Luonnollinen yrttilääke papilloomainfektioon löydetty

Usein törmää luuloon, että ainoa puolustuskeino tappavaa papillooma- eli HPV-infektiota vastaan on rokotuksen ottaminen ja odottelu. Uudet tutkimukset ovat nyt kuitenkin varmistaneet, että sekä kehon oma puolustusjärjestelmä että ikivanha yrttirohto ovat hyvin tehokkaita papilloomavirukselta suojautumisessa.

Uraauurtava tutkimus, joka julkaistiin Asian Pacific Journal of Cancer Prevention –lehdessä nimellä Clearance of Cervical Human Papillomavirus Infection by Topical Application of Curcumin and Curcumin Containing Polyherbal Cream: A Phase II Randomized Controlled Study, paljastaa etteivät rokotus ja odottelu ole ainoita keinoja suojautua HPV:ta vastaan. Tutkimuksen uskotaan olevan ensimmäinen laatuaan, se paljastaa tehokkaan ja turvallisen hoitomuodon diagnosoidun HPV-infektion parantamiseksi. Lisäksi tutkimuksessa selvisi HPV-infektion olevan itseään rajoittava. Se myös paranee itsestään 73,3 prosentissa hoitamattomista tapauksista noin 37 päivässä (tutkimuksessa käytettiin lumehoidettua vertailuryhmää).

Tutkijat arvioivat kahden yrttihoidon tehokkuutta naisten synnytinelinten papilloomaviruksen hoidossa. Naisten HPV-tulehdus oli todettu sekä papa-kokeessa että DNA-testissä (PCR), mutta se ei ollut vielä edennyt solumuutoksiin tai kasvaimiin asti (neoplasia, esimerkiksi kohdunkaulansyövän esiaste).

Ensimmäinen käytetty rohtohoito oli useista yrteistä tehty kaupallinen Basant-emätinvoide, jossa oli kurkumiinia, pesupähkinää (’reetha’ / Sapindus-suvun hedelmä eli luumarja), amlamarjaa (Phyllanthus emblica tai Emblica officinalis) ja lääkeaaloeta. Toinen käytetty hoitomuoto oli kurkumiinia sisältävä emätinkapseli. Kaksi verrokkiryhmää sai lumevoidetta tai lumekapselin. Kaikki 287 koehenkilöä saivat samat ohjeet hoitomuotojen päivittäiskäyttöön kuukauden ajaksi, kuukautiset pois lukien. Viikko viimeisen hoitokerran jälkeen heidät kutsuttiin uusintatesteihin, solukokeisiin ja kolposkopiaan. Tulokset olivat seuraavat:

HPV-tulehduksen parantumistehokkuus oli Basant-voiteen käyttäjillä 87,7 %, mikä oli merkittävästi korkeampi kuin molempien plaseboryhmien keskiarvo 73,3 %. Kurkumiinikapselin käyttäjillä parantumisaste oli 81,3 %, mikä on vertailuryhmiä korkeampi, mutta ei tilastollisesti merkittävän paljon parempi tulos. Basant-voiteen levittämisen jälkeen potilaat tunsivat emättimen alueella selvästi enemmän ärsytystä ja kutinaa, voimakkuudeltaan enimmäkseen vähäisestä kohtuulliseen. Mitään vakavia sivuvaikutuksia ei havaittu.

Vaikka molemmat yrttihoidot selvästi tehostivat HPV-tulehduksen paranemista, on huomioitava, että myös vertailuryhmissä parani 73,3 % potilaista, mikä vahvistaa immuunijärjestelmän pystyvän oikein toimiessaan parantavan suurimman osan HPV-tulehduksista itsestään. Tutkijat myöntävät, ettei tämä ollut yllättävä uutinen: ”On jo selvästi dokumentoitu, että papilloomavirustulehdukset ovat itseään rajoittavia ja spontaani parantuminen johtuu soluvälitteisestä immuniteetista.”

Vaiettua aihetta on käsitelty jo aiemminkin. Lancet julkaisi 2004 tutkimuksen, jossa havaittiin HPV-tulehdusten yhteydessä tavallisen LSIL:n (lievä levyepiteelivaurio) parantuvan itsestään 61 prosentilla naisista vuoden aikana ja 91 prosentilla naisista kolmen vuoden aikana. LSIL on emättimen solumuutoksista (kasvaimista) lievin ilmentymä, mutta sitä silti käsitellään aggressiivisemmilla menetelmillä, kuten kolposkopia ja koepalojen otto, mikä usein johtaa kirurgiaan.

Tutkimus vuodelta 2010, joka julkaistiin European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology –lehdessä, osoitti vuoden seurantajakson jälkeen CIN 2 (selvä tai vakava levyepiteelivaurio) tapauksista 74 prosentin (31/42) parantuneen osittain tai kokonaan, 24 prosentin (10/42) pahentuneen CIN 3-asteelle ja yhden tapauksen (2 %) pysyneen samalla tasolla.

Journal of Lower Genital Tract Diseases –lehdessä julkaistussa tutkimuksessa vuodelta 2011 havaittiin 70 % CIN 1- ja 54 % CIN 2-tapauksista parantuneen kokonaan tai osittain vuoden aikana (virheen todennäköisyys p<0,001).

Todennäköisyydet ovat siis selvästi HPV-tulehdusten solumuutosten (nk. syövän esiasteiden) luonnollisen parantumisen puolella, kuten useimpien itseään rajoittavien virustartuntojen suhteen. Sisäisen immuniteettimme muodostamaa suojaa ei voi siis laskea rokotteiden ansioksi. Eikä papilloomavirustulehdus ole väistämätön kuolemantuomio, jolta vain rokotuskampanjat voisivat pelastaa.

Ottaen huomioon vankat ja laajalle levinneet uskomukset, joiden mukaan HPV-infektio on tappava voima, jota vastaan voidaan puolustautua vain rokotuksilla, uusimmat tutkimustulokset rohkaisevat meitä luottamaan ihmiskehon voimaan ja luonnollisiin kasvikunnan apuihin terveytemme ylläpitämiseksi jatkuvasta infektioiden uhasta huolimatta.

Tulokset eivät edes ole kovin yllättäviä, kun ottaa huomioon laajat tutkimukset, joiden mukaan kurkumiini on osoittautunut loistavaksi syövän ehkäisijäksi. Tämän maustekurkuman polyfenolin syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia on tutkittu laajalti yli sadalla eri syöpäsolutyypillä ja pelkästään sen tehosta kohdunkaulansyövän ehkäisyssä on tehty 11 tutkimusta, jotka löytyvät englanniksi täältä.

 
Alkuperäinen artikkeli englanniksi lähteineen GreenMedInfo.com-sivuilla.

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat