Kahviperäruiske – huikeat terveysedut, joista lääketeollisuus ei halua sinun tietävän

Miksi lääketeollisuus suhtautuu kielteisesti kahviperäruiskeisiin? Koska kahviperäruiske on tehokas menetelmä, jolla voi puhdistaa maksaa, lievittää kipua sekä puhdistaa ja parantaa suolistoa. Kahviperäruiske on olennainen osa toimivaa vaihtoehtoista syöpähoitoa, koska se puhdistaa elimistöä syöpää aiheuttavista myrkyistä sekä kuolleiden solujen ja syöpäsolujen vapauttamista myrkyistä. Ja kaikki tämä ilman sivuvaikutuksia ja minimaalisin kustannuksin.

Kahvi ei ole vain juoma – toimii parantavana yrttinä

Peräruiskeena käytettynä kahvilla on voimakas parantava vaikutus.

Kahviperäruiske määritellään seuraavalla tavalla: kaksi kupillista tai suurempi määrä kahvin ja veden sekoitusta ruiskutetaan peräsuoleen letkun välityksellä ja annetaan vaikuttaa jonkin aikaa, jolloin kahvin ainesosat stimuloivat maksaa, lievittävät kipua ja tehostavat myrkkyjen neutraloitumista suoliston kautta.

Lääketieteen tohtori Lawrence Wilson kertoo kahviperäruiskeen muista hyödyistä. Kahviperäruiskeet ovat osa ravitsemuksen tasapainotusohjelmaa, jota hän opettaa lääkäreille. Tri Wilsonin mukaan kahviperäruiske:

 • Puhdistaa ja parantaa suolistoa.
 • Auttaa lievittämään erilaisia kipuja.
 • Auttaa eliminoimaan erilaisia parasiitteja.
 • Lievittää ja poistaa monia myrkytysoireita. Koska myrkytys aiheuttaa monia yleisiä oireita aina niveltulehduksesta syöpään, kahviperäruiske auttaa useisiin ellei jopa suurimpaan osaan sairauksista ja oireyhtymistä.
 • Auttaa masennusoireisiin, sekavuuteen ja yleiseen jännitykseen.
 • Selkiyttää mieltä, nostaa energiatasoja, lisää iloisuutta ja onnellisuutta, edistää ruoansulatusta ja lievittää ärtymystä.
 • Auttaa asiakkaita pääsemään yli vaikeista parantumis- ja puhdistautumisreaktioista.
 • [tri Wilsonin lisäys] – ainakin kolmekymmentä asiakasta on kertonut että ”kahviperäruiske pelasti elämäni.” [1]

Lääketieteen tohtori ja vaihtoehtoisten syöpähoitojen asiantuntija Linda L. Isaacs on määrännyt kahviperäruiskeita potilailleen. Hän kuvailee myrkyllistä sekametelisoppaa joka ympäröi jokaista 21. vuosisadalla elävää. Hän toteaa:

”Nykyinen elinympäristö eroaa merkittävästi esivanhempiemme elinympäristöstä. Kuluneen 200 vuoden aikana ruokaamme, hengitysilmaamme ja juomaveteemme on tullut lukuisia uusia kemikaaleja. Suurta osaa näistä kemikaaleista ei ole testattu turvallisuuden kannalta tai niiden oletetaan olevan turvallisia matalina pitoisuuksina, ottamatta huomioon että samanaikaisesti on läsnä monia terveydelle haitallisia saasteita matalina pitoisuuksina. Jotkin kemikaalit, kuten hormonihäirikkö diklooridifenyylitrikloorietaani (DDT) ja polyklooratut bifenyylit (PCB:t) ovat olleet kiellettyjä Yhdysvalloissa jo vuosia, mutta niitä on yhä ympäristössä ja ravintoketjussa. Koska nämä kemikaalit on yhdistetty erilaisiin sairauksiin, on kehitetty lukuisia ”detoksifikaatiotoimenpiteitä” joista arvellaan olevan hyötyä näiden aineiden poistamiseksi elimistöstä. [2]

Kahviperäruiske kohtaa voimakasta vastustusta

Arvioin suurelta osin vaihtoehtohoitojen tehoa niiden internetissä kohtaaman vastustuksen mukaisesti. Perustuen siihen kuinka vahvasti skeptikkosivustot vastustavat kahviperäruiskeita, olen tehnyt johtopäätöksen, että kahviperäruiskeen on oltava hyvin voimakas hoitokeino moniin yleisiin ongelmiin. Surullista kyllä, intensiivinen lokakampanja on kääntänyt jopa osan vaihtoehtohoitojen harjoittajista kahviperäruiskeita vastaan.

On varsin kiehtovaa oppia että aikoinaan tavalliset lääkärit hoitivat potilaitaan kahviperäruiskein. Merckin diagnoosi- ja hoitomanuaalissa, joka on koululääketieteen hoito-opas, neuvottiin kuinka kahviperäruiske annetaan. Ainakin 60 vuoden ajan 12. painokseen saakka, joka julkaistiin vuonna 1972. [3] Virallinen selitys miksi Merckin manuaalin kirjoittajat poistivat hoidon kirjastaan oli se ettei siinä ollut enää tilaa. [4] En usko että kahviperäruiske on vain passiivisesti pudonnut pois tilan puutteen vuoksi. Pikemminkin lääketeollisuus ja koululääketiede ovat saattaneet sen huonoon valoon ja hankkiutuneet siitä eroon.

Tutkimusartikkeleissa hyökätään kahviperäruisketta vastaan

Yksittäisiä esimerkkitapauksia löytyy lääketieteellisen kirjallisuuden tietokannasta, PubMedista, joka varoittaa kahviperäruiskeilla olevan vakavia seurauksia. Oikeasti kyse on vain muutamasta raportista, joita kierrätetään artikkelista toiseen. Esimerkiksi vuonna 2010 American Journal of Gastroenterology –lehdessä julkaistussa mielipidekirjoituksessa varoitettiin jyrkästi olemaan käyttämättä kahviperäruiskeita osana vaihtoehtohoitoa. He viittasivat kolmeen tapaukseen, joissa henkilöille kehittyi proktokoliitti (peräsuolen ja lykkysuolen tulehdus) monta päivää kahviperäruiskeen jälkeen. Tämä oli heidän johtopäätöksensä:

”Kahviperäruiskeista ei ole todistettavaa hyötyä ja siihen liittyy huomattava ei-toivottujen komplikaatioiden riski. Tällä hetkellä emme tiedä mitkä kahvin kemikaalit ovat vastuussa tai mitkä mekanismit, mutta on varmaa että kahviperäruiske tulisi luokitella vaihtoehtohoidoksi.” [5]

On myös raportteja elektrolyyttien epätasapainotiloista ja nestevajeesta jotka johtuivat kahviperäruiskeista, mikä johti kahden naisen kuolemaan. Tri Isaacsin mukaan näiden tapausten lähempi tarkastelu on paljastanut, että molemmat olivat vakavasti sairaita, jopa kuolemansairaita, ja että infektiot tai elektrolyyttien epätasapainotilat, joista syytettiin kahviperäruiskeita, ovat voineet johtua yksinkertaisesti potilaiden piilevistä sairauksista. [6]

Eräs nainen otti 10-12 kahviperäruisketta yhden illan aikana ja sen jälkeen tunnin välein. Kummassakin tapauksessa peräruiskeita otettiin suositeltua enemmän. [7] Gersonin syöpäklinikalla annetaan 5 peräruisketta päivässä neljän tunnin välein.

Lisäksi eteläkorealaisten lääkärien valmistelemassa tiedeartikkelissa, jossa varoitetaan kahviperäruiskeiden käytöstä, koska nainen laittoi itselleen kahviperäruiskeen, jonka kahvi oli kiehuvan kuumaa. Kiehuvan kuuma kahvi poltti hänen peräsuolensa ja lykkysuolensa. Raportin laatineiden tutkijoiden johtopäätös oli: ”Tämä tapaus viittaa siihen, että kahviperäruiske voi johtaa vakaviin komplikaatioihin ja niiden käyttöä vaihtoehtolääketieteellisenä hoitona tulisi harkita uudelleen.” [8]

Todelliset riskit ovat hyvin pieniä verrattuna tavanomaisiin lääketieteellisiin hoitoihin

Jotta kahviperäruiskeiden riskit voitaisiin asettaa oikeaan mittakaavaan, vuosina 2007-2009 suoritetun sairaalakyselyn mukaan Yhdysvalloissa joka yhdeksäs potilas sai infektion sairaalassa. HealthGrades-raportti arvioi, että yli 40 000 vahingoittuu lääketieteellisten hoitojen vuoksi PÄIVITTÄIN. Vuonna 2006 julkaistu tutkimus osoitti, että sairaalaolosuhteissa saatu verenmyrkytys ja keuhkokuume tappoivat tuolloin 48 000 potilasta. [9] Unohtamatta Vioxx-lääkettä, joka tappoi yli 60 000 ihmistä ennen markkinoilta vetämistä. [10]

Kahviperäruiskeen lyhyt historia

Tri Isaacs kertoo kahviperäruiskeen historiasta. Hän kertoo:

Kahviperäruiske on ollut käytössä jo kauan. Pacific Medical and Surgical Journal -lehdessä joulukuussa 1866 julkaistu tapausraportti kuvaa kuinka kahviperäruiskein hoidettiin menestyksekkäästi lasta, joka meinasi kuolla tapaturmaisesti myrkytykseen. Artikkeleissa 1800-luvun lopulta raportoitiin kuinka kahviperäruisketta käytettiin leikkausten jälkeisenä hoitona. Lääketieteen tapaamisessa 1896 tri W.J. Mayo, yksi Mayo Clinicin perustajista, mainitsi kahviperäruiskeet osana vatsaleikkauksen jälkeistä rutiinihoitoa. Lääkäreille ja hoitajille suunnatuissa oppikirjoissa 1900-luvun alussa kahviperäruiske luokiteltiin stimulantiksi ja hoitomuodoksi shokkiin. Laajassa Uruguayan Medical, Surgical and Specialization Archivesin artikkelissa vuodelta 1941 tri Carlos Stajano kuvailee lähes kuolemansairaiden potilaiden parantuneen välittömästi kahviperäruiskeen jälkeen, myös potilaat joilla oli kokaiinimyrkytys tai postoperatiivinen shokki.[11]

Vuonna 1932 Harvardin lääketieteellisen tutkijat hoitivat kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastavia potilaita kahviperäruiskeilla ja suolihuuhteluilla. Sen ansiosta suurin osa kykeni lopettamaan lääkityksen ja palaamaan kotiin. [12] Entä jos ruokavaliomuutokset ja kahviperäruiskeet kykenevät aiheuttamaan niin suuren muutoksen? Kuinka tämä vähentäisi lääketeollisuuden lääkkeiden menekkiä? Kuinka lääketieteellinen järjestelmä suhtautuisi hoitomuotoon?

Ovatko kahviperäruiskeet turvallisia?

Tri Lawrence Wilson on kirjoittanut runsaasti kahviperäruiskeiden käytöstä. Hän on työskennellyt yli 35 vuoden ajan ravintokonsulttina. Hän opettaa ravitsemuksen tasapainottamista tieteellisestä näkökulmasta lääkäreille ja ravitsemuskonsulteille. Hän tuo esille turvallisuuskysymykset jotka liittyvät kahviperäruiskeeseen, joka on erittäin tärkeä kehonpuhdistustyökalu niille jotka haluavat parantaa terveyttään. Tri Wilson toteaa:

”Olen suositellut kahviperäruiskeita yli kolmellekymmenelletuhannelle ihmiselle. Toistaiseksi en ole kuullut minkäänlaisista kaameista sivuvaikutuksista, vaikkakin toimenpide voi tuntua jokseenkin epämiellyttävältä, varsinkin alussa. Suurin osa tottuu siihen nopeasti. Kahviperäruiske on oikeasti varsin yksinkertainen toimenpide, ja oikein suoritettuna erittäin turvallinen, jonka voi suorittaa kodin rauhassa, sekä edullinen.” [13]

Kahviperäruiske ja syöpä

Kahviperäruiskeet eivät itsessään paranna syöpää. Ne ovat keskeisessä asemassa tri Max Gersonin yli 70 vuotta sitten kehittämässä vaihtoehtoisessa syöpähoitomenetelmässä. Ne olivat osa tri Donald Kelleyn syöpähoitomenetelmää, ja tri Nicholas Gonzalez ja Linda L. Isaacs käyttivät sitä hoitotyössään. Vaikka menetelmien välillä on eroja, kummassakin korostetaan rajuja muutoksia ruokavalioon, monien eri ravintolisien käyttöä ja päivittäisiä kahviperäruiskeita maksan puhdistamiseksi ja avuksi kipujen hallintaan. Gersonin klinikalla potilaille annetaan tänäkin päivänä noin 5 kahviperäruisketta päivässä.

Kahviperäruiskeen toimintamekanismi

Kahvi sisältää ainesosia, jotka stimuloivan maksan toimintaa kun ne tuodaan kehoon suolen kautta. Kahvin juominen ei saa aikaan näitä vaikutuksia. Kahvin juominen heikentää maksan aktiivisuutta.

Kahvi sisältää kofeiinia ja palmitiinihapon suoloja (kahveoli- ja kafestolipalmitaatti) jotka imeytyvät maksan portaalijärjestelmän kautta, joka sijaitsee lynkkysuolen loppuosassa. Portaalilaskimot kuljettavat kofeiinin ja palmitiinihapot suoraan maksaan kulkematta ruoansulatuksen kautta.

Maksassa kahveoli ja kafestoli toimivat voimakkaina glutationi-S-transferaasin tehostajina, mikä on tärkeä entsyymi maksassa. Se on osa suurta puhdistusjärjestelmää, joka katalysoi monien myrkkyjen sitoutumista verenkierrosta glutationin sulfhydryyliryhmään, jotta myrkyt voidaan vapauttaa ohutsuoleen ja erittää pois kehosta. Kofeiini laajentaa sappiteitä ja auttaa tyhjentämään sappirakon myrkyllisestä aineksesta. Lopuksi peräruiskeen sisältämä vesi stimuloi suolistoa, joka siirtää maksan ja sappirakon vapauttamat myrkylliset yhdisteet suolistoon jotta ne voivat poistua kehosta peräaukon kautta. [14]

Yleistä tietoa kahviperäruiskeesta

Olen lukenut paljon kahviperäruiskeiden toteuttamisesta ja suorittanut niitä silloin tällöin lähes 4 vuosikymmenen ajan. Menetelmästä on olemassa paljon erilaisia muunnelmia. Vaikuttaa siltä että kahviperäruiskeen jokaisesta vaiheesta – aina kahvin valmistuksesta peräruiskeen kestoon minuutteina – on monenlaisia näkemyksiä. Selitän tiivistetysti kuinka hoitomenetelmä toimii. Kerron muutamasta eri muunnelmasta ja autan päättämään mikä sopii parhaiten juuri sinulle. Todennäköisesti saatavilla on riittävästi tietoa jotta voit toteuttaa kahviperäruiskeen turvallisesti, mutta suosittelen hankkimaan lisätietoa vierailemalla sivustoilla jotka on mainittu tämän artikkelin lopussa, varsinkin, jos olet vakavasti sairas.

En ole lisännyt alaviitteitä tämän osion tiedoille, sillä ne on koottu useista eri lähteistä, joista monet sisältävät saman tiedon.

Toimenpiteessä käytetään pussia ja letkua. Yleensä käytetään pussia, johon mahtuu noin kaksi litraa nestettä, mutta pussiin lisätään kahviliuosta korkeintaan ¼-½ tilavuudesta. Kahviliuoksen tulee olla ruumiinlämpöistä. Älä käytä kiehuvan kuumaa kahvia. Lämpötilaltaan 36,7-37,8 °C nestettä suositellaan käytettävän.

Ennen kuin otat peräruiskeen, istu pöntöllä jonkin aikaa ja yritä ulostaa ja poistaa kertynyt ilma. Peräruiskeen anto käy kaikkein miellyttävimmin niillä jotka ovat tyhjentäneet itsensä.

Peräruiskeen ottajan tulee maata tasaisella pinnalla ja asettaa liukastettu letku peräaukkoon, joka on liukastettu kookosöljyllä tai oliiviöljyllä. Työnnä letku hellävaraisesti noin kahdeksan sentin syvyyteen. Kuvittele että työnnät letkua napaa kohti – tämä auttaa kohdistamaan letkun oikeaan suuntaan. Letkunpuristimen tulisi olla kiinni jotta kahvi ei ala virtaamaan ennen kuin henkilö on valmis. On olemassa eri näkemyksiä siitä tulisiko henkilön maata selällään vai vasemmalla vai oikealla kyljellä. Henkilökohtaisesti suosin selällään makuuta aloittaessa prosessia.

Peräruiskepussin tulisi olla noin puoli metriä korkeammalla kuin taso jolla letku menee peräaukkoon. Osa suosittelee että pussia pidetään noin 75 cm peräaukon yläpuolella – toiset taas suosivat alle puolta metriä. Pointtina siis se että korkeuseron tulee olla riittävän suuri jotta neste virtaa suoleen. Jos suoli ei ole tyhjä, korkeuseron täytyy olla suurempi jotta suolessa olevan ulosteen aiheuttama vastus ylitetään.

Seuraava vaihe on vapauttaa puristin. Todennäköisesti tunnet kun neste alkaa virtaamaan. Jos neste tuntuu virtaavan epämiellyttävän nopeasti, aseta pussi alemmas tai purista letku osittain kiinni. 0,5-1 litran nesteen virtauksessa voi kestää 1-3 minuuttia. Jos neste ei virtaa, nosta pussi korkeammalle.

Pussin tyhjentyessä sulje puristin ja poista letku. Käänny oikealle kyljelle muutaman minuutin ajaksi jotta kahvi leviää tasaisemmin suoleen. Voit myös maata jonkin aikaa selällään tai vasemmalla kyljellä. Tarvittaessa vaihda toki kylkeä. Vasemman jalan varpaiden yläpuolen hankaaminen voi auttaa kramppaukseen. Osa jättää letkun peräsuoleen puristin auki, jotta ilma pääsee poistumaan letkun kautta.

Peräruiske kannattaa pitää sisällä vähintään 12 minuutin ajan. Osa suosittelee pitämään 15-20 minuutin ajan tai kauemmin, jopa tunnin ajan. Osa suosittelee rajoittamaan keston korkeintaan 15 minuuttiin. Jokaisella hoidon suorittajalla on syynsä näkemykselleen. Henkilökohtaisesti tähtään 12-20 minuuttiin ja annan mukavuustasoni määrittää kuinka pitkään peräruisketta pidetään. Jos suolistossa on kaasua, peräruiske tuntuu epämiellyttävämmälle sillä kaasu liikkuu edestakaisin suolessa suoliston seinämien lihasten supistelun vuoksi. Jos olo alkaa tuntua epämiellyttävältä ja kivuliaalta, prosessi tulisi lopettaa aikaisemmin. Itseään ei tarvitse kiduttaa. Prosessin voi aina toistaa myöhemmin.

Kun olet valmis lopettamaan kahvin pidättämisen, nouse ylös ja istu vessanpöntölle. Rentoudu ja tyhjennä itsesi. Tästä eteenpäin suoli hoitaa työn puolestasi. Suoli supistelee moneen kertaan ja vapauttaa nestettä ja kiinteää ulostetta. Ensimmäiset peräruiskeet sisältävät usein kovia ja kuivia ulostekokkareita. Muutaman peräruiskeen jälkeen ulosteista tulee pehmeämpiä. Osa huomaa parasiitteja vessassa suolen tyhjentämisen jälkeen.

Vapautuneen tavaran haju on useimmiten melko voimakas. Usein on vaikea uskoa että sisällämme on ollut jotain sellaista mikä haisee niin pahalle. Huuhdo vessanpönttö säännöllisesti jos et siedä hajua. Ikkunan avaaminen tai kylpyhuoneen ilmanvaihdon kytkeminen päälle ennen peräruiskeen laittamista voi auttaa.

Sen jälkeen kun olet tyhjentänyt suolesi, jossa voi kestää noin 10 minuuttia, puhdista peppusi kauttaaltaan. Joudut ehkä puhdistamaan roiskeet vessanpöntöstä.

On järkevintä olla poistumatta kotoa ainakaan tuntiin kahviperäruiskeen jälkeen, koska toisinaan kaikki peräruiskeneste ei tule ulos ensimmäisellä istumalla. Älä siis ryhdy toimeen ellei sinulla ole aikaa rentoutua peräruiskeen aikana ja sen jälkeen.

Pussi ja letku tulee pestä läpikotaisesti saippualla ja kuumalla vedellä käytön jälkeen. Osa upottaa välineet peroksidiin saippualla ja vedellä huuhtomisen jälkeen steriloidakseen ne. Älä pese välineitä antibakteerisella saippualla, sillä ne sisältävät ikäviä kemikaaleja, jotka voivat jäädä välineisiin ja siirtyä elimistöön seuraavan peräruiskeen mukana. Letku kannattaa irrottaa pussista ja ripustaa kuivamaan. Jos letkun jättää kiinni pussiin, letku saattaa venyä ja alkaa lopulta vuotaa siitä kohtaa mistä se on kiinnitetty pussiin. Jos näin käy, katkaise pari senttiä letkun päästä ja kiinnitä letku uudelleen niin että se istuu tiukasti.

Ihmiset usein pelkäävät tai kuvottuvat siitä tiedosta että kehosta tulee ulos bakteereita peräruiskeen aikana. Todellisuudessa suolessamme elää bakteereita joita elää ihollamme peräaukon ympärillä. Peräruisketta antaessa suositellaan noudatettavan hyvää hygieniaa, mutta ei tarvita mitään tavallista saippuaa ja vettä ihmeellisempää.

Muita huomionarvoisia asioita

Seuraava kappale sisältää muita asioita, jotka kannattaa huomioida kahviperäruiskeen valmistamisessa.

Kahvin valinta

Käytä ainoastaan luomukahvia. Normaalit kahvit sisältävät torjunta-aineita, mikä vesittää koko peräruiskeen tarkoituksen. Luomukahvissa tulee olla kofeiinia. Kofeiinia tarvitaan stimuloimaan maksan puhdistumista. Älä käytä pikakahvia tai kofeiinitonta kahvia.

Kahvin tummuusaste

Jälleen kerran, on olemassa erilaisia mielipiteitä kahvin tummuudesta, käytettävästä jauhamismenetelmästä ja peräruiskeeseen käytetyn kahvin määrästä.

Osa vannoo paahtamattomien kahvipapujen nimeen. Osa käyttää kevyesti paahdettua kahvia. Osa suosii kevytpaahtoa, osa keskipaahtoa ja osa jopa tummapaahtoa. Yleisellä tasolla paahtamaton tai hyvin kevyesti paahdettu kahvi sisältää eniten kofeiinia, mutta voi sisältää myös luontaisesti esiintyviä myrkkyjä. Nämä kahvilaadut stimuloivat maksaa voimakkaimmin ja tuntuvat kaikkein vähiten epämiellyttävältä peräruiskeen aikana. Kevytpaahto, keskipaahto ja tummapaahto sisältävät vähemmän kofeiinia. Gersonin syöpäklinikka suosittelee kevyt- tai keskipaahtoa suodatinjauhatuksella. [15]

Jotkin ihmiset saavat oireita kahvista joka sisältää hometta. Monia kahvimerkkejä ei testata homeen varalta. Jos haluat pelata varman päälle niin hanki luomukahvia, joka on tarkoitettu peräruiskekäyttöön ja testattu homeen varalta. Kyllä, on olemassa kahvilaatuja, jotka on tarkoitettu peräruiskekäyttöön eikä juotavaksi. Muutoin korkealaatuinen luomukahvi käy hyvin suurimmalle osalle ihmisistä.

Kahvin valmistusvälineet

Kahviperäruiskeen tarkoituksena on puhdistaa kehoa. Tavoitteena on saada maksa vapauttamaan kertyneitä myrkkyjä kuten raskasmetalleja, muovikemikaaleja ja muita myrkyllisiä kemikaaleja. Tämän vuoksi kahvia ei tulisi keittää alumiinista, ruostumattomasta teräksestä tai muovista valmistetuissa astioissa tai laitteilla joissa on näistä valmistettuja osia. Paras tapa valmistaa kahvi peräruisketta varten on keittää kahvi lasi- tai posliinipannulla. Kun kahvi on kiehunut riittävän kauan, tulisi se suodattaa hyvin pienisilmäisen suodattimen lävitse tai yksinkertaisesti dekantoida kaatamalla neste pois jahka kahvinmurut on laskeutunut pannun pohjalle.

Älä käytä paperisuodatinpusseja, sillä ne sisältävät klooria ja muita myrkyllisiä kemikaaleja. Älä käytä kloorattua vesijohtovettä, varsinkaan jos se sisältää fluoria. Jälleen kerran, nämä ovat kemikaaleja joista haluat puhdistaa kehosi. Osa kehottaa välttämään muoviin pakattua lähdevettä ja osa kehottaa välttämään käänteisosmoosivettä. Eri vesilaaduilla on omat hyvät ja huonot puolensa, ja asiaa kannattaa tutkia.

Kahvin vahvuus

Kahvin vahvuudesta on olemassa erilaisia mielipiteitä. Yleinen käytäntö lienee 2-3 kukkurallista ruokalusikallista jauhettua kahvia yhtä peräruisketta kohden. Jos tunnet olosi hermostuneeksi peräruiskeen jälkeen, kahvin tulisi olla laimeampaa. Osa aloittaa puolella ruokalusikallisella tai sitä pienemmällä määrällä peräruisketta kohden ja nostaa vahvuutta ajan mittaan.

Jos suoritat useamman kuin yhden peräruiskeen päivässä, on ehkä suositeltavaa käyttää kahvia joka ei ole niin vahvaa. Itse asiassa kehoon imeytyy hyvin vähän kofeiinia suolen kautta verrattuna siihen kun kahvi nautitaan suun kautta, mutta osa kuitenkin imeytyy. Tavoitteena on välttää kahvin aiheuttama pöhnä. Osalla ihmisistä on tapana suorittaa kaksi peräruisketta lyhyin välein. Jos teet näin niin on suositeltavaa käyttää 2 ruokalusikallista tai pienempää määrää peräruisketta kohden.

Kahvin haudutusaika

Joidenkin mielestä kahvia tulisi keittää tasan 12 minuuttia ja sitten suodattaa välittömästi. Toiset taas suosivat 5 minuutin keittämisaikaa, jonka jälkeen haudutetaan 15 minuuttia. Suosin itse 12 minuutin menetelmää keskimmäisellä tai matalalla lämmöllä, ei siksi että peräruiskeessa olisi mitään eroa, mutta mielestäni 12 minuuttia keitetty kahvi tuoksuu paremmalle – vaikka en juokaan sitä.

Valmistaaksesi kahvia lisää 2,5 desilitraa vettä ja haluamasi määrä jauhettua kahvia kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Tämän jälkeen hauduta haluamasi ajan. Yleensä teen 4 annosta kahvia ja laitan ylijäämän jääkaappiin. Tällöin veden määrä on 1,3 litraa. 12 minuutin keittämisen ja suodattamisen jälkeen minulla on noin litra valmista kahvia. Säilön sen tiiviisti suljettuun hillopurkkiin. Purkkia tulee säilyttää jääkaapissa homeen ja bakteerien kasvun välttämiseksi. Jos vettä haihtuu liikaa, lisää vettä jotta kahvia on haluttu määrä.

Kahvin laimentaminen vedellä peräruisketta varten

Aloita lisäämällä pussiin 2,5 desilitraa kahvia ja 2,5 desilitraa puhdasta vettä. Jos haluat että nestettä on enemmän, vettä voi lisätä 7 desilitraan asti. Joidenkin mielestä kahviperäruiskeessa ei tulisi käyttää 0,5 litraa enempää nestettä, kun taas toiset suosittelevat 7-10 dl nestemäärää.

Nesteen tulee olla ruumiinlämpöistä. Kasta pikkusormesi kahviliuokseen muutamaksi sekunniksi. Jos neste tuntuu kuumalta, odota hetki kunnes neste jäähtyy. Jos neste tuntuu viileältä, lämmitä nestettä kattilassa kunnes se on ruumiinlämpöistä. Älä lämmitä kahvia mikroaaltouunissa.

Missä peräruiske kannattaa laittaa

Kahviperäruiske kannattaa laittaa kylpyhuoneessa tai sen läheisyydessä. Monet makaavat lattialla. Tee itsellesi pyyhkeistä pehmeä alusta, johon myös mahdolliset roiskeet jäävät. Jotkut käyttävät solumuovista joogamattoa. Toiset laittavat maton sängylle mukavuussyistä.

Tarvittavat välineet

Osa käyttää kumisia päältä avoimia peräruiskepusseja tai lämminvesipulloja, jotka on varustettu sulkimella ja letkulla ja jossa on kärkikappale. Nämä voivat olla käteviä, mutta suurin osa haisee kumille tai muoville, mikä viittaa siihen että niistä liukenee kemikaaleja veteen. Olen kuullut kertomuksia kuinka niistä vapautuu väriainetta veteen puhdistettaessa. Et halua kemikaalien tai väriaineiden liukenevan peräruiskeeseen.

Peräruiskekannuja suositellaan käytettävän. Yleisimmät mallit on valmistettu muovista tai ruostumattomasta teräksestä. Muovikannut ovat edullisia, mutta niistä voi liueta kemikaaleja. Niiden etuna on se että voit seurata nesteen määrää toimenpiteen aikana. Ruostumattomista kannuista voi liueta nikkeliä, mutta koska neste on kannussa vain lyhyen ajan, liukeneminen on toivon mukaan minimaalista. Lasikannu on paras vaihtoehto. Kyse on kuitenkin panostamisesta terveyteen. Letkumateriaaleista lääkelaatuinen silikoni on parasta, ja yleensä sitä käytetäänkin yhdessä ruostumattomasta teräksestä tai lasista valmistettujen kannujen kanssa.

Peräruiskeen jälkeen

Monet tuntevat olonsa rentoutuneeksi ja raikkaaksi kahviperäruiskeen jälkeen. Joskus taas voi esiintyä väsymystä, pahoinvointia, päänsärkyä tai aivosumua.

Itse ymmärrän asian siten, että ratkaisu tilanteeseen on ottaa toinen peräruiske. Ilmeisesti maksan ja sappirakon myrkyt ovat irronneet mutta eivät ole vapautuneet aivan kokonaan ohutsuoleen. Yleensä toinen peräruiske ratkaisee tämän. Jos henkilön myrkkyrasitus on huomattavan suuri, joskus tarvitaan kahdesta kolmeen peräkkäistä peräruisketta hyvän olon saavuttamiseksi.

Osa kokee olonsa kuivuneeksi kahviperäruiskeiden jälkeen. Kahviperäruiske ei sido vettä elimistöstä. Itse asiassa nestehukkatapauksissa peräruiskeen sisältämää nestettä imeytyy suoliston kautta. Jos tunnet olosi kuivuneeksi peräruiskeen jälkeen, ehkäpä olit jo valmiiksi kuivunut ennen peräruiskeen ottamista. Paras ratkaisu on juoda vettä ennen kuin otat peräruiskeen.

Huomioitavaa

Tri Wilsonin mukaan kahviperäruiskeet eivät vaikuta lääkkeiden toimintaan. Hän neuvoo keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa epävarmassa tilanteessa. Kahvi voi kumota homeopaattisten lääkkeiden vaikutuksia. Tri Wilson antoi ymmärtää että oikein toteutettuna kahviperäruiske vaikuttaa olevan täysin turvallinen raskauden aikana. Katso linkki hänen artikkeliinsa alta. Siinä kerrotaan huolenaiheista, jotka liittyvät terveeseen suolistoflooraan, elektrolyytteihin ja olemassa oleviin sairauksiin.

Lisätietoa kahviperäruiskeista

Tri Lawrence Wilsonin artikkeli kahviperäruiskeista:

Artikkeli sisältää yksityiskohtaista tietoa kahviperäruiskeiden lääketieteellisistä hyödyistä ja lisätietoa niiden toteuttamisesta. Sivustolla on kattava osio, joka käsittelee kahviperäruiskeiden käyttöä erilaisten sairauksien, kuten suolistosairauksien jne. hoidossa.

Linkki

Maksanpuhdistus kahviperäruiskeilla – mygutsy.com

Tämä artikkeli sisältää runsaasti taustatietoa ja yhteenvedon kahviperäruiskeiden käyttöön liittyvistä tekniikoista. Kirjoittaja on nainen, joka elvytti terveytensä kahviperäruiskeiden avulla. Se sisältää runsaasti yksityiskohtaista tietoa kroonisten ympäristöperäisten sairauksien parantamisesta.

Linkki

 

Lähde: Health Impact News

13 kommenttia

 1. Kiinnostavaa

  Ehkä mahdollisen kuonan poistuminen suolesta liittyy kuitenkin vain runsaan kofeiinin myrkytysvaikutukseen,kun elimistömme pyrkii siitä nopeasti eroon.

  On vaikea uskoa,että kahvi hoitaisi maksaa,tai mitään muutakaan elintämme,koska kofeiini on kahvipensaan luontainen torjunta-aine sekä hermomyrkky.

  Kofeiini supistaa munuaistenkin verenkiertoa ja heikentää aivorungon verenkiertoa,mutta nostaa sykettä ja kokonaisverenpainetta.

  Olen perehtynyt kofeiinin vaikutusmekanismeihin ihmisessä,enkä siitä tähän mennessä ole löytynyt mitään positiivisia vaikutuksia.
  Netissä OLI loistava blogi ”Aivopesula”,jossa pureuduttiin kofeiinin vaikutusmekanismeihin,sekä siitä vieroittumiseen. Blogissa oli paljon linkkejä oikeaan tutkimukseen kofeiinista 🙂

  Siitä innostuin lopettamaan kofeiinin käytön,minulla vieroittumiseen meni yli vuosi.
  Nyt vasta 53v olen kivuton selästä,nivelistä ja lihaksista. Vatsa toimii taas normaalisti vuosikymmenien närästyksen jälkeen ja nukun sikeästi ja herään aina pirteänä,enkä enää kuikkuiseen aivosumuun.

  Muisti toimii taas normnaalisti,en hermoile turhista ja pystyn taas hahmoittamaan paremmin isompia kokonaisuuksia.
  Olen tasaisen pirteä koko päivän,enkä lössähdä lopen uupuneena missään vaiheessa.

  Koska vieroituksessa elimistöstämme vapautuu kofeiinin muodostamaa virtsahappoa ja aamuväsymys vain jatkuu ja jatkuu,niin helposti luullaan,että ei tulekaan toimeen ilman kofeiinia ja retkahdetaan uudestaan.

  Tästä syystä en tunne itseni lisäksi ketään,joka olisi pystynyt lopettamaan kofeiinin käytön kokonaan :/

  Kofeiininkäyttäjillä on usein edessään kivulias vanhuus,jonka voi kyllä halutessaan välttää.

  Kofeiinista vieroittumiseen menee elimistöltämme n.6-12kk riippuen siitä,kuinka paljon se on muodostanut väsyttävää virtsahappoa kehoomme.

  Virtsahappoa voi olla jopa yli kilon vuosikymmenien kaffettelusta kiteytyneenä ympäri kehoa,aiheuttaen epämääräisiä kiputiloja ja väsymystä.

  Kofeiini sitoutuu proteiineihin,siksi vaikutus on systeeminen ja se heikentää AINA unen laatua.
  Uniongelmien hoito pitäisi aina aloittaa piristeiden käytön vähentämisellä,mutta yleensä siinä käykin juuri päinvastoin,kun päivällä väsyttää.

  Hermosto,aivot,munuaiset,erityisesti lisämunuainen,sekä haima kärsivät kofeiinista.
  Kofeiini piiskaa lisämunuaistamme tuottamaan kortisolia (stressihormoni),jopa tärinään asti,kun elimistömme pyrkii myrkyllisestä kofeiinista eroon.Tästä seurauksena voi olla ajanmittaan lisämunuaisen uupuminen,eli krooninen väsymys/masennus. Kofeiini piiskaa haiman insuliinin eritystä,joka johtaa verensokerin ja vireystilan jojotteluun ja välipalojen jatkuvaan tarpeeseen,tämä lisää diabeteksen riskiä.

  Kofeiinin poistumiseen elimistömme kuluttaa paljon elintärkeitä mineraalejamme,jotka päätyvät lopulta viemäriin.

  Kofeiini tyhjentää vatsan sisällön ohutsuoleen ennenaikaisesti ,joka näkyy sulamattomana ruokana wc- pöntössä.Silloin erityisesti proteiinit eivät sula riittävästi,vaan mädäntyvät sisällämme.

  Kofeiini on suurin hermostostressin aiheuttaja,joka kuluttaa B-12 varantoja. Runsas kaffettelu johtaa helposti krooniseen B-12 puutostilaan.

  Tässä oli,mitä nyt tuli mieleen kofeiinista

  Plusääni(21)Miinusääni(1)
  1. Kirjoitit täyttä asiaa. On varsin mielenkiintoista, että nykyään lehdissä kehutaan kahvin terveellisyyttä eikä haitoista mainita mitään. Onko tarkoitus vain saada lisää maksajia lääketeollisuuden asiakkaiksi?

   Yksi kahvin/kofeiinin vaikutuksista on sydämen lyöntinopeuden nouseminen. Näin 50-vuotiaalla kovalla kahvinjuojalla onkin 70-vuotiaan sydän..

   Stephen Cherniske’n kirjja ”Caffeine Blues – Wake up to the Hidden Dangers of America’s #1 Drug” kertoo totuuden kahvin vaaroista.

   Plusääni(6)Miinusääni(0)
  2. Kari Luodolla oli myös joskus kofeiinin haitoista kertova blogi. Suomen kielellä ei ikävä kyllä taida löytyä kahvin negatiivisista vaikutuksista kertovaa sivustoa. Ainakaan pikaisen haun perusteella. Itsekin kahvittelun lopettaneena alan huomata hyötyjä, kuten kroonisen väsymyksen lievittyminen ja unen laadun parantuminen. Tosin vihreää teetä tulee joskus juotua ja suklaatakin syötyä, joista saa samat kofeiinin haitat kuin kahvistakin, jos olen oikein ymmärtänyt. Suomalaiset ovat kahvinkuluttajakansaa, vaikuttaako tämä osasyyllisenä kaikkien muiden haitallisten kemikaalien (ja virheellisten ravitsemussuositusten) ohella masennuksen, diabeteksen ja alzheimerin taudin runsaaseen esiintymiseen?

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Minä myös voin vahvistaa:jätin”Timo Totuus”-kommentin pohjalta kahvin juonnin pois, niin kahdessa päivässä parani vuosia jatkunut reisikipu!

    Juokohan muuten norjalaiset hiihtäjät kahvia?Suomalaiset ainakin taitavat juoda ja käyttävät kofeiinia piristeenä urheilusuoritusten parantamiseen.Siis ei ihmekkään, että norjalaiset on niin kovia hiihtämään suomalaisiin verrattuna?

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Tässä on ainoa toimiva systeemi terveyden parantamiseksi,yksittäiset kikat ei toimi jos jatkat edelleen roskaruuan syömisen.

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 3. Hyvä artikkeli, ei kuitenkaan kannata tehdä hässäkkää peräruiskeesta. Itse hyödyn peräruiskeen tekemisestä muutaman viikon välein. Apteekista saa parilla eurolla perähuuhtelu setin joka on kertakäyttöinen. Jos se on helppo ja miellyttävä tehdä, perähuuhtelu jää osaksi arkea. Eikö Intiassa perähuuhtelut ole melko itsestään selvä asia. Itse luotan sellaiseen asiaan mikä on todettu hyväksi jo kauan ja on ymmärrettävissä maalaisjärjellä.

  Plusääni(3)Miinusääni(3)
 4. Kahvin haitoista lienee tehty lukuisia tutkimuksia, niitä ei vaan laajasti julkaista. Miksi? MM:n lukijat ymmärtänevät syyn, ei siitä enempää. Tutkimustuloksia kahvin myönteisistä vaikutuksista, (jotka todennäköisesti manipuloituja, kuten rokotustutkimuksetkin), sen sijaan saa lukea usein.

  Suomessa on mm. tehty tutkimus viittaa runsaan kahvin kulutuksen ja reuman yhteyteen:
  https://www.sciencenews.org/article/coffee-linked-rheumatoid-arthritis

  Miksei tästä puhuta Suomessa? Pikaisella haulla en löytänyt suomen kielistä artikkelia aiheesta.

  Suosittelen kaikkia, joilla erilaisia nivel-/lihaskipuja ja kroonista uupumusta lopettamaan kaikkien kofeiinia sisältävien tuotteiden käyttämisen. Todennäköisesti huomaat eron. Itse olen ollut n. reilun kuukauden ilman kahvia ja väsymys ja selkäkivut ovat helpottaneet huomattavasti. Kun mennä viikolla erehdyin syömään tummaa suklaata muutaman rivin, niin selkäkipu palasi takaisin, saattoi toki olla sattumaakin.

  Alan todella epäillä suurella kahvin kulutuksella olevan hyvinkin paljon tekemistä suomalaisten kansansairauksien esiintyvyydessä.

  Mielelläni lukisin muidenkin kokemuksia kofeiinin käytön lopettamisen vaikutuksista, niin hyvistä kuin huonoistakin.

  Plusääni(1)Miinusääni(4)
 5. Gerson terapia (mulla on se kirja englanniksi jossain varastossa) kehitti käyttämään vihreää paahtamatonta kahvia (tilasin sitä Robert paulig, ilta)
  Perähuuhteluihin.
  Gerson oli juutalainen syöpälääkäri USA ssa ja hän huomasi että potassiumia on syöpä potilailla vähemmän kuin terveillä ja tiedetään että suola ajaa potassiumin pois elimistöstä, ettei elimistöstä tule suolapatsasta.
  Hän huomasi että oma migreeni löi päälle jos hän söi keitettyä ruokaa.
  Hän alkoi lääkitä syöpä potilaita liottamalla potassium ja entsyymi pitoisilla juuri puritetuilla luomu kasvis (peruna, punajuuri. Porkkana, omena jne) mehuilla, 4-8 litraa päivässä puolen tunnin sisällä puristamisesta, ja itse huomasin 2 viikkon kokeella että hajuaisti tuli niin teräväksi ”kuin koiralla” että en voinut kävellä kaupan pesuaine hyllyjen ohi, niiden kemikaalit tuli kuin pommi nenään.

  Gerson syöpälääkäri lopetti cemoterapian ja antoi vain potassium pitoisia kasvis mehuja ja kahvi perähuuhtelulla myrkyt pois peräsuolesta, ja hän itse x Ray kuvasi kuinka aivosyövät ja muut parani 18 kk aikana,
  Kahvia tai viinaa ei saa juoda kuppiakaan.
  Suolaa ei saa käyttää.
  Jos tulee pahoinvointia ns flear up, se hoidetaan piparminttu teellä.
  Entsyymit kuolee mehusta puolessa tunnissa siksi mehut on juotava puolen tunnin sisällä puristamisesta.
  Gerson terapiassa elimistö siis

  LIOTETAAN POTASSIUMILLA, JOKA ON TÄRKEIN SOLUN SUOJA MINERAALI SYÖPÄÄ VASTAAN JA SUOLA POISTAA SEN ELIMISTÖSTÄ.

  Tällä tavoin juutalainen Gerson paransi. Kaikilla tuli olla apulainen joka pesee, kuorii ja puristaa mehuja, koska syöpä potilas ei jaksa kuin juoda 5-10 litraa kotona puristettuja entsyymi potassium pitoisia kasvismehuja 5-10 litraa päivässä, käydä vessassa, tehdä perähuuhteluita ja ruokana vähän haudutettu kukkakaali tai kasvit, ja B 12 purkista.

  Parantumattomat parantuivat ja hänen lisenssi otettiin pois koska ei käyttänyt n 40 t. $ maksavaa kemoterapiaa, eikä big farma saanut pennikään luomu kasveista joilla hän lääkitsi. Siksi hän sai potkut vaikka hän paransi todistettavasti terveeksi niitä joille oli annettu 6 kk elinaikaa, elivätkin gerson terapialla 40-70 vuotta.

  Kukaan ei ole kääntänyt sitä kirjaa suomeksi, enkä miekää oo kehannu,
  Mutta nykyään netistäkin saa tietoa GERSON TERAPIA,
  jota 2000 luvulla jatkoi Beata beashop. Joka on taipuvainen (toisin kuin Gerson)
  Itämaisiin uskontoihin, mutta kun noudattaa vain lääkinnällistä puolta sivut on erityisen terveitä syöpä potilaille, se kirja kannattaa tilata englannista, koska hän selittää kansan tajjisesti juurta jaksain kuinka potassium vaikuttaa ja nostaa immuniteetin kuin Interleukin ylös, mutta jos syöt lusikan suolaa, sama määrä potassiumia (kalium eurooppalaisittain) tulee sama määrä ulos virtsassa, eli tärkein puolustaja katoaa kuin tina tuhkaan pois elimistöstä kun saamme suolaa jo äidin kohdussa niin paljon ettei meillä ole normaali vastustus kykyä edes synnyttyä.
  Ja suola ei lähde pois kuin liottamalla POTASSIUMILLA, koska potassium ajaa suolan pois elimistöstä, tarvitsemme suoloja joka tarkoittaa kaikkia mineraaleja, emme tarvitse autoja ruostuttavaa pöytäsuolaa, se tekee soluista korroosio eli syöpäsoluja.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat