Jon Rappoport

s. 16.04.1938. Journalisti, kirjailija, taiteilija, mediapersoona.

Jon Rappoport on työskennellyt tutkivana freelance –reportterina yli 30 vuotta. Hän on kirjoittanut artikkeleita politiikasta, mediasta, kulttuurista, taiteesta ja terveydestä mm. LA Weeklyyn, Spin Magazinelle, Village Voiceen, Nexukseen, CBS Healthwatchiin ja muihin aikakaus- ja sanomalehtiin Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Vuonna 1982 LA Weekly ehdotti häntä Pulitzer-palkinnon saajaksi haastattelustaan El Salvadorin yliopiston johtajan kanssa, kun armeija oli ottanut kampuksen haltuunsa.

Jon on isännöinyt, tuottanut ja kirjoittanut radio-ohjelmia ja –klippejä Los Angelesin ja Las Vegasin radioasemille (KPFK, KLAV). Hän on vieraillut yli 200 radio- ja tv-ohjelmassa, mukaan lukien ABC:n Nightline, Tony Brownin Journal (PBS) ja Hard Copy.

Vuonna 1994 Jon asettui ehdolle Yhdysvaltain kongressiin Los Angelesin vaalipiiristä. Kuuden kuukauden hyvin pienen budjetin kampanjoinnin jälkeen hän saalisti 20 prosenttia äänistä viranhaltijaa vastaan, joka oli istunut virassaan jo 20 vuotta.

Vuonna 1996  Jon aloitti Suuren Boikotin kahdeksaa kemikaalialan jättiä vastaan: Monsanto, Dow, DuPont, Bayer, Imperial Chemical Industries, Novartis sekä Hoechst ja Rhône-Poulenc, jotka nykyään ovat yhdistyneet Sanofiksi. Boikotti jatkuu edelleen.

Jon Rappoport on luennoinut laajalti kaikkialla Yhdysvalloissa aiheesta ”Kuka maailmaa pyörittää ja mitä me voimme asialle tehdä?” Viimeiset kymmenen vuotta Jon on operoinut enimmäkseen muualla kuin valtamediassa, sillä hänen sanoin, ”Tutkimukseni ei ole ollut suopeaa perinteistä mediaa ja niiden valtaa kohtaan.”

Kolmenkymmenen vuoden aikana Jonin riippumaton tutkimus on kattanut laajoja aiheita, kuten politiikka pintaa syvemmältä, salaliittoteoriat, vaihtoehtoinen terveydenhoito, ihmismielen voimavarat, ajatusten hallinta, lääkealan kartelli, symbologia ja maailmanvaltaa havitteleva eliitti.

Vuodesta 2001 Jon on pitänyt No More Fake News –nimistä sivustoa. Vuoden 2010 helmikuusta alkaen hänellä on ollut oma radio-ohjelma Progressive Radio Network –kanavalla.

Jonin maalauksia on ollut esillä New Yorkin ja Los Angelesin gallerioissa. Hänen runojaan on julkaistu Massachusetts Review:ssä. Hänellä on filosofian kandidaatin tutkinto Amherstin yliopistosta vuodelta 1960. Nykyään hän asuu San Diegossa vaimonsa, tri Laura Thompsonin, kanssa.

Palaa pääjuttuun

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat