”Jokaisella on oikeus subjektiiviseen maailmankuvaan”

Psykiatri Seppo KJ Utria on hämmästynyt Vehkalan saaman hoidon aktiivisuudesta, vaikka mies vaikuttaa täysin terveeltä esimerkiksi Verkkomedia.orgille antamassaan videohaastattelussa.

Utrian mukaan erilainen, massasta poikkeava maailmankuva ei voi koskaan – paitsi fasistisissa järjestelmissä- olla eristämisen tai manipuloinnin peruste. Hänen mielestään jokaisella on oikeus subjektiiviseen maailmankuvaan.

Utria toteaa, että Vehkalan maailmanhallitusepäilyt ovat itse asiassa hyvin totuudenmukaisia; lausuihan salamurhattu entinen Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedykin maailman olevan salaliittoja täynnä. Utrian mukaan osoittaa suurta sinisilmäisyyttä uskoa sokeasti virallista totuutta, sillä se ei suinkaan vastaa todellisuutta objektiivisessa mielessä.

 – Kuuluisa psykoanalyytikko Heiz Kohut puhuu ”terveestä paranoiasta” eli siitä, että tulee aina olla varuillaan, sillä maailma on täynnä valheita ja huijareiden juonia, Utria toteaa.

– Terveillä on se harha, että he luulevat, ettei heillä ole mitään harhoja, hän jatkaa.

Kysymykseen, voisiko mielisairaanhoito olla keino vangita sekä hallita yhteiskunnallisia ilmiöitä, Utria vastaa myöntävästi:

– Tosiasia on, että yhteiskunta psykopatisoituu ja alhaistuu kovaa vauhtia, ja sitä johtavat pääosin psykopaattisia piirteitä omaavat henkilöt. Demokratia on tuhottu tai se on muutettu rahanvallaksi eli se, jolla on rahaa, voi vaikuttaa asioihin tehokkaimmin. Kansan tahto ei toteudu.

Utrian mukaan suvaitsemattomuus on vahvassa kasvussa, mikä näkyy esimerkiksi toisinajattelijoiden leimaamisessa ”yhteiskunnan vihollisiksi”. On vain ajan kysymys, milloin ei-toivottuja henkilöitä aletaan sulkea esimerkiksi mielisairaaloihin.

 – Yhdysvalloissa ilmeisesti onkin jo käytössä psykiatrinen diagnoosi nimeltä ”Vastustaa virallista valtaa”, Utria kertoo.

Lähde: www.verkkomedia.org

1 kommentti

  1. ” Jokaisella on oikeus subjektiiviseen
    maailmankuvaan.”
    Hyvä ja ajankohtainen kainalojuttu. ”Yhteiskunta psykopatisoituu kovaa vauhtia, ja sitä johtavat pääosin psykopaattisia piirteitä omaavat henkilöt.” Melkoisen nappiin menevä juttu, näinhän se pitääi nähdä ja onko pakko alistua näiden tyrannien hallittaviksi, EI todellakaan ja jokaisen pitää saada käyttää omaa vapaata tahtoaan eikä saa alistua auktoriteettien vallankäytön uhriksi missään asiassa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat