Koivutisle syntyy Alavieskassa

Vuonna 1999 perustettu Charcoal Finland on koivutisleen kotipaikka. Alavieskalaisen yrityksen toiminta sai alkunsa, kun perustajat hiilsivät kaikki Suomen puulajit koeuunissa ja huomasivat koivutisleen erinomaiset karkotusvaikutukset. Samalla syntyi idea maamme nopeimmasta hidas pyrolyysista (kuivatislaus).

Charcoal Finland valmistaa koivutislepohjaisia tuotteita kotimaisesta koivusta ympäristöä kunnioittaen ja säästäen. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Pyyn mukaan uusi innovaatio eli koivutisleen käyttö kasvinsuojeluaineena on Charcoal Finlandin tärkein keksintö.

Yrityksellä on valikoimassaan kattava määrä muitakin tuotteita, joista tämän hetken myydyin on Nuvisal-ihokosmetiikkasarja. Nuvisalilla on saatu paljon positiivisia kokemuksia atooppisen ihon, psoriasiksen ja muiden iho-ongelmien hoidossa.

Tuotelistalta löytyy lisäksi EcoKoivu-sarja, joka kattaa niin karkotteet, kelomaalit kuin eläinten ja puutarhan hoitotuotteetkin.

Erkki Pyyn mukaan Charcoal Finland työllistäisi vakituisesti useita henkilöitä, mikäli lupaviranomaiset noudattaisivat uuden asetuksen mukaista käytäntöä, joka edellyttää erityissäännösten soveltamista aineisiin, joita on käytetty aikaisemmin muihin kuin kasvinsuojelutarkoituksiin.

Tulevaisuudessa yritykseltä on odotettavissa uusia innovaatioita mm. kattopinnoitteen muodossa, joka ehkäisee sammaleenkasvun vuosikausiksi.

2 kommenttia

  1. Haluaisin tilata teiltä koivutislettä. Miten se on mahdollista.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat