Kaihin estäminen ja parantaminen luonnollisesti ilman leikkausta

Kaihi on suurin syy sokeutumiseen maailmassa. Lääkärit kertovat, ettei kaihista parantumiseen ole muuta ratkaisua kuin leikkaus tai pelkkä oireiden hoitaminen. Totuus on kuitenkin, että kaihi voidaan usein parantaa ja estää luonnollisilla hoidoilla.

Kaihi on silmän linssin samentumista, joka yleensä ajan myötä huonontaa ja sumentaa näkökykyä. Kaihiin uskotaan olevan useita syitä, kuten silmän vanhentuminen haitallisten aineiden edistämänä, kuivuminen ja raskasmetallimyrkytykset, kuten bromiini, koboltti, kadmium, nikkeli ja lyijy. Erityisesti runsas tupakansavu on merkittävä kadmiumin lähde.

Tri Kondrot Healing Eye and Wellness Centerissä Dalessa Floridassa uskoo kolmen tärkeimmän askeleen kaihin estämisessä olevan:

 • 1) Muokkaa ruokavalio luonnonmukaiseksi eläväksi ravinnoksi. Vältä kaikkia säilöntäaineita, GMO-ruokia ja maissifruktoosia.
 • 2) Pidä huolta nesteytyksestä. Kaihi on linssin proteiinien kuivumista. Kunnon nesteytys on myös paras tapa vähentää haitallisia aineita.
 • 3) Testaa raskasmetallien pitoisuus elimistössä ja jos niitä löytyy, hoida ne kuntoon kelaatiolla. Ainoa kunnon raskametallitesti on kuuden tunnin virtsaprovokaatiotesti.

Silmän linssi, jossa on kaihi, sisältää vain 10 % normaalin linssin glutatioinista. Glutationitasoja voidaan nostaa nauttimalla glutationin esiastetta NAC:tä (N-asetyyli-L-kysteiini) lisävalmisteena.

Kaihin parannuskeinoja

Joistakin silmätipoista on ollut suuresti hyötyä kaihin parantamisessa ja on monia muitakin menestyksekkäitä hoitomuotoja ilman leikkausta. Second Opinion –lehden päätoimittaja tri Robert Rowen kehitti reseptin, jota voidaan käyttää kolmasti päivässä  apteekin valmistusaineista:

 • 6,25 % Dimetyylisulfoksidi DMSO
 • 1,25 % C-vitamiini
 • 1,25 % Glutationi

Yrttilääketieteestään kuulu tri John Christopher kertoi myös hoitaneensa menestyksekkäästi kaihia omalla silmiä kirkastavalla silmätippojen hoidolla. Eräiden mielestä hänen hoitonsa yhdistäminen DMSO-reseptiin olisi kaikkien aikojen paras silmien hoito.

Ruoansulatusentsyymejä käyttämällä on saatu myös hyviä tuloksia kaihin hoidossa, sillä ne parantavat verenkiertoa silmässä ja auttavat poistamaan roskia ja likaa silmistä. Suositeltavia entsyymejä ovat:

 • Superoksididismutaasi
 • Bromelaiini
 • Serrapeptaasi
 • Trypsiini ja kymotrypsiini
 • Pankreatiini
 • Mikrobien proteaasit
 • Pepsiini

Pascalite on kermanvalkoinen bentoniittisaven muoto, jota löytyy ainoastaan Big Horn vuorilta Wyomingista. Kaihipotilaat ovat havainneet merkittäviä hyötyjä kaihin hoitamisessa käyttämällä tätä savea silmäluomien päällä ja käyttämällä saven läpi suodatetusta vedestä tehtyjä silmätippoja.

Cineraria maratima (hopeavillakko, ’dusty miller’) on varsinkin Välimeren alueella yleinen yrtti, jonka mehun tiedetään lievittävän kaihia. Yrtin täyden hyödyn saamiseksi pitää uute laimentaa suolaveteen. Kaupalliset hopeavillakkotuotteet eivät ole järin tehokkaita.

Muita kaihin hoitokeinoja:

 • Sahrami. Uudessa tutkimuksessa kaikilla keittiömauste sahramia nauttineilla potilailla näkö parani, myös kaihipotilailla.
 • Luomuhunaja (Manuka-hunaja on paras). Vanha egyptiläinen kaihin parannuskeino on laittaa muutama tippa puhdasta luomuhunajaa silmiin pari kertaa päivittäin.
 • Porkkanat. Kaksi lasillista tuoretta porkkanamehua päivittäin tai runsaasti porkkanoita ruokavaliossa tiedetään lievittävän kaihia.
 • Valkosipuli. Kaksi tai kolme valkosipulin kynttä päivittäin, hitaasti suussa pureskeltuna, auttaa kirkastamaan silmän linssiä.

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/039859_cataracts_natural_remedies_vision.html

3 kommenttia

 1. Kaihin ehkäisyssä sokerin välttäminen ravinnossa on hyvin tärkeää. Sokeri aiheuttaa kaihia, muita silmäsairauksia sekä näön heikkenemistä.
  Lääketiede väittää usein virheellisesti, että auringonvalo aiheuttaisi kaihia minkä johdosta pitäisi käyttää aurinkolaseja. Luonnossa elävät eläimet eivät kuitenkaan saa kaihia ja pärjäävät mainiosti ilman aurinkolaseja.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Luonnossa harvat eläimet elävät yli 30v eivätkä ihmisetkään sitä ennen kaihia saa, käyttivät aurinkolaseja tei eivät. Moneilla pitkäikäisillä eläimillä (norsut, kilpikonnat, jotkin apinat) kaihi on yleinen vanhuuden kiusa. Kylläkin luonto (nälkiintyminen, pedot) korjaa tällaiset yksilöt pian pois.

   Plusääni(0)Miinusääni(3)
 2. Pakurikääpä sisältää runsaasti Superoksidimutaasia, sitä keittelemään

  Plusääni(3)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat