaan poliitikoiden eduista alkoivat, kun eräs 15 vuotta määräaikaisella työsopimuksella valtiolle töitä tehnyt nainen sai potkut ja alkoi kertoa paljastuksia Spider Truman- nimellä.

Nainen kertoo mm. että poliitikkojen saavan ostaa valtion autokannasta Porscheja, Audeja ja Mercedes-Benzejä symbolisen yhden euron hintaan. Palkankorotuksissakaan ei säästellä, vaan päättäjät ovat nostaneet ansioitaan vähintään 10% vuosivauhtia viimeisen vuosikymmenen ajan.

Lisäksi poliitikot kävit viime vuonna psykoterapiassa lähes 300,000 euron edestä ja optikkokäynteihinkin upposi reilut miljoona euroa veronmaksajien rahaa. Valtio kustantaa poliitikoille niin ikään ilmaiset bisnesluokan lentoliput sekä hammashoitokulut. Poliitikot ovat myös pyytäneet ystäviään ja sukulaisiaan soittamaan tekaistuja uhkauspuheluita, jotta saisivat itselleen poliisinsuojeluksen ja autosaattueen. Poliisin suojeluksessa on jo noin 6000 poliitikkoa ja kustannukset yli miljardi vuodessa.

Yksikään parlamentaarikko ei ole kumonnut naisen esittämiä väitteitä.

Italiaiset poliitikot ovat maailman parhaiten palkattuja poliitikkoja. Esimerkiksi Bolzanon pienen provinssin pormestari ansaitsee yli 300,000 euroa vuodessa – enemmän kuin Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

Paljastuksista kertoi Taloussanomat.

 

 

Lähde:

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2011/08/04/la-dolce-vita–italian-korruption-uskomaton-tarina/201110873/12

2 kommenttia

  1. Melko leveästi poliitikot elävät suomessakin siihen nähden, että maan ovat upottaneet velkasuon silmään sieraimia myöten. Italiassa ne eivät edes yritä peitellä härskiyttään.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat