Leukemian ja aivosyövän parantaminen kasviksilla

Julkaisemme syövän luonnonmukaisin keinoin voittaneen Earnie Powellin kirjeen toiselle syöpäselviytyjälle, Chris Warkille.

Warkilla diagnosoitiin III vaiheen paksusuolensyöpä 26-vuotiaana vuonna 2003. Hän kävi leikkauksessa, mutta kieltäytyi kemoterapiasta. Sen sijaan hän noudatti erityisruokavaliota ja luonnonlääkintää itsensä parantamiseen. Hän on edelleen elossa ja voin hyvin, ilman syöpää! Lue lisää Warkin kokemuksista ChrisBeatCancer.com-verkkosivuilla!

Hei Chris, toivottavasti meidän tarinamme auttaa levittämään sanaa mahdollisimman laajalle. Olen tehnyt parhaani kertoakseni tästä ystäville ja läheisilleni, mutta he eivät usko minua. Valitettavasti eräät sukulaisistani kieltäytyivät edes kokeilemasta ajatellen luonnonmukaisten syöpähoitojen olevan puppua. He uskoivat ainoastaan lääkärin sanaa ja kävivät läpi kemoterapian ja säteilyhoidot – ja kuolivat vuosi myöhemmin.

Minulla diagnosoitiin leukemia vuonna 2000 ja minulle kerrottiin sen olevan samankaltainen kuin luusyöpä, joka alkaa luuytimestä.

 

Miten kaikki alkoi

Neurologini lähetti minut syöpäspesialistille, koska veriarvoni piti tarkistaa puolen vuoden välein käyttämäni dilantin-lääkkeen (fenytoiini) vuoksi. Käytän dilantinia sairastamani epilepsian kohtausten hillitsemiseksi. Neurologini kertoi seuranneensa veriarvojani, ja viimeisen kymmenen vuoden aikana valkosolujen määrä oli noussut joka vuosi. Se oli nyt niin korkea, että neurologini päätti lähettää minut syöpäspesialistille, joka lukuisten testien jälkeen kertoi minun sairastavan leukemiaa. Hän sanoi minun tarvitsevan kemoterapiaa ja kehotti palaamaan parin viikon päästä.

Diagnoosini jälkeen äitini kertoi minulle eräästä ystävästään, jolle oli povattu kolmen kuukauden elinaikaa IV vaiheen syöpädiagnoosin jälkeen. Rouva lähti miehensä kanssa ulkomaille, jossa he laittoivat naisen kasvisruokavaliolle ja hän joi niin paljon porkkanamehua, että hänen ihonsa muuttui oranssiksi kaikesta A-vitamiinista. Nainen päihitti lopulta syövän ja eli vielä terveenä yli 20 vuotta, kunnes kuoli vanhuuttaan.

Ajattelin, että jos kerran se toimi hänellä, se voisi tepsiä minuunkin. Rukoilin Jumalalta johdatusta löytääkseni kaiken tarpeellisen taistellakseni syöpää vastaan luonnollisin keinoin. Etsin tietokoneellani tietoja luonnonlääkinnästä ja löysin artikkeleita sipulin ja valkosipulin tehosta syöpää vastaan. Löysin Earl Mindellin kirjan vitamiineista (Vitamin Bible), jossa käsiteltiin kaikki hyödylliset vitamiinit veren parantamiseen, immuunijärjestelmän tehostamiseen jne.

Päätin keskittyä juomaan porkkanamehua, syömään porkkanoita, valkosipulin kynnen aamiaisella ja puolikkaan sipulin ruoan kera päivällä. Lounaan ohella söin kaksi suurta porkkanaa ja illallisella söin vähintään ¼ sipulin, joskus ½ sipulia aterian yhteydessä, joka oli tavallisesti pastaa, kalaa tai kanaa perunoiden ja kasvisten kera.

Valkosipuli on raakana todella vahvaa, joten leikkasin valkosipulin kynnen pienemmiksi palasiksi, jotka pystyin nielaisemaan veden kera kuin pillerit. (Chris teki täsmälleen samalla tavalla.)

Lisäravinteina käytin monivitamiinia sekä A-, C-, E-, B6- ja B12-vitamiineja. Valitsin nämä vitamiinit, koska olin lukenut A- ja C-vitamiinien tehostavan immuunijärjestelmää, E-vitamiinin auttavan verenkiertoa, B6-vitamiinin antavan lisäenergiaa ja B12-vitamiinin parantavan verisolujen tuotantoa ja antavan myös lisäenergiaa. Otin kaikki vitamiinit kerralla aamuisin valkosipulin jälkeen, ennen aamiaista, joka muodostui appelsiinimehusta, paahtoleivästä ja munakokkelista.

Noudatin tätä ruokavaliota pari viikkoa ja kun palasin syöpäspesialistin luokse, hän suoritti verikokeet. Lääkärin palatessa huoneeseen hän sanoi jonkin olevan vialla ja otti lisää verikokeita. Lopulta hän tuli uudestaan huoneeseen raaputtaen päätään ja totesi: ”Herra Powell. Olin jo valmistautunut laittamaan teidät kemoterapiaan leukemian takia, mutta jostain kumman syystä valkosolujen taso on palannut normaaliksi ja syövästä ei ole jälkeäkään!”

En kertonut lääkärille, mitä olin tehnyt, koska tiesin, että hän olisi pitänyt minua hulluna eikä olisi uskonut lainkaan. Poistuimme vaimoni kanssa sairaalasta hymyillen leveästi ja kiittäen Jumalaa siitä, että Hän oli näyttänyt minulle keinon parantua leukemiasta, johon ei kuulemma ole parannuskeinoa! (Chris totesi sipulin ja valkosipulin olevan kaksi parasta syöpää ehkäisevää kasvista.)

 

Kolme vuotta myöhemmin, vuonna 2004

Olin lopettanut porkkanamehun juomisen ja valkosipulin syömisen. Aloin oksennella joka aamu. Minulla oli selkäkipuja, ongelmia kuulon ja näön kanssa sekä huimausta kävellessä. Kävin lääkärissä, joka pisti minut magneettikuvaukseen. MRI-kuvissa ilmeni aivoissani 7 millimetrin kasvain, joka painoi näköhermoa. Johtuen kasvaimen vaikeasta sijainnista lääkäri ei halunnut operoida, koska se voisi johtaa sokeutumiseen, halvaantumiseen tai jopa molempiin. Hän totesi, että niin kauan kuin kasvain ei kasvaisi suuremmaksi, hän jättäisi sen rauhaan.

Päästyäni aiemmin eroon syövästä porkkanamehun, sipulin ja valkosipulin kuurilla, päätin kokeilla, tehoaisiko se myös aivokasvaimeen. Söin reilusti sipulia ja valkosipulia, mutta en juonut kovin paljoa porkkanamehua tai syönyt porkkanoita kovin usein. Vuonna 2008 kävin uudestaan magneettikuvauksessa nähdäkseni, oliko kasvain suurentunut. Kuvista näkyi selvästi, että kasvain oli edelleen samassa paikassa, mutta onneksi se ei ollut kasvanut. Se sai minut ajattelemaan, että kenties nyt olisi aika ryhtyä tosissaan porkkanakuurille! Sain äidiltäni raskaan sarjan mehupuristimen ja aloin tehdä itse porkkanamehua ja ostin kaupasta luomumehua.

Join porkkanamehua joka päivä ison lasillisen aamulla ja toisen ison lasillisen illalla kahdeksan kuukauden ajan. Juotuani kahdeksan kuukauden ajan porkkanamehua kahdesti päivässä ja syötyäni päivittäin sipulia ja valkosipulia sekä kokonaisia porkkanoita, kävin uudestaan magneettikuvauksessa vuonna 2011. Kasvaimeni oli kutistunut niin pieneksi, ettei sitä enää näkynyt MRI-kuvassa!

Juon edelleen porkkanamehua päivittäin ja syön raakaa valkosipulia ja sipulia joka toinen päivä pitääkseni syövän loitolla ja toistaiseksi se on toiminut. Olen syövästä vapaa ja aivokasvain on kadonnut! Teen mehua nykyään muistakin kasviksista, sillä uskomme vaimoni kanssa niiden voimaan. Olemme molemmat nähneet sen toimivan, ei vain kerran vaan kahdesti!

Kiitos Chris, kun jaoit kertomuksesi kanssamme. Toivotaan, että muutkin seuraavat tätä kuuria ja voittavat syöpänsä, kuten sinä ja minä teimme.

Vilpittömästi, ystäväsi Earnie Powell

 

Alkuperäinen artikkeli englanniksi Chris Warkin sivuilla.

2 kommenttia

 1. Lastenkirjailija Ann Cameron sairasti terminaalivaiheen suolistosyöpää, joka levisi keuhkoihin. Hän paransi itsensä kahdeksassa kuukaudessa juomalla joka päivä porkkanamehua. Hän mehusti yli kaksi kiloa (5 pounds) porkkanoita päivässä ja joi tämän päivän mittaan:
  http://naturalsociety.com/man-woman-carrot-juice-stage-4-cancer/

  http://howicuredmycancer.blogspot.fi/2013/03/carrots-and-my-cancer-ann-cameron.html

  Mies paransi syöpänsä porkkanamehulla:
  http://www.chrisbeatcancer.com/ralph-cole-cured-cancer-with-carrot-juice/

  Tässä miehen blogi:
  http://cancerisover.blogspot.fi/

  Porkkanoissa on antisyöpäominaisuuksia sisältävää falkarinolia ja muita syöpään tehoavia aineita:

  http://www.timeshighereducation.co.uk/193975.article

  Recent Pat Food Nutr Agric. 2011 Jan;3(1):64-77.
  Aliphatic C(17)-polyacetylenes of the falcarinol type as potential health promoting compounds in food plants of the Apiaceae family.
  Christensen LP.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21114468

  J Agric Food Chem. 2009 Sep 23;57(18):8290-6. doi: 10.1021/jf901503a.
  Differential effects of falcarinol and related aliphatic C(17)-polyacetylenes on intestinal cell proliferation.
  Purup S1, Larsen E, Christensen LP.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19694436

  J Agric Food Chem. 2007 Feb 7;55(3):618-23.
  Biphasic effect of falcarinol on caco-2 cell proliferation, DNA damage, and apoptosis.
  Young JF1, Duthie SJ, Milne L, Christensen LP, Duthie GG, Bestwick CS.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17263451

  J Agric Food Chem. 2005 Mar 9;53(5):1823-7.
  Inhibitory effects of feeding with carrots or (-)-falcarinol on development of azoxymethane-induced preneoplastic lesions in the rat colon.
  Kobaek-Larsen M1, Christensen LP, Vach W, Ritskes-Hoitinga J, Brandt K.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15740080

  Anticancer Agents Med Chem. 2012 Jul;12(6):640-52.
  Effects of bioactive compounds from carrots (Daucus carota L.), polyacetylenes, beta-carotene and lutein on human lymphoid leukaemia cells.
  Zaini RG1, Brandt K, Clench MR, Le Maitre CL.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22263789

  J Med Food. 2011 Nov;14(11):1303-12. doi: 10.1089/jmf.2010.0284. Epub 2011 Aug 24.
  Bioactive chemicals from carrot (Daucus carota) juice extracts for the treatment of leukemia.
  Zaini R1, Clench MR, Le Maitre CL.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21864090

  Chem Biol Interact. 2014 May 5. pii: S0009-2797(14)00137-9. doi: 10.1016/j.cbi.2014.04.013. [Epub ahead of print]
  Protective effect of Daucus carota against UV-DMBA induced skin cancer in mice.
  Natarajmurthy SH1, Dharmesh SM2.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24812028

  Eur J Nutr. 2014 Feb 12. [Epub ahead of print]
  Dietary carrot consumption and the risk of prostate cancer.
  Xu X1, Cheng Y, Li S, Zhu Y, Xu X, Zheng X, Mao Q, Xie L.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24519559

  Plant Foods Hum Nutr. 2013 Sep;68(3):293-8. doi: 10.1007/s11130-013-0371-z.
  Extracts from black carrot tissue culture as potent anticancer agents.
  Sevimli-Gur C1, Cetin B, Akay S, Gulce-Iz S, Yesil-Celiktas O.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23828497

  Phytother Res. 2013 May;27(5):737-44. doi: 10.1002/ptr.4776. Epub 2012 Jul 20.
  The antioxidant and anticancer effects of wild carrot oil extract.
  Shebaby WN1, El-Sibai M, Smith KB, Karam MC, Mroueh M, Daher CF.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22815230

  Pharm Biol. 2011 Sep;49(9):955-61. doi: 10.3109/13880209.2011.559250. Epub 2011 Jul 21.
  Chemopreventive effects of wild carrot oil against 7,12-dimethyl benz(a)anthracene-induced squamous cell carcinoma in mice.
  Zeinab RA1, Mroueh M, Diab-Assaf M, Jurjus A, Wex B, Sakr A, Daher CF.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21777042

  J Biochem Mol Biol. 2007 Nov 30;40(6):1009-15.
  Cell cycle regulation and induction of apoptosis by beta-carotene in U937 and HL-60 leukemia cells.
  Upadhyaya KR1, Radha KS, Madhyastha HK.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18047798

  J Agric Food Chem. 2005 Apr 6;53(7):2518-23.
  Polyacetylenes from the Apiaceae vegetables carrot, celery, fennel, parsley, and parsnip and their cytotoxic activities.
  Zidorn C1, Jöhrer K, Ganzera M, Schubert B, Sigmund EM, Mader J, Greil R, Ellmerer EP, Stuppner H.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15796588

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Hepatooman ilmaantuminen voi viivästyä merkittävästi, kun rotille syötetään vain porkkanoita useana päivänä viikossa:
  Oncology. 1983;40(2):120-3.
  Delay of diethylnitrosamine-induced hepatoma in rats by carrot feeding.
  Rieder A, Adamek M, Wrba H.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6828289

  Tutkijat havaitsivat, että kuumavesiuuttamalla valmistetuilla vihannes- ja kasviuutteilla on kyky tukahduttaa kasvaimen etenemistä sekä sitoa lipidoperoksidien radikaaleja. Erityisen tehokkaita olivat porkkanan lehdet, ristikukkaiset kasvit ja pavut:
  Jpn J Cancer Res. 1992 Sep;83(9):923-8.
  High correlation between lipid peroxide radical and tumor-promoter effect: suppression of tumor promotion in the Epstein-Barr virus/B-lymphocyte system and scavenging of alkyl peroxide radicals by various vegetable extracts.
  Maeda H1, Katsuki T, Akaike T, Yasutake R.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1331005

  Runsaasti karotenoideja sisältävät vihannekset vähentävät geneettisiä vaurioita ihmisillä:
  Carcinogenesis. 1997 Sep;18(9):1847-50.
  Consumption of vegetables reduces genetic damage in humans: first results of a human intervention trial with carotenoid-rich foods.
  Pool-Zobel BL1, Bub A, Müller H, Wollowski I, Rechkemmer G.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9328185

  Runsaasti lykopeenia sisältävillä kasveilla kuten tomaatilla, gac-hedelmällä, vesimelonilla, vaalenapunaisella greipillä, vaaleanpunaisella guavalla, punaisella porkkanalla ja papaijalla on todettu olevan tehokasta vaikutuksta eturauhassyövän ehkäisyssä ja hoidossa. Lykopeenista on ilmeisesti hyötyä juuri eturauhassyövässä, koska eturauhaskudoksessa voidaan saavuttaa suurempi lykopeenipitoisuus kuin muissa kudoksissa:
  Anticancer Agents Med Chem. 2014 May 21. [Epub ahead of print]
  The Effect of Lycopene on the PI3K/Akt Signalling Pathway in Prostate Cancer.
  Chen J1, O’Donoghue A, Deng YF, Zhang B, Kent F, O’Hare T.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24851879

  Kenenkään ei pidä kokeilla sairauksien parantamista porkkanamehulla. Ottakaa selville kaikki mahdollinen tieto aiheesta ja tehkää omat johtopäätöksenne.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat