Kim Dotcomin avoin kirje Hollywoodille

Julkaistu 27.07.2012 The Hollywood Reporter –lehdessä. Megauploadin perustaja kynäili ajatuksiaan Uuden Seelannin kotiarestinsa aikana sanoen: ”Hyvin vaikutusvaltaiset ja hyvin tyhmät ovat samanlaisia yhdessä asiassa…”

Rakas Hollywood,

Internet pelottaa teitä. Historia on kuitenkin opettanut meille, että suurimmat keksinnöt ovat perustuneet hylkäyksille ja vastalauseille. Videonauha pelotti teitä, mutta lopulta se tahkosi teille miljardeja videomyynnin kautta.

Olette niin tottuneita vakiintuneisiin tapoihin tehdä bisnestä, että kaikki muutokset nähdään uhkina. Ongelma on siinä, että meillä ihmisillä yhteisönä ei ole vaihtoehtoja: Ihmisen luonto on tehostaa kommunikaatiota. Huippunopean internetin ja pilvipalveluiden rajattoman tallennustilan tarjoamat taloudelliset hyödyt ovat niin suuret, että meidän täytyy jo nyt suunnitella tulevaisuutta, jolloin terabittien tiedonsiirrot tapahtuvat sekunneissa.

Yritykset ja yksilöt etsivät jatkuvasti nopeampia yhteyksiä, turvallisempaa verkkotallennusta ja enemmän yksityisyyttä. Suurien tietomäärien siirtämisestä verkossa tulee yleistä – ei siksi, että kansalaiset olisivat pahoja, vaan siksi että ”valon nopeudella” tapahtuvaan tiedon siirtoon ja tallennukseen johtavat taloudelliset voimat hyödyttävät yhteiskunnallista kasvua.

Uskokaa pois, olen tietokonenörtti. Rakastan Hollywoodia ja elokuvia. Koko elämäni on kuin elokuvaa. En olisi minä, jos en olisi vilaukselta nähnyt tulevaisuutta mieltä mullistavassa Tähtien Sodassa. Olen eturivissä luomassa hienoja juttuja, jotka hyödyttävät internet-ajan luomistyötä. Minulla on ratkaisuja teidän ongelmiinne. En ole teidän vihollisenne.

”Freemium”-pilvitallennuksen tarjoaminen yhteiskunnalle ei ole rikollista. Mitä Hollywood tekee sitten, kun älypuhelimet ja tabletit kykenevät siirtämään langattomasti elokuvatiedoston millisekunneissa?

Hyvin vaikutusvaltaisilla ja hyvin tyhmillä on yksi yhteinen piirre: sen sijaan, että he yrittäisivät muuttaa näkemyksiään sopimaan tosiasioihin, he yrittävät muuttaa tosiasioita sopimaan heidän näkemyksiinsä. Tosiasia on edelleen, että Megauploadin hyödyt yhteiskunnalle ylittävät haitat. Sen sijaan, että olisitte sopeutuneet, muutitte todellisuudeksi jonkun salaliitto-toiminta-elokuvanne käsikirjoituksen. Nähdäkseni Amerikkalaisten Elokuvastudioiden Järjestön (MPAA) toimitusjohtaja ja entinen senaattori Chris Dodd lobbasi ystäviään Valkoisessa Talossa saadakseen minut näyttämään rikolliselta, joka pitää tuhota. Missä on laillisuusperiaate ja ”syytön kunnes toisin todistetaan”? Tuhotkaa ensin ja miettikää seurauksia myöhemmin. Kukaan ei välittänyt siitä, että Megauploadin asiakkaat menettivät pääsyn omiin tiedostoihinsa pilvitallennuksessa, joka piti sisällään kaikkea mahdollista, kuten häävideoita. Hienosti toimittu, Hollywood. Viesti meni varmasti perille kaikille muillekin samankaltaisten innovaatioiden keksijöille. Mutta hetkinen, ette lukeneet käsikirjoitusta loppuun…

Internetin joukot tulevat yhdistymään. He tulevat auttamaan minua ja yhdessä olemme teitä vahvempia. Me tulemme selviytymään voittajina julistamassanne innovaation ja internetin sodassa. Meillä on puolellamme logiikka, ihmisluonto ja näkymätön käsi. Kuten varmaankin tiedätte, Megauploadin palvelut toimivat lain kirjaimen mukaan. Käyttäjinämme oli ihmisiä sotilaista lääkäreihin ja Hollywoodin lakimiehiin. Jos ette pidä siitä, niin teidän tehtävänne on vakuuttaa kongressi muuttamaan lainsäädäntöä. Yrititte SOPAa (Stop Online Piracy Act), joka epäonnistui. Vaihtoehtona aloitte lobbaamaan Oikeusministeriötä sivuuttamaan lain ja järjestämään maailmanlaajuisen voiman ja tuhon näytöksen. Ainoat osapuolet, joiden Uusiseelantilainen tuomioistuin totesi rikkoneen lakia tässä tapauksessa, olivat paikallinen poliisi ja FBI.

Huolimatta uusiin teknologioihin liittyvistä ongelmistanne ette voi hyökätä voimakeinoin toiselle puolelle maapalloa, riistää rauhanomaista miestä perheeltään, heittää häntä vankilaan, lopettaa hänen liiketoimintaansa ilman oikeudenkäyntiä, takavarikoida koko hänen omaisuuttaan ilman tutkintaa, riistää häneltä oikeudenmukaista mahdollisuutta puolustaa itseään ja samalla antaa propagandakoneiston murskata hänen maineensa mediassa. Haluatteko todella olla sellaisia ihmisiä?

Vielä on olemassa mahdollisuus onnelliselle lopulle. Työstän juuri ratkaisuja. Ottakaa yhteyttä minuun tai lakimiehiini, tiedätte kyllä mistä minut löytää. Valitettavasti voimme käydä lounaalla vain Uudessa-Seelannissa.

Tämä avoin kirje on vapaa tekijänoikeuksista. Käyttäkää sitä vapaasti. 38-vuotias Kim Dotcom perusti tiedostonjako-palvelun Megauploadin, jolla oli parhaimmillaan 180 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää, mutta FBI sulki sen tammikuussa 2012 ja asetti Dotcomin ja kolme muuta syytteeseen tekijänoikeuksien loukkauksista. Hän on tällä hetkellä kotiarestissa Uudessa-Seelannissa odottaen maaliskuun tutkintaa mahdollisesta luovutuksesta Yhdysvaltoihin oikeudenkäyntiä varten.

 

Alkuperäinen artikkeli: http://www.hollywoodreporter.com/news/kim-dotcom-megaupload-extradition-350605

1 kommentti

  1. Kim Dot Comin pidättäminen kotoaan kahden helikopterin voimin ja 74 poliisilla ja lukuisilla ajoneuvoilla uusiseelantilais-amerikkalaisin joukoin oli kallis operaatio. Itkemään jäivät vaimo ja lapset.

    Kim Dot Comia kutsutaan saksalais-suomalaiseksi, joten olisi jo aika saada hänestä haastattelu MagneettiMediaan. Joku paljon matkusteleva kynänkäyttäjä, kuten esim. Uudesta Suomesta sensuroitu Markus Lehtipuu, voisi varmaankin auttaa asiassa?

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat