Luonnollisen unen protokolla

Vuonna 2005 kirjoitettiin nukahtamislääkkeitä yli 42 miljoonan reseptin verran, mikä on 60 % lisäys vuodesta 2000. Yhdysvaltojen kansallisen unijärjestön NSF:n mukaan lähes 60 % amerikkalaisista kertoo kärsivänsä unettomuudesta vähintään parina iltana viikoittain. Unettomuus määritellään ”kyvyttömyydeksi nukahtaa tai nukkua tarpeeksi pitkään tunteakseen olonsa levänneeksi, varsinkin ongelman jatkuessa pitkään”.

Syyskuussa 2010 New York Times raportoi: ”Kroonisista kivuista kärsineet, jotka ottivat kolmesti päivässä henkoset marihuanaa, kokivat kivun lievittyvän ja harvoissa tapauksissa jopa ilman huumaavaa vaikutusta, kertoo kanadalainen tutkimus. (Ja kyllä, he vetivät henkeen.) Jatkuvista hermovaurioista kärsineet potilaat, jotka eivät hyötyneet muista kipulääkkeistä, kertoivat myös unen parantuneen ja ahdistuksen vähentyneen.” Nykyään voi saada lääkemarihuanaa ilman huumaavaa THC:tä.

Kansallisen unijärjestön mukaan noin 70 miljoonaa amerikkalaista kärsii nukkumisvaikeuksista. Noin 12 miljoonalla on levottomat jalat (epämiellyttävä tunne jaloissa, jota lievittääkseen kokee pakonomaista tarvetta liikuttaa jalkojaan).

Usein magnesium auttaa lievittämään levottomien jalkojen oireyhtymää ja helpottaa unettomuutta.

Unilääkkeiden haittavaikutuksista kertoo myös yleinen potilaiden reaktio: ”Unilääkkeiden avulla pystyy nukahtamaan ja pysymään unessa, mutta aamulla ei oikein tunne olevansa oma itsensä. Tarvittavien unilääkkeiden suuri määrä tekee ihmisestä zombien koko seuraavaksi päiväksi. Aivot on jäässä, ihmiset puhuvat minulle, mutta en kykene toimimaan kunnolla.” Miten niin voi elää? Miten voi käydä töissä, koulussa tai seurustella ihmisten kanssa?

Unen puute on terveysriski, sillä se voi aiheuttaa ongelmia keskittymiskyvyssä ja muistissa, johtaa masennukseen ja muuttaa elimistön aineenvaihduntaa altistamaan sydänsairauksille, diabetekselle ja osteoporoosille. Amerikkalaisista jopa 47 miljoonaa saattaa vaarantaa terveytensä ja altistua vammoille, terveys- ja käytösongelmille, koska eivät saa tarpeeksi lepoa pysyäkseen virkeänä koko päivän. Unen puutteen ja nukkumisvaikeuksien on arvioitu maksavan amerikkalaisille 100 miljardia dollaria vuosittain.

Kamppaillessaan tämän ongelman kanssa jopa neljäsosa amerikkalaisista käyttää lääkkeitä auttamaan heitä nukkumaan. Yli puolella yli 65-vuotiaista on ongelmia nukkumisen kanssa. Tutkijat ovat kuitenkin todistaneet, että univaikeudet eivät ole normaali vanhenemisen sivuvaikutus.

Uusimman polven unilääkkeet aiheuttavat erikoisia sivuvaikutuksia, kuten unissakävelyä ja lyhytkestoista muistinmenetystä. Erittäin suosittu tsolpideemi (tuotemerkit Stilnoct, Stella, Somnor ja Zolpidem useilta valmistajilta) on noussut usein esiin liikenteessä, kun kuljettajat kertovat ajaneensa unissaan ilman mitään muistikuvia ajamaan lähtemisestä lääkkeen ottamisen jälkeen. Muita vastaavia käyttäjäkokemuksia on paljon vaihtelevin tuloksin ”unissaan riehumisen” jälkeen. Ongelmana on tietysti se, että unilääkkeet eivät ratkaise taustalla olevaa ongelmaa ja ne pysyvät verenkierrossa aiheuttaen krapulanomaisia oireita heikentyneen muistin ja suorituskyvyn myötä seuraavana päivänä.

Magnesiumin puute vaikuttaa nukkumisvaikeuksiin

Magnesium on tärkeä hivenaine luiden ja lihasten toiminnalle. Varsinkin vanhuksilla kalsium-tablettien käyttäminen saattaa pahentaa magnesiumin vajausta. Magnesiumilla on myös merkittävä vaikutus unen laatuun. Eläinkokeissa on todettu magnesiuminvajauksen aiheuttavan epäsäännöllistä unirytmiä ja valvomisen jaksoja.

Ihmisen ikääntyessä uniongelmat usein pahenevat. Magnesiumilisäravinteiden käyttö helpottaa nukkumisongelmia ikääntyneissä. Magnesium poistaa lihasjännitystä ja vähentää levottomuutta auttaen rentoutumaan ja nukkumaan paremmin. Unettomuus on yksi keskeisiä kroonisen magnesiuminpuutoksen oireista. Useat unihäiriöistä (unikauhukohtaus, unissa kävely ja puhuminen, levottomat jalat) ovat hyvin riippuvaisia magnesiuminvajauksesta. Kun magnesiumin taso elimistössä vähenee, heikkenee myös unen laatu, mistä voi seurata henkinen epätasapaino, masennus ja jopa hyperaktiivisuus.

Vuonna 2008 haastateltiin yli tuhatta aikuista ja havaittiin, että jopa 90 % amerikkalaisista menettää yöunensa talouden (erityisesti henkilökohtaisen) huonojen näkymien vuoksi. Lääketieteen kirjallisuudessa on hyvin dokumentoitu noidankehä, jossa talouden paineet aiheuttavat unettomuutta, joka heikentää vastustuskykyä ja johtaa magnesiumin vajaukseen. Ongelma pahenee stressin lisääntyessä ja magnesiuminpuutoksen pahentuessa.

Stressi syö magnesiumia ja magnesiumin syönti lievittää stressiä. Magnesiumilla on hermostoa rauhoittava vaikutus ja sitä pidetäänkin stressiä lievittävänä hivenaineena ja luonnollisena rauhoittavana. Vanhuksilla on havaittu magnesiumin parantavan unen laatua vähentämällä kortisolin vapautumista, jonka tiedetään häiritsevän unta.

Jatkuva henkinen ja fyysinen stressi laukaisee helposti sydänkohtauksen tai aivohalvauksen. Opiskelijoita tutkittaessa, heidän kärsiessä univajauksesta loppukokeisiin opiskellessaan, havaittiin stressin puolittavan magnesiumin pitoisuudet punasoluissa ja heikentävän verisuonien kykyä laajentua verenpaineen säätelemiseksi.

Unen puute voi johtaa krooniseen väsymykseen, joka liittyy usein äkilliseen sydänkohtaukseen. Kroonisesta unenpuutteesta kärsivillä aikuisilla on usein magnesiuminvajausta, joka liittyy myös sydänkohtauksia ja aivohalvauksia aiheuttavaan veren hyytymiseen (veritulppiin). Useissa tutkimuksissa on todettu magnesiuminpuutoksen muuttavan aivojen sähkötoimintaa, joka voi aiheuttaa unen levottomuutta ja heräilyä.

Lapsissa magnesiuminpuutos ilmenee usein levottomana ja hermostuneena liikehdintänä sekä oppimisvaikeuksina huolimatta normaalista älykkyydestä. – Mildred Seelig
Huonosta unesta tai unenpuutteesta kärsivillä ihmisillä on havaittu kohonneita interleukiini-6:n pitoisuuksia. IL6 aiheuttaa tulehduksia kaikkialla kehossa. Tri J. Durlachin mukaan sisäinen kello on hyvin riippuvainen magnesiumin tasapainosta, mikä on myös merkittävä tekijä salaperäisen käpyrauhasen toiminnassa. Tri Durlachin mielestä magnesium vahvistaa pimeyden luonnollista elimistöä rauhoittavaa vaikutusta.

Magnesiumkylpy ennen nukkumaan menoa

Yksinkertaisesti ei ole mitään parempaa kuin kuuma magnesiumkloridikylpy ennen nukkumaan menoa. Ainoastaan paremmaksi sen voi tehdä lisäämällä natriumvetykarbonaattia (ruokasooda). Tällainen kylpy on taivaallista ihmisille, jotka kärsivät unettomuudesta tai levottomista jaloista. Sen sijaan, että myrkyttäisi itseään apteekin unilääkkeillä, jotka heikentävät terveyttä entisestään, voi loikoilla syvästi rentouttavassa magnesiumkylvyssä, joista voi nauttia myös maailman kuuluisimmissa kylpylöissä. Kotona tällainen kylpy on helposti saatavilla kaatamalla kylpyveteen magnesiumkloridia. Jos vedessä on klooria, kannattaa lisätä myös ruokasoodaa ja pari lusikallista natriumtiosulfaattia.

Tri W. Davisin tutkimuksessa 99 % magnesiumkloridia käyttäneistä potilaista nukahti nopeasti ja nukkui rauhallista katkeamatonta unta. Lisäksi valveillaolon väsyneisyys hävisi ja ahdistus ja jännitys vähenivät. Magnesiumkloridi erityisesti ulkoisesti jaloille siveltynä lievittää levottomia jalkoja.

Hengityksen hidastaminen auttaa nukkumaan paremmin

Moni ei tiedosta tätä, mutta mitä hitaammin hengittää, sitä paremmin nukkuu ja sitä parempi on yleisterveys. Venäläislääkärit havaitsivat tutkimuksissaan seuraavan riippuvuussuhteen hengitystiheyden, elimistön happipitoisuuden ja unen pituuden ja laadun välillä:
Se miten hengitämme, on erittäin vakava asia, varsinkin jos sairastaa syöpää. Lääketiede on jo tunnistanut uniapnean osasyyksi kohonneeseen kuolleisuuteen, erityisesti sydän- ja verisuonisairauksiin, mutta sen yhteyttä syöpäkuolleisuuteen ei ole aiemmin tutkittu. Eläinkokeet ja in vitro-tutkimukset viittaavat siihen, että hetkellinen happivajaus edistää syöpäkasvaimia. Uuden tutkimuksen mukaan myös unenaikaiset hengityshäiriöt (SDB) nostavat syöpäkuolleisuutta.

Liian nopea ja ohut hengitys heikentää terveyttä vähentämällä happipitoisuutta ja nostamalla hiilidioksidipitoisuutta, joka johtaa asidoosiin ja syövälle otollisiin olosuhteisiin. Siis yksi tehokkaimmista keinoista parantaa yleisterveyttä on tehostaa ja hidastaa hengitystiheyttä. Avuksi hengityksen uudelleen oppimiseen on kehitetty useita laitteita, joista ensimmäiset ilmestyivät Venäjällä astman hoitoon, ja osittain samaa tekniikkaa käytetään myös uniapnean hoitoon tarkoitetuissa CPAP-laitteissa.

unijuttutaulukko

Kuten yllä olevasta taulukosta huomataan, unen laatu ja elimistön happivarat paranevat merkittävästi hengityksen hidastuessa. Hitaampi hengitys auttaa myös rentoutumaan ja lievittämään kehon jännitystiloja, ahdistuneisuutta ja stressiä mahdollistaen siis luonnollisen, rentoutuneen ja hyvän unen.

Väärä tapa hoitaa unettomuutta

Merckin uusi kokeellinen unilääke suvorexant on läpäissyt kolmosvaiheen testit ja on hyvin lähellä markkinoille pääsyä. Kyseessä on uuden sukupolven rauhoittava aine, joka estää aivojen oreksiinin tuoton, joka on ihmistä hereillä pitävä kemikaali. Yhdysvaltain lääkeviraston tutkijat ilmaisivat huolensa lääkkeen mahdollisista jälkivaikutuksista seuraavan päivän viretilaan ja ajokykyyn, sekä mahdollisesti korkeammilla annostuksilla seuraaviin itsetuhoisiin ajatuksiin ja käytökseen.

FDA:n edustaja tri Ronald Farkas viittasi tapauksiin, joissa potilaat olivat kertoneet unihalvauksista ja ahdistavista hallusinaatioista. Public Citizen’s Health Research Groupin tutkija tri Sammy Almashat kertoi suvorexantin pysyvän kehossa kauemmin kuin mikään muu unilääke, yhtä lukuun ottamatta: ”Suvorexantin marginaalinen hyöty yöunien pidentämisessä muutamalla minuutilla kostautuu seuraavan päivän uneliaisuutena, jolla voi olla kohtalokkaita seurauksia.”

FDA äänesti 13 – 3, yhden äänestäessä tyhjää, lääkkeen turvallisuuden puolesta annostuksella 15 – 20 mg. Lautakunta äänesti 8 – 7, kahden äänestäessä tyhjää, lääkkeen haitallisuuden puolesta annostuksella 30 – 40 mg. Merck juhlii aikansa, mutta FDA on jo nyt huolissaan unilääkkeiden vaarallisuudesta, kun suositusta tsolpideemista on tulvinut satoja raportteja liikenneonnettomuuksista jne. Vuonna 2011 Yhdysvalloissa kirjoitettiin noin 60 miljoonaa unilääkereseptiä, joista 40 miljoonassa oli tsolpideemiä.

Reiki

Reiki on japanilainen luontaishoitomenetelmä, joka heijastelee hyvin kristittyjen käsitystä ’kättenpäällepanemisen’ alkuperästä, eli käsillä parantamisesta. Olen kirjoittanut kosketuksen psykologisesta ja parantavasta vaikutuksesta ja pidän reikiä puhtaana kosketuksen muotona. Parantaminen ja kosketus käyvät hyvin yhteen syistä, jotka juontavat aina syntymästä lähtien. Reiki-kosketus uniongelmista kärsivälle lapselle tai aikuiselle voi tuoda ihmeellisiä vaikutuksia, eikä sitä pitäisi aliarvioida.

Alkuperäisestä artikkelista vapaasti tiivistäen: http://drsircus.com/medicine/natural-allopathic-sleeping-protocol

6 kommenttia

 1. Magnesiumin ja happivalmisteiden lisäksi melatoniini eli luonnollinen pimeähormoni auttaa nukkumaan. Sitä voi ostaa luontaistuotekaupasta ja vahvempana apteekista lääkärin määräyksellä.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 2. Itse en tiedä hangitystiheyksistä tai melatoniineista, mutta sen olen huomannut että keskimäärin tarvitsen unta 9 tuntia vuorokaudessa. Sen voi havaita erittäin helposti mahasta. Kun aamulla herää, niin painelee sormilla mahaa. Jos lihakset ovat pingoittuneet, on nukuttu liian vähän. Jos maha tuntuu löysältä, on nukuttu tarpeeksi. Talvella havaitsee hyvin että unentarve lisääntyy. Ihminen siis yhä edelleen elää auringonvalon ja vuodenaikojen mukaan. Ei kellon.

  Tämä nukkumiseen käytetty vuorokautinen aika on pois kaikesta alämän viuhtomisesta, kalliokiipeilystä, melonnasta, elämysretkistä jne. Mutta entäs sitten? Pankkitili kiittää ja itselläkin on parempi olo.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 3. Kirjoittaja sekoittaa pahemman kerran Kristinuskon ja pakanauskonnot. Kättenpäällepaneminen liittyy Pyhän Hengen vastaanottamiseen, jotta voi olla Jumalan todistajana maailmassa. Raamattu opettaa sairaustapauksissa toimimisesta näin:
  Jaakobin kirje 5:13 Jos joku teistä kärsii vaivaa, niin rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, veisatkoon kiitosta.
  14 Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä.
  15 Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi.
  16 Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että te parantuisitte; vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras.

  Pelkästään oma rukoileminen ja syntien tunnustaminen Jumalalle ja anteeksipyytäminen niiltä, joita on loukannut, auttaa moniin vaivoihin.

  Reiki on hoitomuoto, missä vaikuttaa voima, mikä ei ole Jumalasta!!!!!
  Pitäkää itsenne ja varsinkin lapsenne erossa siitä.

  Maailmassa ei ole kuin kaksi voimaa. Jumalan voima ja Saatanan voima. Hyvä ja paha. Ei ole hyvää voimaa, mikä olisi Jumalan tahdon ulkopuolella. Usein Saatana käyttää hyviä teorioita ja oppeja johdattaakseen ihmisiä harhaan, jotta Jumalan hyvä tahto ei pääsisi vaikuttamaan tämän ihmisen elämässä, eikä hän tulisi koskaan löytämään pelastavaa uskoa. Ei ole kuin yksi Jumala, joka on kaiken Luoja. Kaikki luonnonuskonnot, Kristinuskon ulkopuolella olevat uskonnot, horoskoopit, New Age uskoon liittyvät uskomukset ja jopa Kirkot joka tahallaan/tietoisesti kieltävät raamatun totuuksia ovat pahan voiman harhautuskanavia.
  Matteus 7:20 Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
  21 Ei jokainen, joka sanoo minulle: ’Herra, Herra!’, pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
  22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: ’Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?’
  23 Ja silloin minä lausun heille julki: ’Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät’.

  http://walterveith.com/walter-veith-videos.html

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 4. Magnesiumöljyä illalla hieron jos jalat levottomilta tuntuvat. Kyseessä on juuri tuo magnesium-kloridi. Kylpynä en ole tohtinut käyttää -en edes jalkakylpynä- koska tuntuu että menisi niin paljon enemmän sitä. Hieron vain ihoon sellaisenaan enkä huuhtele pois.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
 5. KylläEnergiahoitoa auttaa vaikka mihin vaivaan, ihan vauvasta vaariin.eläimet mukaan lukien.Kaikki me ihmiset olemme jumalan kuvia.Raamattu on vaan ihmisten kirjoittama.Ei herran, eli Jeesuksen. Muitakin parantajia on kuin Jeesus aikanaan.

  Plusääni(0)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat