Koronadystopia

Tämä kirjoitus on julkaistu alun perin US Puheenvuoron blogeissa. Kirjoituksen pyynnön mukaisesti julkaisen sen myös tässä omassa blogissani. Yo. kuvituskuvan kadun nimi on Uuden gheton katu, joka sijaitsee Venetsiassa. (OT) 

Magneettimedian toimitus on poistanut jäljempänä olevasta, muuten niin hyvästä kirjoituksesta, viittauksen Saksan kansallissosialistisen puolueen harjoittamiin juutalaisvainoihin alkaen 1933, kun sitä verrataan nykyiseen rokottamattomien ajojahtiin. Tällaiset viittaukset kansallissosialistien toimintaan koronadystopian yhteydessä ovat monessa suhteessa stereotyyppisiä ja viittaavat  juutalaismafian kontrolloiman valtamedian saastuttavan propagandan vaikutukseen. 

Muistutamme, että Saksa aloitti juutalaisjärjestöjen vastustamisen vasta sen jälkeen, kun kansainväliset sionistit julistivat maailman lehdistössä ja länsimaisissa tiedotusvälineissä sodan Saksalle sekä aloittivat Saksaa vastaan hyvin tuhoisan talousboikotin. Tätä ennen juutalaisia ja sionisteja vastaan Saksa ei ollut kohdistanut mitään vastatoimia. Hiuskarvaakaan ei oltu katkaistu juutalaisten päästä. 

Osuvampi vertaus olisi tässäkin koronadystopiassa ottaa sen vertailukohdaksi äärimmäisen rasistinen Talmud ideologialla varustettu terroristivaltio Israel. 

Käytännössä ja yleensä kansallissosialistisessa Saksassa ei ollut pakollista rokotepassia. Luonnollisesti sota-aikana virkavalta saattoi helpommin tarkistaa henkilötietoja. Näin oli varmasti tapahtunut myös toisen maailmansodan aikana jokaisessa sotaan osallistuneessa valtiossa, niin myös Suomessa. 

Toisaalta muistuttaisin, että Hitlerin Saksa ei syrjinyt juutalaisia uskonnon tai etnisyyden perusteella. Saksa otti juutalaisia pakolaisia vastaan avosylin Venäjän ensimmäisen vallankumouksen (1905-1907)  yhteydessä. Tästä kaikesta armeliaisuudesta palkkioksi sionistit eli juutalaismafia ja sen verkostot myivät (Balfourin julistus) Saksan vain saadakseen itselleen Palestiinan, jonne he sittemmin perustivat Israelin, josta kehittyi ydinasevaltio, joka uhkaa koko maailmanrauhaa olemassaolollaan.   

Suomessa viranomaisten ja poliittisten vallanpitäjien toimesta maamme on alistettu globaalien rahaimperiumien maksumiehiksi sekä käytännössä Euroopan unionin liittovaltion syrjäiseksi pohjoiseksi maakunnaksi. Suomessa isänmaallisuus ja kansallinen kulttuuri-identiteetti ja ennen muuta uskonnot ovat häpäisty ja romutettu. 

Kansallissosialistinen Saksa sen sijaan taisteli  saksalaisten ja Saksan yhteisen hyvän toteutumiseksi. Luonnollisesti siellä vaalittiin korkeita moraalisia ja uskonnollisia arvoja isänmaan parhaaksi.   

Kansallissosialistisessa Saksassa edistettiin työväenluokan asiaa, muiden muassa siten, että lisättiin työllisyyttä ja yritysvoittojen jakoa työntekijöille, pääomatulojen kontrolloimista, keinottelun ja koronkiskonnan kieltämistä, suuryrityksien sosialisoimista, pääoman herruuden lakkauttamista sekä vapaakaupan sijaan ajettiin omavaraistaloutta. Lyhyesti sanoen pidettiin yllä sääntelevää valtiovaltaa, työnarvon antikapitalistista korostusta ja tavoiteltiin rajoittamaan plutokratiaa sekä koron ja ulkomaanvelan vaikutusta kansallisessa talouselämässä. Valtiolla oli keskuspankki ja oma raha, jota se käytti korottomasti investointeihin. Ulkomaisessa vaihtokaupassa maksuvälineenä sovellettiin sekä rahaa että tavaroiden vaihtoa. 

Muilta osin kirjoitus on asiallinen ja osuu naulankantaan verratessaan nykyistä koronahysterian suomaa koronarajoitusten ja rokotuspainostusten edistämää rokottamattomien ajojahtia Orwellilaiseen järjestelmään. 

Magneettimedian päätoimittaja Markku Juutinen 

 
Tuomas Malinen, taloustieteen dosentti 

Ville-Veikko Elomaa, kirurgian erikoislääkäri, kunnanvaltuutettu 

Me suomalaiset olemme, muun maailman osana, saaneet seurata perusoikeuksiemme rapistumista keväällä 2020 Kiinan Wuhanista levinneen koronaviruksen jälkimainingeissa. Ensiksi ”hyökkäyksen” kohteeksi joutuivat yritykset ja elinkeinonvapaus, kun maat laajamittaisesti sulkivat yhteiskuntiaan viruksen leviämisen estämiseksi. Tämän tuhoisan politiikan vaikutukset alkavat nyt tulla näkyviksi, kun esim. sulkujen aiheuttama globaalin rahdin massiivinen ruuhkautuminen purkaantui nopeana inflaationa viime kesänä, eivätkä inflaatiopaineet ole helpottamassa (katso esim. Tuomas Malisen haastattelu Neuvottelija -podcastissa). 

Nyt olemme kuitenkin koronapassin myötä astuneet täysin uuteen vaiheeseen, jossa hyökkäyksen kohteena ovat perusoikeutemme laajemminkin. Olemme hyvää vauhtia etenemässä tilaan, jota voisi kutsua globaaliksi dystopiaksi. 

KUN ”JÄRJESTELMÄ” EI PÄÄSTÄ SINUA SISÄÄN 

Tuomas kertoo nyt kokemuksistaan viime viikonlopulta. 

Olin silloin viettämässä iltaa entisessä kotikaupungissani, Hyvinkäällä. Alkuillasta ystäväporukkamme oli jakaantunut kahteen ryhmään, joista toinen oli jo ehtinyt baariin siinä vaiheessa, kun saavuin keskustaan. Hyvinkäällä keskustan joka baarissa oli käytössä koronapassi, joka minullakin (toistaiseksi) koronan sairastaneena on. Ajattelin, että tässä tapauksessa voisin tehdä poikkeuksen ja mennä sisään ko. passilla. 

Kaivoin passin Omakannasta ja kävelin sisään baariin. Ovimiehellä oli käsissään laite, joka näytti lähes samalta kuin kauppojen kassoilla käytettävät viivakoodinlukijat (THL:n ”Koronatodistuksen lukija”). Ovimies luki passini ja laite ilmoitti, että ei pääsyä. Naurahdin ääneen ja pyysin kokeilemaan uudestaan. Sama tulos. Kolmannen ”ei-tänään” piippauksen jälkeen kysyin ovimieheltä, että voisiko hän tarkistaa passini manuaalisesti, eli lukemalla sen. Hän totesi, että se ei ole mahdollista, koska järjestelmä päättää onko passini voimassa. 

Miettikäähän tätä hetki. ”Järjestelmä päättää”. 

Siinä hetkessä tajusin, että olemme saapuneet Orwellilaiseen dystopiaan. Meille on asetettu koodi, jonka validiteetista ja siten kyvystämme toimia normaalisti yhteiskunnassa päättää jokin algoritmi ja/tai taho. 

Jokainen voi kysyä, kuinka pitkä matka tästä on siihen, että ”järjestelmä” päättää pääsetkö esim. kauppaan? Tai siihen, että et pysty viemään lastasi sairaalaan, koska sinulla ei ole järjestelmän hyväksymää todistusta? Jälkimmäisestä kiertää jo huhuja yksityisten sairaaloiden osalta. 

On erittäin tärkeää ymmärtää, että jos perusoikeutemme ja perustuslakimme ohitetaan lääketieteellisen tilan (koronarokote) perusteella, se voidaan tehdä minkä tahansa, lähes mielivaltaisesti valitun kriteerin perusteella. Olemmekin menettäneet vapautemme käytännössä yhdessä yössä, 22.10., kun koronapassi tuli käyttöön. 

Viime lauantaina, melko kuvaannollisesti, toinen ystävistäni, tuplarokotettu joka oli ollut kanssani koko illan ei myöskään päässyt sisään, mutta professoriystäväni järjestelmä hyväksyi. Tämä saattoi toki olla sattumaa, mutta en tiedä uskonko siihen enää. 

ROKOTTAMATTOMIEN AJOJAHTI? 

Jos seuraa niin kutsutun valtavirtamedian kielenkäyttöä Suomessa ja Euroopassa laajemminkin, ei voi olla näkemättä samanlaista hiljalleen pahenevaa propagandaa rokottamattomia kohtaan. Esimerkiksi niin kutsuttu ”koronanyrkki” kehottaa rokottamattomia välttämään joukkoliikennettä ja baareja Helsingissä. Myös valtiovalta koventaa otettaan. Esimerkiksi Itävallan hallitus ilmoitti juuri asettavansa rokottamattomat kotiarestiin, jos maassa ylitetään tietty tehohoitopotilaiden raja. Kuinka kaukana tästä olemme Suomessa? 

Suomessa liikkuu myös huhuja siitä, että VR olisi lähettänyt asiakkailleen kyselyjä, joissa tiedusteltaisiin, kokisivatko he matkansa turvallisemmaksi, jos rokottamattomilla olisi oma vaunu. Sitä huhu ei kerro, olisiko kyseessä ns. karjavaunu. 

Tämän kaiken tekee nyt vielä absurdimmaksi, että rokottamattomien ja rokotettujen erottamiselle toisistaan ei ole edes mitään lääketieteellistä perustetta. 

KORONAPASSIN LÄÄKETIETEELLINEN POHJA ONTUU, PAHASTI 

Yhdysvalloissa tutkittiin vähentääkö rokottaminen koronatartuntoja 68 osavaltiossa ja 2947 kunnassa. Tulos: ei vähennä. Tätä löydöstä vahvistaa tutkimus, jossa todettiin rokotettujenkin todennäköisesti levittävän tautia. 

Juuri julkaistussa tutkimuksessa puolestaan löydettiin, että rokotteiden pitkäaikaishaitat ovat todennäköisesti suurempi riski tietyissä ikäryhmissä, esim. lapsissa, kuin itse tauti. Tutkimuksessa varoitettiin myös, että luvut saattavat olla vielä pahempia, koska rokotteiden pitkän aikavälin vaikutuksista ei tiedetä. 

On myös todella mielenkiintoista, miksi luonnollisesti (sairastamalla) hankittu immuniteetti ei paina koronapassiasiassa esimerkiksi Yhdysvalloissa. Arvostetussa tieteellisessä aikakauslehdessä, Naturessa julkaistussa tutkimuksessa löydettiin, että koronan sairastaneiden immuniteetti on todennäköisesti elinikäinen. Tässä pitkässä kokooma-artikkelissa puolestaan käydään läpi 91 tutkimusta, jotka todistavat sairastamalla hankitusta immuniteetista. 

Näiden perusteella niiden meistä, jotka ovat sairastaneet koronan pitäisi olla jopa elinikäinen koronapassi. Näin ei kuitenkaan ole. Miksi? 

MIKSI KAIKKI VAIKUTTAA YHÄ ENEMMÄN JA ENEMMÄN SALALIITOLTA? 

Voisiko tähän kaikkeen, pakotettuihin rokotuksiin ja rokottamattomien ajojahtiin, olla jokin tavanomainen syy? Ovatko poliitikot vain yksinkertaisesti menettäneet arviointikykynsä monessa maassa yhtä aikaa? Voisiko kriittisten puheenvuorojen ja kriittisten tutkijoiden sensuroiminen sekä tavanomaisesta että sosiaalisesta mediasta olla vain sattumaa? 

Lääkärinä Ville-Veikko Elomaa on ihmetellyt viranomaistemme vastausta koronaan jo keväästä 2020 alkaen. Ekonomistina Tuomas Malinen on havahtunut asiaan huomattavasti myöhemmin, kunnolla vasta alkuvuodesta 2021. 

Nyt meidän alkaa kuitenkin olla vaikea löytää tälle kaikelle mitään muuta järkevää selitystä kuin jonkinlainen, mahdollisesti globaalisti johdettu yritys muuttaa avoimet demokraattiset länsimaiset sivistysyhteiskuntamme joksikin täysin muuksi. 

Tähän johtopäätökseen on ollut äärimmäisen vaikea päätyä johtuen mm. julkisesta stigmasta, joka tällaiseen kannanottoon liitetään. Tosiasioita on kuitenkin seurattava, riippumatta mihin ne johtavat. Tällä kertaa ne pahaenteisesti johtavat totalitaristisen järjestelmän, jonkinlaisen globaalin dystopian suuntaan. Toivomme toki syvästi, että olemme väärässä, mutta on myös varauduttava siihen, että emme ole. 

Jos olemme oikeassa, seuraava vaihe tässä järjestelmämuutoksessa on todennäköisesti rokottamattomien oikeuksien voimakas rajoittaminen ja/tai toisinajattelijoiden hiljentäminen. Tällöin perustuslakimme on vaarassa tuhoutua täysin, ja siihen on jokaisen kansalaisen reagoitava asianmukaisella vakavuudella. 

Pyydämme, että jaatte tätä tekstiä mahdollisimman moneen eri blogialustaan, koska on todennäköistä, että kirjoitus ei säily Puheenvuorossa pitkään. 

Päivitys: Kesti vain 40 minuuttia kun alkuperäinen kirjoitus sensuroitiin US Puheenvuorosta. Tämä on konkreettinen esimerkki siitä, millaisessa maailmassa elämme. (OT) 

Lähteet 

Alkuperäinen kirjoitus: Koronadystopia – Ossi Tiihonen 

#neuvottelija 104 – Rahatsunami, tuotantokapeikot ja vapaudet (Tuomas Malinen) – YouTube 

Koronatodistuksen lukija – Infektiotaudit ja rokotukset – THL 

Helsingin koronakoordinaatioryhmä: vältä sisätiloja rokottamattomana (iltalehti.fi) 

Itävalta uhkaa rokottamattomia todella kovalla toimella: Täyssulku | Uusi Suomi 

(8) Katja Kokko on Twitter: ”@freyhk Ystäväni äidille oli tullut VR:n turvallisuuskysely, jossa oli kysytty olisiko turvallisempi olo, jos rokottamattomat istuisivat eri vaunussa. Siis MITÄ IHMETTÄ?!?” / Twitter 

Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States | SpringerLink 

Shedding of Infectious SARS-CoV-2 Despite Vaccination | medRxiv 

Why are we vaccinating children against COVID-19? – ScienceDirect 

Vaccinating people who have had covid-19: why doesn’t natural immunity count in the US? | The BMJ 

Had COVID? You’ll probably make antibodies for a lifetime (nature.com) 

91 Research Studies Affirm Naturally Acquired Immunity to Covid-19: Documented, Linked, and Quoted ⋆ Brownstone Institute 

Magneettimedian toimituksen lähde: 

Freedman, Benjamin (1961). Juutalainen loikkari varoittaa amerikkaa. Saatavilla http://100777.com/jewry/freedman_fi

Benjamin Freedman – Juutalaisten ylivallan kannattajista pois loikannut – Radio Islam (islam-radio.net) 

10 kommenttia

 1. Mitään toimia juutalaisia vastaan ei oltu Saksassa vielä tehty, kun juutalaisjärjestöt julistivat maailman lehdistössä sodan Saksalle ja aloittivat tuhoisan talousboikotin.

  Juuri törmäsin taas Neuvostoliiton sisäiseen passisysteemiin Dayn uusimmassa kirjassa. Esim. Kurgaanista piti tilata ensin viisumi, jotta voi päästä Moskovaan. Tämä siis vielä 1988. Kyse oli juutalaisjohtoisesta orjavaltiosta. Ilmastovalheella ja koronakommunismilla kokomaailmasta tulee uusi hyper-Neuvostoliitto.

  Saksassa sai liikkua vapaasti ja Saksasta sai muuttaa pois. Ei ollut rokotepasseja tai hiilidioksidiveroja.

  Juutalaislakeihin 1935 esim. sionistit olivat Saksassa tyytyväisiä: juutalaiset eivät enää risteytyisi ei-juutalaisten kanssa

  Plusääni(14)Miinusääni(0)
 2. ”Hän totesi, että se ei ole mahdollista, koska järjestelmä päättää onko passini voimassa.

  Miettikäähän tätä hetki. ”Järjestelmä päättää”. ”

  …tästä taisi olla puhetta joskus neljä-viisi vuotta sitten jo. Jo silloin meidät jokainen koko maapallolla oli laitettu yhden ID-numeron taakse. Ja jo silloin siihen numeroon oli kytketty passit, ajokortit, työnantajat, puhelinnumerot, sähköpositit, osoitteet, tervestiedot, työnantajta… Ja voitte vain arvata miten sen ID:n kautta voi vaikeuttaa järjestelmän kannalta hankalien ihmisten elämää.

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
 3. Onhan koronapassissa tietysti jokin asiakaspalvelu numero mihin soittaa tapauksia varten joissa kansalainen kokee ettei pääse johonkin tai saa jotain mikä kuuluisi hänelle. Toisaalta nykykäytännön mukaan ”asiakaspalvelu on ruuhkautunut” nauha alkaa pyörimään aina ja joka kerta kun sinne soittaa, jonotus on maksullista, tietysti.
  Kyseinen passi on näppärä väline, kertoo esimerkiksi baarin missä olet ja tallentaa kuinka usein käyt siellä. Hyvässä lykyssä mitä ja miten paljon juot, pitäähän passin olemassaolo tarkastaa tilatessakin. Ehkei vielä, mutta kunhan kansa tottuu passin käyttöön.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 4. DYSTOPIA LÄHESTYY
  Dystopia eli kauhukuva tulevaisuuden yhteiskunnasta lähestyy nopeaa tahtia. Kansainvälisten pimeitten voimien suunnitelmat ovat jo selvästi nähtävissä. Menetelmänä ovat systemaattiset valheet, joiden avulla kansoilta otetaan pois vapaudet. Kaikki koronahuijauksessa perustuu valheeseen. Valheita ovat mm. käsitykset 1) että oireettomat tartuttavat koronavirusta, 2) että täysin rokotetut ovat suojassa virustartunnoilta, 3) että ei ole lääkettä koronatautiin, 4) että mRNA-rokotteet ovat turvallisia ja tehokkaita, 5) että rokottamattomat täyttävät sairaalapaikat ja tehohoidon, 6) että maskit suojaavat virustartunnoilta, 7) että sulkutilat estävät tartuntoja, ja tärkein eli 8) että koronarokotukset saavat aikaan yhteiskunnan palaamisen normaalitilaan. Nyt dystopiaan kuuluu koronapassit, jotka syrjivät rokottamattomia. Dystopiaan kuuluu kansan jakaminen kahteen luokkaan, rokotettuihin ja rokottamattomiin. Kaiken tarkoituksena on saada koko ihmiskunta rokotettua vaarallisilla myrkkypiikeillä. Kuinka tämä kaikki on mahdollista? Se on mahdollista siksi, että eräällä ryhmällä on hallussaan media ja rahaa lahjoa virkamiehiä sekä että se käyttää mahtavaa vapaamuurarijärjestöä apunaan tässä dystopiassa. Tämä ryhmä on kansainväliset juutalaiset, joiden johdossa ovat ns. Siionin Viisaat, jotka koostuvat noin 300 johtavasta juutalaisesta. Juutalaisten Talmud-ideologiaan kuuluu maapallon valtaaminen, jossa he ovat jo päässeet lähelle. Nyt uusi teknologia, ihmisten geneettinen muokkaaminen, tarjoaa niille mahdollisuuden tehdä gojimeista kuuliaisia orjia, joiden kaikki kansalaisvapaudet on poistettu ja heitä hallitaan digitaalisesti kehoon upotetuilla mikrosiruilla, jotka ovat seuraava askel koronapasseista. Siionin Viisaat yrittivät aiemmin vallata maapallon kommunismin avulla, mikä epäonnistui. Nyt tämä on uusi yritys. Uskon kuitenkin, että he epäonnistuvat tässä, sillä on syntynyt voimakas kansainvälinen liike vapauksien puolesta, mikä taistelee tätä dystopiaa vastaan. Jumala loi maailman tarkoituksenaan enkelitaivas ihmisrodusta, ei maanpäällistä juutalaisten hallitsemaa helvettiä. Ihmiskunta tarvitsee vielä uuden uskonnon viemään tätä vapauden sanomaa eteenpäin.
  Vapauden puolustajia ohjaa virtaus taivaasta. LÄHETÄ TUTKINTAPYYNTÖ (https://www.virkamafia.fi/virkamafia-elvytyskusetus/)! ÄLÄ OTA KORONAROKOTUSTA JA VAROITA MUITA OTTAMASTA!!! LEVITÄ TIETOA KORONAHUIJAUKSESTA!!!
  http://koronarealistit.com/
  https://vapaudenpuolesta.fi/
  https://rapsodia.fi/category/asiantuntijavideot/
  http://sinikkatyynela.blogspot.com/
  https://www.elinahytonen.fi
  https://www.globalresearch.ca (teksti suomeksi yläpalkista)
  http://stopworldcontrol.com
  BENJAMIN KIVILOHKARE, miles Domini, pontifex primus
  Herran Toisen Tulemisen Kirkko

  Plusääni(10)Miinusääni(1)
 5. Putin: Lasten sukupuolten vaihdokset ”rikos ihmisyyttä vastaan”
  Venäjän presidentti Vladimir Putin moitti puheessaan jyrkästi transsukupuolisten ideologiaa ja kutsui sitä ”rikokseksi ihmisyyttä vastaan” niiden toimesta, jotka väittää, että lapset voivat vaihtaa sukupuoltaan.
  https://mvlehti.net/2021/10/28/putin-lasten-sukupuolten-vaihdokset-rikos-ihmisyytta-vastaan/

  Saako goimeja vapaasti ’transuttaa’ kun ovat ’protokollamiesten’ mielestä ”henkisesti huonompia kuin me eivätkä pysty johtamaan kansakuntiaan kunnolla?
  ”Heidän ja meidän vuoksemme meidän on lakkautettava heidän hallituksensa ja korvattava ne yhdellä hallituksella. Tämä vie kauan aikaa ja vaatii paljon verenvuodatusta, mutta se on hyvän asian puolesta. Meidän on tehtävä näin:
  Asettakaa agenttimme ja auttajamme kaikkialle
  https://www.thetruthseeker.co.uk/?p=244686

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 6. Taas puolet tekstistä pelkkää juutalaisjollotusta. Ei näille persuleille mikään muu mtään merkitse. Juutalaiset ovat kaikki kaikessa. Ihmeellinen uskonlahko.

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 7. Päivän video: Tietoisku – ”Covid-19 ei ole herkästi tarttuva, mutta kalliiksi tullut tauti”

  Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR on laatinut Terveys- ja hyvinvointitiimin työryhmissä lyhyitä videotiedotteita kansalaisille. Tietoiskuissa esikuvana ovat olleet 70- ja 80-luvuilla televisiossa esitetyt tietoiskut. Katso ensimmäinen tietoisku!
  https://mvlehti.net/2021/10/27/paivan-video-tietoisku-covid-19-ei-ole-herkasti-tarttuva-mutta-kalliiksi-tullut-tauti/

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. ”– Hyvä ilmanvaihto on avaintekijä epidemian torjunnassa. Parhaimmillaan ollaan ulkona missä viruspitoisuudet ilmassa laimenevat tehokkaasti ja korona tarttuu heikosti, Ville Vuorinen sanoo.

   – Eräs mahdollisuus parantaa ilmanvaihtoa olisi hankkia hepa-ilmansuodatin. Pieneen tilaan sellaisen saa muutamalla satasella ja niiden ajatellaan suodattavan SARS-CoV-2 -virusta kantavia aerosoleja ilmasta.” 🙂

   Taikausko viruksen olemassaolosta siis vain jatkuu, ja teette noita harhaanjohtavia pohdiskelevia artikkeleja (joissa myydään virus-suodattimia!). Mitä hyötyä noista on (muille kuin suodattimien myyjille)? Milloin alatte puhumaan totta ’Moniammatillinen Koronakriisin Ratkaisuryhmä MKR’ ?
   Ratkaistaanko tämä kriisi muka vihollisen valhenarratiivia edestakaisin vatkaamalla ?

   Plusääni(3)Miinusääni(1)
 8. Sydänkohtaukset terveillä nuorilla ja huippu-urheilijoilla näyttävät yleistyvän — Tytti Salenius
  ”Alkaako Covid-narratiivin vangitsema yleisö sitten vihdoin tajuta, että elämä Covid-rokotteiden myötä ei tule koskaan olemaan normaalia?”
  https://beta.oikeamedia.com/o1-169003

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat