Laitonta vettä

Mark Miller, nimeään kantavan Toyota-yrityksen omistaja, joutui hankaluuksiin lain kanssa uudistettuaan yritystään ekologisempaan suuntaan.

Hän rakennutti toimitiloihinsa sadeveden keräysjärjestelmän. Sadevettä oli tarkoitus käyttää autojen pesuun.

Miller sai tuta, että sadeveden keräys on tosiasiassa ”laittoman sadeveden erottamista ja talteenottoa” sekä vesioikeuksien loukkaamista. Miller toimii Yhdysvalloissa, Utahissa, joka on maan toiseksi kuivinta aluetta. Utahissa sadevesi kuuluu lain mukaan osavaltion hallitukselle.

Nyt Miller on saanut osavaltion hallitukselta poikkeusluvan ottaa talteen ja käyttää sadevettä.

Hän ei kuitenkaan omista vettä, joka sataa hänen tontilleen.

Utah ei ole ainoa osavaltio, joka kieltää sadeveden talteenoton. Colorado ja Washington ovat myös kieltolinjalla. Colorado on tehnyt lainsäädäntöönsä muutaman helpotuksen, jotka sallivat yksityisten ottaa sadevettä talteen esimerkiksi kasvimaitaan varten. Helpotukset laadittiin sen jälkeen, kun selvisi, että Douglasin kunnan teettämän tutkimuksen mukaan pienimuotoinen sadeveden talteenotto helpottaa sekä vesihuollon kuormitusta että säästää ympäristöä. Tutkimus osoitti myös, että vain kolme prosenttia sadevedestä päätyy virtoihin ja jokiin, vaikka aiemmin sadeveden talteenoton uskottiin kuivattavan joet.

Asiasta kertoi NaturalNews.

Lähde:

http://www.naturalnews.com/029286_rainwater_collection_water.html

1 kommentti

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat