Kampanjointi Skotlannin itsenäisyyden puolesta alkanut

Skotlannissa järjestetään syyskuussa kansanäänestys Yhdistyneestä kuningaskunnasta eroamisesta. Perjantaina alkoi neljän kuun loppukiri ennen äänestystä.

Sekä itsenäisyyden puolustajat että vastustajat ovat aktivoituneet viikonloppuna. Äänestäjien tulee vastata yksinkertaiseen kysymykseen: tulisiko Skotlannin itsenäistyä vai ei? Hallitus on asettanut tiukat rajoitteet poliittisten ryhmien toiminnalle ja esimerkiksi niiden rahankäytölle. Tuomioistuimet ovat jo etukäteen varoittaneet, että sääntöjä rikkovia tullaan sakottamaan.

Itsenäistymistä on pidetty todennäköisenä, mutta tilanne voi vielä muuttua, sillä huhtikuussa vain noin puolet kyselyihin vastanneista kannatti sitä. Itsenäisyyttä kannattava leiri on vahvimmillaan Skotlannissa ja heitä vastustava ”Better Together” -ryhmä Westministerissä. Molemmat ryhmät perustelevat kantaansa muun muassa taloudellisilla argumenteilla. Itsenäisyyttä kannattavia ärsyttää Lontoon politiikassa raha-asioiden lisäksi myönteinen suhtautuminen Euroopan Unioniin ja hallitsemattomaan maahanmuuttoon.

Press TV

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat