Johanna Budwig: saksalainen tutkija joka kehitti syöpää torjuvan ruokavalion

Budwigin ruokavalio on tunnettu 1950-luvulta lähtien. Sitä on kuitenkin on vähätelty ja marginalisoitu perusteettomasti, jopa osa vaihtoehtohoidoista kirjoittavista ja vaihtoehtohoitojen harjoittajista on syyllistynyt tähän.

Syöpä paranee pellavasiemenöljyllä ja raejuustolla? Et ole tosissasi!

Kyse ei ole vitsistä tai huijauksesta.

Monet suhtautuvat Budwigin ruokavalioon skeptisesti. Tri Andrew Weil piti sen tehoa ”kuvitteellisena” ja vailla riittävää tutkimusnäyttöä. Jopa Independent Cancer Research -säätiön (ICRF) Mike Vrentas piti sitä merkityksettömänä syövän vaihtoehtohoitona, ainakin aluksi.

ICRF on aidosti riippumaton ja tukee Cancer Tutor -verkkosivustoa.

Onneksi Mike Vrentasin näkemys muuttui puoltavaksi perehdyttyään aihetta käsitteleviin tutkimuksiin ja parantuneiden syöpäpotilaiden henkilökohtaisiin kokemuksiin. Nykyään Vrentas ja Cancer Tutor suosittelevat Budwigin ruokavaliota sekä monia muita vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä.

Vaikka Budwigin ruokavalion tarkka sisältö voi vaihdella, sen lääkinnällinen vaikutus perustuu luomupellavansiemenöljyn ja vähärasvaisen raejuuston sekoitukseen, jota nautitaan päivittäin. Alkuperäisessä ruokavaliossa käytettiin rahkaa, joka on Keski- ja Itä-Euroopassa yleisesti käytetty juustotyyppi, ja jota käytetään vähemmän Pohjois-Amerikassa.

Tämä ei ole samanlainen muotidieetti kuin South Beach –dieetti, jota käytetään painonpudotuksessa. Sen ansiosta tuhannet ovat parantuneet syövästä sekä muista kroonisista ja hengenvaarallisista sairauksista kuluneiden yli 50 vuoden aikana. Alkuperäinen pellavansiemenöljyn ja rahkan sekoitus ei ollut varsinainen makuelämys.

Budwigin ruokavalio on vuosia kestäneen tutkimuksen tulosta, sen kehitti arvostettu saksalainen biokemisti Johanna Budwig. Hän oli useaan otteeseen ehdolla Nobel-palkinnon eurooppalainen vastineen saajaksi. Menetelmä sisältää monia rajoituksia ja vaatimuksia sallittujen ruoka-aineiden osalta, minkä lisäksi siinä nautitaan lääkinnällistä rahkan/raejuuston ja pellavansiemenöljyn sekoitusta.

Vastajauhetut pellavansiemenet, runsas auringonvalo ja stressinhallinta kuuluvat myös Johanna Budwigin lähestymistapaan, jonka tarkoitus on parantaa henkilö kokonaisvaltaisesti ilman sivuvaikutuksia. Tarkemmat yksityiskohdat Budwigin ruokavaliosta paljastetaan myöhemmin tässä artikkelissa.

Johanna Budwig: saksalainen tutkija joka kehitti rasvahappojen luokitusjärjestelmän

Johanna oli biokemisti ja fyysikko, joka työskenteli 1950-luvun alussa vanhempana tutkijana Saksan liittovaltion terveysvirastossa. Hänen tehtävänsä oli auttaa saksalaisia lääkeyhtiöitä löytämään syöpälääkkeisiin soveltuvia yhdisteitä.

Noin vuoden 1951 paikkeilla Johanna Budwig kehitti menetelmiä, joilla voitiin määrittää rasvahappojen ominaisuuksia. Tuolloin eri rasvahappoja ei luokiteltu niiden ominaisuuksien perusteella, eikä niiden vaikutusta aineenvaihduntaan tunnettu. Hän oli tuon tieteenalan edeltäkävijä.

Hän oli myös kiinnostunut keinoista, joilla ravintoa hyödyntämällä voitaisiin toimittaa ravinteikasta ainesta syöpäsoluihin. Aiemmin, vuonna 1936, Otto Warburg sai Nobel-palkinnon havaittuaan etteivät syöpäsolut selviä happirikkaassa soluympäristössä.

Koska lääkeyhtiöt toimittivat hänelle sovelluksia joissa käytettiin tioliryhmiä, jotka ovat proteiineja (aminohappoja) jotka sisältävät rikkiä, Budwig kykeni luomaan kokonaiskuvan ongelmista, joita liittyi syöpäsolujen hapettamiseen ravintoa käyttämällä.

Lääketieteellisissä piireissä tiedettiin jo tuolloin, että kaikissa terveissä happea tarvitsevissa kudoksissa on rikkiä, joka on sitoutunut tioliryhmiin. Tiedettiin myös, että rasvat tai rasvahapot jollain tapaa tehostivat tai hillitsivät prosessia, jossa happea vapautuu rikkipitoisista proteiineista, tai jossa happea vapautuu syöpäsoluihin.

Warburg tiesi, että jotenkin rasvat hillitsivät tai tehostivat soluperäisen hapen imeytymistä, mutta tuohon aikaan rasvoja ei luokiteltu niiden biokemiallisen rakenteen mukaan, tai sen perusteella millainen tehtävä niillä on nisäkkään soluaineenvaihdunnassa.

Koska Saksan hallitus rahoitti rasvahappojen ominaisuuksien tutkimusta, Budwig käytti kaikkea tietämäänsä hyväkseen ja kehitti ruokavalion, joka hapettaa syöpäsolut kuoliaaksi.

Johanna Budwig tutki monien rasvojen rakenteellisia ominaisuuksia. Hän selvitti, ovatko ne tyydyttyneitä vai tyydyttymättömiä, eristäen omega-6 linolihappoa tai linoleenihappo omega-3-rasvahappoja, selvittäen hillitsevätkö vai tehostavatko ne soluperäisen hapen imeytymistä. Ennen hänen tutkimustaan rasvahappojen nykyistä luokittelua ei ollut olemassa.

Vuonna 1952 tri Budwig julkaisi tutkimustuloksiaan, joissa todettiin:

”On käytännössä todistettu, että korkeasti tyydyttymättömät rasvahapot ovat aiemmin tuntematon ratkaiseva tekijä soluhengitysentsyymien toiminnassa t.s. ne muodostavat ’yhtälön’ toisen puolen, jota nobelisti Otto Warburg ei kyennyt löytämään.

Mikä kuulostaa merkityksettömältä maallikon korvaan, on kiistatta yksi lääketieteen suurimmista läpimurroista: tuosta hetkestä lähtien olemme tienneet, että korkeasti tyydyttymätön rasvahappo on ratkaiseva tekijä, kun halutaan saavuttaa haluttu vaikutus eli stimuloida soluhengitystä.”

Valitessaan rasvaa Johanna Budwig päätyi kylmäpuristettuun pellavasiemenöljyyn, sillä se sopi parhaiten yhteen rahkan/raejuuston helposti syötävän rikkipitoisen proteiinin kanssa hämäräperäistä soluaineenvaihduntaentsyymiä varten, jota Warburg oli etsinyt. Nämä kaksi hyvin erilaista ruokaa voidaan sekoittaa toisiinsa sähkövatkaimella, jolloin syöpäsolut saavat happea, mikä palauttaa normaalin tilan.

Budwigin ruokavalio on perusteellisen tutkimuksen tulosta, jota ei ollut mahdollista kehittää ennen kuin hän kehitti menetelmiä joilla voitiin määrittää rasvahappojen ominaisuuksia. Raejuustoa/rahkaa ja kylmäpuristettua pellavasiemenöljyä ei valittu syövän hoitoon kulinaristisista syistä.

Budwig opiskeli lääketiedettä, jotta voisi hoitaa potilaita ilman että häntä syytettäisiin luvattoman lääkärintoimen harjoittamisesta. Hänestä tuli naturopaatti aiempien tieteellisten pätevyyksiensä lisäksi. Hän ehti hoitaa yli 2500 potilasta Saksassa yli 10 vuoden aikana, suurin osa oli syöpiä, muiden sairauksien ohella. Parantumisaste oli 90 prosenttia.

Tukea muilta lääkäreiltä

Cancer Tutor -sivuston ja monien yksittäisten syöpäpotilaiden lausuntojen lisäksi ja tri Weilin vastakkaisesta näkemyksestä huolimatta on olemassa lääketieteen ammattilaisia, jotka tukevat Budwigin ruokavaliota. On myös lääkäreitä, jotka hoitavat syöpää vaihtoehtoisilla hoitomuodoilla:

Onkologi tri Dan C. Roehm, MD, FACP, kirjoitti heinäkuussa 1990 Townsend Letterissä:

”Olin alussa epäuskoinen mutta mitä hän [tri Johanna Budwig] on sittemmin osoittanut: SYÖPÄ MAHDOLLISTA PARANTAA HELPOSTI, hoidossa on kyse ruokavaliosta/elämäntavasta, vaikutus on välitön; syöpäsolu on heikko ja haavoittuva; hän selvitti tarkan biokemiallisen hajoamispisteen vuonna 1951 ja joka on mahdollista selvittää, in vitro (koeputkessa) kuten myös in vivo [ihmisillä ja eläimillä] … .”

Tri Robert Wilner, MD, PhD, Cancer Solutionin (1993) kirjoittaja kannattaa myös Budwigin ruokavaliota:

”Lukuisat riippumattomat, suurissa lääketieteen aikakausilehdissä julkaistut tutkimukset vahvistavat tri Budwigin havainnot… Yli 40 vuotta sitten tri Budwig esitteli yksiselitteisiä ja vakuuttavia todisteita, jotka on sittemmin vahvistettu sadoissa muissa aiheeseen liittyvissä tieteellissä tutkimuksissa, eli sen, että välttämättömät rasvahapot ovat syöpäongelman ratkaisun ydin… Tulet tekemään oman johtopäätöksesi siitä, miksi tätä yksinkertaisesti tehokasta ennaltaehkäisymuotoa ja hoitoa ei ole vain jätetty huomiotta – se on yritetty tietoisesti vaientaa! [lihavointi lisätty] (lähde)

Kuinka hoitovaikutteinen seos valmistetaan

Jos tarkoituksena on välttää syöpä tai syöpä on varhaisessa vaiheessa, sopiva annos on noin ruokalusikallinen pellavasiemenöljyä sekoitettuna 1,2 desilitraan tai tätä suurempaan määrään raejuustoa tai rahkaa. Jos syöpä on edennyt pidemmälle, päivittäisannoksen tulisi olla jopa kahdeksan ruokalusikallista. Seosta tulisi nauttia kahdesti päivässä, olipa annostus kuinka suuri tahansa.

Pellavansiemen- tai pellavaöljy hapettuu hyvin herkästi, minkä vuoksi kannattaa hankkia vain tummiin pulloihin pakattua ja viileässä säilytettyä öljyä. Öljy tulee säilyttää jääkaapissa. Pellavansiemenissä on ravintoaineita joita öljyssä ei ole, minkä vuoksi tri Budwig suositteli lisäämään pellavansiemeniä muihin ruokiin, jotka ovat sallittuja ruokavaliossa. Siemenet tulisi jauhaa kahvimyllyllä juuri ennen käyttöä ja nauttia välittömästi.

Budwigin ruokavaliossa ei käytetä ravintolisiä jotka sisältävät yleisesti käytettyjä täyteaineita. Tämän vuoksi hän vastusti myös pellavansiemenöljykapselien käyttöä. Eräs Budwigin ruokavaliota oikeaoppisesti noudattanut syöpäselviytyjä kirjoitti ystävästään, joka käytti öljykapseleita ja kuoli syöpään. On tärkeää, että ainesosat sekoitetaan sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella lähes nestemäiseksi seokseksi, joka koostuu öljystä ja 2 % raejuustosta tai rahkasta.

Raejuuston/rahkan tulee olla vähärasvaista, jotta pellavansiemenöljylle ominaiset rasvat voivat kiinnittyä rikkipitoisiin proteiineihin, joiden yhdistelmä auttaa muodostamaan happientsyymiä, joka läpäisee syöpäsolut. Jos raejuuston rasvapitoisuus on liian korkea, hapettavan entsyymin muodostumiselle otollista tasapainotilaa ei saavuteta.

Sekä öljyn että raejuuston tulisi olla luomua, käsittelemätöntä ja korkealaatuista.

Seos tulisi nauttia 20 minuutin sisällä valmistamisesta, eikä sitä tulisi säilöä jääkaapissa. Mutta kunhan ainesosat ovat korkealaatuisia ja prosessoimattomia, muutoksia voi tehdä rajoitusten puitteissa.

Tri Budwig ei suositellut laetriilin käyttöä ruokavalionsa yhteydessä, mutta hän salli raa’at aprikoosinsiemenet. Nekin sisältävät amygdaliinia, syöpäsoluja torjuvaa yhdistettä jota käytetään laetriilissa. Hänen suosituksensa ovat tiukkoja eikä niistä saa poiketa ennen kuin syöpä sekä myös muut mahdolliset krooniset sairaudet ovat parantuneet.

Budwigin ruokavalion tarkoista yksityiskohdista voi lukea Budwig Center of Spainin sivuilta. E-kirja on englanninkielinen.

On ratkaisevan tärkeää ettei ruokavaliosta lipsuta, ja että sitä noudatetaan vähintään 1-3 kuukauden ajan ennen kuin tuloksia on odotettavissa.

Johanna Budwigin henkilökuva

Johanna syntyi 1908 ja kuoli 2003 komplikaatioihin, jotka johtuivat kotonaan kaatumisesta aiheutuneista vammoista. Hän oli kuollessaan 95-vuotias. 1950-luvun jälkeisen tutkimustyönsä ansiosta hän oli seitsemän kertaa ehdolla vaihtoehtoisen Nobel-palkinnon saajaksi, joka on eurooppalainen vastine ruotsalaiselle Nobel-palkinnolle.

Saksassa vuonna 1952 hän oli keskushallinnon lääke- ja rasva-asiantuntija. Häntä pidetään yhtenä maailman johtavista rasva- ja öljyasiantuntijoista.

Menestys syöpäpotilaiden hoidossa, joista osalla tauti oli edennyt pitkälle, aiheutti tietysti ammattikateutta Saksassa. Hän joutui pari kertaa Saksan oikeusjärjestelmän vainon kohteeksi, ja kummallakin kerralla oikeus asettui hänen puolelleen. Hän avarsi tietämystään ja ammattitaitoaan hankkimalla luonnontieteiden tohtorin arvon ja valmistui filosofian tohtoriksi naturopatian alalla.

Tämä avarsi hänen ymmärrystään kuinka riippuvaisia kaikki elävät olennot ovat biosähköisestä energiasta ja auringonvalosta. Hän puhui siitä, kuinka siemenet, jotka imevät itseensä auringon energiaa, yhdistyvät ihmiseliön sisäiseen kykyyn muuttaa biosähköinen energia sen elintarpeille sopivaksi, minkä vuoksi hänen hoitomenetelmäänsä kuuluva paljaan ihon altistaminen auringonvalolle yhdistyy pellavaöljyyn ja pellavansiementen kulutukseen.

Tri Budwig koki päätyneensä epäsuosioon, sillä hän vastusti syöpäpotilaiden kemoterapiaa ja sädehoitoa avoimesti ja peittelemättä. Myös paisto- ja salaattiöljyjen tuottajat alkoivat karsastaa häntä sen jälkeen, kun hän alkoi paljastaa järkyttävät terveysvaikutukset, joita kuumennetuilla ja kemiallisesti muokatuilla tai hydrogenoiduilla öljyillä oli, ja joita on tyrkytetty ihmisille 1950-luvulta alkaen.

Hänen tutkimuksensa ovat osoittaneet kuinka haitallisia kaupalliset prosessoidut rasvat ja öljyt ovat terveydelle. Ne tuhoavat solukalvot ja alentavat kehon solujen jännitettä, mikä johtaa kroonisiin ja parantumattomiin sairauksiin.

Nyt tiedät miksi hänestä ei juurikaan puhuta, ja miksi sairaala-, lääke- ja elintarviketeollisuuden vaikuttajat ovat marginalisoineet hänen työnsä. Kaikesta huolimatta kyseessä on todistetusti tehokas ruokavalio- ja elämäntaparatkaisu moniin nykyajan sairauksiin, erityisesti syöpään.

 

Lähde: Health Impact News

2 kommenttia

  1. Medical Mafia & rikollinen Big Pharma pitävät huolen, että tämän tyyppisistä sairauksien parantamismenetelmistä vaietaan lääkärikoulutuksessa. Jos joku lääkäri tulee ilmi sellaisten käytöstä, hän joutuu vainon kohteeksi ja voi menettää lääkärinoikeutensa.

    Plusääni(36)Miinusääni(0)
  2. Aatu sai elämässään paljon aikaiseksi olemalla kasvissyöjä ja Absolutisti. Saksan Johtaja ei myöskään paperossia poltellut eikä muutakaan syöpäkäärylettä. R. I. P. Respect! Sieg Heil!

    Plusääni(6)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat