Kananugettien oudot raaka-aineet

Natural News-sivusto on kiinnittänyt huomiota McDonald´s hampurilaisketjun kananuggettien erikoisiin raaka-aineisiin.

McDonald´s -ketjun kotisivuilta poimittujen tietojen mukaan kananuggeteissa on monosodiumglutamaatin (MSG) kaltaista hiivauutetta sekä ainesosia nimeltä sodium phosphates ja sodium aluminum phosphate. Sodium phosphatea käytetään ainesosana esimerkiksi kosteuspyyhkeissä ja -voiteissa.

Llisäksi kananuggetit sisältävät hydrogenoitua soijaöljyä sekä TBHQ:ta, sitruunahappoa ja vaahtoamisen estäjänä Dimethylpolysiloxane-nimistä ainetta. Dimethylpolysiloxane eli PDMS on silikonityyppi, jota käytetään silikonipohjaisissa liukasteissa, kiillotteissa, kosmetiikassa, hiustenhoitotuotteissa, kosteuden estäjänä sekä täytteenä rinta-implanteissa. Rinta-implanteissa PDMS:n käyttö on vähentynyt turvallisuusriskien takia.

TBHQ eli tertiaarinen butyylihydrokinoni on petrokemian teollisuuden tuottama synteettinen fenolinen antioksidantti, jota käytetään elintarvikelisäaineena mm. Australiassa, USA:ssa ja Kiinassa sekä kasvi- että eläinperäisissä rasvoissa. EFSA arvioi aineen turvalliseksi vuonna 2004. Pääasiassa TBHQ:ta käytetään stabiloijana hajuvesissä, vernissoissa ja muissa vastaavissa tuotteissa.

Laboratoriokokeet ovat yhdistäneet TBHQ:n vatsasyöpään.

Lähde:

http://www.naturalnews.com/032820_Chicken_McNuggets_ingredients.html

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat