Kiina syyttää Yhdysvaltoja globaalista Internet-sodasta

Kiinan armeija on syyttänyt Yhdysvaltoja globaalin Internet-sodan aloittamisesta. Kiina sanoo Yhdysvaltain pyrkivän romauttamaan arabimaat ja niiden hallitukset samalla, kun huomio kohdistetaan toisaalle syytöksistä, joita Yhdysvallat on esittänyt Kiinaa vastaan.

Yhdysvallat on aiemmin väittänyt kiinalaisten hyökkäilevän länsimaisia kohteita vastaan Internetissä. Hakupalvelu Google sanoo jäljittäneensä Googleen tehdyn hyökkäyksen kiinalaiseen Jinanin kaupunkiin ja sen valmistavaan sotilaskouluun. Kiina on kiistänyt hyökkäykset.

Kiinalaisen, kommunistipuolueen kontrolloiman China Youth Daily-lehden mukaan viime aikoina erinäiset tietoverkossa tapahtuneet hyökkäykset näyttäisivät olevan peräisin Yhdysvaltain hallituksesta. Kotioloissa Kiina kontrolloi raskaasti Internetiä ja sen käyttöä Kiinan palomuurina tunnetun systeemin avulla. Kiinan poliisi monitoroi jatkuvasti Internetiä. Väärille sivuille eksyviä tai niille linkittäviä voidaan Kiinassa syyttää rikokseen yllyttämisestä.

Kiinan mallia ollaan kovaa kyytiä tuomassa globaaliksi käytännöksi, myös Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Asiasta kertoi FoxNews, oikeistolainen tv-kanava.

Lähteet:

 http://www.foxnews.com/scitech/2011/06/03/china-accuses-us-launching-global-internet-war-to-bring-down-arab-governments/#ixzz1P8Mw1fhb

http://www.foxnews.com/scitech/2011/06/03/china-accuses-us-launching-global-internet-war-to-bring-down-arab-governments/

2 kommenttia

  1. Sou. Juttu oli epäloogisuudessaan mahtava. KiinasyyttääUsasyyttää.. China Daily/Fox kertovat…Mitä uutta? Kärkkäisen mainosten ympärille ympättyä näköisuutista.

    Oikeistolaisuudesta taas on tullut kaameaa näyttöä Norjasta. Tosin repellä saattaa olla teoria tästäkin. vrt. holocaustijutut.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat