Kolumni: Kun salaliittoteoria-termi määriteltiin uudelleen

Kun emme katsoneet, salaliittoteoriat kävivät läpi orwelliaanisen uudelleenmäärittelyn, kirjoittaa Reaganin hallinnon varavaltiovarainministeri Paul Craig Roberts.

Robertsin mukaan salaliittoteoria ei enää merkitse tapahtumaa, jonka voi selittää taustalla olleella salaliitolla -tai joka on todistettavasti ollut salaliitto. Nyt se merkitsee mitä tahansa selitystä tai tosiasiaa, joka ei ole linjassa hallituksen kertomuksen kanssa. Salaliittoteoriasta on tullut jotain, joka ei ole emotionaalisesti hyväksyttävissä, synonyymi epäuskottavalle.

Salaliittoteoria-kortti heilahtaa aina, kun tosiasiat ovat epämukavia.

Esimerkkinä Roberts käyttää syyskuun 11. päivän iskua WTC:n kaksoistorneihin vuonna 2001, joka johti Yhdysvaltain hyökkäykseen Irakiin.

Virallisen selityksen mukaan kourallinen pääasiassa Saudi-Arabiasta kotoisin olevia lentotaidottomia muslimeja lensi kaapattuja lentokoneita WTC-tornien kylkeen huiputtaen saman aamupäivän kuluessa 16 amerikkalaista tiedusteluorganisaatiota, maailman kaikkia muita tiedusteluorganisaatioita, lennonjohtoa, NORADia ja fysiikan lakeja: jopa rakennus nro 7 johon ei osunut mitään, tuhoutui muutamassa sekunnissa.

Niitä, joista virallinen selitys 9/11-tapahtumista vaikuttaa kaukaa haetulta, kutsutaan salaliittoteoreetikoiksi. Mukana epäilijöissä on tuhansia arkkitehteja, fysiikan tuntijoita, räjähdysaineasiantuntijoita, insinöörejä, lentäjiä, nano-kemistejä ja muita ammattilaisia.
Lopputuloksena salaliittoteorian-termin uudelleen määrittelystä vain aivottomat ovat sosiaalisesti hyväksyttyjä. Lopputuloksena aivottomuuden suosimisesta on uusi ja outo yhteiskunta, maa vailla vapautta, toteaa Roberts.

Salaliitot ovat arkipäivän tapahtumia. Salaliittoja käytetään edistämään asetetun päämäärän tavoittamista.

Viimeisin esimerkki on Yhdysvaltain oikeusministeriön (DOJ) ja asevalvontaviraston (ATF/BATFE) sekaantuminen asesalakuljetukseen meksikolaisille ase- ja huumekartelleille. Virastot antoivat tieten tahtoen salakuljettaa -jopa viraston omia aseita- Meksikoon ja yrittivät panna syyn siitä amerikkalaisten rikollisten niskoille.

ATF:n ja oikeusministeriön käsittämättömältä tuntuvaa toimintaa voi yrittää ymmärtää entisen lähettilään John Boltonin kommentin perusteella: – Salakuljetuksen sallimisen ja edesauttamisen tarkoituksena oli presidentti Obaman ja hänen hallituksensa yritys luoda perustelu sille, miksi Yhdysvaltojen on pakko osallistua YK:n nopeutetussa aikataulussa joka maassa ajamaan arms trade-sopimukseen.

YK:n ajama aseistariisunta ja asekauppa-sopimus koskee ainoastaan siviilejä, ei poliiseja, yksityisiä turvallisuuspalveluja tai armeijaa.

Suurimman vastuun paljastuneesta ATF-salaliitosta kantavat oikeusministeri Eric Holder sekä rauhan Nobelilla palkittu Obama hallintoineen.

Joutuvatkohan asiaa senaatin puolesta tutkineet edustajat Grassley ja Issa onnettomuuteen? Vai saadaanko heidät kiinni hotellisiivoojan raiskausyrityksestä?

Näin kävi kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n johtajalle Strauss-Kahnille, kun hänestä tuli liian löyhäpuheinen. New York Timesin mukaan hotellisiivoojalla on pankkitilejä neljässä eri osavaltiossa, ja joku on laittanut niille tuhansia dollareita rahaa.
Suomen tuore hallitusohjelma ”Vapaa, oikeudenmukainen ja rohkea Suomi” sisältää perustuslain muutosesityksen HE 60/2010 jolla mahdollistetaan toimivallan siirto Euroopan unionille tai muulle kansainväliselle toimielimelle, jota ei sen tarkemmin määritellä?

Asiasta ei ole hallituksen, eduskunnan tai median taholta avattu kansalaiskeskustelua. Siitä ei tiedetä.

Lähteet:

http://www.informationclearinghouse.info/article28377.htm

http://www.informationclearinghouse.info/article28473.htm

http://www.youtube.com/watch?v=qqAEuJJ1XKg&NR=1

http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/he+60/2010
http://www.valtioneuvosto.fi/tiedostot/julkinen/hallitusneuvottelut-2011/neuvottelutulos/fi.pdf

8 kommenttia

 1. Victor Ostrovskin kirjassa By the Way of Deception jo Mossadin motto on ”By way of deception thou shallt do war”.

  Kirjassa The Other Side of Deception onkin esitelty melkoinen salaliitto, Uwe Barschelin syrjäytys ja murha. Todellisuus on tarua ihmeellisempää. Asiaan liittyy koko Saksan median hallinta jne.

  Tähän ensimmäiseen kirjaan liittyy esim. kaikkien tuntema juttu huumekaupasta. V Ostrosvky sai huoletia järrimäisen huumelastin siirtämisestä kaukoidästä Panaman koneeseen M Hararille lähetettäväksi. Hän oli Panaman diktaattorin Noriegan neuvonantaja 80-luvulla. Noriega oliMossadin kouluttama. Sieltä huumeet kai lennätettiin USAan myytäväksi. Clintonit ja Bushit sallivat CIA:n myydä tuotteet edelleen.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Hyvää hengenravintoa lukijalle ja asiantuntemusta täynnä oleva kolumni! Viisi tähteä, kun kuutta ei voi antaa. Magneettimediaa pitäisi alkaa jakamaan sivistyksellisin perustein eduskuntaan ja presidentin kansliaan. Noin aluksi.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Sanojen uudelleenmäärittelyt ja uusien keksiminen on arkipäivää nykypolitiikassa. Esim. Vihapuhe, paremminvointi, työllisyyssopimus ja vielä kaiken huipuksi solidaarisuus. Tarkoitushakuista turhuutta, jolla yritetään sumuttaa kansaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Robertsin uskottavuutta syö se, että Reaganin esikuntaan kuuluneena hän on ollut mukana tapaus Grenadassa. ”We were there just in time.” Reaganin mukaan USA pelasti Vapaan Maailman Grenadan saaren hyökkäykseltä.

  MM se vain jaksaa jaarittaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Arvaus on, että Suomen perustuslakiin tulee tämä lainvastainen itsenäisyyden lopettava muutos ja sitten liittovaltio muka ”kuuntelee” kansojen mielipidettä ja ”antaa” ”autonomian” kaikille jäsenmailleen. Kunhan se määräysvalta ja kontrolli pysyy brysselissä ja korporaatioilla. Ja kaikki ovat taas ”onnellisia”. Kansalaisille kerrotan kuinka he ovat omilla päätöksillään saaneet vaikuttaa.
  Ihmettelijälle: Älä ammu sanansaattajaa vaikka itse olisit mielestäsi paremmintietäjä

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat