Kirjamessutko propagandasodan paljastajina?

Äskettäin tapahtuneilla kirjamessuilla Helsingissä keskityttiin Venäjä-teemaan. Vastakkainasettelulta Suomen ja Venäjän välille ei voitu välttyä. Kirjamessujen keskustelutapahtumassa pohdittiin muiden muassa sitä, mikä olisi paras menetelmä propagandaa vastaan? Käyttökelpoisin tapa kuulemma olisi avoin ja vapaa keskustelu.1

Luonnollisesti k-messuilla tultiin siihen johtopäätökseen, että propagandahyökkäys tulee Venäjältä länteen. Näköjään ei pälkähtänyt päähän, että Suomesta kuin myös muualta lännestä on suotuisat olosuhteet Venäjälle suuntautuvaan propagandasotaan. Suomen poliittisen eliitin Venäjään kohdistuvan vihamielisyyden kriitikot leimataan oitis Venäjän palkkalistoilla toimiviksi trolleiksi.

 

Eikö Venäjä olekaan rauhantahtoinen?

Suomen länsimielinen valtamedia satuili oman propagandistinsa Sofi Oksasen suulla: Venäjän mielipiteenmuokkaukseen liittyy lähes kaikki, mikä tukee heidän kertomuksiaan. Siihen kytkeytyy esimerkiksi käsitys uhrimyyttiin Venäjän rauhantahtoisuudesta, mikä paljastuu rauhanneuvotteluiden teattereina.

Eikö Putin ole rauhantahtoinen?
Eikö Putin ole rauhantahtoinen?

Vaikka Putin ja Kremlin ihmiset puhuvat rauhanneuvotteluista, heillä ei ole oikeaa rauhantahtoa, jonka sitten tosielämä paljastaa.

Oksanen ei millään muotoa perustele Venäjään liittyvää väitettään?

Sputnik-kommersant-lehden (24.10.) mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin oli korostanut Minskin sopimuksen merkitystä ja todennut tukevansa edelleen Ukrainan presidentti Petro Poroshenkoa.

Paremminkin länsi on pettänyt Venäjän kylmän sodan jälkeen, kun se salli Naton levittäytymisen itään pyrkien esimerkiksi ”värivallankumousten” avulla anastamaan sen viimeiset liittolaiset.

Länsi on käyttäytynyt röyhkeästi Venäjää kohtaan. Siten vuonna 1999 tapahtunut Kosovon konfliktin ratkaisu ”humanitäärisellä interventiolla” oli Venäjää loukkaava teko. Itäisen suurvallan globaaleja intressejä ei huomioitu ensinkään. Yhdysvaltojen aseellinen invaasio, ilman mitään pätevää syytä Irakiin vuonna 2003 paljasti läntisen maailman täydellisen piittaamattomuuden kansainvälisestä oikeudesta ja Venäjän sanomisista.

Viimeisin lännen geopoliittisen rintaman laajennus idässä-Ukrainassa on vielä kesken. Vladimir Putinin mukaan Nato huseerasi Ukrainassa pyrkimyksenään laajentaa toimillaan Yhdysvaltojen geopoliittista mahtia Ukrainan kansan edun suojelemisen sijasta.2

Tulee huomata, että Ukrainaan perustettiin länsimaisen globaalin eliitin konfliktipesäke. Pyrkimyksenään heillä on suurvaltojen, sotilasliittojen ja kansainvälisten suuryhtiöiden voimistuminen itsenäisten kansallisvaltioiden kustannuksella.

Venäjä suhtautuu Suomeen suopeanrauhallisesti kunnioittaen Suomen suvereniteettia, mikäli Suomi irtisanoutuu isäntämaasopimuksesta, joka takaa Natolle rajattoman sotilaallisen toimintapiirin Suomen ilma-, maa- ja vesitilassa.3

Vieläkin huolestuttavampi olisi maamme turvallisuus Naton jäsenvaltiona. Natolla on rauhankumppanuuden ja erikoisesti syyskuun 2014 sopimuksen mukaan täysi oikeus käyttää Suomen aluetta hyödykseen. Mutta tämä vain ilman peruskirjan 5 artiklan velvoitetta, jonka velvoittamana Naton jäsenen tuli puolustaa jokaista toista vainolaisen kohteeksi ajautunutta jäsentä. Muistettakoon, että Nato on paperiesikunta, ilman omaa puolustusta.

 

Lännen vääristelevää propagandaa Venäjän niskaan

Kirjamessujen anti näytti huvittavalta. Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja, entisen Moskovan kirjeenvaihtaja Jussi Niemeläisen mukaan yhteiskunnasta olisi kehiteltävä sellainen, että propaganda ei siihen uppoaisi niin helpolla.

Kirjamessuilla Venäläinen kirjailija Mihail Shishkin laittoi vielä paremmaksi. Hänen mukaansa Venäjä on matkalla ajassa taaksepäin.

Virallinen Suomi itse syyllistyy propagandasotaan venäjää vastaan.

Valtamedia käyttää innokkaasti Sofi Oksasen, Jussi Niemelän ja Mihail Shishkinin kaltaisia loruilijoita absurdin Venäjän vastaisen propagandansa instrumentteina.

Elämme modernia vastakkainasettelun aikaa.
Elämme modernia vastakkainasettelun aikaa.

Tällaisia ”helppoheikkejä” tai ”helppoheikittäreitä” ilmestyy milloin sotatohtorin roolissa tai muissa ”näytelmien” osissa.

Tuskinpa jalostuneessa yhteiskunnassa edes tarvittaisiin valheella kyllästettyä propagandaa, puhumattakaan, että sorruttaisiin valtamedian säestämään globaalin harvainvallan vihasäveliin itäistä naapuria vastaan. Venäjä ei ole menossa taaksepäin Neuvostoliiton kaudelle. Päinvastoin: mm. Yhdysvaltojen talous on ajautunut globaaliin järjestelmäkriisiin ja siten USA:n ekonominen ylivalta on romahtanut.4 Putinin valtakaudella ”sekurokratia” on ainakin teoriassa ylläpitänyt tutkimusta ja kehityssektoria olennaisempina Venäjän tulevaisuudelle.5

Euroopan Unionista itsestään on kehittynyt huippubyrokraattinen ilman todellista demokratiaa toimiva super-Neuvostoliitto, mitä vapaamuurarien salapuolue diktatorisesti kontrolloi.6

USA:n ulkopolitiikka on sitoutunut kansainvälisiin imperialistisiin tavoitteisin yhdessä muiden tiettyjen Nato-valtioiden kanssa. USA:n tietyt liittolaiset Nato-valtioina ovat maailmanhistorian voimakkaimman valtion väkivaltaista strategiaa ajava valtioterrorismin välineistöä. Myös yllä olevassa luvussa esitetty Ukrainan sota on tyylipuhdasta läntisen harvainvallan operointia idän geopoliittisessa expansionismissa. Suomi on asettunut yksisilmäisesti tukemaan lännen imperialistisia suunnitelmia, joihin sisältyvät myös Venäjän vastaiset taloudelliset sanktiot.

 

Lopuksi

Tämä juuri yllä mainittu on laukaissut Suomen poliittisella kentällä ennen näkemättömän propagandistisen vääristelyjen ryöpyn Venäjää kohtaan. Mieltenmanipuloinnin yhtenä tarkoituksena on ollut pelotella suomalaisia kannattamaan Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä. Suomen valtamedia laulaa läntisen globaalin harvainvallan virsiä, jolla kriitikot leimataan Venäjän palkkaamiksi trolleiksi.

Selvää lienee, että Ilman valtamedian inspiroimaa Venäjä-vastaista kansallista mielipideilmastoa, eivät Suomen Nato-haukat kykene ujuttamaan maatamme Natoon ja edelleen konfliktiin itäisen naapurivaltion kanssa ja kenties mukaan vieraiden valtojen sotiin.

Luonnollisesti Venäjän sisä- ja ulkopolitiikkaan vaikuttaa samaa hengenheimolaisuutta edustava harvainvalta, kuin kontrolloi Yhdysvaltoja ja sen kongressia. Tietty harvainvalta yllyttää vastakkainasettelua lännen ja Venäjän välille. Putin kuitenkin pystyy joskus jopa uhmaamaan näitä mafiaan verrattavia pimeitä energioita. Tästä huolimatta Suomelle olisi erikoisen suotavaa ystävälliset sekä yhteistyökykyisten suhteiden ylläpitäminen itäistä suurvaltaa kohtaan. EU:sta eroaminen mahdollistaisi puolueettomuuspolitiikan palauttamisen.

 

Markku Juutinen

 

Lähteet

 1. MTV.fi Sofi Oksanen: Propagandasota on tunnistettu.
 2. Rysslands Röst (2015). Väst understöder Kievs aggression
 3. https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/2014/20140082/20140082_2
 4. Suomi joutumassa sodanjalkoihin – ja pääasiassa omasta syystään.
 5. Luukkanen, Arto (2010). Saatavilla: https://www.utu.fi/fi/yksikot/tse/yksikot/PEI/raportit-ja%20tietopaketit/Documents/Luukkanen_netti_final.pdf
 6. Steinhauser, Karl (1994). EU huomispäivän super-Neuvostoliitto. Huhmari: Kaprint Ky.

10 kommenttia

 1. Ihmeellistä Venäjä-popagandaa taas päätoimittajalta. Janukovitshin Ukraina ei ollut riippumaton knsallisvaltio. Putin ihailee Stalinia ja on ympäröinyt itsensä juutalaisilla oligarkeilla, jotka omistavat kaiken Venäjällä. Samat voimat olivat jo Holodomorin takana. Totta kyllä, Länsi oli hiljaa silloin ja osallistui näin kansanmurhaan. NL ja siten Putinin Venäjä on Lännen luomus ja salainen liittolainen. Joka tapauksessa siis muu kuin enkeli.

  Olisi luullut, että tässä olisi muistettu jotain muuta propagandaa kuin Venäjää kritisoivaa. Venäjän vastainen propaganda on oikestaan osaksi liian lievää. Sitäpaitsi venäjä tekee usein varsin helpoksi propagandan. Ei tarvitse valehdella kaikkea. Tässä kirjoituksessa on lähdetty kylmän sodan aikaiseen juupasja eipäs – henkiseen poteronkaivuuseen. Sekä Itä että Länsi ovat uskomatonta rikollisuutta edustavia tuhokoneistoja. Niiden molempien jutut ovat sontaa ja harhauttamista. Mutta eri tavalla, kuin mitä tässä esitetään. Tässä todellakin langetaan Venäjän propagandaan eli esitetään kaikki tyypilliseen putinistiseen tyyliin.

  No onhan tässä lehdessä osuvasti muualla puututtu todelliseen ongelmapropagandaan Lännessä. Mamutukseen, myrkytyksiin ja ryöstämisiin. Tuhaomiseen ja mädätykseen. Totta kai Ukraina on luotu konflikti, mutta siinä on ollut kaksi luojaa. Silti kaikki haukkuvat nationalisteja kummankin suunnan kommunistisen propagandan mukaisesti. Venäjähän selkeästi rikkoo sopimukset ja jatkaa tuolla sotimista. Siihen tietenkin rajaton ymmärrys ”legitiimeistä etupiireistä”. Mitenkä tällainen onkin niin kekkoslaista ja Suomelle hyvin pahaenteistä ja pelottavaa retoriikaa.

  Plusääni(19)Miinusääni(18)
 2. Markku Juutinen, kiitos hyvästä kirjoituksesta – jälleen kerran.

  Plusääni(19)Miinusääni(7)
 3. Taitaa repe olla oikeassa! Miksi juutinen laittaa näitä venäjä artikkeleita nin usein?? Arvi on ihan huippu, mutta miksi juutiselta harvoin venäjä kritiikkiä! Ja repe ketä oligarkkeja ovat putinin ympärillä jotka ovat jutkuja? Muurareita kyllä!

  http://www.bonisteelml.org/FREEMASONRY_IN_RUSSIA.pdf

  Venäjän vapaamuurarius!! Korjatkaa jos väärässä!!

  Plusääni(10)Miinusääni(6)
  1. Vapaamuurari = sionisti = juutalainen.
   Kuten Solzhenitzyn sanoi: venäläiset eivät Lokakuun vallankumousta tehneet, vaan juutalaiset, sillä juutalaiset vihasivat venäläisiä joita sitten kommunistityranniallaan tappoivat kymmeniä miljoonia. Syynä juutalaisten vihaan oli se, että tsaarin Venäjällä juutalaiset karkoitettiin Venäjän länsirajoille muhimaan omassa itsekeskeisyydessään ilman mahdollisuutta päästä rappeuttamaan venäläistä yhteiskuntaa: tämä asumisrajoitus esti tehokkaasti Venäjän juutalaisia toteuttamasta Talmudissa määrättyjä tavoitteitaan. Kosto tästä nöyryytyksestä oli sen mukainen.
   Yhtään juutalaista ei tapettu Venäjällä kommunismin eli Neuvostoliiton aikana vaan kaikki tapetut olivat venäläisiä.
   Venäjän lokakuun vallankumous oli kosto- ja valloitusretki venäläisiä ja Venäjää suojellutta tsaaria ja Venäjän aatelistoa vastaan.
   Sionistien johtama internationalistinen Neuvostoliitto pakotti Suomen allekirjoittamaan YYA-sopimuksen silloisia ei-sionistisia ja kansallismielisiä NATO-valtioita vastaan.
   Nyt sionistien johtama NATO pakottaa Suomen allekirjoittamaan YYA-sopimuksen nykyistä ei-sionistista kansallismielistä Venäjää, Kiinaa jne. vastaan.
   Näin se menee.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
 4. Olivatko asiat lopulta niin huonosti aikana jolloin Suomi oli autonominen osa Venäjän keisarikuntaa? Meillä oli silloin oma valuutta, nyt ei ole. Me olimme silloin itsenäisempi kuin tällä hetkellä. Nykyinen EU:n hirmuvalta yhä vain kiristää otettaan. Juutinen on aivan oikeassa, EU:sta pitäisi päästä eroon niin pian kuin mahdollista.

  Suomessa valtamedia käy propagandasotaan Venäjää vastaan. Venäjä haluaa pysyttäytyä arvokonservatiivisena, ja tämä on umpimädälle valtamedialle myrkkyä. Näinä synkkinä aikoina alkaa jopa tuntua että Suomelle olisi hyvä jos se ”palaisi kotiin”, eli se liitettäisiin jälleen autonomiseksi osaksi suurta ja mahtavaa idän imperiumia. Siinä ainakin olisi se hyvä puoli että valehteleva valtamedia laitettaisiin ruotuun, homopropagandan levittämisestä tulisi kertaheitolla laitonta. Ääriliberaalit valtamedian toimittajat joutuisivat tarkan valvonnan alle, eikä mitä tahansa potaskaa enää saisi julkaista. Tämä oli positiivista minusta.

  Plusääni(15)Miinusääni(5)
  1. Putinin Venäjä ei ole tsaarien Venäjä, vaan uusi NL. Nämä ovat kommunistijuutalaisia. Venäjää on muutenkin solutettu ja mädätetty ja puhdistettu oikein kunnolla. Ja vaikka olisi toisin, niin myös tsaarit lopulta jalusivat ottaa pois autonomian ja kaikki viittasi vallan keskittämisen lisäksi kulttuurille vihamielisiin aikeisiin.

   Plusääni(11)Miinusääni(8)
 5. Aivan asiallinen analyysi päätoimittajalta. Suomessa toivoisi hieman tasapuolisuutta suhtautumista tuohon informaatiosotaan. Ihmetyttää se että millä ansioilla joku Sofi Oksanen on muka informaatio- ja hybridisodan asiantuntija? Hänellä on jäänyt päälle ns. ”Neuvostoliitto trauma”, eikä hän kykene tasapuoliseen analyysiin, vaan aina syy on Venäjällä sillä idästä tulee pelkkä pahuus. Luultavasti hän on tässä mukana julkisuuden ja markkina-arvon nousun takia…siis raha on se motiivi puhua palturia. Juuri nämä oman edun tavoittelijat esittää väittämiä, joita ne ei mitenkään perustele.

  En puolustele Janukovitsin Ukrainaa, mutta hän oli vaaleilla valittu presidentti, joka olisi puolen vuoden päästä luopunut vallasta, mutta se ei lännelle riittänyt sillä ”sota” piti saada aikaiseksi vaikka väkisin. Niille mielenosoittajille maksettiin palkkaa (25 usd/vrk) näin kertoi Kiovalainen rouva, joka on naimisissa Yhdysvalloissa, yhden dollarin seteleitä pudotettiin sinne myös lentokoneista kymmeniä miljoonia. ETYJ oli tarkkailijana myös Janukovitsin vaaleissa, prof. Vihavainen sanoo kirjassaan olleen paikalla ja huomauttaa, että ne vaalit olivat yhtä demokraattiset kuin Porosenkon vaalit, joten kyllä tämä oli länsidemokratioiden häpeäpilkku että vaaleissa valittu presidentti lännen suostumuksella ajettiin maanpakoon?

  Brezinski joka oli Clintonin turvallisuuspoliittinen neuvonantaja ja on myös Obaman hallinnon hyvin tuntema. Hän julkaisi parisataa sivuisen kirjan oliko vuosi 1999, miten Nato hajoittaa Venäjän. Kirjassa eräs skenaario on missä Venäjä on jaettu kolmeen osaan ja Suomeen on liitetty nykyinen Karjala, tämä ei ole fiktiota vaan niillä on ollut tämä suunnitelma oikeasti olemassa. Talousnero Martin Amstrong kertoi taas dokumentissa yksityiskohtaisesti miten 1990-luvun lopulla New Yorkilainen rahoituspankki Maailmanpankin avustuksella järjesti Venäjän presidentti Yeltsinin ansaan ja kiristi häntä eroamaan tehtävästään, muuten he kertovat koko maailmalle että Yeltsin on kavaltanut seitsemän miljardia dollaria.

  Kiristäjillä oli oma suosikki Venäjän presidentiksi uusrikas Bereshovski, hänestä piti tulla Venäjän seuraava presidentti, hän olisi mahdollistanut Venäjän öljy- ja kaasuvarantojen siirtymisen länsimaiselle eliitille. Nämä suunnitelmat pilasi Putin joka ilmestyi kuin tyhjästä ja pitkälle viedyt suunnitelmat kaatuivat. Amstrong korostaa että pää syy Venäjän ”kaappaamiseen” oli nimenomaan saada omistukseen ja hallintaan sen öljy-, kaasuvarannot. Kyllä tämä pitäisi olla aika selvä, että kaikki sodat Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen ovat liittyneet suoraan tai välillisesti öljy- ja kaasubisnekseen, siinä syy miksi sitä Putinia pyritään keikuttamaan ja aivan samoin on tehty ns. Lähi-Idän maissa, ei siellä mitään sotia olisi jos maat olisivat pelkkiä beduiinien kamelipuistoja, korkeintaan keskenään kahinoisivat miekkojensa kanssa.

  Plusääni(8)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat