Kuka luo kaaosta Venäjälle?

Venäjän kauppakeskuksissa, öljykentillä, asevarastoissa ja kaasukentillä on ollut viime aikoina useita selittämättömiä tulipaloja ja räjähdyksiä. Se osoittaa, että joku on päättänyt luoda hallitun kaaoksen Venäjälle. Tuo joku ei voi olla mikään eikä kukaan muu kuin niin sanottu länsi, tai, kuten Venäjällä nykyisin sanotaan, kollektiivinen länsi, tai länsiyhteisö, tai Rammsteinin aseklubi. Miten vaan. 

Tässä yhteydessä voisi arvuutella, mitä tällainen tapahtumien kehitys tuo mukanaan venäläisille ja eurooppalaisille vuonna 2023. 

Jo vuoden 2022 toisella puoliskolla Venäjällä paloi kymmeniä teollisuuskohteita, kauppakeskuksia ja asevarastoja. Kaikki viittaa siihen, että tämä on Ukrainan järjestämien sabotöörien työtä. 

Avointen lähteiden mukaan Ukrainassa on koulutettu sabotaasiyksiköitä yhdysvaltalaisten ohjaajien avustuksella vuodesta 2017 alkaen. Koulutuksessa etusija annettiin Putinin hallintoa vihaaville etnisesti venäläisille. Kuinka monta sataa sabotööriä on koulutettu viiden vuoden aikana, kuinka moni heistä ylitti Venäjän rajan ennen 24.2.2022 ja kuinka moni sen jälkeen saapui Venäjälle pakolaisstatuksella – tämä tieto on ilmeisesti vain USA:n tiedustelupalveluiden hallussa. 

Mahdollisesti sabotaasiryhmien työ ei ole vielä edes alkanut. Nyt vasta kokeillaan. 

Sotilaspoliittisten tapahtumien logiikka ja eskalaation kehitys viittaavat siihen, että massiiviset tulipalot Venäjällä erilaisissa suurissa rakennuskomplekseissa, terrori-iskut rautatieliikenteessä yms. alkavat siinä vaiheessa, kun Venäjä joutuu suoraan konfliktiin Naton kanssa esim. Puolassa (ottaen huomioon että 1 500 puolalaista palkkasoturia on jo Ukrainassa). Varsinainen huipentuma olisikin sitten isku Kremliin esim. Moskovan esikaupungista laukaistun droonin avulla. 

Venäjä parantaa turvatoimia öljy- ja kemianteollisuudessa, paloherkkien materiaalien varastoissa ym. paikoissa, joissa pieni räjähdyslaite periaatteessa riittää isonkin katastrofin aiheuttamiseen. Hankalinta on turvata tuhansia kilometrejä rautatietä Kaliningradista Vladivostokiin. Tämä on vaikeaa ja joissakin tapauksissa epärealistista. 

Kaikkien näiden pommien, räjähdysten, tulipalojen ja katastrofien pitäisi luoda ”hallittua kaaosta” ja kylvää paniikkia venäläiseen yhteiskuntaan ja venäläisten mieliin sekä painostaa maan johtoa. USA ajattelee, että tämän seurauksena Venäjä ”antautuu” neuvottelemaan lännen ehdoilla. 

Toisaalta on ihan selvää, että tällainen kehitys antaa Venäjällä oikeuden reagoida symmetrisesti. Seurauksena hyvinsyöneet länsi-ihmiset saattavat joutua kokemaan sähkön ja ruoan loppumisen ohella myös tuhoutuneen infrastruktuurin. Panokset ovat siis liian korkeat pitkittyneelle Venäjän ja Naton sodalle. Mikä on siis hyvä uutinen, näin aluksi. 

Vieraskynä 

3 kommenttia

 1. Iso sota tästä vielä tulee. Sitä länsi haluaa sanoo:

  Ei se hyvä uutinen oikeen ole, sillä lännen konnamafiat ei tavallisista länsimaalaisista pittaa pätkääkään.

  Plusääni(10)Miinusääni(1)
  1. En minäkään piittaa länsimaalaista, jotka kaikesta päätellen kannattavat 3. maailmansodan syttymistä tai vähintäänkin erillissodan saamista Suomen ja Venäjän välille. Ilmiö on erittäin häiritsevä. Menet minne vaan, niin sihistään ja sähistään kiukkua naapuria vastaan ja manataan Naton olemattomia joukkoja meitä suojelemaan tai jopa kostoretkelle. Ukrainalaisia tuetaan antamalla jokaiselle vähänkin palvelukseen kykenevälle ase ja pakotetaan se rintamalle tapattamaan itsensä turhaan pitkitetyssä sodassa. Loppuratkaisua venytetään, vaikka se on ollut alusta asti kaikkien tiedossa. Hulluimmat yhä huutavat, että: ”Ukrainan on pakko voittaa” ja pian taas kuolee kymmeniä tuhansia ja olot tukaloituvat maassa sietämättömiksi nimenomaan sodan pitkittämisestä johtuen. Hyväsydämisetkin on onnistuttu huijaamaan ja pelottelemaan siten, että pyytävät Suomen pääsyä sodanlietsoja-Naton ydinpelotekilven alle.

   Eletään aikaa, jolloin valheisiin uskominen voi olla hengenvaarallista. Näin kävi koronassa.

   Plusääni(12)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat