Kananmuna on erinomainen aamupala

Aamiainen on päivän tärkein ateria, sanotaan.

Aamiaisella kannattaakin syödä täyttävää ja nälän pitkään loitolla pitävää ruokaa. Proteiinirikas kananmuna on terveellinen aamupala – ja auttaa kaikenlisäksi laihtumaan, kertoo tutkimus.

160 ylipainoisen ihmisen tutkimuksessa tutkittiin aamiaisen vaikutusta laihtumiseen. Ryhmä, joka söi aamiaiseksi kananmunia, laihtui enemmän kuin ryhmä, joka nautti aamiaisellaan sämpylän. Kananmunia syöneet ryhmäläiset olivat myös pirteämpiä päivän aikana.

Kananmunan positiivinen vaikutus perustuu pitkään jatkuvaan kylläisyyden tunteeseen. Lisäksi kananmuna saa elimistön tuottamaan runsaasti ruokahaluun vaikuttavaa hormonia, greliiniä, joka hillitsee syömistä.

Kananmuna on ravintorikasta ruokaa, ja se sisältääkin lähes kaikkia ravintoaineita C-vitamiinia ja kuitua lukuun ottamatta. Yhdestä kananmunasta saa noin 15 % päivittäisestä suositeltavasta A-, D- ja E- vitamiinien, riboflaviinin ja foolihapon saannista sekä jopa 50 % B12-vitamiinin saannista.

Lähteet:
http://www.news-medical.net/news/20100407/Eating-protein-rich-eggs-for-breakfast-reduces-hunger-decreases-calorie-consumption-throughout-the-day.aspx

http://www.maurisalooy.fi/tietoamunista/ravintoainesisalto.htm

http://www.tohtori.fi/?page=4074915&id=0936217

1 kommentti

  1. No johan on maailmankirjat sekaisin kun jopa Mikael F. myöntää kovien rasvojen väärät informaatiot. Lue RAIKASWEB ( suositut sivut) esim. artikkelit, ”kanamunat todellista superruokaa ja Ihme on tapahtunut + tämä Karjalaisen uutinen.” Viimeinkin joku valheellista ravintotietoutta levittäneistä ”pioneereista” on alkanut heräämään unestaan ja olisi aika jo muidenkin väärää informaatiota ravintoasioista levittäneiden tahojen tunnustaa joko tietentahtoen tai tietämättömyyttään tehneistä virhepäätelmistään harhauttamalla kansalaisia + lisäksi kaikista muista hölmöilyistä ravitsemuksen ja terveydenhoidon suhteen. Parempi otta asioista ensin selvää ja on reilua kansalaisia kohtaan myös myöntää virheelliset tiedot faktoina niinkin tärkeässä asiassa kuin mitä ravinto jokaiselle terveydestään huolehtivalle ihmiselle merkitsee jne. Ottaen vielä senkin seikan huomioon ettei nykyihminen saa läheskään niin täysipainoista ravintoa kuin esim. vielä -50-luvulla. maaperän köyhtymisen seuraus esim. keinolannoitteet kasvinsuojelumyrkyt ja muut saastelisäykset (ravintoteollisuus, lisäaineet) yms.

    Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat