Kiinalainen luomu on huijausta!

Kun puhutaan ruoasta, superfoodeista ja lisäravinteista, niin Kiinasta tulevien tuotteiden ”luonnonmukaisuus” on suurelta osin huijausta ja harhaanjohtamista. Tämä on tietysti mielipide, mutta olen tutkinut asiaa laajalti, sillä olen avainasemassa päättäessäni uusien tuotteiden ostamisesta Natural News –kauppaan. Seuraavassa esitän todisteeni, miksi kiinalaiset luomutuotteet ovat petosta.

Ensinnäkin yllätytte varmasti siitä, ettei ”luomutuotteiden” myrkkypitoisuuksissa ole rajoja. Tämä on totisinta totta, sillä kun tuote on hyväksytty luonnonmukaisesti tuotetuksi, ei siitä mitata eikä pitoisuuksille ole turvarajoja, kun puhutaan valmiin tuotteen sisältämästä elohopeasta, lyijystä, kadmiumista, arseenista, alumiinista, PCB-yhdisteistä, BPA:sta (bisfenoli-A) tai muista synteettisistä kemikaaleista.

Moni luultavasti pyörittää päätään epäuskoisena: ”Kai luomutuotteiden valvonnassa on jotain turvamekanismeja raskasmetallien ja kemiallisten myrkkyjen osalta?” Ei ole. ”Luonnonmukainen” laatuluokitus tarkoittaa prosessia, miten ruoka tai tuote on kasvatettu tai tuotettu. Luokituksessa varmistetaan, että viljelijä ei käytä kemiallisia lannoitteita, kasvi- tai hyönteismyrkkyjä, metalleja tai muita kemikaaleja tuotannossa, eikä maaperässä ole turvarajoja ylittäviä määriä määrättynä aikana ennen laatuluokituksen myöntämistä.

Luonnonmukaisen tuotannon laatuluokitus ei vastaa ympäristösaasteista, kuten saastuneesta kasteluvedestä tai läheisten tehtaiden päästöistä aiheutuneista laskeumista. Viljelijä voi laatuluokituksen saatuaan kastella satoa saastuneella vedellä ja sallia sadon altistumisen ympäristön saasteille. Siksi luomutuotteiden kasvuympäristöllä on kriittinen merkitys lopputuotteen puhtaudelle.

 

Kiina_1

Orgaaninen viljely puhtaassa ympäristössä tuottaa puhtaita luomutuotteita, mutta saastuneessa ympäristössä viljely tuottaa saastuneita luomutuotteita. Kiina on yksi planeetan pahimmin saastuneita tunkioita, kuten artikkelin kuvista voitte huomata. Kiina tukehtuu saasteisiin. Voitteko kuvitella syövänne tuotteita, jotka ovat kasvaneet kuvien paikoissa, vaikka niissä lukisi tunnetun ketjun nimi ja laatuluokitus ”luomu”?

Kiina on ympäristöpainajainen

Kiinassa ei ole käytännössä minkäänlaista ympäristövalvontaa. Kiinassa kaikki käy: Elohopeaa kipataan jokiin, ihmisten viemärijätteitä voi käyttää viljelypelloilla, kemikaalitehtaiden savupiiput tupruttavat suodattamatta saasteita ilmaan. Kiinassa monet joet ovat niin saastuneita, ettei niissä ole turvallista uida tai juoda niistä. Erästä Kiinan Ruian-kaupungin ympäristöviranomaista suostuteltiin uimaan 20 minuuttia saastuneessa paikallisessa joessa 200.000 Yuanin palkkiota vastaan (yli 24.000 euroa), mutta hän kieltäytyi. Miksi? Joki on niin saastunut (kuva alla), että uinti olisi tiennyt varmaa kuolemaa.

 

kiina_2

Tällaista vettä käytetään usein ”luomutuotteiden” peltojen kasteluun Kiinassa. Vaikka viljelijä noudattaakin laatuluokituksen vaatimia käytäntöjä, hän voi ”tietämättään” saastuttaa orgaaniseksi nimitettyjä viljelytuotteitaan raskasmetalleilla, myrkyillä, lääkkeillä, hormoneilla ja kemikaaleilla. Lähes kaikki kiinalaiset luomutuotteet sisältävät enemmän jäänteitä ihmisille haitallisista aineista kuin tavalliset länsimaiset tuotteet. Muutamia poikkeuksia kuitenkin löytyy, kuten korkealla kasvavat Goji-marjat. Muitakin poikkeuksia varmaan on, mutta kun on kyse Kiinasta, on mahdotonta tietää, mihin voi luottaa.

Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa luomutuotteet ovat järjestään puhtaampia kuin tavalliset tuotteet, koska siellä ympäristövaatimukset ja –valvonta on paljon tarkempaa. Tuotteet on vastuullisesti tuotettu, alkuperä pystytään jäljittämään ja orgaanisten tilojen laatuluokitukset ovat tarkkoja. Kiinassa ”orgaaninen” ja ”luonnonmukainen” ovat vitsi, suorastaan huijausta. Tämän todistavat myös laboratoriotestit. Esimerkiksi kiinalainen luonnonmukainen chlorella-levä sisälsi 10 kertaa enemmän alumiinia kuin vastaava taiwanilainen. Puhtain chlorella-levä (metallien suhteen) oli kuitenkin tavallinen Koreassa tuotettu.

Kiina on moraaliton maa

Kiina on kommunistivaltio, jossa kaikki uskonnot ovat vähemmistöuskontoja. Kiinassa ei ole virallista valtionuskontoa, eikä ihmisille opeteta etiikkaa tai moraalia, heillä ei ole omaatuntoa. Kaikkialla Kiinassa useimmat uskovat, että ainoa tapa selvitä elämässä eteenpäin on huijata, valehdella ja varastaa, vaikka toisten kustannuksella. Kiinassa ympäristöstandardit ja –valvonta ovat olemattomia. Siellä laitetaan lasten äidinmaidonkorvikkeeseen melamiinia, maalataan lasten leluja lyijymaaleilla, lisätään lemmikkieläinten ruokiin ja herkkuihin erittäin myrkyllisiä ja syöpää aiheuttavia ”lisäravinteita”. Kiina on halpatyön maa, jossa tehdään mitä tahansa halvan tuotannon eteen, kunhan se voidaan jotenkin peitellä ja huijata ostajaa. Siksi ”Made in China” tarkoittaakin ”laadultaan roskaa”.

Älkää luulko, että tämä on vain kuulopuheita ja panettelua. Olen asunut Aasiassa kaksi vuotta ja kierrellyt paljon alueella, puhun jonkun verran mandariinikiinaa ja olen ollut tekemisissä monien ihmisten kanssa Kiinassa, Hong Kongissa ja Taiwanissa. Voin sanoa, että Taiwanissa asiat ovat aivan toisin. Siellä on paljon rehellisiä ihmisiä, jotka noudattavat buddhistisia oppeja. Heillä on hyvä käsitys moraalista, he pyrkivät laatuun ja tuntevat vastuuta palveluistaan asiakasta kohtaan. Taiwanilaiset ovat ahkeria, luovia ja kekseliäitä yrittäjiä, jotka panostavat laatuun. Siksi aina aasialaisia tuotteita etsiessäni yritän ensimmäisenä löytää taiwanilaisia.

Kiinassa kaikki on huonommin. Kiinalaiset eivät tunne mitään vastuuta asiakasta kohtaan, vaan ovat valmiita kusettamaan aivan ensimmäisestä tilauksesta lähtien. Tämä asenne ulottuu aivan ylimpään hallintoon asti. Kiina on vahvasti kommunistinen poliisivaltio, jossa lakia ja järjestystä pidetään yllä rautaisella otteella, eikä kiinalaisilla ole aseita puolustautua. He ovat avuttomia ja puolustuskyvyttömiä valtiovallan edessä, joten heistä on kasvanut korruptoitunut kansa, joka yrittää joka käänteessä huijata ja käyttää hyväksi.

 

kiina_3

On tietysti olemassa hyviä ja eettisiä kiinalaisia. Eivät kaikki ole pahoja. On varmasti olemassa myös rehellisiä luomuviljelijöitä, jotka yrittävät parhaansa puhtaan ja laadukkaan tuotteen eteen. Monet haluaisivat myös syöstä vallasta kommunistisen ja korruptoituneen hallituksen ja palauttaa vapauden ja oikeamielisyyden maahan. Valitettavasti he ovat kaikki järjestelmän orjia ja vailla aseita ja keinoja nousta vastarintaan.

Natural Newsin Health Ranger boikotoi kaikkea kiinalaista luomua, paitsi Goji-marjoja

Kaikessa myymissämme tuotteissa on laatutakuu, eikä niissä käytetä kiinalaisia, pois lukien Goji-marjat, ellei tuotteiden puhtautta ja laatua ole varmistettu luotettavin testein. Tuotamme paljon tuotteita Yhdysvalloista, Euroopasta, Kanadasta, Perusta ja Thaimaasta, jopa Meksikosta (varauksin), mutta Kiina on pois suljettu vaihtoehto. Emme voi mitenkään luottaa siihen, että mikään Kiinasta tuleva voisi olla jatkuvasti tasaisen puhdasta ja laadukasta. Kiina on sellainen maa, josta voi tilata halvalla ison erän raakamateriaalia, joka voi aluksi olla laadukasta ja puhdasta läpäisten laboratoriotestit, mutta seuraava erä onkin jotain aivan muuta, täynnä ympäristömyrkkyjä. Kiinalaiset lääkerohdot ovat suorastaan surullisen kuuluisia lyijypitoisuuksistaan, samoin vihreä tee ja monet muut kasvit, jotka imevät luonnostaan raskasmetalleja. Kiinassa on vaaleita seesamin siemeniä värjätty myrkyllisellä musteella mustiksi vain, jotta ne voidaan myydä kalliimmalla mustina seesamin siemeninä.

 

kiina_4

Kiinassa on HALPAA

Luomutuotemarkkinoiden likainen salaisuus – siis oikeasti, kirjaimellisesti ”likainen – on se, että kiinalaiset tuotteet ovat halpoja. Halpatuotteiden tuonti maailman toiselta puolelta tulee huomattavasti halvemmaksi kuin laadukkaiden tuotteiden hankinta läheltä. Suurten ketjujen omilla tuotemerkeillä myymissä tuotteissa voi olla melkein mitä vain. Miksi ne ovat halvempia kuin merkkituotteet? Kyse on katteista. On usein samantekevää, mikä on laadun taso, kunhan pakkaukseen voidaan laittaa ”sertifioitu luomutuote” ja se saadaan mahdollisimman hyvällä katteella, siis Kiinasta. Totta kai useimmat myyjät vaativat jonkinlaisen laatutodistuksen tuotteistaan, mutta Kiina on myös kuuluisa virallisten todistusten väärennöksistään ja maahantuojien, valmistajien ja tarkastajien huijauksista.

Kiinassa laatutodistusten väärentäminen ei ole mikään iso juttu, sitä tapahtuu kaikkialla ja joka päivä. Heille se on usein vain yksi vaihe rahan ansaitsemisessa. Kiinalaisille totuuden ja valheen ero on suhteellista ja se johtuu kasvatuksesta ja vallitsevasta filosofiasta. Heillä ei ole valtiojohtoista uskontoa tai moraalin opetusta. Kiinassa on moraali hylätty aikoja sitten ja sitä vastaan jopa hyökätään, kuten esimerkiksi Falun Gongin rauhanomaisia meditaation ja joogan harjoittajia ahdistellaan, pidätetään ja vangitaan hallituksen toimesta. Kuka tahansa, joka on asunut Kiinassa tai asioinut usein kiinalaisten kanssa tietää täsmälleen, mistä puhun.

Miksi tämä ei ole yleisesti tiedossa?

Tietysti ihmiset ovat erilaisia kaikkialla, eikä yhtä kansakuntaa voi leimata muutaman esimerkin vuoksi. Voidaan kuitenkin yleisesti sanoa, että kulttuurista, historiasta ja kasvatuksesta johtuen eri kansoilla on omaleimaista käyttäytymistä. Hollantilaiset ovat mukavia, älykkäitä, rehellisiä ja ennakkoluulottomia ihmisiä, saksalaiset ovat fiksuja, kekseliäitä ja luontaisesti ohjeita ja sääntöjä seuraavia. Amerikkalaiset ovat luovia musiikin, elokuvien ja tietokoneohjelmien suhteen. Amerikkalaiset ovat kapinallisia, koko kansa rakentui vallankumoukselle. Kiinalaiset ovat kenties maailman pahimpia huijaajia ja selkään puukottajia. Nigeria on kuuluisa rahakirjeistään, mutta ovatko ne oikeasti nigerialaisten kepposia?

Tiedän, ettei totuuden kertominen ole suosittua ja poliittisesti korrektia, mutta en ole kiinnostunut suosiokisan voittamisesta. Haluan kertoa totuuden, jota monet pelkäävät sanoa ääneen: Kiinalainen luomutuote on jo käsitteenä liian ristiriitainen. Ajatus orgaanisesta tuotteesta on aivan fantastinen. Yhdysvalloissa ja Euroopassa tuotetusta luomuruoasta voi olettaa sen olevan puhdas ja laadukas, mutta kiinalaisen luomuruoan olettaisi olevan saastunut, kunnes toisin todistetaan. Ongelmana on vain se, että nykyiset laatustandardit eivät suoranaisesti kiellä luomutuotteista löytyviä raskasmetalleja ja muita myrkkyjä. Kyse on vain tuotantotavasta, ei itse tuotteesta.

Miten saastunut Kiina sitten on?

 

kiina_5

Kuten kuvistakin näkyy, vesistöt ovat raskaan saastekuorman alla. Kiinalaisen kaupungin ympäristöviranomainen ei suostunut uimaan 20 minuuttia paikallisessa joessa edes huimasta 200.000 Yuanin summasta (yli 24.000 €). Ympäristösäädökset ja valvonta on minimaalista. Kukaan ei välitä. Luomutilojen määrittelyssä saatetaan noudattaa globaaleja määritteitä, mutta itse viljelyssä voidaan käyttää saastunutta vettä ja uusia tupruttavia tehtaita rakennetaan joka päivä.

 

kiina_6

The Guardian uutisoi:

Uusi hallituksen ympäristötutkimus selvitti, että pohjavesi on saastunut 90 % Kiinan kaupungeista, useimmissa vakavasti. Ympäristöministeriön johtaja sanoi viime vuonna, että jopa 40 % Kiinan joista on ”vakavasti saastuneita” ja viimekesäisen virallisen raportin mukaan 200 miljoonalla maaseudun kiinalaisella ei ole puhdasta juomavettä.

 

kiina_7

Kiina on muutenkin joutumassa kovaa vauhtia ympäristökatastrofiin. Kiinan luonto on niin saastunutta, että terveen elämän ylläpito ei ole enää suuressa osassa maata mahdollista. Joissa ei ole kaloja, kaupunkien smog alkaa olla terveydelle vaarallista. Kehitysvammaisia lapsia syntyy koko ajan enemmän, viljelysadot pienenevät ja myrkkyjäämät kasvavat. Lisäksi Kiinan yhden lapsen politiikka on aiheuttanut tyttölasten murhaamisen miljoonittain, sukupuolijakauma on hyvin vinoutunut. Kaikki haluavat perheeseensä ainoana lapsena pojan. Tytöt murhataan (hukuttamalla, tukehduttamalla ym. tavoin vahingossa).

Tavoitellessaan taloudellista valtaa maailman talousmahtien joukossa Kiina on myrkyttänyt itsensä hengiltä. On enää ajan kysymys, milloin Kiina romahtaa maailmaa kauhistuttavalla tavalla omiin saasteisiin ja valheisiin. Kiinassa korruption kulttuuri on niin syvään juurtunut, että ongelmia peitellään lahjuksilla viimeiseen asti. Kun yli miljardin ihmisen maailma romahtaa, siitä tulee iso pamaus.

Jos ostat kiinalaisen tuotteen, muista:

 • Kiinan ympäristöongelmat ovat katastrofaaliset
 • Kiinalaisiin todistuksiin ja takuihin ei voi luottaa
 • Kiinan korruptio ja valtion sensuuri ovat aivan omaa luokkaansa, kiinalaiset elävät kuplassa
 • Kiinalaisten moraali on länsimaisten ulottumattomissa, heille huijaaminen, valehtelu ja tyttölasten surmaaminen on luonnollista

Haluatko todella luomutuotteita tällaisesta valtiosta?

 

Alkuperäinen artikkeli: http://www.naturalnews.com/039195_organic_foods_China_pollution_nightmare.html

20 kommenttia

 1. Arvaahan tuon ihmisten orjuuttamisen, murhaamisen, ja miesten ihannoimisen kun tietää kommunismin olevan ”valitun” kansan opin ruumillistuma. Kohta alkaa taas viranomaisten työpäivä ja 123 saapuu kertomaan ehtymättömällä tiedollaan miten asiat on hänen/heidän mielestään.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Jep. Aivan uskottava juttu. Tuntuu välillä niin käsittämättömältä, että ihmiset ostavat kiinalaisia tuotteita kun kaikki tietävät, että ne ovat täyttä roskaa. Ympäristöongelmista saamme lukea aina silloin tällöin lehdistä kun asiat ovat oikein pahasti (myrkyllinen smog Pekingissä) mutta otsikot hiljenevät nopeasti ja todellista mittakaavaa ei kai edes haluta tuoda esille. Orjatehtaissa tuotetuista leluista ym tuotteista ei haluta tietää mitään koska roina on niin halpaa. Tämä EI ole mikään tämänpäivän juttu, tätä on jatkunut jo vuosikymmeniä, ja jokainen joka ostaa kiinalaista halpapaskaa on omalta osaltaan tekemässä tätä järjetöntä ympäristö-ihmisoikeusrikosta. Ainoa keino jolla voit vaikuttaa on, että lopetat kiinan tukemisen boikotoimalla kaikkea mikä tulee kiinasta. Nythän tietysti voidaan kysyä onko eettisesti oikein aiheuttaa kiinalaisten työläisraukkojen nälkäkuolema tällä boikotilla vrt.banaanit & chiquita mutta onko myöskään eettisesti oikein aiheuttaa järjetön määrä inhimillistä kärsimystä jatkamalla samaan malliin? Kiintoisaa olisi myös tietää minne menee se järjettömän suuri varallisuus joka tästä roskan tuotannosta tulee? Kuinka suuri osa siitä jää kiinaan ja kuinka suuri osa jaetaan muualle ja kenen taskuun? Koska totuus kuitenkin on että työläinen joka sen tuotteen tekee tai se joka tuotteen loppukäyttää ei hyödy siitä juuri mitään.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Ja EU maksoi miljardeja Kiinalle vastineeksi siitä, että Kiina sulki lukemattomia otsonikerrokselle muka vaarallisia tehtaita. Ja kuinka ollakaan, suuri osa tai jopa kaiki tehtaat olivatkin haamutehtaita. Ne väitettiin olemassaoleviksi ja sitten lakkautetuiksi, jotta ”Kiina” saisi suuret rahat.

  EU kituu päästörajoituksisa ja hiilidioksidimaksuissa. Maksut menevät joko suoraan tai välillisetsi Kiinaan ym. ”Ympäristöystävällisiä” tehtaita ja tuotantoloinjoja siirretään sinne ja kaikki teollisuus on siirtymässä tällaisiin maihin

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Hei! Hieno artikkeli. Ex avovaimoni oli kiinasta ja hän kertoi juuri samaa, mitä artikkelissa puhutaan. Maanviljelijät tappelevat likakaivojen paskasta, jota levittävät suoraa pelloille. Mitään, ei mitään kontrolloida, mitä viemäreihin kaadetaan. Jokainen virkamies, joka on ollut yli kolme kuukautta valtion palveluksessa on tehnyt niin paljon rikoksia, että voidaan suorilta pistää vankilaan. Vaan ei pistetä. korrruptio on ainoa tapa saada asiansa hoidettua. Kannattaa varoa kiinalaisia herkkusieniä myös. Ne eivät suodata minkäänlaisia raskasmetalleja vaan keräävät niitä. Eikös Eviran tehtävä ole kontrolloida noita. Kontrolloiko? Luomusta puhumattakaan. Se on varmasti juuri sitä mitä artikkelissa sanotaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Vähän olen ounastellutkin. Luomu ei siis olekaan mikään tae itsessään. Mielummin tunnetulta rehelliseltä viljelijältä. Viljelijäthän voisivat helposti esittäytyä netissä ja kutsua kuluttajia myös käymään. Parasta olis itse tuottaa minkä voi. Onnistuu jopa kerrostaloissa jossain määrin. Eiköhön uusia konsteja keksitä.

  Suurten toimijoiden tuotteista et ikinä voi olla varma mitä ne sisältävät. Omavalvonta ja viranomaisvalvonta eivät toimi eivätkä palvele meitä kuluttajia. Oletteko koskaan kysyneet ravintolassa mistä kala, pihvi tai einekset tulevat? Eipä ole tuoteselosteita näkyvillä! Tässä on vielä tekemistä.

  Tehdään parhaamme ettemme ainakaan pitkitä kiinalaisten kurjistumista enempää ja lopetetaan kiinalaisten tuotteiden osto tähän. Kun he huomaavat kuluttajien heränneen, alkaa sielläkin tapahtua nopeasti. Rahalla on valtaa. Meillä on valtaa. Saman voisi tehdä pelkästään jo Tiibetin sorron perusteella.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Joku vuosi sitten julkaistiin tutkimus luomuteetuotteiden torjunta-ainepitoisuuksista. Yli puolet luomuteetuotteista sisälti sallitun määrän ylittävän torjunta-aineita. Sallitulla määrällä tarkoitetaan tässä normaaliviljelyllille tuotteille sallittuja määriä. Luomutuotteissahan ei ainakaan Suomessa sallita minkäänlaisia määriä torjunta-aineita. Tässä kohdassa minun täytyy sanoa, että toimin luomutuotteiden kohdalla täysin samoin kuin eräs kukkia ilman torjunta-aineita ja luonnonmukaisesti viljelevä hyvin älykäs puutarhuritar sanoi, kun kysyin myykö hän kukat luomuna.Hän vastasi, että hän viljelee luomuna, mutta ei mainitse sitä kukkia myydessään, koska kauppa käy silloin huonommin. Minä olen täysin samaa mieltä elintarvikkeita ostaessani. En koskaan osta mitään luomutuotteita, esimerkiksi luomujuurekset ovat niin huonon näköisiä ja kalliita, että en koskaan osta niitä. Suomessa normaalisti viljellyt tuotteet ovat erittäin hyvälaatuisia, hyvin lannoitettuja, hivenaine- ja vitamiini- sekä flavonoidi- ja polyfenolipitoisia, ja edullisia, että niitä minä aina ostan tarvitessani. Teen suhteen voin sanoa, että en ole kolmeen vuoteen ostanut teetä lainkaan kaupasta, kerään tarvitsemani teeainekset luonnosta, mausteina käytän niitä myös. Chiliä nyt pitäisi ostaa kaupasta, siitä saa timangin maun. Chilin kasvatukseen aion perehtyä seuraavaksi, ostin tuoreen chilisekoituksen S-marketista, sen syön ja otan siemenet talteen. Yksi huumeista vapautunut tyttö sanoi, että hän on opetellut chilin kasvatusta, terveellistä ja mielenkiintoista. Siinä voisi olla yksi täky alkoholismin ja huumeriippuvuuden hoidossa. Chilihän ja voimakkaat mausteethan menevät samaan paikkaan aivoissa, minne alkoholi ja huumeetkin, eli vaikuttavat synapsien toimintaan. Siitä vaan chilillä vapaaksi alkoholinhimosta ja huumeriippuvuudesta;)

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 7. Olen aiemminkin ajatellut, etteivät ympäristöasiat Kiinassa ole yhtä hyvin kuin esim. meillä Suomessa, mutta tämä artikkeli avasi silmäni aivan uudella tavalla. Perehdyin asiaan lisää ja päätin aloittaa täydellisen Kiinan boikotoinnin henkilökohtaisten ostosteni ja myymiemme tuotteiden osalta. Nuo gojimarjat ovat poikkeus, joita varmaan vielä tulee hankittua omaan käyttöön luotettavalta valmistajalta.

  Tuo meno on aivan sairasta tuolla Kiinassa. Kukaan tuskin haluaa tuollaisia saasteita ympäristöön kippaavia tehtaita takapihalleen? En minä ainakaan. Tämä pitää saada useamman tietoisuuteen niin aletaan saamaan teollisuutta Suomeenkin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Tässä on klassinen esimerkki miten ”totuuksia” luodaan. Kirjoittajalla on itsellaan kaupallinen yritys, hän luo hirviömäisen artikkelin kiinan luomutuotannosta ja ihmiset uskovat. Todellisuudessa tuotteet ovat viljelty
   puhtailla seuduilla, joissa ei myöskään esiinny maaperän saastumista, ne ovat kontrolloitu kansainvälisen kontrollielimen toimesta (ECOCERT), jokainen viljelijä, erä voidaan jäljittää. Tässä linkki Do-It, Hollantilaisen
   luomutoimijan, joka viljelyttää Kiinassa, kotisivulle: http://organic.nl/projecten.php?item=CN
   Ympäristöpolitiikka, tai ihmisoikeuspolitiikka ei ole ollut, tai ole vieläkään niinkuin pitäisi, mutta tällä ei ole kovinkaan paljoa tekemistä luomuviljelyn kanssa Kiinassa.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
   1. On ihan totta ettei Kiinalaisiin serteihin voi luottaa ja vaikea maahantuojan on myöskään käydä paikan päällä käydä toteamassa millä tolalla viljelijän pelto on. Siksi juuri onkin esim. ECOCERT joka pystyy asiat tarkistamaan ja todentamaan. Omassa maahantuonnissa luotammekin ECOCERTin todentamiin tuotteisiin kaukomaista tuotaessa. (en ole heidän palkkalistoillaan 😛 ). Myöskin vaadimme labratulokset todistamaan torjunta-aineiden yms. poissaolosta.

    Ei Kiinalaista luomua kannata boikotoida, mutta kannattaa katsoa mitä suuhun laittaa ja jos on epäselvää voipi kysyä kauppiaalta. Kauppiaan pitäisi osata kertoa mitä myy. Ja jos epäilyttää, ei kannata ostaa.

    Suurempiakin huolenaiheita on. Itse olen huolissaan GM-rehun käytöstä tavanomaisessa suomalaisessa lihassa, koko lihateollisuuden epäeettisyydestä sekä erinäisistä myrkyistä mitä tavanomaisille pelloille kylvetään ”lannoitteina ja torjunta-aineina”. Ei se kotimaisuus todellakaan ole mikään tae puhtaudesta ja turvallisuudesta.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Tiedetään, että solarium-laitteet aiheuttavat ihosyöpää ja niiden käytön kieltäminen kokonaan alle 18-vuotiailta ja valvomattomana muiltakin on järkevää. Repe tietysti näkee tässäkin viranomaisten salaliiton ja valitsee päinvastaisen näkemyksen kuin asiantuntijat.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     2. Ihan vain tiedoksi Repe: vetysyanidi on kaikkien mielipiteiden mukaan erittäin tappava myrkky kaikelle joka käyttää happea solujensa toiminnassa. Se tarkoittaa siis sitä että se on erittäin herkullista ja loistava terveyden tehostaja. Hanki siis pänikkä, hengittele sitä hyvällä omatunnolla ja pomppauta kuntosi heti olympiatasolle.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Mitä järkeä on tuottaa meille ruokaa Kiinasta. Heillä on pulaa puhtaasta vedestä ja tarvitsevat sen itse. Kuljettamisessa ei ilmeisesti ole mukana läheskään kaikkia sen aiheuttamia kustannuksia, koska kannattaa rahdata niitä tänne meille asti. Välillä jopa ees taas Kiinaan perattavaksi Pohjanmeren kaloja. On siinä elämäm energia hyvin tallella, kun on kolmeen kertaan pakastettu ja nähnyt maailmaa.

     Jokaisen maan on pystyttävä tuottamaan tarvitsemansa ravinto. Meillä on apuna myös metsät, josta saa marjat, sienet, villiyrtit ja järvet (paitsi kaivos- ja teollisuusalueilla) joista saa kalaa kesät talvet. pohjavedet täystyisi vain pitää puhtaina kynsin hampain ja suomalaisten omissa käsissä nyt kun hallitus on kaiken muun myymässä ulos telelinjoista, sähkölinjoihin ja energiayhtiöihin. Saa nähdä miten pitkään kestää ja poliitikkojen housuja lämmittää kunnes kaikki kultamunat ja kansakunnan kannalta elintärkeät toiminnot on vieritetty omasta pesästä pois.

     Jos vielä suomalainen maanviljelijä alkaisi viljellä perinteisesti ja aidon puhtaasti – ei kepulilausein, brandäisi tuotteensa, markkinoisi netin ja verkostojen kautta (opettelisi), kutsuisi kylään ja vaikka hommiin tilalle, välittäisi kuluttajista ja heidän mielipiteistään, niin kyllä minä ainakin hyvillä mielin maksaisin hänelle sen mitä tarvitsee. Mielellään ilman välikäsiä, niin menee koko summa oikeaan osoitteseen eikä Pietarin ostoskeskusten rakentamiseen.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. Solariumissa UVB-säteet on viranomaisten taholta rajoitettu hyvin alhaisiksi. Juuri ko. säteet muodostavat elintärkeää D-vitamiinia iholla. Solarium ei siis tuota luonnollista UV-säteilyä. Tämän johdosta ei ole ihme, jos solarium aiheuttaa ihosyöpää. Terveellistä säteilyä, joka antaa niin D-vitamiinia kuin rusketustakin, saa auringosta sekä perinteisistä alppiaurinkolampuista.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Applen orjatyövoimalla toimivat tehtaat:

  http://www.uproxx.com/technology/2012/01/ny-times-investigation-confirms-that-apples-factories-in-china-are-basically-slave-labor-camps/

  Hyödylliset idiootit eli suomalaiset hipsterit hipelöivät (aina kun housuunpaskantamiseltaan ehtivät) näitä laitteita ja elävät pikku kuplassaan samalla kun lähimmäiset Kiinassa kärsien valmistavat Apple-laitteita. Oksettavaa touhua, taidankin seuraavan kerran lähijunassa tunkea sormet kurkkuun ja oksentaa hipsterin laitteen päälle ni loppuu se orjatyöllä tehdyn laitteen hiplaus.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Eipä tämä mikään yllätys ole. Japanissa vuoden eläneenä olen kuullut paljon juttuja itse kiinalaisten kertomana. Oletko käynyt Japanissa? Siellä kannattaa käydä.

  Ja kannattaa muistaa, että vaikka suurin osa kaikenmaailman tuotteista tehdään nimenomaan Kiinassa, niin kannattaa kuitenn pitää mielessä, että minkämaalainen yritys on, jonka brändi tuoteessa on. Kun ostat läppäriä tai puhelinta, unohda lenovot ja Huaweit sun muut.

  Itsekin ostan teeni Helsingin Tokyokanista, josta saa parasta mahdolliste teetä, eli japanilaista vihreää teetä. Kiinassakin kuulemma kaikki Import-kaupat tyhjennetään heti ja ne joilla on varaa, osatavat 10 kertaa kalliimpaa japanilaista kiinalaisen sijasta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat