Kolumni: Merkillisiä kalsareita

Viime viikolla puhelimeni soi. Tuntematon numero, taas joku lehtikauppias, ajattelin. Kauppiaspa hyvinkin, mutta ei lehti. Tekopirteällä kauppiasnuotillaan nuorimies puhutteli minua etunimellä, niin kuin olisimme vanhoja tuttuja. Käsittääkseni meillä oli vielä sinunkaupatkin tekemättä, muista kaupoista puhumattakaan. Toki hän esitteli itsensä ja edustamansa yrityksen, mutta nimet eivät jääneet mieleeni.
– Kuulepa Antti, minulla olisi sinulle nyt ennennäkemätön tarjous, hän suitsutti.

Edustamansa yritys on nyt lanseeraamassa uutta alushousumerkkiä markkinoille ja juuri minut on valittu tähän kohderyhmään kokeilemaan niitä. Ilmaiseksi, ilman mitään sidonnaisuuksia jatko-ostoista. Mikä suurenmoinen mahdollisuus!

Kerroin hänelle, että olen harvinaisen vähän kiinnostunut vaatemerkeistä ylipäätään. Vielä vähemmän alushousumerkeistä. Kerroin, etten tiennyt merkkialushousuja olevan olemassakaan. Harvemmin niissä tulee esiinnyttyä yleisillä paikoilla. Korkeintaan postin käyn laatikosta hakemassa. Jos naapuri sattuu yhtä aikaa laatikolle, tuskin hänkään on kalsarieni merkistä kiinnostunut. Mistä kukaan tietää, mitä minulla on jalassani? Olen tosin kuullut, että naisille myydään alusasuja sloganilla: ”Itsevarmuutesi lähtee alusasusta”. Mutta että miehillekin. Heikoissa kantimissa itsevarmuus on, jos se on kalsareista kiinni.

•••

Kauppias oli sinnikäs. Ehkä hänkin piti haasteellisesta asiakkaasta, joka ei kuitenkaan ollut epäystävällinen. Hän jatkoi perustelujaan väsymättä minun sekundaarisiin argumentteihini. Eikö kuitenkin kannattaisi kokeilla, sillä tuote on täysin ilmainen. No, tietysti postimaksun joutuu maksamaan, eihän posti ilmaiseksi kulje. Eli ei se kuitenkaan ihan ilmaista olisi ollut, ilmaisia lounaita ei ole. Tämän sanottuani myyjä vaihtoi nopeasti puheenaihetta.

Hän alkoi vuolaasti esitellä alushousujen suurenmoisia ominaisuuksia. Hänen selostaessaan suorastaan tunsin, miten niiden ääriolosuhteissa testatut materiaalit istuvat ja hyväilevät pakaroita. Niiden kutisematon ja pesunkestävä neulos sopii myös allergikoille. Samalla tunsinkin takalistossani outoa kutinaa. Oliko se kelvottomien kalsarieni syy? Nopeasti syykin selvisi, sehän oli vain aamuisella metsäretkellä mukaan tarttunut hirvikärpänen, joka yritti housunkauluksesta sisään. Niiden liikkeitä tuo uusi materiaalikaan tuskin estäisi. Tuskin kovin moni merkkialushousujen käyttäjä joutuu niiden hyökkäyksen kohteeksi. Kauppias myönsikin näin varmaan olevan. Merkkituotteensa materiaaleista hän kertoi, että neulos on 95% puuvillaa ja loppuosa on jotain uutta entsyymiä.

•••

Vaikka myönsin, että ääriolosuhteisiin kalsarit minulla joutuisivatkin, päädyimme kuitenkin siihen, että ostan edelleen kalsarini itse. Ihan tavalliset 100% puuvillaiset riittävät. Sen entsyymipuolen hoitaa luonto. Toivotimme hyvät syksyn jatkot.

Kirjoittaja on ylivieskalainen palomies- sairaankuljettaja ja vapaa kirjoittaja.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat