Keskuspankit manipuloivat osakemarkkinoita kymmenillä biljoonilla

Joukko keskuspankkeja on investoinut yli 29 biljoonaa dollaria osakemarkkinoille. Kansainvälinen ja riippumaton OMFIF-talousajatushautomo pelkää, että pankkien vastuuton toiminta voi johtaa markkinoiden ylikuumenemiseen ja vakaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin.

Keskuspankkien tekemä markkinoiden peukalointi on jo kauan ollut suosittu puheenaihe radikaalien talousuudistusten kannattajien piirissä. Pankkijärjestelmälle uskollinen valtamedia on kuitenkin yrittänyt leimata puheet ”salaliittoteorioiksi”, joten ajatushautomon tutkimukselle on ollut kova tilaus.

OMFIF:n mukaan 400 julkisen sektorin instituutiota 162 maassa ovat investoineet salaisesti lähes 30 biljoonaa dollaria osakkeisiin. Kiinan ulkomaankaupan virastosta on tullut ”maailman suurin valtiollinen osakkeenomistaja”. Yhdysvaltojen keskuspankki on todennäköisesti hyvä kakkonen.

OMFIF:n mukaan Kiinan intoa hankkia osakkeita selittää se, että valtio yrittää kaikin voimin heikentää Yhdysvaltojen dollarin arvoa markkinoilla. Toisin sanoen Kiina vahvistaa näin asemaansa maailmalla.

Talousasiantuntija Adrian Salbuchin mukaan esimerkiksi Yhdysvaltojen keskuspankin (FED) tavoitteena ei koskaan ole ollut kestävän kansantalouden palveleminen. Sen sijaan pankin perustivat valtion virkailijoiden kanssa yksityiset pankkiirit ja ulkomaiset poliittiset toimijat. ”Julkinen” pankki on aina ollut yksityisten eturyhmien voitontavoittelun väline. Nykyaikaisten keskuspankkien tavoitteena on kaapata mahdollisimman suuri osa maailman taloudesta. Salbuchin mukaan FED on 95-prosenttisesti yksityisten omistuksessa.

Mitä suurempi osa maailman varallisuudesta on keskuspankkikartellin hallussa, sitä järkyttävämpiä talouskriisejä on tulevaisuudessa luvassa. Pankkien intresseihin ei kuulu työllisyys tai yritysten kestävä toiminta, vaan niiden taloudellisen potentiaalin imeminen kuiviin.

Zero Hedge

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat