Kuluttajat kritisoivat jokavuotista flunssarokotetta

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC on vaikean tehtävän edessä. Vuoden 2011 flunssarokotteet ovat tulossa markkinoille ja markkinointi pitäisi aloittaa. Kuluttajissa on kuitenkin havaittu vikuroinnin henkeä ja haluttomuutta maksaa taas uudesta rokotteesta.

Flunssarokotteet 2011 on valmistettu samoista viruslinjoista kuin vuoden 2010 flunssarokotteet. Viisi rokotevalmistajaa ilmoitti valmistavansa 166-173 miljoonaa rokoteannosta vuoden 2011 flunssakaudelle. Se on korkein annosmäärä kautta aikojen.

Nyt kuluttajat ovat kritisoineet, miksi flunssarokote täytyy ottaa joka vuosi, jos vasta-aineet jotka muodostuvat sairastettaessa -tai rokotettaessa- kestävät eliniän? Miksi flunssarokote on samaa viruskantaa kuin aiemman vuoden rokote?

CDC vastasi, että “Tämän vuoden rokotteen viruskanta on viime vuoden duplikaatti, koska samat kannat ovat yhä kierrossa” ja “rokotteen teho häviää, jopa muutamassa kuukaudessa”, toisin sanoen rokote ei toimi eikä muodosta riittävästi vasta-aineita.

CDC joutuu siis vakuuttamaan kuluttajat siitä, että viime vuoden flunssarokote oli niin epäonnistunut että tänä vuonna täytyy ottaa uusi, samalla kun se yrittää säilyttää kuluttajien luottamuksen rokotteiden tehoon.

Asiasta kertoi Yahoo News sekä Associated Press.

Linkki: http://news.yahoo.com/s/ap/20110527/ap_on_he_me/us_med_flu_shots%3B_ylt%3DAoeYUTLS8nEiYjW_Aa14OVus0NUE%3B_ylu%3DX3oDMTFkaXVrZ2x0BHBvcwMxNDQEc2VjA2FjY29yZGlvbl9oZWFsdGgEc2xrA2lzYXJlcGVhdGZsdQ–

5 kommenttia

  1. Siis kuluttajat Amerikassa, mikä on otsikosta unohtunut.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. Omalla kohdalla on arveluttanut pitkään terveydenhuollossa, kun osuu aina kohdalle erittäin harvinaiset sivuvaikutukset ja haitat, kun rokotteita tai lääkkeitä on joutunut ottamaan. Onko vaan niin huono säkä, että kaikki osuu saman ukon kohdalle… Näitä harvinaisuuksia osuu niin usein kohdalle, että en ole voinut uskoa että oireet olisivat haittojen kanssa harvinaisia!

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  3. Ei ole olemassa mitään flunssarokotusta. Se on influenssa. Kaksi aivan eri asiaa. Flu tarkoittaa influenssaa.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat