Kevyt-tuotteet lihottavat

Ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa ylipainoisten määrä ylittää alipainoisten määrän. Ylipainoisten määrä on kolminkertaistunut sen jälkeen kun kevyt-tuotteet tulivat markkinoille 1980-luvulla. Sama kehitys on ollut havaittavissa USAssa, Britanniassa, muissa länsimaissa ja Suomessa.(6)(8) Samoin Japanissa ja Kiinassa missä länsimaistuminen on ohittamassa alueen perinteiset ruokatottumukset.

Yhteistä molemmille ryhmille, sekä yli- että alipainoisille on aliravitsemus ja vakavat vitamiinien puutokset. Vitamiinin puutos ja ylipaino puolestaan aiheuttavat erilaisia sairauksia kuten diabetes sekä valtaisat kustannukset kansantaloudelle menetettyinä työtunteina sekä terveydenhuoltokuluina, kertoo WorldWatch Instituutin raportti. (8)

Erilaisia elintarvikkeisiin yleisimmin lisättäviä lisäaineita ovat monosodiumglutamaatti (MSG), Asesulfaami-K ja erityisesti diabeetikoille ja laihduttajille suositeltu aspartaami (aspartyylifenyylialaniinimetyyliesteri E951).

FDA (US Food and Drug Administration, joka on vastuussa elintarvike- ja lääketurvallisuudesta) on listannut aspartaamille 92 erilaista haitta- ja sivuvaikutusta. Näihin kuuluvat mm. diabetes, hypoglykemia, ylipaino, näön ja kuulon menetys, tinnitus, epilepsia, migreeni, paresthesia, puhevaikeudet, muistinmenetys, krampit, rytmihäiriöt, vaikea masennus, ahdistustilat, persoonallisuuden muutokset, unettomuus, fobiat, takykardia, korkea verenpaine, allergiat, astma, kaljuuntuminen, jatkuva nälän ja janon tunne, makeanhimo, infektioalttius, hyperaktiivisuus lapsissa, aggresiivisuus, itsemurhataipumukset, aivovauriot… (3)(4)

Aspartaamin käyttö saattaa myös laukaista, imitoida tai aiheuttaa seuraavia tauteja: krooninen väsymys, Epstein-Barr, Lyme Disease, Grave´s Disease, Meniere´s Disease, Alzheimer, ALS, Epilepsia, MS-tauti, EMS, fibromyalgia, Lupus, non-Hodgkins, Lymfooma, ADD, allergiat ja astma. (1)(3)(4)

Aspartaamia on kokeiltu myös sikojen lihottamiseksi, menestyksellä.

Aspartaami muuttaa aminohappojen määrää ja koostumusta (ratio) veressä, estäen tai madaltaen serotoniinin, tyrosiinin, dopamiinin, norepinephrinen ja adrenaliinin tasoja. Siksi aspartaamimyrykytystä on vaikea jäljittää laboratoriotestein.

Tämä aspartaamin ominaisuus johtaa helposti vääriin diagnooseihin ja sitä kautta iatrogeenisiin so. hoitovirheisiin. Kun ihminen nielee aspartaamia, se imeytyy välittömästi ja kulkeutuu maksaan. Maksa osittaa, metabolisoi, aspartaamin osasiinsa; fenyylialaniiniksi, hapoiksi ja metanoliksi so. puuspriiksi. Prosessi vie paljon energiaa, joten sitä on vähemmän käytettävissä rasvan polttoon ja metabolismiin, mikä aiheuttaa rasvan varastointia. Ylimääräinen rasva varastoituuosittain maksasoluihin, seurauksena rasvamaksa sekä painonhallinnan vaikeutuminen kertoo Sandra Cabot, maksaspesialisti ja M.D.

Aspartaami lisää painon nousua myös muiden mekanismien kautta: epävakaa verensokeri, mikä lisää ruokahalua, erityisesti makeanhimoa. Aspartaami lisää nesteen kertymistä elimistöön aiheuttaen turvotusta. Aspartaami lisää myös selluliittia. Monen muun käytössä olevan lisäaineen tavoin aspartaami sekoittaa hypotalamuksessa (väliaivoissa) sijaitsevan kylläisyyskeskuksen niin ettei kylläisyyskeskus enää tunnista kylläisyydentunnetta.

Fenyylialaniini vaurioittaa suurina määrinä lasten neurologista systeemiä ja sen kehitystä. Jälkeenjääneisyys on yhdistetty tutkimuksissa koholla oleviin fenyylialaniinimääriin elismistössä. Elimistön lämmön vaikutuksen vuoksi aspartaami hajoaa elimistössä mm. metanoliksi. Metanoli kumuloituu maksaan ja hermostoon vaurioittaen dna:ta.

Metanoli puolestaan muuntuu elimistössä formaldehydiksi ja erilaisiksi hapoiksi, mm. muurahaishapoksi. Solun sisäisesti formaldehydi vaurioittaa solujen proteiineja ja entsyymejä ja on mutageeninen sekä karsinogeeninen so. syöpää aiheuttava.(1)(2)

Kotimaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska on saanut uuden sulan hattuunsa terveellisen ravitsemuksen lähettiläänä. Puskalla oli sormensa pelissä virvoitusjuomajätti Pepsin päätöksessä vetää pelkällä sokerilla make utetut virvoitusjuomansa pois kouluista parin vuoden kuluessa.

Yhtiö teki päätöksen neuvoteltuaan Maailman sydänliiton (WHF) kanssa. Pekka Puska on WHF:n presidentti ja edusti liittoa neuvotteluissa. Puskan mukaan lopullinen tavoite on, että että kouluista tulisi paikkoja, joissa ei säännöllisesti myydä karkkeja ja limsoja. Hän toivoo, että muut yritykset ottaisivat mallia Pepsin päätöksestä.

Puska tunnetaan Suomessa terveellisten elämäntapojen ja ravitsemuksen puolestapuhujana. Hän oli voimahahmo Pohjois-Karjala-projektissa, jossa suomalaisten päähän iskostettiin, että elintavoilla on selvä yhteys sydän- ja verisuonitautien kehittymiseen. (7) ylisti sanomalehti Kaleva Pekka Puskaa. Samoin teki muu suomalainen valtamedia.

Onko odotettavissa keskittymishäiriöiden, ylipainon ja diabeteksen lisääntyminen lapsissa? (1)(2)(3)(4)(5)(6)(8)

Kokeita kotosalla

Kotikokeissa olen huomannut, että kaksi aspartaamia sisältävää makeutusainepilleriä sujautettuna sokeriastian pohjalle riittää pitämään sokerimuurahaiset kaukana sokeriastiasta. Pesuhuoneen lattialle asetettuna yksi aspartaamipilleri sai aikaan muurahaisten joukkopaon. Aspartaamia sisältävällä light-mehulla sively

(esim. ovenpielet ja kaakelinsauma) pitää hyönteiset kaukana.

Jos siis joku sanoo sinulla olevan hyönteisen aivot, ota se kehuna. Muurahainenkin tietää, mitä vältellä.

Kahlattuani läpi ison määrän aineistoa; raportteja, artikkeleita ja tutkimuksia (joista tässä lähdeviitteinä vain murto-osa) rohkenen antaa neuvon: Mitä enemmän E:ta tuotteen ainesluettelossa, sen vähemmän Elinvoimaa. Jos et osaa lausua sitä, jätä se kauppaan.

Lähteet ja liitteet:

(1) Neurotoxic Interaction of MSG, Aspartame & Other Toxins: Russell L. Blaylock, M.D. (21 Sept. 1999)

http://dorway.com/dorwblog/doctors-speak-out/neurotoxic-interaction-of-msg-aspartame-other-toxins/

(2) http://www.mercola.com/article/aspartame/fda.htm

(3) FDA Statement on European Aspartame Study http://www.fda.gov/Food/FoodIngredientsPackaging/FoodAdditives/ucm208580.htm

(4) FDA Reported Symptoms http://www.sweetpoison.com/articles/0706/aspartame_symptoms_submit.html

(5) Emerging facts about aspartame http://dorway.com/dorwblog/doctors-speak-out/emerging-facts-about-aspartame/

(6) CDC: Obesity Date Trends; statistics http://www.cdc.gov/obesity/data/trends.html

(7) Kaleva 17.3 2010: Pekka Puska taivutteli Pepsin poistamaan sokerilimsat kouluista http://www.kaleva.fi/uutiset/

Pekka-Puska-taivutteli-Pepsin-poistamaan-sokerilimsat-kouluista/845067

(8) WorldWatch Institute: Chronic hunger and Obesity epidemic http://www.worldwatch.org/node/1672

sekä

Gustatory responses of pigs to various natural and artificial compounds known to be sweet in man:D. Glaser, a, M. Wannerb, J. M. Tintic and C. Nofrec a Anthropological Institute and Museum, University of Zürich-Irchel, Winterthurerstrasse 190, 8057 Zürich, Switzerland, b Institute of Animal Nutrition, University of Zürich, Switzerland, c Faculté de Médecine R.T.H. Laennec, Université Claude Bernard, Lyon, FranceReceived 4 June 1999; accepted 16 September 1999. http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T6R-3Y1CD4D-1&_user=10&_coverDate=03%2F31%2F2000&_rdoc=1&_fmt=high&_orig=search&_sort=d&_docanchor=&view=c&_searchStrId=1412844210&_rerunOrigin=google&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=b2afd3b4ed5216a9d0f927b77ec01f5c

sekä

Metabolism of aspartame by human and pig intestinal microvillar peptidases: Nigel M. HOOPER,* Richard J. HESP and Stephen TIEKU, Department of Biochemistry and Molecular Biology, University of Leeds, UK http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1137907/pdf/biochemj00091-0124.pdf

2 kommenttia

  1. hyvä juttu joo, mutta esim. mikä ihmeen norepinefriini?? Me eletään Suomessa ja tuollekin on suomalainen nimi, noradrenaliini. Tautien nimet myös suurinosa jätetty kääntämättä… wtf?

    Plusääni(1)Miinusääni(0)
  2. Tragikoomista tuo väittely, mitä Puska vielä eläkkeellä ollessaankin jauhaa vaikka pitäisi senkin jo näkyä miten kansalaiset lihoo, ei kaikki mutta osa, sairastaa ja voi huonosti noilla ihan järjenköyhillä Puskan ravintosuosituksilla ja sitä samaa asiaa kannattavat ne muutkin tahot jotka hyötyvät tästä pelkästä bisneshyödyksi luokitellusta mätäpaiseen ylläpitämisestä. Onneksi moni on jo ymmärtänyt yskän ja kääntänyt kelkkansa pois näistä kevyttuote harhaisista opeista, luomuun sekä täysipainoisen ja ravitsevien elintarvikkeiden pariin. Heikkilä on ollut siinä yksi hyvä tiennäyttäjä ja kansan terveyden pelastaja omalla hienolla tavallaan. Enemmän arvostusta niille jotka uskaltavat tuoda totuudet julki ja kaiken kansan tietoon. Kevyttuotekamut elää uutta noitavainojen aikakautta kieltämällä kaiken mikä vähänkin viittaa terveyspainotteiseen olipa kyse ruoasta tai terveydenhoidosta.

    Plusääni(1)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat