Lämpöä vedystä

Italialaiset ovat kehittäneet edullisen kylmäfuusioon perustuvan energiakatalysaattorin. Laite tuottaa omakotitalon lämmön vedyllä.

Uutta energiatutkimuksessa on matalan energian ydinreaktori (LENR; Low Energy Nuclear Reactor), jota kutsutaan myös energiakatalysaattoriksi. Keksinnön esittelivät hiljattain italialainen insinööri ja keksijä Andrea Rossi kumppaninsa Sergio Focardin kanssa.

Energiakatalysaattori eli E-Cat on kylmäfuusioreaktori, joka tuottaa edullisesti energiaa ja ilman merkittäviä ympäristöriskejä. E-Cat on pienikokoinen, noin suurehkon matkalaukun mittaluokkaa.

E-Cat yhdistää katalyytin avulla nikkeliä vedyn kanssa eräänlaisen umpinaiseksi sinetöidyn painekammion sisällä. Kun pieni määrä lämpöä lisätään kammioon, se aloittaa ydinreaktion, joka tuottaa noin 30-kertaisen määrän energiaa lämmön muodossa.

Laite voi mullistaa energiamarkkinat. Koje kuluttaa noin 400 wattia tunnissa, jolla määrällä se tuottaa energiaa 15 000 wattia/tunti eli hyötysuhde on noin 37.5 kertainen. Energiamäärä vastaa noin 142 gallonaa öljyä. E-Catin tuottaman kilowattitunnin hinnaksi arvioidaan noin 1 sentti rahana.
Eräs E-Catin etu on hajautettu energiantuotantotapa: ei ole tarpeen kytkeä satoja tuhansia kotitalouksia samaa verkkoon. Joka kotitaloudella voi olla oma verkkonsa.

•••

Se, mitä E-Catin sisällä tapahtuu on matalan energian ydinreaktio eli ns. kylmä fuusio. Perinteiset ydinvoimalat hyödyntävät fissioreaktiota, joka syntyy kun atomin nukleiidit halkaistaan, rikotaan energian tuottamiseksi. Fuusio toimii päinvastoin: fuusiossa kaksi kevyttä atomiydintä liittyy yhdeksi raskaammaksi. Atomit liittyvät toisten atomien nukleiiideihin mikä taas synnyttää kolmannen elementin; tämä taas vuorostaan synnyttää energiaa. Kylmäfuusio siis tavallaan toimii kuin aurinko synnyttäessään energiaa ja valoa, mutta vain matalammissa lämpötiloissa. Tästä tulee myös tapahtumasarjan nimi, kylmä fuusio.

Rossin ja Focardin rakentama E-Cat tuottaa sähköenergiaa noin 10 kilowattia. E-Catin reaktorin koko on noin 1 litra. Kaikkine komponentteineen, kuorineen, lyijysuojineen ja kontrollimekanismeineen E-Cat mahtuu hyvin keskikokoiselle pöydälle.

E-Cat käyttää ”polttoaineena” nikkeliä, ja sitäkin vain vähän: puolen vuoden käytön jälkeen 100 gramman nikkelimäärästä on jäljellä noin 90 prosenttia. Reaktion käyttämä nikkeli muuntuu ei-radioaktiivisiksi kuparin isotoopeiksi sekä vähäiseksi määräksi muita vaarattomia, vakaita elementtejä kuten sinkki. Vaikka E-Cat hyödyntää ydinreaktiota energian tuotannossa, se ei käytä radioaktiivisia materiaaleja eikä tuota ongelmajätettä. Jo muutama tunti siitä, kun laite on suljettu, sen voi avata eikä säteilyhaittaa ole. Vedyn lähteenä E-Catissa on vesi.


Rossi ja Focardi esittelivät E-Catin prototyypin Bolognan yliopistolla tammikuussa 2011. Patenttipäätöstä odotetaan. Laitteen toivotaan olevan kaupallisilla markkinoilla marraskuussa 2011. Kotiin sopivan laitteen hankintahinnaksi on arvioitu olevan noin 5000 euroa.
Ruotsalaiset fyysikot ovat vahvistaneet laitteen toimivan.

86 kommenttia

 1. No jopas jotakin! Tästä tuleekin suosittu laite kaikkien ydinvoimaa vastustavien kodeissa ja konttoreissa.

  Kysessä lienee kuitenkin Zodiac -laitetteen kaltainen ns. humpuukituote. Veikkaan, että ei ole kaupallisiilla markkinoilla tämän vuoden marraskuussa eikä sen jälkeenkään.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. Elokuvassa ”Paluu tulevaisuuteen” Christopher Lloydin näyttelemä Doc mätti banaaninkuoria Loreanissa (auto) olevaan ydinreaktoriin. Tämä juttu on samaa tasoa, jääkaappi on kyllä mainio kuvituskuva.

   Oikeasti. Joko minä olen järjiltäni tai muut ovat.

   Toisaalta. Kansainvälinen lääketeollisuuden, talouselämän ja median salaliitto vaikenee ja vaienta tämänkin hankkeen. Tai THL kieltää sen Suomessa. Tai EU.

   Hei! Nythän ne basilikat, valkosipulit ja muut kuunvaihteessa kielletyt yrtit voisi kompostoida biokaasuksi.

   No joo. olkoon.

   Tosi hieno keksintö ja juttu. kiitos Magneettimedia ja päätoimittaja.

   Plusääni(2)Miinusääni(0)
   1. Joo siis ilman muuta koulutetut fyysikot on väärässä ja puhuvat läpeä päähänsä ja veivät patenttitoimistoon kasan papereita, jossa lukee ”hihhih ei me mitään osata hekohekoheehee”.

    Todella kypsää argumentointia jälleen kerran, tuomitaan jokin idea tai keksintö ihan vaan sen perusteella, että se kuulostaa mahdottomalta. Fiksusti vielä vedit Henkilökohtaista- kortin kommenttiisi mukaan, eli kun asian haukkuminen kertalaakista ja perusteettomasti ei riitä, täytyy aloittaa päätoimittajan mustamaalaaminen. Sama kaava toistuu teikäläisillä jatkuvasti – erittäin kypsää, ei voi muuta sanoa.

    Plusääni(1)Miinusääni(1)
 2. Tämän laitteen on vahvisttettu toimivan niin monessa paikasssa, että alkaa vaikuttaa jo lupaavalta. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja Andrea Rossi kumppaneineen saa laitteen kaupallisille markkinoille.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Monessako paikassa tuon on vahvistettu toimivan (siis tyyliin: ’olemme kasanneet Rossin & co. laitteiston ja päässeet selvästi positiiviseen nettoenergiataseeseen, joka ei ole selitettävissä laitteistossa tapahtuneilla kemiallisilla reaktioilla’) ?

   Mitä minä linkkejä katsoin, niissä kaikissa pelkästään viitattiin Rossiin ja tämän esityksiin.

   Kaiken kaikkiaan – kylmäfuusiolla on siksi epäillyttävä historia, että myös siihen pätee periaate: ’Extraordinary claims require extraordinary evidence’. Tähänastinen ei ole edes ’ordinary’ ..

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Eipä noissa kummassakaan mikään toinen taho ole toistanut Rossin & co. koetta, vaan niissä on taas seurattu ko. poppoon demoa.

     Tuo pesn.com muuten vaikuttaa vielä Magneettimediaakin epäluotettavammalta sivustolta ..

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Tällaisia juttuja soisin lehden välttävän,ainakin siinä sävyssä,että asiassa on jotain perää, ellei tavoitteenakin ole ykkössija Skepsiksen ”Vuoden Huuhaa” -kilpailussa?

  Tämä on niin ilmiselvää humpuukia,että sokean Reetankin pitäisi tuo tajuta,jos on tullut lukio loppuun istuttua ja kemian/fysiikan arvosana enemmän kuin opettajan lellikin 5-.

  Kemiallisilla reaktioilla ei ydinenergiaa vapauteta,piste. Miksi maailman tiedemiehet sijoittaisivat miljardeja ITER:iin,jos se olisi noin helppoa? Aivan ilmeisesti tässä onkin kysymyksessä vain huijaus,jolla kerätään sijoittajien rahoja ja maan alkaessa polttaa jalkojen alla pistetään ritolaksi. Vastaavahan oli täällä tuo ”alumiiniakku”, jolla silläkin saatiin kasaan miljoonia,sitten kolkuttikin ovelle poliisisetä.

  Aina tällaiseen juttuun törmätessään joutuu pohtimaan itsekin, onko maineelle hyväksi kirjoittaa samaan mediaan?

  Hannu T Tanskanen, Ph.D (USA), kemisti
  Vapaa tiedetoimittaja (mm. Helsingin Sanomat ja Tekniikan Maailman tiedekirjoittaja 2003-2008)
  Blogi: http://ilmastohuijaus.blogspot.com (väikkärin verran faktaa ilmastohuijauksesta)

  .

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
  1. No sitä minäkin olen ihmetellyt, miten noin huonosti toisia kohtaan käyttäytyvä ”tieteilijä” ylipäänsä saa kirjoittaa magneettiin. Eiköhän yleensä se, että jos patenttihakemus menee läpi, kerro viimeistään, että tuote on toimiva. Mutta mitäpä tällainen maallikko tajuaa peruslogiikasta, ei mitään tietenkään.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. ”Eiköhän yleensä se, että jos patenttihakemus menee läpi, kerro viimeistään, että tuote on toimiva”

    Oikeastaan patentti kertoo vain sen, että on patentoitu joku tapa tehdä jotakin. Patentoidun tuotteen toimiminen on eri asia. Näin asiat ovat esim. Yhdysvaltojen patenttitoimistoissa. Ehkä Suomessa virkailijoilla on aikaa perehtyä itse patenttihakemuksessa olevaan asiaan.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
 4. Reaktion ilmeisesti väitetään olevan H+Ni ->Cu, käytännössä protoni yhtyisi nikkeliytimeen
  ts. p+Ni-58->Cu-59 ja p+Ni-60->Cu-61 jne. eli nikkeli-isotoopeista syntyisi kupari-isotooppeja, joista useimmat ovat kuitenkin radioaktiivisia.
  Epäilyttäviä seikkoja (ollakseen väitetty fuusio):
  -vain pysyviä Cu-isotooppeja (Cu-63,Cu-65) havaitaan ja samassa 70/30 suhteessa kuin luonnossa.
  -eli ei radioaktiivisuutta havaittu eikä mitattu ?
  -gammasäteilyä ei mitattu ? Vain 2 cm lyijykerros siinä ei riitä pysäyttämään parin MeV:n gammasäteilyä kuin puoleen.
  -näillä kW-energivirroilla 10^16 luokan Becquerellien säteilyä pitäisi ilmetä. Tämä olisi tappavaa. (Eli sama ongelma kuin muinaisessa Pons+Fleischmann-kylmäfuusioissa olisi pitänyt käydä. Ruumiita puuttui.. 😉

  En ole varma, mutta näyttää ettei keksijät itsekään näy tietävän mihin perustuu, ja keksivät siihen ex tempore fuusioreaktio-malleja selittämään tämä selittämätön ?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. Sukulainen on lämmittänyt hallia raudalla. ”Osta rautaa, hyvää polttoainetta!” kuulostaa hullun hommalta mutta kyllä se hienoina rautalastuina yhtyy happeen ja lämmittää (sytytys hapella, jatkopuhallus ilmalla). Ongelma on se, että se on lainaenergia ihmiskunnalta, koska raudan valmistus, erottaminen hapesta, on vaatinut energiaa (kivihiiltä, ydinsähköä tms) eikä ratkaise ihmiskunnan energiaongelmaa.

  Voisiko tässä olla samantapainen juttu. Ko. ”keksijät” pitävät salassa sen salaperäisen katalysaattorin joka siinä on. Voisiko se olla ydinvoimalassa tuotettua/säteilytettyä ainetta, joka vapauttaa sisäisen energiatilan vaihdolla energiaa lämpönä vain tietyssä korkeassa lämpötilahaarukassa? Jos se sattuisikin olemaan alfa- tai betasäteilevää, niin ohut lyijykerroskin estää melko täydelleen sen säteilyn havaitsemisen. Silloin se olisi vain uusi ovela jäynä myydä perinteisen ydinvoimalan jäämäenergiaa eikä energiaongelman ratkaisu. En tosin keksi ydinreaktiota siihen selitykseksi..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Varsinainen ongelma on siinä että sitä matolaatikkoa ”ei saa avata” ja katsoa mitä
   se on syönyt. Heurekassa oli joskus näytillä ikiliikkuja jossa polkupyörän vanne pyöri
   omia aikojaan ja vanteen ympärillä oli kolme metallipurkkia. Niitäkään purkkeja ei saanut
   avata joten vekotin jäi ikuiseksi arvoitukseksi.

   Tuolla poliisin tekniikkakeskuksessa se varmaankin selviäisi hyvin nopeasti 🙂

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 6. Lisäys uutiseen;

  Patentti on hyväksytty:
  http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3173090.ece

  Joka tavalla, suosittelen asian epäilijöitä tutustumaan LENR-teknologiaan perusteellisesti ennen asian tyrmäämistä mahdottomuutena. Yksi hyvä tietolähde on esim http://newenergytimes.com/index.shtml

  Asia ja itse keksintö on siinä määrin merkittävä ja suuri koko maailman tilanteeseen vaikuttava, että on vain äärimmäisen turhaa väittää tosiasioita epätodeksi ja valaa uskoa siihen harhaluuloon että kylmäfuusio-reaktio olisi mahdoton. Moni ”fyysikko” joutuu vielä kääntämään mielipiteensä ja toteamaan että on sittenkin jotain uutta opittavana. Tämä on luonnollista ja sitä kutsutaan kehitykseksi.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 7. Kyse on suuresta puhalluksesta. Kreikka tarvitsee ihmettä ja Italialaiset ”antavat” sen heille 100 M e:lla.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 8. lisätietoja kylmäfuusiosta näistä julkaisuista:

  Cold Fusion Heating Up — Pending Review by U.S. Department of Energy – Phenomenon discovered by Fleischmann and Pons in1989, then disavowed by the scientific establishment, but subsequently confirmed worldwide in thousands of experiments, may finally be recognized as a revolutionary discovery of science.

  Data Versus Dogma: The Continuing Battle Over Cold Fusion- Establishment science continues to turn cold shoulder despite mounting scientific evidence. (by Marc Plotkin, PESN; April 26, 2004)

  Critical Review Dissects Voodoo Science – by Dr. Eugene Mallove (Originally Published March-April, 2000 In Infinite Energy Magazine Issue #30)

  NFA grad killed: Science writer Mallove slain in Norwich (Norwich Bulletin; May 16, 2004)

  ps. Eugene Mallowe murhattiin

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 9. Ja salaliittoteoriat kukkivat taas,kuinkas muuten, ”keksijä murhattiin”,joopa joo ;=).

  Uskokaa nyt, tuon ON mahdotonta. Kyseessä saattaa olla huijaus,jolla yritetään painostaa
  öljymaita,jos ei sitten näiden italiaanojen ikioma.

  USA:n laivaston kolmen San Diegon laboratorion kymmenvuotisessa tutkimuksessa ei löydetty merkkiäkään ilmiöstä,joskin joitain vaikeasti tulkittavia kemiallisia reaktioita ehkä esiintyi muutamissa kokeissa. Tuo
  raportti löytyy netistäkin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Hitunen logiikkaa noihin salaliittoteorioihin: Jos kylmäfuusio toimisi niin hyvin ja edullisesti kuin kannattajat mainostavat, ei ’isot pahat perinteisen energiatekniikan jättliläiset’ suinkaan yrittäisi pimittää sitä – tokihan ne yrittäisivät varastaa sen itselleen !

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 10. Riikka,sinulta puuttuu vain linkit noihin lähteisiisi. Sattumaltako ;=)?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 11. Alkaa jo pikkuhiljaa nykypäivän Hullu Hullu Maailman, eli Magneettimedian jutut saavuttaa sen tason, että taidan tehdä lehdestä valituksen Julkisen sanan neuvostoon.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 12. Andrea Rossin lausahduksia on koottu mm. näille sivuille:
  Andrea Rossi E-CAT FAQ
  http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_Rossi%27s_Cold_Fusion_Energy_Catalyzer_%28E-Cat%29:_Frequently_Asked_Questions
  Andrea Rossi-kokoelma-sivu (”Rossi’s Hints” – kokoajana Jed Rothwell eli http://www.lenr-canr.org :in pitäjä. )
  http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_A._Rossi_Cold_Fusion_Generator:Rossi%27s_Hints

  (Kannattaa tsekata Vortex-listaa muutenkin, siellä on paljon keskustelua puolesta ja toiseen (skeptikot täällä varmaankin lämpenevät moniin kirjoittajiin jotka ovat tutkineet millimetri millimetriltä laitetta ja ehdottaneet kaikki mahdolliset tavat feikata ko. keksintö)

  Tutkitaan ennenkuin hutkitaan, niin ja: Ei se 6kk nyt niin kaukana ole 🙂

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Ai siis kuudessa kuukaudessa patentista kaupalliseksi tuotteeksi? Ei kuulkaas onnistu. Pientä suhteellisuudentajua, kiitos!

   ”Eräs E-Catin etu on hajautettu energiantuotantotapa: ei ole tarpeen kytkeä satoja tuhansia kotitalouksia samaa verkkoon. Joka kotitaloudella voi olla oma verkkonsa.”

   Toimittaja voisi seuraavaksi selventää tämän? Uskon kirjoittajan ja lehden perehtyneen tuotteeseen perusteellisesti, kuten hyvään journalistiseen tyyliin kuuluu. Meidän leveysasteilla, joissa tarvitataan lämmitystä, pientalot ovat ”lämmitysverkon” varassa vain kaukolämpökohteissa ja sähkölämmitystaloissa. Tämä laiteko tuottaisi sekä talous- että lämmityssähkön? Sen tehoko riittäisi myös käyttöveden lämmittämiseen talouksissa, joissa neljä teini-ikäistä tyttöä käyvät suihkussa kohtuutiheästi. Sen avullako pyörisi samalla pölynimurit, föönit ja tietokoneet ja jouluvalot? Ei siinä mitään, jos jännite on 230 volttia ja virtamäärä riittävä. Onko vesi – ja viemäriverkko ainoa, joka jää ennalleen?

   Toinen kiinnostava asia, on miten lämmönsiirto toteutetaan uudisrakennuksissa ja erityisesti saneerauskohteissa? Puhiseeko kiinalainen jääkaappi ritilöistään kuumaa ilmaa huonetilaan vai onko muitakin lämmönjakotapoja?

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Otapa tästä selvää. Kallistun kyllä kannallesi. Puoli vúotta kuulostaa aika lyhyeltä ajalta. Taitaa muuten olla niin, että osa jutuista signeerataan, osa menee magneettimedian piikkiin, vaikka linkkilista johtaa jäljet sylttytehtaalle.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
   2. Rossin 1mW-tehtaan avautuminen Kreikassa on speksattu Marraskuu 2011:lle. Nyt on huhtikuu. Tiedämme enemmän ko. tehtaan avautumisesta kuuden kuukauden päässä. Rossi on hakenut patenttinsa jo kauan sitten. 2008.

    Ei nyt tuhlata kaikkien aikaa heittelemällä ”ai 6 kuukaudessa? ei ole mahdollista”-epäargumentteja vaan pysytään aiheessa 😉

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Tässä 25minuuttinen dokumenttielokuva ”The Magic of Mr.Rossi”
     http://www.youtube.com/watch?v=NzL3RIlcwbY
     Defkalionin johtajat sanovat suoraan että viimeistelty tuote on jo käsissä ja massatuotanto voi alkaa. ”two interviewed Defkalion executives stated that they have the final product in their hands and will be soon ready for mass production. They didn’t seem to be waiting for Rossi to complete his megawatt plant.”

     Rossilla on monta rautaa tulessa. ~15kW kotilämmitin massatuotantoa varten (Defkalion, Kreikka), 1mW-tehdas kreikassa ja 1mW-tehdas USA:ssa. Tästä tuli tämä ”Katsotaan Marraskuussa”-pointtini.

     Plusääni(0)Miinusääni(1)
     1. Taas on aikaa kulunut toinenkin tovi, vaan taitaapa suurin mullistus energiapuolella kuluneena aikana olla liuskekaasun tuotannon lisääntyminen. Onko Rossin ja/tai Defkalionin ja/tai jonkun muun LENR-’neron’ tuotteiden massatuotanto unohtunut kynnykselle ? Toivottavasti ei kukaan ohikulkija kompastu ..

      Plusääni(2)Miinusääni(0)
     2. Reilut neljä vuotta kulunut, eikä näytä sen enempää Motonet, Biltema kuin kukaan muukaan kauppaavan Defkalionin ’massatuotettuja kylmäfuusiovoimaloita’ .. Olisiko reptiliaanit varastaneet tupakka-askin kannet ?

      Plusääni(1)Miinusääni(1)
 13. Tilanne näyttää entistä pahemmalta so. huijauksen todennäköisyys vaan kasvaa. Ainakin jos lukee TIEDE-lehden foorumia (”Kylmäfuusio onnistunut ? – Italialainen lämmitin”). Siksi koska:

  -Kerrotaan, että maailmalla ollut jo useampia aiempia kylmäfuusiohuijauksia, ja niissä on ollut pieni laite ja niihin liittynyt virransyötöllä huijaaminen. Esim. ottanut verkosta virtapiikkejä joita halpa kulutusmittari ei ole havainnut
  -Tässä Rossin+Focardin laitteessa on 2,5mm2 kuparijohto, jolla voi syöttää laitteseen useita kW sähköä ilman että johto edes lämpenee (100 kW:kin jos jännite iso)
  – Ruotsalaiset eivät saaneet kontrolloida koetta vaan ainoastaan saaneet katsoa päältä
  – Tässä kokeissa ei ole kunnolla koskaan luotettavasti mitattu tulo- ja lähtöenergiaa.
  – Tässä patentissa ei väitetä kylmäfuusioksi ja patentoitu kemiallisella puolen, joten jos jäävät kiinni, niin eivät printatuista sanoista.
  – Patentin tekstit sanamuodot epämääräiset, vaikeuksia saada läpi

  Ja pahin vihje:
  -Googlaus italiasta ”fiscale frode andrea rossi Corriere della Sera 1996” antaa italialaisen tunnetun Corriere della Sera -lehden Sep 26,1996 artikkelin otsakkeella ”Traffico d’Oro e frode fiscale. A processo Andrea Rossi” englanniksi ”Traffic ’s gold and tax fraud. A processo Andrea Rossi A process Andrea Rossi” jossa siis Andrea Rossi on ollut käräjillä kullan salakuljetuksesta, veropetoksesta jne. elikkä toisella keksijöistä hämärä epäilyttävä menneisyys 1990-luvulla.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Juupa, tuo 10 kW on juuri tavallisen sähkökiukaan teho jonka saa 16A kolmivaiheliitännästä irti.
   Ei tarvita muuta kuin väärennetty kWh-mittari tai tulitikku pyörijan väliin niin ”keksintö” on valmis 🙂

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 14. *Minulle tuli tämä osoitteisto. On selvää ylläolevasta materiaalista tällainen sensaatiomainen keksintö on antanut maamme tusinaydinlobbareille aiheen hyökätä kimppuun sokeina raivosta. Tajuamatta itse tekniikasta tietty mitään. Siksi koska näköjään koko Suomesta EI löydy asiaa käsitelemään uskaltavaa alan ydinfysiikkaa aidosti tuntevaa. Voin siis vuosikymmenten kokemuksella avoimesti, tosin laitetta vähän nähneenä kertoa teille. Onko systeemissä kvanttiydinfysiikan mukaan edellytystä toimia kuten väitetään. Teoriatasolla asiaa voidaan tutkia näin:

  Kylmäfuusiosta

  PV- foorumi. Re: *Kysymyksenasettelua.
  Kirjoittaja Sarvi » Ma Touko 09, 2011 23:36

  Lieneekö tästä uudesta energiantuotantotavasta vielä raportoitu täällä:
  http://riikkasoyring.nettisivu.org/ajat … nreaktori/

  *Jahas, odottelinkin JO kuka sen tänne tuo. Eli juupa juu. Siitä huikea aihe. Että lienen maassamme a i n o a , joka olen kyennyt tuon kylmäfuusiolaitteen periaatteen ajattamaan matemaattisesti ymmärreltävään muotoonsa. efektinään esim. US- blogeissa vaikuttanut HS:n ja Tekniikan maailmaankin kirjoitellut lehtien tiedemies (Taskinen) otti pitkät ja lähti kuulema j u u r i tuon kylmäfuusion todentamisdatani takia koko foorumilta! Samaa hyömyä katosi mm. muitakin ydinkuumapäitä kok. meppiä Eeva-Riitta Korholaa yms. myöten!) Että voin sen kertoa siis näillä näytöin, ja ketä kiinnostaa.

  *Kvanttiydinfyysisesti on varsin selkeästi matematisoitavasta reaktiosta. Koska sille ON täysin looginen rinnakkaisprosessikin. Jos otamme nikkelin, sen massaluku Z on 28 Ni- 59. Pommitamme tällaiseen nikkeliin ydinvoimalasta tutulla neutronivuolla. Nikkeli t o s i a a n k i n ottaa sisuksiinsa neutronin energian! Syntyy nikkelin isotooppi. Ja nyt syy mikä suututti ydinlobbarit todella. Kun nikkelissä oleva neutroni beeta- miinus hajoaa tapahtuu merkittävän iso 1 000 000eV beetahajoamisenergian vapautuminen atomia kohden. Ni- 28< Cu-29, kun neutroni hajoaa ytimessä protoniksi ja muuttaa alkuaineen toisekseen, kuten ydinvoimaloissa systemaattisesti. No energiasuhteissa itse ydinfyysikkona käytän elektronivoltti, koska se meille alan ammattilaisille on perustyökalu. Eli massana ja energiana 1kpl elektronin ottama energia 1voltin sähkökentässään on yksikön määritelmä.

  Tarkennetaan. Jos nikkeli poltettaisiin hapessa, sen saama polttoenergia määrittyy valenssielektroninsa 8,4eV energiallaan. Tämä on siis kemiallisen nikkelin polton vapauttama energia. Kylmäfuusiossa se ylittyy atomia kohde siis kaavaan 1 000 000eV/ 8,4eV= 119 050 kertaisesti. Toisaalta uraanin fissiohalkeamisen energian vapautuminen on 200milj. eV. Eli kylmäfuusio on tästä atomien massojen erot huomioiden puolestaan vain prosenttiluokkaa. EI siis kemiaa, muttei j ä r e ä ä säteilyfysiikkaakaan. JUURI sitä, mitä prosessista ennakkotiedotkin kuittaa. Vähän sukua mm. USA NAVYN käyttämille ultrasalatulle hafnium 178 hajoamisenergiamuodoille. Korostan, etten ole laitteesta yhtään sen enempää perillä kuin muutamasta videosta. Mutta korostan, ettei m i t ä ä n syytä, miksei homma perustuisi ihan tunnettuun klassiseen fysiikkaan! Ja kuten näimme jutustani on alettu ydinpiiripanikoiden oppia myös laajemminkin.) Eli prosessi tosiaan ON A/ looginen. B/ Matemaattisesti täysin toimiva.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
  1. ”Jos otamme nikkelin, sen massaluku Z on 28 Ni- 59. Pommitamme tällaiseen nikkeliin ydinvoimalasta tutulla neutronivuolla. Nikkeli t o s i a a n k i n ottaa sisuksiinsa neutronin energian! Syntyy nikkelin isotooppi. Ja nyt syy mikä suututti ydinlobbarit todella. Kun nikkelissä oleva neutroni beeta- miinus hajoaa tapahtuu merkittävän iso 1 000 000eV beetahajoamisenergian vapautuminen atomia kohden.”

   Muuten kaunista ja lupaavaa, mutta mistä saat riittävän edullisesti ja energiatehokkaasti tuon neutronivuon ?

   (Edullisesti = ei tarvita kalliita, vaikeasti saatavia raaka-aineita; energiatehokkaasti = neutronivuon tuottamiseen kuluu vähemmän energiaa, kuin mitä sen aiheuttamat beta-hajoamiset (tjm. reaktio) tuottaa)

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 15. Kuuleppa Arto, ydinfyysikko vai kuorifyysikko? Moni asia on päältä kaunis mutta silkkoa sisältä…jos joku asia tuntuu olevan liian hyvä ollakseen totta, niin se yleensä on! Tietenkin on näitä ihmisiä jotka uskovat vieläkin, et Wincapita teki rehellisesti rahaa, vaikka tekijätkin ovat todistaneet sen olevan höynäytys.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. No olipas harvisen mitään sanomaton perustelu vastaväitteelle. Yleistät vain, että ei ole mahdollista, liian hyvää ollakseen totta! Onhan se vaniljapullakin aivan taivaallisen hyvää, ja silti sitä pystyy leipomaan. Mistä teitä trolleja oikein eksyy joka sivustolle, menkää nyt ihmeessä omalle foorumille nitisemään ja kitisemään, kukaan teitä pysty ottamaan vakavasti.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Tähän kaikki huijaus perustuu, ihmisen syvään uskoon paremmasta niin, ettei tutkita asioitten sisintä. Minäkin haluaisin uskoa tähän ja pelata kanssasi roolipelejä sillä aikaa kun äitisi paistaa sinulle ja nörttikavereillesi vaniljapullia.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Olipas lapsellinen kommentti – haukkumasanojakin oikein käytät. No, tuohon on täällä palstalla jo totuttu teikäläisten toimesta, joten eikun vaan mainetta pilaamaan siitä vielä lisää.

     Ps. En ole koskaan pelannut roolipelejä ja tietokoneella vietän aikaa vaivaisen tunnin päivässä. Loistava ihmistuntijakin olet siis.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. Enpä jaksa kanssasi enää Josssitella. Olet selkeästi hyvän tahtoinen ihminen ja haluaisit uskoa parempaan huomiseen. Eikä siinä ole mitään vikaa, näinhän suurin osa ihmisistä haluaa uskoa, minä mukaan lukien. Tämä kyseinen artikkeli sai vaan minun vaniljapullani menemään väärään kurkkuun ja ihmettelemään, et kuka tän voi niellä? Lähtien kuvasta liikenteeseen, matkajääkaappi, minkä kylkeen on lyöty tarra!

      p.s. Osuisko tää lähemmäksi oikeaa: Äidinkielen opettaja, vähintään 5 lasta.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 16. Tässä on nyt melko lailla kommentoijia jotka uskoonsa pohjaten väittävät asiaa mahdottomaksi tai liian hyväksi ollakseen totta, tietämättömät ja tietämättömänä mielellään pysyvät tukevat toisiaan.

  Katsokaa aiheeseen liittyvät dokumentit, videot ja sivustot joille on linkkejä tarjottu! Ja tutkikaa aihealuetta. Mielenkiintoista ja melko ”uskomatonta” mutta totta, että asiaa on tutkittu nyt parisenkymmentä vuotta, ja selkeitä viitteitä siitä että LENR eli kylmäfuusio-reaktioita on useita erilaisia ja että niitä on todellakin saatu toimimaan. Excess heat, ylimääräinen lämpö – on asia joka todistaa jo yksistään sen että ydinreaktio tapahtuu ja että energiaa ”syntyy” reaktiossa jostain ihmeestä. Harva on niin perillä ydinfysiikasta ym että pystyy käsittämään tarkoin mistä reaktiot johtuvat, mutta asiantuntijoitakin on ja todisteet puhuvat puolestaan.

  Mikäli ei pysty asiaa hyväksymään totena, vaan pakosta antaa periksi epäilylle, niin sen kun odottaa ja katsoo miten asia etenee. Suosittelen kuitenkin tutustumaan aineistoon jota aiemmissa kommenteissa postatuissa linkeissä on luettavissa ja katsottavissa. Ja miettimään mikä sen oman mielen on niin lujasti laittanut uskomaan että näin hyvä juttu ei voisi olla totta. Muutoksen pelko vai..?

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Jukka Juntunen. Olipa virkistävää kun sekaan tulee asiallinen kommentti, kiitos. Juuri noin. Se, että ei itse tiedä, ei tarkoita ettei sellaista ole. Mutta ihmiset vajavaisuuksinemme alamme helposti vaahtoamaan valitettavan vähäisen tiedon pohjalta ja julistamaan subjektiivista käsitystämme totuutena. Jopa viikon päästä saattaa tietomme asiasta lisääntyä ja silloin voi jopa hävettää, mitä tulikaan ”tieteellisinä totuuksina” lauottua. Se on kuitenkin inhimillistä. Rasittavaa luettavaa, mutta inhimillistä, suomalaista toisia mollaavaa käyttäytymistä. Totuuden etsimisellä ei ole niin väliä, tärkeintä on OIKEASSA OLEMINEN

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
  2. ”Katsokaa aiheeseen liittyvät dokumentit, videot ja sivustot joille on linkkejä tarjottu!”

   Ainakin tässä keskustelussa tarjottu dokumentaatio käsittelee demoja, joiden toteutukseen ulkopuoliset arvioijat eivät ole päässeet riittävässä määrin tutustumaan.

   ”Ja tutkikaa aihealuetta. Mielenkiintoista ja melko “uskomatonta” mutta totta, että asiaa on tutkittu nyt parisenkymmentä vuotta, ja selkeitä viitteitä siitä että LENR eli kylmäfuusio-reaktioita on useita erilaisia ja että niitä on todellakin saatu toimimaan.”

   Kyllä, on saatu muutama toimimaan, ja kyseessä on jopa ihan asiallisessa järjestyksessä oikeiksi fuusioreaktioiksi todennetut ilmiöt. Energiantuotannon kannalta ongelmallista on, että prosessit kuluttavat energiaa aika paljon enemmän kuin tuottavat, eikä edes jotenkin lupaavia mahdollisuuksia parantaa tilannetta ole näköpiirissä.

   ”Excess heat, ylimääräinen lämpö – on asia joka todistaa jo yksistään sen että ydinreaktio tapahtuu ja että energiaa “syntyy” reaktiossa jostain ihmeestä.”

   No ei – kyllä lämpöä vapautuu myös kemiallisissa reaktioissa ja jännitteellisessä resistiivisessä kuormassa – harvemmin mistään ihmeestä. Mahdollisia lähteitä ovat demolaitteistoon kytketyt sähköjohdot ja siihen varastoitujen ja/tai sinne pumpattavien kemikaalien väliset kemialliset reaktiot.

   Aika monet ydinreaktiot on lisäksi todennettavissa niiden tuottamasta läpitunkevasta gamma- tai neutronisäteilystä. Jos väitetty reaktio tuottaa em. säteilyä, eikä demolaitteistoon kuulu riittävää säteilysuojaa, ei demoajan eikä yleisön oikeastaan pitäisi selvitä hengissä sellaisesta demosta, jossa on tuotettu merkittäviä määriä energiaa ..

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. ”Ainakin tässä keskustelussa tarjottu dokumentaatio käsittelee demoja, joiden toteutukseen ulkopuoliset arvioijat eivät ole päässeet riittävässä määrin tutustumaan.”

    Ketkä ulkopuoliset arvioijat? Panacea-bocaf.org ->plasmaelectrolysis sivulla on esimerkiksi linkin takana CBS:n 60minutes-ohjelman jakso jossa käsitellään LENR-asiaa yleisesti ottaen.
    60minutes ohjelman tekijät ottivat yhteyttä American Physical Societyyn ja `kysyivät lainaksi tiedemiestä´ jonka sitten lähettivät Israeliin erääseen LENR-labraan tekemään mittauksia ja tutkimaan onko tosi kyseessä vai ei.
    Ja American Physical Societyhän lähetti jonkun viimisenpäälle arvostetun ja tieteellisen tiedemiehen, nimi on tuossa dokumentissa mainittu ja häntä haastatellaan sitten tuosta aiheesta. Hän on ulkopuolinen arvioija. Ja toteaa että eipä todellakaan itse uskonut tuon asian olevan mahdollista, mutta ei voi olla uskomatta kun on itse mitannut ja todistanut reaktion toimivuutta.

    Samoin, esim http://lenr-canr.org ja http://newenergytimes.com/ sivustoilta löytyy todella lukuisien eri LENR-kokeiden tarkat tieteelliset raportit ja vertaisarvioidut tieteelliset viitteet näistä tutkimuksista.

    Et voi siis väittää etteikö tässä keskustelussa annetuista lähteistä löytyisi riittävän perusteellista tietoa.
    Se on nimittäin viimekädessä aina oma itse, tuo ”ulkopuolinen arvioija”, jonka mielipiteestä jää kiinni se onko asia sinulle totta vai ei. Jos et voi uskoa niin anna asian olla äläkä oman uskosi perusteella yritä muitakin vakuuttaa siitä ettei asia voisi olla totta. Itse pysyn keskustelussa näillä postauksillani, en uskoni takia vaan siksi että tosiasioiden takana on tiede eikä ole oikein yrittää vääntää totuutta epätodeksi tai peittää sitä epämääräisillä ja vajavaisilla kintaanviittauksilla.

    Mitä tarkoitin excess heatillä eli ylimäärisellä lämmöllä, ja mitä yleensäkin tässä LENR-asiassa tuolla termillä tarkoitetaan, on sellainen lämpö mitä ei voida selittää kemiallisella reaktiolla eikä sillä sähkön määrällä mikä kokeeseen ulkopuolelta laitetaan. Siitä syystä tämä varsinainen ”excess heat” on yksi todisteena toimiva asianhaara joka puhuu ydinreaktion puolesta. Toinen juttu mikä todistaa ydinreaktiosta on esimerkiksi tritiumin ilmaantuminen koekennoon. Sitä ei selitä mikään muu kuin ydinreaktio.

    ”Jos väitetty reaktio tuottaa em. säteilyä, eikä demolaitteistoon kuulu riittävää säteilysuojaa, ei demoajan eikä yleisön oikeastaan pitäisi selvitä hengissä sellaisesta demosta, jossa on tuotettu merkittäviä määriä energiaa ..”
    Tämä säteilyasiahan on yksi mitä jo 20vuotta sitten käytettiin tyhjänä perusteena sille ettei reaktio voisi olla oikeasti ydinreaktio koska kokeen tekijät kuolisivat koetta tehdessään. Mutta tuo koskee sellaista todellisuudenkuvaa jossa on olemassa vain yhdensorttista ydinreaktiota, josta pakostakin tulee hullunakauhiasti tappavaa säteilyä. Mutta LENR-tapauksessa tuollaista valtavaa määrää tappavaa säteilyä ei vain synny. Ymmärtääkseni joissain reaktioissa ei synny lainkaan, ja toisissa, kuten tässä Rossin LENR-kennossa, syntyy jonkin verran mutta vain laitteen ollessa käynnissä ja tästä syystä Rossin laite onkin paketoitu lyijykuorien sisälle, ja säteilyn tuotto loppuu siihen kun laite sammutetaan. Tämä kaikki tieto on luettavissa noista lähteistä mitä tällä sivulla on jo kerrottu eli älä enää vedä tällaisia jo selvitettyjä asianhaaroja keskusteluun tosiasioiden tielle.
    Kiitos

    -mistänäitäpukkaa,
    linkittämäsi ”Jukan vetykenno” ei ole suomalainen vastine kylmäfuusiokennolle, vaan vetykenno, jolla voidaan tuottaa tavallista elektrolyysiä käyttämällä vetyä&happea.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Ei, Rossi väittää kehittäneensä yksinkertaisen ja edullisen fuusioreaktorin.

   Linkittämäsi sivu kertoo suomalaisen kokeilijan elektrolyysilaitteesta jossa hajotetaan vettä vedyksi ja hapeksi sähkön avulla.
   Keksijä on mielestään keksinyt nykyisiä kaupallisia vedynkehittimiä paremman laitteen.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 17. Arto Laurille voin nostaa hattua siitä että hän kuitenkin lukee suuria määriä tieteellistä kirjallisuutta joista ottaa lainauksia ja heittelee niitä ystävällisesti meidän harmiksemme, mutta siitä en nosta hattua että hän ylimielisesti tituleeraa itseään ydinfyysikoksi pelkän sähköasentajan pätevyydellä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 18. Googlasin tuon Jukan Vetykenno linkissä mainitun
  Dr.Irving Langmuirin nimellä ja mitäpä löytyikään, tohtori on nykäissyt Noopelin kemiasta ja mistä aiheesta vielä?
  Oliskohan näissä Rossin jutuissa jotain perää, ainakin Langmuirin pätevyyteen voi luottaa mitä tulee atomivedyn erikoisominaisuuksiin ja sen osuuteen fuusiossa.

  Ompas Langmuirilla mitalleja, huh huh.

  http://nobelprize.org/nobel_prizes/chemistry/laureates/1932/langmuir-bio.html

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Eh, liittyykö Langmuir Rossiin, Vetykenno-Jukkaan ja kumppaneihin muuten, kuin että sattui keksimään nimityksen ’pathological science’, joka sopii aika hyvin kylmäfuusio-touhuun.

   Wikipedian artikkelissa Irving Langmuirista on muuten linkit sekä kylmäfuusioon että ’polymeeriveteen’ (polywater). Jälkimmäinen (joka on jo kunnolla kuopattu) korreloi yllättävässä määrin kylmäfuusiotouhun kanssa.

   Saapas nähdä innostuuko joku täkäläinen hörhö yrittämään polymeerivedenkin henkiinherätystä ..

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Mikä uutislähde/media on puolueeton? Magneetimedia voittää itseään pulueettomaksi, taustalta löytyy kuitenkin yksityinen kuluttajatavarakaupppaa harjoittava J. Kärkkäinen Oy, jonka yrityssaneerauksessa ei kaikki ole kohdallaan: http://yle.fi/alueet/teksti/keski-pohjanmaa/2011/02/verottaja_haluaa_valittaa_karkkaisen_saneerauksesta_2395774.html . Tällaisen taustan perusteella Magneettimedia julistaisi minkä tahansa muun median puolueelliseksi.

    Kai J. Kärkkäinen tuo Rossin reaktorit myyntiin heti kun niitä saa? Onnistuisikohan jouluksi? Saako varata jo?

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. http://yle.fi/alueet/teksti/keski-pohjanmaa/2011/03/karkkainen_verottaja_vaikeuttaa_yritystoimintaa_2405751.html

     Kun tutustut esim. tapaukseen Liisa Mariapori, ymmärrät, että verottaja saattaa olla joskus eliitin koston väline. Tai oikeastaan maripori on puhunut lähinnä mielivaltaisesta ryöstöpolitiikasta ja liukuhihnalta tapahtuvasta rikollisesta toiminnasta verottajan osalta. Mutta kaikki tietävät, että jokainen länsimaa nykyisin lähettää aina verottajan toisinajattelijan kimppuun tai sellaisen, joka muuten halutaan tuhota tai jota halutaan kiusata tai joka vain on jonkun tiellä.

     http://toinennakemys.wordpress.com/2010/11/20/target-trafficant/

     Verotpolitiikka on mutenkin sen verran monimutkaista, että turha alkaa leimaamaan sen perusteella, että on eri näkemyksiä verottajan kanssa.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
     1. J.K.: Median puolueettomuus/riippumattomuus on useimmiten kuluttajan silmässä. Pääsääntöisesti media tekee juttujaan faktojen perusteella, uutinen on uutinen. Kolumneissa ja pääkirjoituksissa tietysti voi ottaa kantaa.

      Puolueellisuudessa ei sinällään ole tuomittavaa, jos sen ilmoittaa selkeästi. Esimerkiksi Magneetimedian pitäisi rehellisesti tunnustaa olevansa esimerkiksi EU:n,YK:n, koululääketieteen,rokotusten ja monilta osin länsimaisten järjestäytyneitten demokratioiden vastustaja. Magneettimedia näyttää myös vastustavan kansainvälistä talousjärjestelmää ja osin Yhdysvaltojen hallituksia.

      Repe: Rehellisesti sanoen , en usko että Suomen valtio olisi halunnut tuhota tämän lehden kustantajan. Käsittääkseni vika oli maksamattomissa veroissa. En ole asiantuntija tällä alalla.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     2. Veroviranomaiset tekevät tulosta keksimällä maksamattomia lisäveroja. Vastaavasti media keksii faktoja tai esim. CIA/Poliisi/poliitikot/ulkomaiden media jne saattavat keksiä faktoja eli valehdella ne juttujensa perusteiksi.

      Hyvä trolli muuten saa aikaan vatsahaavan ja muutenkin propagoi paremmin, jos kyseessä on propagandatrolli ja siis vastavoima esim. median sisällölle ja sanoman läpiviemisen onnistumiselle. Huono trolli herättää vain hilpeyttä ja sääliä. ”Järjestäytyneiden demokratioiden vastustaja” tms ilmaus on senverran hersyvä, että minulle tuli ainakin hyvä mieli. Olet tosi hauska.

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
     3. Magneettimedia se onkin kova keksimään faktoja ja oikomaan mutkia. Pikkujuttu, mutta usko tai älä, EU:n yrttikieltoa rikotaan jatkuvasti. Tuhkarokkokin tuntuu leviävän yllättäen massamme. Rokotusten vastustajat varmaan ovat innoissaan..

      Plusääni(0)Miinusääni(0)
 19. Minusta tää oli oikeastaan hyvä juttu, vaikkei siinä ehkä ihan kaikki ollu kohdallaan, ja onhan tuo sellainen kuuloinen uutinen että on tervettä olla jonkin verran skeptinen ja eihän tuo Rossin tausta ehkä ihan puhdas ole.

  Tosin Rossi ei ole väittänyt keksineensä kylmä fuusio reaktoria vaan LENR:ään perustuvan reaktorin.

  Kuitenkin nyt on niin että Widom-Larsenin teoria: http://newenergytimes.com/v2/news/2010/35/SR35913widomlarsen.shtml
  on uudelleen selittänyt ennen kylmäfuusioksi väitetyn ilmiön LENR ilmiönä siis pääosin heikkovuorovaikutuksen avulla tapahtuvana ilmiönä, ja heikkovuorovaikutus ei ole mitään uutta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Heikko_vuorovaikutus

  Kyse ei ole siis kylmäfuusiosta, mutta se ei poista sitä etteikö reaktio voisi tuottaa energiaa, (eikä siihen välttämättä tarvita sitä neutronivuota, mikä tuolla kommenteissa vilahti)

  Tällä hetkellä myös NASA on alkanut tutkia kyseistä ilmiötä:
  http://blog.newenergytimes.com/2011/05/06/nasa-working-on-lenr-replication-and-theory-confirmation/
  LENR mainitaan myös NASA:n sivuilla:
  http://www.grc.nasa.gov/WWW/sensors/PhySen/research.htm#newconcepts

  ”At one time called “cold fusion,” now called “low-energy nuclear reactions” (LENR), such effects are now published in peer-reviewed journals and are gaining attention and mainstream respectability.”

  Minusta tämä on sen verran erikoinen juttu että tästä sais tehdä vaikka, jonku jatko jutun. Olisi ihan ihmisiä sivistävää käydä läpi ilmiötä tarkemmin.. Ainakin tää herättää kovasti kiivasta keskustelua 🙂

  Olisi hauskaa käydä läpi mikä on ”surface plasmon polariton electron”
  osa porukasta ei varmaan uskoisi sellaisen olemassaoloon 🙂

  Ihmisillä tuntuu olevan vaikeuksia säilyttää objektiivinen asenne, tutkia asia loppuun asti ennen kuin muodostaa mielipiteen ja yleensä äkkiseltään muodostettu mielipide on jostain syytä erittäin vahva vaikkei kunnolla tuntisi asiaa, minusta LENR ei ole mitään homeopatiaa vaan kyse on todellisista ilmiöistä, mutta en tässä vaiheessa ota kantaa siihen toimiiko Rossin härveli vai ei, se jää nähtäväksi, veikkaisisin kuitenkin että tässä ollään melkoisen läpimurron kynnyksellä.

  Magneettimedialle kuitenkin ehdottomasti pisteet tämän alan jutun nostamisesta esiin,
  a good one

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 20. No niin munattomat tieteilijät ja hyväntahtoiset hörhöt! Oisko aika lyödä panokset pöytään ja alkaa lyömään vetoa, onko Rossin ”leipäkoneesta” vaniljapullan leipojaksi vai ei? Mun mielestä J. Kärkkäinen vois ottaa tän vedonlyönnin hoitaakseen, lahjotetaan rahat sitten vaikka kohteeseen joka oikeesti miettii tulevaisuuden energiaongelmia!

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 21. Herkullista, tämähän on oikea win-win -tilanne!

  Ideaalitapauksessa laite toimii ja maailman energiaongelmat on ratkaistu. Toisessa ideaalitilanteessa huijari huijaa tyhmiltä rahat pois, maailma paranee taas kerran. Ei tyhmien saa antaa pitää rahojaan!

  Hopi hopi vaan kaikki tilaamaan tämä. Siis ne joille tässä viestiketjussa esitetyt ”perustelut” uppoavat tavalla tai toisella.

  Minua ei haittaa lainkaan että tämän voimalaitoksen toimiessa menetän kasvoni koska pääsen silti nauttimaan sen tuomista hyödyistä. Jos taas laite ei toimi, mikä on hyvin todennäköistä taustatietojen varassa, niin olen kuitenkin iloinen siitä että mahdollisimman moni typerä ihminen on menettänyt rahansa ja oppinut läksynsä kantapään kautta.

  Kantapää, se on yksi tehokkaimmista tavoista oppia! Ei ole mitään hävettävää siinä että häviää koko omaisuutensa Wincapitaan tai tämmöiseen. Näin koulutettu henkilö ei varmasti mene toista kertaa halpaan yhtä helposti.

  Meidän pitää suvaita näitä ihmisiä jotka haluavat sijoittaa omaisuutensa joko täysin ilmiselviin (wincapita) tai tieteellä maskeerattuihin (tämä) huijauksiin.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Karvaan sivumaun herkkuun voi heittää se, että huijari ja huijatut syyttävät nurjamielisiä
   epäilijöitä hankkeen vesittymisestä.

   Yleensä tätä takaporttia valmistellaan jo huijauksen alkuvaiheessa.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
   1. Kansa on puhunut : ) Antakoon ajan näyttää, mihin laitteesta on. Mukavaa jos toimii, harmi jos ei. Pianhan se selviää kun aika hoitaa asian. Samanlaista väittelyä käytiin aikanaan hyttysansoista ultraäänikarkoittimineen. Nyt on todistettavasti toimivia saatavilla ja pulina lakannut. Kehitys kehittyy, sano kepuliKekkonen viisaasti aikoinaan.

    Plusääni(0)Miinusääni(0)
    1. Piti tulla tuotantolaitos mutta tulikin taas vain uusi sirkusesitys.
     Seuraavaksi ne voisivat tilata kasakoita hevosineen ja ruveta
     myymään pääsylippuja, kai siitäkin vähän rahaa saisi.

     Olisi rehellisempääkin.

     Plusääni(0)Miinusääni(0)
 22. Mielenkiintoista! Tuo on tosi mielenkiintoinen juttu. Odotellaan edelleen innokkaasti. Kai siitä selvyys lähiaikoina saadaan. Jussin linkistä päätellen aika mullistava laite on kyseessä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 23. 37,5 kertainen hyötysuhde? onneksi olkoon, keksitte juuri ikiliikkujan.
  hyötysuhde ei voi koskaan olla 1, saati yli sen. muuten kyseessä todellakin on ikiliikkuja.

  sähköähän tuo vie sen 400W(h?), mutta se kuluttaa myös vedyn energiaa

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 24. Tuossa puukaasun valmistuksen teoriaa.
  http://www.ekomobiili.fi/Tekstit/teoriaa.htm
  Vesi pelkistyy hehkuvassa hiilikerroksessa vedyksi.

  Se kuluttaa energiaa, mutta tässä onkin tarkoitus tuottaa moottoripolttoaineeksi soveltuvaa kaasua
  kiinteästä polttoaineesta.

  Häkäpöntön kaasussa on itseasiassa vetyä yhtä paljon kuin häkää.

  Rossin ja kumppanien pömpelin kanssa pyrolyysilla ei ole mitään tekemistä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 25. No niin – milläs nimellä Rossin energiasampo olisi ostettavissa ? Tuolla yllähän luvattiin aikoja sitten, että puolen vuoden kuluttua pääsee sarjatuotantoon ja energiamarkkinat menee uusiksi ..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 26. Jaahas – Rossi näkyy keksineen uuden akronyymin viritykselleen (QUAR) mutta energiamarkkinoiden mullistukset näkyy edelleen tulevan ihan muista suunnista ..

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 27. Ja captchatkin kelpaa taas, kun siivosi magneettimedia.com:in cookiet pois selaimesta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 28. Kylmäfuusiokeksintöjä on tehty pari vuodessa viimeisen 30v ajan. Sellaisen huijauksen järjestäminen on sinänsä hieno suoritus. Lyön vetoa 1:1000 milloin tahansa, että laitteessa ei tapahdu minkäänlaista ydinreaktiota. Tai sitten herrat Bohr, Maxwell, Planck ja Einstein ovat ihan hakoteillä.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)
 29. Valitettavasti seuraavan lukemiseen tarvitaan mm. ainakin auttava englanninin kielen ymmärtämisen taito.

  Suosittelen ensin lukemaan vähintään kaksi ensimmäistä osaa amerikkalaisen Steven Yatesi artikkelista
  ””TAKING THE RED PILL” THE REAL MATRIX”, http://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm

  Sitten muistutan ihmiskunnan arkkivihollisiin kuuluvan NWO-pääarkkitehdin ja juutalaisen sotarikollisen H.Kissingerin mm. energian hallintaa koskevasta lauseesta: ”Who controls the food supply controls the people; who controls the ENERGY can control whole continents; who controls money can control the world.”

  Sitten seuraavaa:

  ”India permits free energy technology despite threat from UK, US, Saudi Arabia”,
  http://tapnewswire.com/2015/09/india-permits-free-energy-technology-despite-threats-from-uk-us-saudi-arabia/

  ”The 9/11 Truth Movement, Free Energy Suppression and the Global Elite’s Agenda”,
  http://www.checktheevidence.co.uk/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=182&Itemid=60

  ”World Renowned Physicist Explains The Reality Of “Free Energy” & How It’s Accessible”,
  http://www.collective-evolution.com/2014/02/02/world-renowned-physicist-explains-the-reality-of-free-energy-how-its-accessible/

  ”A Practical Guide to ‘Free-Energy’ Devices”,
  http://www.free-energy-info.co.uk/PJKbook.pdf
  (Huomattavan suuri pdf-tiedosto)

  Vielä eräs esimerkki ’free energy’-laitteista:
  ”En uppfinnare i Brasilien visar upp sin motorcykel som påstås gå 50 mil på en liter vatten. Bluff eller verklig..? Hur som helst en farlig uppfinning att göra reklam för. Många tidigare skapare av ”vattenmotorer” och fri energi ”HAR FÅTT SINA LIV DRASTISKT ”FÖRKORTADE”. Ett exempel är Peter Storm, som grundade svenska Partiet De Fria och marknadsförde liknande uppfinningar. Han dog plötsligt och oväntat i samband med lanseringen av ”PDF” i Sverige…”,
  http://undermattans.blogspot.fi/2015/07/ricardo-azevedos-motorcykel-i-brasilien.html

  ”Water-Powered Cars & Inventors Killed – Humanity is being held hostage
  by the Illuminati bankers who control the oil cartel.”,
  http://henrymakow.com/2013/11/Illuminati-Suppress-Water-Powered-Cars.html

  ”Water-Powered Cars & Inventors Killed”,
  http://www.starshipearththebigpicture.com/2013/12/07/water-powered-cars-inventors-killed/

  Jokainen voi kysyä itseltään, kuinka mielekästä erityisesti teollistuneiden maiden ihmisten on maksaa monta kymmentä prosenttia tuloistaan ’energia-verona’ maailmaa kulissien takaa johtaville illuminati-/talmudisti-juutalais-pankkigangstereille ja heidän lakeijoilleen!

  Uskoako kohta riehumaan rupeavia trolleja ja pseudo-skeptikkoja vai murtautuako ulos ’MATRIXISTA’ – josta puhutaan em. Steven Yatesin artikkelissa – ja ruveta kasvattamaan omalta osaltaan sitä kriittistä massaa joka tarvitaan ihmiskunnan vapauttamiseksi suuresta ENERGIA-HUIJAUKSESTA (niiden monien muiden huijausten lisäksi joita kulissien takaa naruja vetelevät ihmiskunnan arkkiviholliset ylläpitävät – velkahuijaus-rahajärjestelmä, ilmastohuijaus, holokaustihuijaus, Big Pharma jne, jne.)?!

  Plusääni(1)Miinusääni(2)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat