Jesse Torniaisen oikeudenkäynti 21.12. – syyttäjä vaatii ehdotonta!

Syksyllä koko Suomea kohauttanutta Jimi Karttusen kuolemantapausta käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa keskiviikkona 21. joulukuuta kello 9 eteenpäin. Syyttäjä vaatii Jesse Eppu Torniaiselle ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Julkaisemme Kansallisen Vastarinnan aihetta käsittelevän artikkelin sellaisenaan.

Muistakaa ostaa Vastarintaliikkeen vankitukipaita Kadulle.comista!

Alun perin Karttusen kuolintapausta tutkittiin pelkkänä pahoinpitelynä ja törkeänä kuolemantuottamuksena, mutta esitutkinnan päätteeksi poliisi on yhdessä syyttäjän kanssa tullut omaan johtopäätökseen, että pahoinpitelykin olisi törkeä. Tarkemmasta pituudesta ei kuitenkaan toistaiseksi ole ollut puhetta.

Yksi vuoden puhutuimmista tapahtumista sai alkunsa, kun suonensisäisiä huumeita säännöllisesti käyttänyt Karttunen osui paikalle Vastarintaliikkeen katuaktivismitapahtumaan. Hän esittikin välittömästi uhkauksia aktivisteille ja sylkäisi näiden päälle. Hänelle annettiin pikainen kurinpalautus, ja viikon päästä Karttunen kuoli sairaalassa. Ennen kuolemaa hänet oli kuitenkin jo kertaalleen kotiutettu sairaalasta.

Kun tieto Karttusen kuolemasta levisi julkisuuteen, räjähtivät kaikki mediat valtavaan Vastarintaliikkeen vastaiseen kampanjaan, jonka aikana vaadittiin Vastarintaliikkeen kieltämistä. Aktivistiamme mustamaalattiin ja levitettiin puhtaita valheita, joiden alullepanijoita ovat olleet äärivasemmistolaiset henkilöt. Poliisihallitus miettii edelleen Vastarintaliikkeen toiminnan kieltämistä.

Uutisointi aiheesta muistutti ulkomailta tuttua mallia: levitetään vuosia vanhaa kuvaa (tässä tapauksessa 13 vuotta vanha), tehdään ”uhrista” pyhimys ja demonisoidaan epäillyn asemassa ollut henkilö antaen tälle tuomio jo esitutkintavaiheessa. Mediapaineen alla Torniainen vangittiinkin kuukaudeksi, ja vapauttamisen jälkeen hänet asetettiin matkustuskieltoon. Tähän sisältyy kolme käyntiä viikossa poliisiasemalla, poistumiskielto pääkaupunkiseudulta sekä kotiintuloajat. Jutun päätutkijana toiminut komisario Teemu Kruskopf olisi itse halunnut pitää aktivistimme vangittuna oikeudenkäyntiin saakka, mutta kuukauden vangitsemisen jälkeen tuomari päätti toisin.

Kruskopfin mielenkiintoisen avoin linja tämän tapauksen tiedottamisen suhteen on ihmetyttänyt monia. Komisario kertoi tapahtumien kulusta melkoisen yksityiskohtaisesti omaa versiotaan kaikille medioille jo ennen kuin todistajia oli kuulusteltu, mikä vaikuttaa todistajien kertomuksiin paikan päältä. Myös mielenkiintoiset sanavalinnat esimerkiksi ”perään juoksemisesta” kuulostavat lähinnä harkitulta mustamaalaamiselta, jonka tarkoituksena on antaa kuva, että Karttusta olisi potkaistu takaa päin. Kukaan ei ole tietenkään selvittänyt vielä sitä, kuinka onnistuu takaapäin potkaiseminen rintaan, johon poliisi väittää potkun osuneen.

Kruskopf on myös väittänyt medialle Torniaisen olleen mukana perustamassa Vastarintaliikettä, mikä ei pidä paikkaansa, eikä ennen tätä kukaan ole sellaista väittänytkään. Torniainen itse kertoo Studio 204:n haastattelussa käyneensä liikkeen rekrytoimistapaamisessa vuonna 2009 ja aktivoituneensa seuraavana vuonna.

Kruskopfin tapaa käsitellä tätä tapausta selittää kenties hänen viime kesänä Helsingin Uutisille antamansa haastattelu, jossa hän valkopesee maahanmuuttajien seksuaalirikollisuutta. Kruskopf on myös mielenkiintoisen vähän huomiota saaneen niin sanotun Puotilan murhan päätutkija. Kyseisessä tapauksessa Palefacen musiikkivideolla esiintyvä maahanmuuttajataustainen mies tappoi suomalaisen vanhuksen. Tätä tapahtumaa poliisi ei kuitenkaan ole yhtä innokkaasti avannut yleisölle.

Vastarintaliikkeen itsenäisyyspäivämarssin jälkeen Karttusen tapausta on verrattu myös Vastarintaliikkeen aktiivin, Emil Hagbergin, pahoinpitelyyn. Itsenäisyyspäivänä poliisi laittoi raudoittamansa Hagbergin samaan maijaan äärivasemmistolaisen Jari Laineen kanssa. Laineella ei ollut rautoja, joten hän päätti raukkamaisesti hakata poliisin sitoman Hagbergin. Poliisi ilmoitti heti, ettei viranomaisten toimintaa edes aiota tutkia, vaikka Laineen suorittama poliittinen väkivalta oli paljon raaempaa kuin Karttuseen poliisin mukaan kohdistunut yksittäinen potku. Poliisi, poliitikot ja media eivät kuitenkaan kiinnostuneet itsenäisyyspäivän tapahtumista, koska toisin kuin Karttunen, Hagberg vastustaa maahanmuuttoa ja on siksi ”oikeusjärjestelmämme” silmissä lainsuojaton.

Torniainen ehti käydä itsenäisyyspäivänä Helsingin keskustassa ennen kuin poliisi poisti hänet ilman mitään syytä Vastarintaliikkeen marssilta.
Tue politisoidun ”oikeusjärjestelmän” uhreja hankkimalla Kadulle.comin vankitukipaita!
Valtamedia levittää Karttusesta vain yli 10 vuotta vanhaa rippikuvaa.
Valtamedia levittää Karttusesta vain yli 10 vuotta vanhaa rippikuvaa.

Kansallinen Vastarinta otti yhteyttä Torniaiseen kysyäkseen muutaman kysymyksen asiaan liittyen.

Hei! Sait keskiviikkona haastepaperin käteesi. Pystytkö avaamaan hieman sen sisältöä?

Ilmeisesti tarkka sisältö on toistaiseksi salaista infoa, joten sen levittäminen olisi laitonta. Ehdotonta vankeutta kuitenkin vaaditaan kahdesta syyttäjän törkeäksi luokittelemasta rikoksesta. Oma fiilis asian suhteen kuitenkin on, että jos tuomari ei ole täysin korruptoitunut, kaatuu ainakin osa syytteistä ja/tai ne muuttuvat lievemmiksi. Puolueettomuuteen en kuitenkaan tässä systeemissä usko.

Olet myös päässyt lukemaan tapauksen esitutkintapöytäkirjat. Miltä ne mielestäsi näyttävät?

Minun oikeusturvaani ajatellen melko hyviltä. Koska paperipinkka on vielä salaiseksi luokiteltua materiaalia, en voi sen sisältöä toistaiseksi yksityiskohtaisesti avata. Osa materiaalista myös mahdollisesti tulee jäämään salaiseksi, mikä on mielestäni valitettavaa, sillä sieltä selviää melko mielenkiintoisia juttuja. Kuitenkin myös esimerkiksi kuulusteluissa on selvinnyt paljon mielenkiintoisia faktoja, joiden en tosin usko tulevan yllätyksenä ainakaan yhdellekään vaihtoehtomediaa lukevalle henkilölle.

Kuulustelupaperit tulevat ainakin julkisiksi oikeudenkäyntipäivänä. Haluaisin myös nyt salaiseksi merkityn materiaalin tulevan julkiseksi, mutta saa nähdä. Joka tapauksessa papereiden julkiseksi tulemisen jälkeen on paljon mielenkiintoisia uutisia luvassa – ei tosin valtavirtaisen valhemedian uutisoimina.

Poliisi ja syyttäjä olivat ennen esitutkinnan valmistumista keskustelleet keskenään ja tulleet siihen tulokseen, että myös pahoinpitelysyytteen tulisi olla törkeä. Miksi luulet näin tapahtuneen?

No, kyllähän me kaikki varmasti tiedämme, että tässä ovat kyseessä poliittiset motiivit. En muista lukeneeni tapauksesta, jossa yksi isku olisi tuomittu törkeänä pahoinpitelynä, vaikka toinen osapuoli olisikin kuollut (tässä vaiheessa muistutettakoon, että näkemykseni mukaan Karttunen ei kuollut pahoinpitelyn seurauksena). Kuten kaikki asiaa seuranneet myös tietävät, ei tässä ole missään vaiheessa puhuttukaan kuin yhdestä iskusta, joka ei edes kohdistunut päähän.

Ennakkotapausten perusteella syytteessä ei pitäisi olla mitään syytä, miksi se menisi sellaisenaan läpi. Kuten jo aikaisemmin kuitenkin totesin, en usko puolueettomaan oikeudenkäyntiin. Vai uskoisitteko siihen itse tapauksessa, jossa lähes jokainen kansanedustaja, pari presidenttiä, kaikki mediatalot ja aika lailla kaikki muutkin kansalaisvaikuttajat ovat ottaneet asiaan kantaa?

Mikäli sinut tuomitaan, olivat rikosnimikkeinä sitten syyttäjän vaatimat tai jotkin vaihtoehtoiset, uskotko niin sanottuun media-alennukseen tuomion kovuudessa?

Hah, en. Minulla ei ole suojaväriä. Sellainen pitäisi joka tapauksessa tulla, mutta tosiaan tässä tapauksessa en sellaiseen usko.

Kiitos. Haluatko vielä sanoa lukijoillemme jotain?

Liittykää Vastarintaliikkeeseen jo tänään TÄÄLLÄ!

Kutsumme kaikki suomalaiset vaihtoehtomediat seuraamaan Torniaisen poliittista oikeudenkäyntiä Helsinkiin 21.12.!

 

Julkaistu alunperin Kansallisessa Vastarinnassa.

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat