Leikolan vitsi valtionvelasta naurattaa maailmalla

Vajaa viikko sitten maailman hauskimman miehen palkinnon voittaneen Ismo Leikolan vitsi valtionvelasta leviää maailmalla.

Show’ssaan Leikola ihmettelee kuinka kaikki maailman maat voivat olla korviaan myöten veloissa, eikä yksikään maa vaikuta hyötyvän tilanteesta. Maailmassa on yhteensä enemmän velkaa kuin rahaa. Tämä on mahdollista, koska valtiot eivät ole velkaa toisilleen, vaan yksityisille pankeille, joille koronkiskonta on liiketoimintaa. Leikola ei ymmärrä, mikseivät valtiot edes yritä haastaa yksityisten pankkien hegemoniaa.


Leikolan videota Twitterissä levittänyt Talousdemokratia-liike kirjoittaa:

Kaikkia velkoja ei voida koskaan maksaa takaisin, koska koron takia velkaa on aina enemmän kuin on rahaa velkojen takaisinmaksuun. Ainoa keino selvitä velkojen takaisinmaksusta onkin luoda entistä enemmän velkarahaa.

Aiheesta lisää: Globaali velkakriisi ja rahan valtiaat, Valtiolle velkaa alueita vastaan: Globaalin eliitin uusi vaihtokauppastrategia

4 kommenttia

 1. … ja yleisö vaan nauraa, vaikka velka kurjistaa elämisen mahdollisuuksia täällä koko ajan vain enemmän ja enemmän !

  Hullua kansaa.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 2. Tämä on yksi esille tulleen ongelman ratkaisumuoto: tehdään siitä satiiri. Käännetään vakava asia niin että kaikki nauravat sille. Näin saadaan häivytettyä todellinen ongelma koska eihän kukaan täysjärkinen uskalla ottaa ongelmaa enää esille, sehän on vitsi!! Ja heti epäillään että olet istunut liian kauan kuuntelemassa Leikolaa.

  Ei ole siis ihme, että Leikola valittiin ”ääestyksellä” maailman hauskimmaksi ihmiseksi. Hän pelaa suoraan kansainvälisten pankkiirien pussiin. Ja sen oligarkit kyllä palkitsevat. Aika näyttää miten.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Leikola kertoi perehtyneensä vitsin taustoihin ja voitto tuli yleisöäänestyksessä. Vitsin muodossa asia leviää netissä maailmalle kulovalkean tavoin. Hyvä vitsi kertoo totuuden. Siksi juutalaisvitsitkin on kielletty nykyään.

   Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Tämähän on hyvä juttu, vaikka kaikki eivät ottaisikaan asiaa tosissaan, niin varmasti osa tutkii asiaa tarkemmin ja löytää ehkä totuuden tästä suuresta ksetuksesta.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat