Italian televisio esittää: Saakašvili järjesti Maidanin aukion verilöylyn Kiovassa; muut huomiot

Kiovan verilöylyssä 20. helmikuuta 2014 tapettiin likimain sata henkeä, joista ylivoimainen enemmistö oli mielenosoittajia. Kaksi päivää myöhemmin Ukrainassa vaihtui valta ja kiista Venäjän ja lännen välillä alkoi.1

Ilmakuva Kiovasta ja Maidanin aukiolta.
Ilmakuva Kiovasta ja Maidanin aukiolta.

Mitä mellakoilla saavutettiin?

Mitä mellakoilla saavutettiin? Ne nostivat Ukrainan sisäpoliittisesta kysymyksestä, joka olisi määrittänyt maan suhdetta Venäjään ja Euroopan unioniin, kansainvälispoliittisen kysymyksen, joka määrittää Venäjän ja EU:n suhteita. Mellakat ja Maidanin verilöyly repi poliittiset haavat EU:n, USA:n ja Venäjänkin välille.

Niiden kautta kohosi Ukrainan sisäpoliittisesta kysymyksestä, kansainvälispoliittinen kysymys, joka määrittää Venäjän ja EU:n välisiä suhteita. Ukrainan sisäpoliittinen kysymys täsmentää maan suhdetta Venäjään sekä EU:n. Mellakat ja Maidanin verilöyly repi poliittiset haavat EU:n, USA:n ja Venäjänkin välille.

Verilöylyn taustalla ollut sisäpoliittinen kysymys koski EU:n ja Ukrainan välistä liittymissopimusta. Marraskuussa 2013 silloinen presidentti Viktor Fedorovytš Janukovytš irtisanoutui sopimuksesta. Sopimus olisi lähentänyt Ukrainaa EU:hun, mutta irrottanut sitä Venäjän yhteydestä. Tästä alkoivat mielenositukset ensin irtisanoutumista vastaan, sitten Janukovytšia ja lopulta silloista hallitusta vastaan. Protestit kulminoituivat helmikuussa Maidanin aukion verilöylyyn, jonka jälkeen Janukovitš pakeni maasta ja uusi hallitus nousi valtaan. Kyse oli vallankumouksesta.

Välittömästi vallankumouksen jälkeen politiikan kokka kääntyi Venäjän suunnasta länteen sekä ulkopolitiikassa että sisäpolitiikassa. Sisäpolitiikassa Venäjävastaisuus näkyi syrjintänä, kun Ukrainan johto poisti Venäjän kielen aseman virallisena kielenä maassa, jossa venäläiset ovat suuri vähemmistö, ja jossa joillakin alueilla venäläiset ovat enemmistö. Tällainen alue on Krimea. Sen asukkaista enemmistön on venäjänkielisiä. Itse Kiova on Venäjän valtakunnan entinen pääkaupunki, Kasaarien valtakunnan ja Byzantin aikalainen, josta valta vasta 1000-luvun alkupuolella siirtyi pohjoisemmaksi Novgorodiin ja sittemmin Moskovaan samoihin aikoihin kuin Byzantti taantui, Kasaarien valtakunta hajosi, ja Eurooppa vajosi pimeään keskiaikaan.

Venäjävastaisuus antoi Venäjälle perusteen vallata ja liittää Krimi Venäjään. Länsi sai syyn pakotteille ja keskustelu sotilaallisesta liittoutumisesta on noussut uudelle tasolle. Ennen Krimin sodan ajatus oli utopistinen. Nykyään sodan ajatus ei tunnu niin mahdottomalta ja NATO nousee Venäjän rinnalla rauhan ja demokratian puolustajaksi. Venäjä taas näyttäytyy Janukovitšin terrorihallinnon tukijanan ja valloittajana.

Maidanin verilöylyn ja yleensä Ukrainan sodan poliittisia seurauksia ovat:

 • Krimin sota
 • Naton vahvistaminen Itä-Euroopassa (Atlanttinen operaatio)
 • Naton vahvistaminen Pohjois-Euroopassa (isäntämaasopimukset)
 • Naton vahvistaminen EU:ssa (mielikuvat hyvästä Natosta ja pahasta Venäjästä)
 • Venäjän pakotteet
 • Putinin aseman vahvistuminen (Naton luoma ulkoinen uhka on vahvistunut)
 • Epävakauden kasvu

 

 Ukrainan kriisin poliittiset hyödyt

Mikäli taustalla ollut kiista määritellään pieneksi, se on nyt paisunut suureksi. Poliittiset hyödyt ovat ilman muuta kansainväliset. Ukrainalaiset ajautui sisällissodan myötä kahtia jaettuun kotimaahan.

Jos poliittiset hyödyt ovat kansainväliset, tuottamatta mitään hyötyä ukrainalaisille, voidaan väittää, että Ukraina ja sen kansa uhrattiin suurvaltapolitiikan käyttöön.

Tähän väittämään saadaan vastaus hypoteettisesti, kun oletetaan, että ihmistoiminta on rationaalista. Janukovitš toimi lähtökohdistaan rationaalisesti, koska hän Venäjä-mielisenä vastusti Ukrainan lähestymistä EU:n, etenkin siksi, että läheskään kaikki ukrainalaiset eivät ole länsimielisiä. Barrikadeilla oli 2014 vain 0,20 prosenttia Ukrainan väestöstä. Hänen toimintansa eli EU:n vapaakauppasopimuksen vastustaminen oli järkevää.

Tätä järkevyyttä voidaan päätellä sillä, että Ukrainan hallitus vetäytyi assosiaatiosopimuksesta EU:n kanssa kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n hirvittävien vaatimusten takia. EU oli luvannut Ukrainalle runsaan 600 miljoonan euron suuruisen lainan. Sen ehtona oli kuitenkin mainittu ankara sopimus IMF:n kanssa. Nämä IMF:n ehdot, joita olivat esimerkiksi Ukrainan valuutan devalvointi, lämmityksen ja sähkön hinnan nostaminen sekä ”rakenteelliset uudistukset” bisnesilmapiirin tehostamiseksi. Lisäksi IMF ohjeisti Ukrainaa erikseen jäädyttämään julkisen sektorin palkat, pienentämään tulonsiirtoja sekä myöhemmin alentamaan veroja. Näiden vaatimusten täyttäminen olisi johtanut sosiaaliseen romahtamiseen maassa.2

Mikäli Ukraina olisi lähtenyt vapaakauppaan EU:n kanssa, olisi silloin tulliton kauppa Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin kanssa loppunut. Se olisi merkinnyt 400 000 työpaikan katoamista. Presidentti Janukovitšin mukaan eri EU-standardien käyttäminen Ukrainassa maksaisi vuosien saatossa kymmeniä miljardeja euroja.2

Ukrainan sota on merkinnyt kärsimystä ja kuolemaa.
Ukrainan sota on merkinnyt kärsimystä ja kuolemaa.

Yllä esitetyt Janukovitšin päätökset ovat viisaita, eivätkä missään suhteessa olisi olleet oikeutettuja tai kohtuullisia aloittaa monivuotisen kriisin, joka on aiheuttanut nyt valtavasti kuolonuhreja, kärsimystä ja infrastruktuuri tuhoutumista.

Koska ihmisten toiminta on yleensä rationaalista, on myös ukrainalaisten toiminta järkevää, sillä ukrainalaiset ovat ihmisiä. Täten Ukrainan kansa ei olisi missään tapauksessa aloittanut mellakoita tai vallankaappausta yllä mainittujen Janukovitšin poliittisten päätösten vuoksi.

Wikileaksin mukaa Janukovitšin ei halunnut olla Moskovan marionetti:

Sähkeet vuosilta 2006–2010 eivät tarjoa selitystä kriisin syntyyn, mutta ne osoittavat, että Viktor Janukovytš pyrki johdonmukaisesti välttämään vastakkainasettelua idän ja lännen välillä. Yhdysvaltalaisdiplomaatit uskoivat, ettei Janukovytš ”halua olla Moskovan sätkynukke, vaan itsenäisen Ukrainan johtaja.3

Huomion arvoista on vielä sekin, että Ukrainassa on todettu olevan suurehkot maakaasuresurssit.4

Ilmi selvää on, että Ukraina ja sen kansa uhrattiin suurvaltapolitiikan käyttöön.

Ukrainan kriisissä oli alun, alkaen kyse suurvaltojen etupiiritaistelusta, ei ainoastaan Venäjän laajentumispyrkimyksistä.

Chicagon yliopiston politiikan professori John J. Mearsheimerin mukaan Ukrainan kriisin syypäitä ovat länsimaat eikä Venäjä.

-Yhdysvallat ja sen eurooppalaiset liittolaiset ovat suurimmassa vastuussa kriisistä. Suurin yksittäinen syy on Naton laajentuminen, joka on on ollut keskeinen siinä strategiassa, jossa myös Ukrainaa on yritetty integroida länteen, Mearsheimer kirjoittaa Foreign Affairs –lehdessä.5

Sionistisen eliitin voimakkaalle vaikutukselle alistunut Yhdysvallat on Ukrainan ja myös Syyrian sotien hallitseva taustavaikuttaja. Sionistien toimesta USA on rahoittanut sopiviksi katsomiaan järjestöjä vuosikausia. Yhdysvaltojen apulaisulkoministerin Nulandin mukaani USA rahoitti Maidanin mielenosoitusten kuluessa vallankumousta 5 miljardilla dollarilla.6 Tämä ei tietenkään ole ollut sionistisen lännen ainut sponsorointi Ukrainan konfliktin lietsomiseksi.

Yllä mainittu sionistien hegemonia ilmenee länsimaissa, erikoisesti Yhdysvalloissa, valta- eli valhemedian, pankkimaailmaan ja Hollywoodin kautta. Lisäksi tulee huomata, että esimerkiksi israelilaisten etujärjestö AIPAC Yhdysvalloissa ei lainkaan häpeile agendaansa, toimintatapojaan tai saavutuksiaan ja Yhdysvaltojen uuskonservatiivit muodostavat avoimet sidonnaisuudet sionisteihin. Sionistijärjestöjen ja rahoittajien valta ohjailee uuskonservatiiveja ja siten Yhdysvaltojen imperialismia ja sen ulkopolitiikkaa.7,8

 

 Tilasiko Mikheil Saakašvili tarkka-ampujat?

Italian television julkaiseman dokumentin ja Makedonian television jatkaman haastattelutyön perusteella Maidanin verilöyly ei ollut Ukrainan hallituksen eikä sen poliisien suunnittelema. Ukrainan poliisilta sitä tietysti odottaisikin kaikkein vähiten, sillä rationaalista ei olisi tapattaa kymmeniä ihmisiä, jotka pitävät hallintoa pahana, ellei olisi suurta varmuutta, että tappamalla koko kriisi laimenisi. Rationaalisempaa on odottaa, että tappamisesta tulisi ruutitynnyri, kuten tulikin. Tämä on joko Lännen tai Venäjän kannalta hyvä, tai sitten molempien kannalta, sillä molemmat osapuolet ovat vahvistaneet asemiaan kriisin seurauksena.

 

 

Dokumentin mukaan murhatöiden takana olivat Georgian entisen presidentin Mikheil Saakašvilin tilaamat tarkka-ampujat.9 Saakašvili nousi Georgian johtoon Oranssin vallankumouksen myötä. Georgian vallankumous sai rahallista tukea Ukrainan oligarkilta, Petro Porošenkolta. Tämä oligarki puolestaan nousi valtaan toukokuun 2014 vaaleissa kriisin jälkeen. Hän ei siis ole vallankumousjohtaja, mutta dokumentin mukaan hänen valtaannousunsa mahdollistui kuitenkin Saakašvili järjestämän verilöylyn takia ja lännen tukeman mielenosoituskuukausien vuoksi. Porošenko on länsimielinen.

Onko video trollausta? Se on Italian yleisimmän kanavan esittämä eli sen pitäisi kelvata valtamedialle, mutta vastamedia sitä voisi epäillä. Luultavasti sitä täytyy epäillä, mutta se johtaa kuitenkin pakottaviin kysymyksiin. Totta puhuen kysymykset ovat niin tärkeitä, että videon todenperäisyys tulisi testata, ja jos se ei ole totta, pitäisi italian tv:n esittää asianmukaiset anteeksipyynnöt ja korjata virheensä.

Valtamedia ei esitä tällaisia kysymyksiä. Valtamedia puhuu Natosta ja lännestä, Venäjän trolleista ja lietsoo ristiriitoja. Suurimmalla osalla ihmisiä ei ole aikaa perehtyä itse tutkimaan asiayhteyksiä. Siksi heikon uutisoinnin avulla syntyvät mielikuvat vahvistuvat ja kasvavat. Lopulta niistä tulee osa ihmisten maailmakuvaa.

Jos tiedotusvälineet eivät olisi keskittynyt muutamalle tietotoimistoille, ei tässä ehkä olisi mitään ongelmaa, koska mielikuvat kamppailisivat keskenään. Kun vastakkaiset tai poikkeavat mielikuvat syntyvät vastamedioissa, uskottavan tiedonvälityksen ulkopuolella ja mediakäytön marginaalissa, katoaa demokratialta vapaan tiedonvälityksen ehto.

Kriisin aikajana:

 • 21 Marraskuuta: Ukrainaa ilmoittaa, että ei allekirjoita
 • 30 Marraskuuta: Poliisi ottaa kiinni yli kymmenen mielenosoittajaa väkivaltaisessa yhteenotossa Kiovassa
 • 17 Joulukuuta: Venäjä ostaa Ukrainan valtion velkakirjoja ja laskee kaasun hintaa
 • 16–23 Tammikuuta 2014: Mielenosoituksien ensimmäiset kuolonuhrit, hallitus rajoittaa protesteja lakitoimin
 • helmikuuta 2014: Maidanin verilöyly, 88 ihmisen arvioidaan tapetun
 • helmikuuta 2014: Janukovitš allekirjoittaa kompromissin protestoijien kanssa
 • helmikuuta 2014: Janukovitš pakenee Venäjälle, syyttää protestoijia vallankumouksesta
 • 23–26 helmikuuta 2014: Ukraina kieltää Venäjän käytön toisena kielenä. Venäjänkieliset alueet, kuten Krimi, alkavat protestoida. Poliisin eliittiyksikkö, jota syytetään joukkomurhasta, lakkautetaan. Ukraina saa väliaikaisen presidentin.
 • helmikuuta 2014: Venäjämieliset joukot valtaavat hallintorakennuksia Krimillä.
 • Maaliskuu 2014: Venäjä valtaa Krimin, kansanäänestys Krimin liittämisestä Venäjään. EU ja USA jäädyttävät venäläisten varoja ja asettavat johtohahmoja matkustuskieltoon.

 

Yhteenveto

Kuten artikkelissa aikaisemmin todettiin sionistisen eliitin voimakkaasti kontrolloima USA ja sen tietyt läntiset liittolaiset ovat myös Ukrainan kriisin ja sotien taustapiruja. Koska kysymys on lännen ja laajemmin Yhdysvaltojen taloudellisesta ja poliittisesta agitaatiosta, on silloin asialla sionistit, sillä Yhdysvaltoihin ja länteen yleensä vaikuttaa voimakkaasti Israel-lobbyn ja muiden sionististen järjestöjen, median, politikoinnin ja rahoituslaitosten musertava vaikutus.

Aineellista sponsorointia tapahtui: Ukrainassa käytettiin Gene Sharpin* kahden järjestön tuottamia strategioita. Järjestöt OTPOR ja CANVAS levittävät vallankumouskäsikirjoja ympäri maailmaa. Ei liene yllätys, että näiden taktiikoiden rahoituksen taustalla ovat Wall Streetin pankkiirit (juutalaiset pankkiirit) ja Yhdysvaltain sotilasesikunta Pentagon.10

_________________

*)Yleisen tiedon mukaan Gene Sharp on politiikan tutkija, kirjailija ja Albert Einstein -instituutin perustaja, joka tutkii ”väkivallatonta vastarintaa” ja edistää sen käyttöä.

Huomion arvoista on, että CANVAS -järjestön perustaja Srdja Popovic on läheisessä yhteistyössä CIA:n kanssa sekä STRATFOR:n kanssa. Viimeksi mainittu puuhastelee puolestaan Pentagonin kanssa. STRATFOR:n on luonut George Friedman, joka on ollut kytköksissä USA:n ja Israelin sotilastiedusteluun.10

Saakašvili ja Porošenko

Ukrainan presidentti Petro ”suklaakuningas” Porošenko on monessa rikosskandaalissa ryvettynyt juutalainen. Oligarkki Porošenko on ilmoittanut, että hänen valintansa myötä Ukraina jatkaa väliensä parantamista länttä kohti. Israel ja Yhdysvallat ovat olleet innoissaan kriminaalikuninkaan valinnasta.11

Bush ja Saakašvili.
Bush ja Saakašvili.

Siten on täysin uskottavaa ja myös loogista ajatella Saakašvilin järjestäneen tarkka-ampujia Kiovaan, Näin hän olisi auttanut länsimielistä juutalaista Ukrainan johtajaksi. Hyvin tunnettua on Saakašvilin Venäjä-vihamielisyys, jo Venäjän ja Georgian selkkauksen ajoilta. Saakašvilin voisi olettaa olevan hyvillään, kun Ukrainaan saatiin, ei Venäjä-, vaan länsimielinen presidentti.

Kuten sanottua, Yhdysvaltojen johtama läntinen liittouma hyötyi Ukrainan sodasta seuraavasti:

Krimin sota (myös Venäjä hyötyi), Naton vahvistaminen Itä-Euroopassa (Atlanttinen operaatio), Naton vahvistaminen Pohjois-Euroopassa (isäntämaasopimukset), Naton vahvistaminen EU:ssa (mielikuvat hyvästä Natosta ja pahasta Venäjästä), Venäjän pakotteet, Putinin aseman vahvistuminen (Naton luoma ulkoinen uhka on vahvistunut) ja epävakauden kasvu. Tämä tarkoittaa myös lännen pääsyä käsiksi Ukrainan luonnon rikkauksiin, kuten esimerkiksi maakaasuresursseihin.

USA ja sen johtama Nato laajentaa reviiriään. Tämä ja Ukrainan kriisi hyödyntävät USA:n ja sen tiettyjen läntisten liittolaisten suunnitelmia muun muassa Koreanniemimaalla ja poliittisen Lähi-idän alueella. Vastakkain asettelu lännen ja Venäjän välillä, kasvattaa samalla globalistien kansainvälisiä hegemonisia tavoitteita.

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. Flames of hate in Kiev: 25 dead as Ukrainian protesters armed with rocks, Molotov cocktails and even crossbows clash with police2.2014. Dailymail. Viitattu 8.11.2015.

Ukrainan kriisin aikataulut http://www.bbc.com/news/world-middle-east-26248275

BBC:n luonnehdinta Maidanin aukion verilöylystä http://www.bbc.com/news/magazine-31359021

2.      Kansan Uutiset (29.11.2013) IMF:n hevoskuuri olisi ollut ehtona Ukrainan EU-sopimukselle. Saatavilla http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/3085658/imfn-hevoskuuri-olisi-ollut-ehtona-ukrainan-eu-sopimukselle

3.      https://wikileaks.org/

 1. VTT: http://www.vtt.fi/inf/pdf/technology/2013/T104.pdf
 2. Foreign Affairs –lehdessä: https://www.foreignaffairs.com/articles/russia-fsu/2014-08-18/why-ukraine-crisis-west-s-fault
 3. Information Clearing House (13.12.2013): Victoria Nuland Admits: US Has Invested $5 Billion In The Development of Ukrainian, ”Democratic Institutions”.Saatavilla:

http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm; Dan Murphy (6.2.2014). Security Watch Amid. US-Russia tussle over Ukraine, a leaked tape of Victoria Nuland. Saatavilla: http://www.csmonitor.com/World/Security-Watch/Backchannels/2014/0206/Amid-US-Russia-tussle-over-Ukraine-a-leaked-tape-of-Victoria-Nuland

 1. Patrick Slattery (15.4.2013). How Zionists manage to get away with their myths and lies. Saatavilla: https://web.archive.org/web/20130423165326/http://www.davidduke.com/?p=39286
 2. Mearsheimer & Walt (2007). Yhteenveto Israelin lobbyn vaikutuksesta median ja akatemiaan; Rami, Ahmed (1988). Vad är Israel? Stockholm: Kultur förlag, 309 s; Jewis Chronicle 1974; Jewish Post and Opinion 1974; Bar-Yosef 1994, Maariv 2.11.1994, ‘The Jews Who Run Clinton’s Court’; Duke 2003, 146-147; Ginsberg, Benjamin (1993). The Fatal Embrace: Jews and the State. Chicago: by The University of Chicago. 1-2, 103 s.; Steinhauser, Karl (1994). EU huomispäivän super-Neuvostoliitto. Huhmari: Kaprint Ky.
 3. Italian television dokumenttiohjelma, alkuperäinen julkaisu Global Research: https://www.globalresearch.ca/the-hidden-truth-about-ukraine-italian-documentary-bombshell-evidence-kiev-euromaidan-snipers-kill-demonstrators/5619684

10.Ukraine: NATO’s Eastern Prize by Wayne Madsen (16 Dec. 2013). Saatavilla http://www.voltairenet.org/article181535.html; Translation Alizée Ville, Voltaire Network, (5 Dec 2013). Saatavilla http://www.voltairenet.org/article181368.htm

11. https://www.strategic-culture.org/news/2014/05/24/weapons-prostitutes-drugs-things-poroshenko-associated-with.html

 

 

1 kommentti

 1. Ukrainen tämän hetkisestä tilanteesta kertova kirja – jonka on kirjoittanut Zbigniew Brzezinski vuonna 1997:

  The Grand Chessboard – TakeOverWorld

  http://www.takeoverworld.info/Grand_Chessboard.pdf
  of humankind. But in the meantime, it is imperative that no. Eurasian challenger emerges, capable of dominating Eurasia and thus also of challenging America. The formulation of a comprehen- sive and integrated Eurasian geostrategy is therefore the purpose of this book. Zbigniew Brzezinski. Washington, DC. April 1997

  http://www.takeoverworld.info/Grand_Chessboard.pdf

  Pari hyvää piirrosta tehtynä jo 1997 – Ukrainen tämän hetkisestä tilanteesta – malliksi:
  sivu 93: THE DEMOCRATIC BRIDGEHEAD
  sivu 102: THE BLACK HOLE

  Ja hiukkasen toisen strategian historiasta:

  ISIKSEN syntyhistoria – vuodelta 2005: The Future of Terrorism What al-Qaida Really Wants

  http://www.spiegel.de/international/the-future-of-terrorism-what-al-qaida-really-wants-a-369448.html

  Plusääni(2)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat