Lääkärit eivät ole huolissaan HPV-rokotteen haitoista

Irish Times lehti kirjoittaa, että IMB, Irish Medicines Board ei ole huolissaan HPVrokotteen haittavaikutuksista.

Toukokuussa alkanut kansallinen rokotusohjelma oli jo marraskuuhun mennessä tuottanut yli 60 haittavaikutusilmoitusta.

Rokotusohjelman puitteissa oli ehditty jakaa 45 000 rokoteannosta kohderyhmänä olleille 12-14 vuotiaille koulutytöille, kun haittavaikutusilmoituksia alkoi tulla.

Myös vanhemman ikäryhmän, 20-40 vuotiaiden naisten, joille rokote oli vapaaehtoinen, joukossa on ilmennyt haittavaikutuksia.

IMB:n ihmisille suunnattujen lääkkeiden osastoa johtava tohtori Joan Gilvarry kertoo tyypillisinä haittavaikutuksina olleen mm. kipu pistoskohdassa, päänsärky, huimaus, pyörtyminen, paniikkikohtaukset ja allergiset reaktiot. Myös kaksi halvaustapausta on raportoitu.

Tohtori Gilvarryn mukaan haittavaikutukset olivat täysin odotettuja; maailmalta tulleiden tietojen mukaan tällaiset haittavaikutukset ovat yleisiä. Syytä huoleen ei ole, haittahyötysuhde on edelleen plussan puolella, sanoo Gilvarry.

HPV-rokote annetaan tytöille ennen sukupuolista kypsymistä kohdunkaulan syövän ehkäisemiseksi. Suomessa rokote ei vielä kuulu kansalliseen rokotusohjelmaan, vaan se pitää ostaa erikseen. Suomessa HPV-rokotetta on kokeiltu myös pojille.

4 kommenttia

 1. Lääkärit eivät ole huolissaan HPV rokotteesta. No eivät tietenkään ole huolissaan, koska kenen leipää syöt sen lauluja laulat. Tässähän on päivänselvä syy- seuraussuhde. Eihän ne suuret tohtori omia jälkeläisiään rokota ne p. kun kuuluu eliittiporukkaan, niin tosiaankin herää kyllä kysymys että millätavoin eliitti. Ei voi ainakaan kovin sivistyneestä eliittiporukasta olla kysymys. Mutta onhan se ”ymmärrettävää” etteivät saa edes kertoa niistä pahemmista haitoista joita rokotteissa ilmenee,THL:hän on vaientanut lääkärit kuoliaiksi, samoin kuin terveydenhuollon koko muunkin lössin sillä jos, kerrot niin kilometritehdas odottaa. No jos oma leipä loppuu totuuden kertomisen vuoksi niin onhan se ylentävää jättää kertomatta eikö vain?. Mutta kansa arvostaa näitä ”parantajia” ja ”piikittäjiä” sitä enemmän mitä enemmän se porukka valehtelee.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Jatkoa edelliseen. Käyppä tsekkaamassa tältä sivulta: DR Robert Mendelsohn quotes-WALHALE. Pitkä artikkeli mutta lukemisen arvoinen ja myös todella ajankohtainen kaikinpuolin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 3. Lääkärit eivät ole huolissaan HPV rokotteista. Jaa että rokotetta on jo testattu pojillakin. Monellakohan pojalla on kohtu ja kohdunkaula? Miten tuo rokote muka istuu poikiin sitä en ymmärrä ja sitäpaitsi mitä järkeä tuota piikitystä on harrastaa kun ei edes tiedetä millään tasolla (vain suurissa puolustuspuheissa), onko sillä mitään suojaavia vaikutuksia, niin paitsi ne miljoonat ja virkamiesten/naisten työllisyyden jatkuminen ettei tarvitse vähentää porukkaa sieltä mihin nämä rokoterahat kertyvät. Se kyllä on varma että rokote heikentää rokotetun immuunipuolustusta entisestään ja siitäkö lienee johtuu, että syöpätapaukset ovat lisääntyneet vuonna 2011 enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Olisikohan jonkinlainen yhteys aiempiin rokotuksiin.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. jatkoa edelliseen. Jos muut rokotemyrkyt eivät riitä, niin elohopeapitoisuuksien rokotteissa pitäisi jo pysäyttää ihmiset ajattelemaan syvällisemmin rokotteiden myrkyllisyyksistä. Elohopea on kaikista myrkyllisin aine rokotteissa ja sen haittavaikutuksista voi lukea lisää elohopeaa käsittelevistä artikkeleista.

   Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat