Kallis ilmastonmuutos

Ilmastonmuutos puhuttelee ihmisiä syvällisellä tasolla. Onhan kysymys maapallomme tulevaisuudesta. Mitä ilmastonmuutos todella tarkoittaa, ja mitä siitä seuraa, jos lähdemme sitä suin päin torjumaan?
Sana on miekkaa mahtavampi. Sitä voidaan käyttää monenmoiseen tarkoitukseen. Usein sanan voimalla muokataan ihmisten mielipiteitä. Harva ihminen tulee kyseenalaistaneeksi ja tarkistaneeksi asian esittäjän taustoja ja tarkoitusperiä.

Se kuka hallitsee tietoa, hallitsee maailmaa. Rahalla saa tietoa ja niin ollen myös valtaa. Moni asia myydään kauniissa paketissa hienoja tarkoitusperiä mainostaen. Ihmisten hyväuskoisuutta saatetaan siekailematta käyttää eri asioiden ajamiseen.

Ensin puhuttiin ilmaston lämpenemisestä. Kun tieteellisesti todistettiin, että ihmisen tekemisillä ei ole osaa eikä arpaa ilmaston lämpenemisen kanssa, vaihtui puhe ilmastonmuutokseen. Nykyään valtamedia raportoi erityisen paljon erilaisista luonnonkatastrofeista. Esimerkiksi eräässä televisiouutisessa kerrottiin Yhdysvalloissa riehuneesta myrskystä, jossa tuulet yltyivät jopa 20 metriin sekunnissa. Ei taida täyttää myrskyn määritelmää. Paketti kuitenkin myytiin myrskynä. Jokainen luonnon tapahtuma aletaan yhdistää ilmastonmuutokseen ja -lämpiämiseen, vaikka tilastot kertovat myrskyjen esiintymistiheyden olevan korkeampi kylminä ajanjaksoina. Ilmastonmuutos on täyttä totta, ilmasto todella on ainaisessa muutoksessa. Siitä, että ihmisellä olisi osuutta asiaan, ei ole varmoja tieteellisiä todisteita.

Medialle ja päättäjille on tarjottu korea kakku tieteen nimissä. Sitä ei ole kerrottu, että tutkimuksien tuloksia ovat tulkinneet poliittiset ja taloudelliset tahot. Esimerkiksi osa IPCC:n, jota esimerkiksi EU ja YK käyttävät tietolähteenään, tutkijoista kieltää ihmisen toimien ja ilmastonmuutoksen yhteyden. Heidän nimiään on käytetty luvattomasti raporteissa, joita poliittiset henkilöt ovat tehneet. Arvailujen varaan jää, ovatko poliitikot ja virkamiehet tietoisia asioiden todellisesta laidasta tai hyötyvätkö hekin kenties jotain.

Ilmastonmuutoksen epäilijät leimataan välinpitämättömiksi, epäammattitaitoisiksi, valehtelijoiksi tai öljy-yhtiöiden edustajiksi. Onhan kysymys maapallomme tulevaisuudesta. Moni on joutunut luopumaan työstään ja asemastaan, koska ei ole puoltanut valtaapitävien näkemyksiä. Yksi tapa on pilata koko henkilön maine. Tämä tapa on tuttu poliittisella rintamalla toimijoille; kun tietelliset argumentit loppuvat, puututaan henkilökohtaisuuksiin ja mustamaalataan koko henkilö.

 

Artikkeli on julkaistu myös www.verkkomedia.org.

 

Lisää aiheesta:

Hiilijalanjälki ja sen hinta

Kenen pussiin pelataan?

 

Lähteet:
Ulkoministeriön tulevaisuuskatsaus 2010-2020, UM 10.9.2010.
Dokumentti The Great global climate swindle:
Ajankohtaisohjelma MOT: Ilmastokatastrofi peruutettu.
Ajankohtaisohjelma MOT: Jääkausihälytys
Ajankohtaisohjelma MOT: Kylmää vettä kasvihuoneeseen.

2 kommenttia

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat