Kärkkäisen pihapiiriin avattiin Prohuolto

ProCaravanin oma huoltopiste Prohuolto toimii Kärkkäisen Nivalan puoleisessa päädyssä. Huollossa on tilaa kolmelle huollettavalle asuntoautolle tai vaunulle ja siellä myös työskentelee kolme työntekijää.

Prohuolto tekee kaikki remontit asuntoautoihin ja -vaunuihin, mukaan lukien sekä moottoriremontit että asunto-osan korjaukset. Parhaiten huoltoon pääsee ajan varaamalla, huolto on avoinna arkisin klo 8.30-17.00.

Huoltopäällikkö Pekka Liukkonen muistuttaa syyshuollon olevan ajankohtainen juuri nyt.
– Syyshuollossa tarkistetaan kaikki laitteet läpi, niin että asuntoauto tai -vaunu on turvallista jättää talvisäilytykseen tai viedä vaikka hiihtokeskukseen talvikäyttöön.

Syyshuollettu matkailuajoneuvo on myös huoleton ottaa keväällä uudelleen käyttöön.
– Vesijärjestelmät kannattaa tyhjentää huolella talveksi ja esimerkiksi kaasulaitteet kannattaisi koeponnistaa säännöllisin väliajoin. Kaasuletkujen käyttöikä on 10 vuotta ja vastaan on tullut vaunuja, joita ei ole koskaan koeponnistettu ja kaasuletkutkin ovat olleet yli 20 vuotta vanhoja. Nämä ovat melkoinen turvallisuusriski liikenteessä, kertoo Liukkonen.
– Koeponnistuksen yhteydessä tarkistamme kaasuletkujen iän ja tarpeen tullen vaihdamme ne uusiin.
– Matkailuajoneuvojen huolto on kovin sesonkiluonteista, kovat piikit osuvat aina juhannuksen alle. Toivommekin, että karavaanarit olisivat ajoissa liikkeellä ensi keväänä, näin pystyisimme palvelemaan mahdollisimman monta turvallisesti tien päälle, Pekka Liukkonen miettii.

Prohuollon sijainti Kärkkäisen pihalla on mukavan keskeinen, myös matkan päällä olevat karavaanarit löytävät sen palvelut 27-tien varresta. Autoa tai vaunua huollettaessa on mukava piipahtaa ostoksilla ja vaikka syömässä Kärkkäisen tiloissa.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat