Kuvamuistoja

Ennen vanhaan valokuvia saattoi katsella vain albumista, mutta nykyään digikuvan voi ikuistaa vaikkapa mukiin tai hiirimattoon.

Muistatteko vielä nuo hetket, jolloin yhdessä istuen katsottiin valokuvia albumista?

Vanhojen kuvien tunnelma piirtyy katsojalle selväpiirteisenä. Nykyisin monellakaan meistä ei enää juuri ole nostalgisia valokuva-albumeita, mutta digikuvia löytyy usein enemmän kuin tietokoneen muistiin mahtuu. Jaksaako sitä aina avata tietokoneen, kameran tai puhelimen kuvia esitelläkseen? Saattaa myös käydä niin ikävästi, että kovalevy sanoo sopimuksen irti, ja kuvat on menetetty. Kuville siis pitäisi tehdä jotain.

Kuvien teettäminen paperitulosteiksi takaa vähän enemmän: Kärkkäisen foto-osastojen käyttämälle paperitulostemateriaalille luvataan jopa 200 vuoden säilyvyys albumissa ja sata vuotta kehyksessä. Perinteinen valokuvatuloste on kuitenkin vain yksi osa siitä, mitä digikuvasta voidaan tehdä. Vain asiakkaan mielikuvitus on rajana sille, millaisia valokuvia voidaan toteuttaa ja mihin kaikkeen niitä voi kiinnittää.

Tyypillisin tuote lienee digikuvista teetetty valmis valokuvakirja, ja ne ovatkin saaneet suuren suosion tapahtumien tallennuksessa. Häät, hautajaiset ja polttarikansiot tehdään monasti kirjan muotoon. Lomamatkastakin on kiva saada kirja muistoksi.

Kuvakirja laaditaan kotona haluttuun muotoon tietokoneelle ladattavan ohjelman avulla, ja Kärkkäisen foto-osastot toteuttavat tuloksen valmiin kirjan muotoon. Foto-osastolta löytyy myös itsepalvelu kuvakioskeja, joissa voi laatia kirjan pohjan painokuntoon. Myyjät neuvovat mielellään ohjelman käytön kanssa.

Valokuva osana sisustusta on tänä päivänä tärkeä elementti. Digikameroiden kehittymisen myötä laadukkaista kuvista voi teettää isojakin julisteita tai kanvaasi – sisustustauluja. Foto-osastoilla voi valmistaa julisteet ja sisustustaulut asiakkaan omista tiedostoista tai kuvista noin kolmessa työpäivässä.

Isänpäiväksi isälle voi teettää lahjaksi julisteen tai taulun isän ennätyskalasta tai muusta muistorikkaasta hetkestä. Isovanhempia sopii muistaa jouluna taulun muotoon teetetyllä kuvalla lastenlapsista. Rakkaitaan voi toki muistaa muulloinkin.

Digikuvan voi painaa myös monenlaisiin lahjatuotteisiin, joita löytyy Kärkkäisen foto-osaston valikoimasta. Tällaisia ovat mukit, t-paidat, pyyhkeet, kassit, hiirimatot, sandaalit, ruokalaput, seinäkalenterit, onnittelu- ja kutsukortit, joulukortit, valokuvakirjat ja muu vastaava. Edellä mainitut tuotteet löytyvät heti Kärkkäisen Foton varastosta, ja valikoimaa laajennetaan tarpeen mukaan.

Joulu, tuo aika jolloin lahjoja jaellaan puolin ja toisin, on lähellä. Itse tehdyt lahjat ovat usein juuri niitä mieluisimpia lahjoja. Nyt onkin oikea hetki aloittaa lahjan suunnittelu ja oikean kuvan etsintä, eli mielikuvitus käyttöön ja kuvia selailemaan. Kärkkäisen foto-osasto toteuttaa ideat todeksi.

Myymälän väki lupaa myös opastaa ja neuvoa, mitä erilaisia mahdollisuuksia kuvien käytössä on ja mitä kaikkea niistä voi tehdä. Yhdistyksille ja urheiluseuroille Foton tarjoama kuvapalvelu on helppo tapa toteuttaa erilaisten yhdistyksen logolla varustettujen tuotteiden hankinta.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat