Korva-akupunktio auttaa moneen vaivaan

Neula asetetaan ensimmäiseen pisteeseen eli shenmeniin, joka rauhoittaa mielen. Käytössä olevat neulat ovat vain 13 milliä pitkiä ja 0,20 milliä paksuja.

Kiinalaisella lääketieteellä on melko erilainen käsitys terveydestä kuin länsimaisella. Kiinalaisten mukaan sairauksien synty johtuu qi-energian tasapainohäiriöistä ja energiavirran katkeamisesta. Sairauksia hoidetaan palauttamalla tasapainotila ja avaamalla tukokset.

Korva-akupunktiolla voidaan hoitaa muun muassa unettomuushäiriöitä, levottomuutta, stressiä, masennusta, migreeniä, addiktioita, paranoidisuutta ja alhaista energiatasoa.

Ihmiseltä löytyy korvasta kaikki kehon elimet pisteinä. Eli korvassa on olemassa tiettyjä kohtia, joita painamalla voidaan vaikuttaa tiettyihin kehon elimiin, kuten maksaan, keuhkoihin ja munuaisiin.

Korva-akupunktiosta puhuttaessa ei tarkoiteta perinteistä akupunktiota isoine neuloineen. Tässä hoidossa käytettävät neulat ovat pehmeitä ja taipuisia ja vain 13 milliä pitkiä.

Neula asetetaan pisteeseen pyöräyttämällä sitä 180 astetta. Se jää vain 2 milliä ihon alle, joten se ei aiheuta verenvuotoa tai kipua.

Korva-akupunktio ei myöskään aiheuta sivuvaikutuksia. Sen teho perustuu juuri hermopisteiden aktivoimiseen ja qi-energiavirran tasoittamiseen.

Viisi käytettävää pistettä ovat tarkoin valittuja. Yhdessä ne auttavat yllä lueteltuihin ongelmiin. Shenmen eli mielen portti on piste, mistä hoito aloitetaan. Se rauhoittaa mieltä ja helpottaa sekä poistaa kipua. Se myös harmonisoi maksaa ja laskee verenpainetta sekä poistaa kuumuutta.

Seuraavaksi jatketaan sympaticus-pisteellä, joka poistaa kipuja, vähentää hikoilua ja auttaa näköhäiriöihin. Maksa-piste taas säätelee veren kiertoa ja edistää qin ja veren tasaista liikettä sekä rentouttaa lihaksia. Se myös kirkastaa näköä, vahvistaa ruoansulatusta ja lievittää masennusta.

Munuais-piste vahvistaa luita, selkäydintä ja aivoja. Se vahvistaa kuuloa ja auttaa virtsaamisongelmissa. Sillä hoidetaan kuulon ongelmia, kuten tinnitusta sekä käytetään hoitona noidannuoleen ja impotenssiin.

Keuhko-piste taas kontrolloi hengitystä ja säännöstelee kehon lämpötilaa sekä parantaa hapetetun veren kiertoa kehossa, vahvistaa vähyystiloissa ja poistaa kuumuutta. Se myös ravitsee ihoa ja hiuksia. Sillä hoidetaan muun muassa astmaa ja äänen käheyttä.

Korva-akupunktiota annettaessa keskittyminen ja rauhoittuminen ovat tärkeitä tekijöitä. Hoito vaatii aikaa noin 30–50 minuuttia ja rauhallisen, turvallisen ympäristön.

Asiakas istuu selkänojallisessa tuolissa hoidon ajan, jalkapohjat lattiassa kiinni. Silmät kannattaa sulkea, jotta voi rentoutua täysin. Neulojen laittaminen ei tunnu kipeältä. Sen juuri ja juuri erottaa, että nyt pistetään.

Ennen neulojen asettamista hoidettavalle kerrotaan, mitä tullaan tekemään ja miten se vaikuttaa. Alussa pyritään luomaan turvallinen ja rentoutunut olo. Sitten neulat asetetaan paikoilleen, kumpaankin korvaan asetetaan viisi neulaa. Periaatteessa yksikin korva riittäisi, toista käytetään vain varmistuksena ja tehostuksena. Hoidon vaikutukset voivat olla hyvin yksilöllisiä, joillakin se auttaa tehokkaammin, toisilla vähemmän.

Vaikutusajan jälkeen hoidettava itse poistaa neulat pyöräyttämällä ja laittaa käytetyt neulat niille varattuun astiaan. Neulat ovat kertakäyttöisiä ja ne on valmistettu erikoisteräksestä.

Hoitoa suositellaan antamaan sarjoissa. Alussa sitä voidaan antaa päivittäin, ja pikkuhiljaa vähennetään hoidettavan oireiden mukaan.

4 kommenttia

 1. ” Kiinalaisten mukaan sairauksien synty johtuu qi-energian tasapainohäiriöistä ja energiavirran katkeamisesta.”

  Patogeenit ovat varmaan mikrobiologien huuhaa-juttuja sitten?

  Plusääni(3)Miinusääni(4)
 2. Mitä jos ei ole korvia? Jos on vaikka menettänyt ne jossain onnettomuudessa tai kärsii synnynnäisestä epämuodostumasta? Mihin ne energiavirrat sitten virtaavat ja miten niitä hoidetaan koriven puuttuessa?

  Plusääni(4)Miinusääni(4)
 3. Ei kyllä kiinalaiset on nyt väärässä. Hulda Clark on todistanut KAIKKIEN sairauksien johtuvan loisista.

  Plusääni(0)Miinusääni(4)
 4. ”Kiinalaisella lääketieteellä on melko erilainen käsitys terveydestä kuin länsimaisella. Kiinalaisten mukaan sairauksien synty johtuu qi-energian tasapainohäiriöistä ja energiavirran katkeamisesta.”

  Naulan kantaan.

  ”Kiinalaisen lääketieteen mukaan” ihmisessä kulkee elämänenergiaa ”meridiaaneja”pitkin.

  Nykylääketieteen mukaan ihmiskehossa energia syntyy soluissa aineenvaihdunnan myötä.

  Ihminen syö, juo ja hengittää, saa happea ja ravintoa, nämä kulkevat verenkierron mukana soluihin.

  Kumpihan lienee oikeilla jäljillä, päätelkää itse.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat