Juutalaiset yrittivät kiristää Unkarilta rahaa ”holokaustilla”

Juutalaiset vetosivat Yhdysvaltojen hallitukseen, kun Unkari ei ole suostunut antamaan ilmaista rahaa kiristäjille, jotka väittivät olevansa ”holokaustiselviytyjiä”. Tällä kertaa oikeus kävi kuitenkin toteen.

2010 joukko juutalaisia nosti ryhmäkanteen Unkarin valtiota sekä valtiollista rautatieyhtiöitä vastaan. Juutalaisten mielestä sekä hallituksen että yhtiön olisi tullut maksaa heille tähtitieteellisiä korvauksia. He väittivät Unkarin rautateitä käytettäneen ihmiskuljetuksissa ”tuhoamisleireille” toisen maailmansodan aikana.

Amerikkalainen piirituomari Beryl Howell kuitenkin totesi Unkarin ja rautatietyhtiön syyttömiksi mihinkään rikokseen. Howell asetti sanansa erittäin varovasti ja totesi kanteen nostaneille juutalaisille, että Yhdysvaltojen tuomioistuimessa on kovin turhaa puida toisella mantereella monta kymmentä vuotta sitten tapahtuneita asioita – etenkin, kun syytettynä on kokonainen valtio.

jobbik

Juutalaisten käytös Unkarissa heijastuu jo maan puoluepolitiikkaan. ”Antisemitistiseksi” syytetty Jobbik on noussut jo parlamentin kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi. Tavalliset unkarilaiset opiskelijoista eläkeläisiin pitävät Jobbikia hyvänä vaihtoehtona vanhojen puolueiden korruptiolle. Sen sijaan juutalaiset ja kommunistit ovat olleet raivoissaan puolueen menestyksestä. Esimerkiksi viime helmikuussa juutalaiset mielenosoittajat yrittivät estää puolueen tapahtuman Esztergomissa. Daavidintähtiin sonnustautuneet häiriköijät muodostivat ihmiskilven tapahtumapaikan ympärille, mutta saartorengas murrettiin nopeasti ja tapahtuma saatiin pidettyä suunnitelmien mukaisesti.

2013 Jobbik järjesti suuren protestimielenosoituksen äärisionistista painostusjärjestö World Jewish Congressia vastaan. Hallitus yritti estää mielenosoituksen, mutta Jobbik piti pintansa. Jobbikin johtaja Gábor Vona totesi tuolloin, että juutalaisten vaikutusvallan lisääntyminen Unkarissa olisi suuri taloudellinen ja ulkopoliittinen turvallisuusriski. Jobbik on ottanut usein kantaa Israelin vainoamien palestiinalaisten puolesta.

Merced Sun-Star

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat