Luonto ei ole väärässä. Marihuanan 10 terveyshyötyä

Maailmasta ei löydy toista yhtä parjattua hyötykasvia kuin kannabis. Puhumme elävästä organismista, jonka hallitukset ovat ottaneet asiakseen määritellä kielletyksi aineeksi. Huolimatta siitä, ettei ole mitään todisteita kenenkään koskaan kuolleen marihuanan yliannostukseen, on monissa maissa tämän kasvin hallussapito laitonta. Kannabiksen on todettu estävän syöpää, alentavan verenpainetta, hoitavan silmänpainetautia (glaukooma), lievittävän kipua ja jopa hillitsevän HIV:tä. Se on antioksidantti, tulehdusta estävä ja hermosoluja suojaava kasvi. Ymmärrättekö ehkä nyt, miksi se on julistettu laittomaksi?`

Yksikään riippumaton tutkimus ei ole osoittanut marihuanan yhteyttä psykososiaalisiin ongelmiin

Kannabis on yksi maailman tehokkaimmista parantavista kasveista. Kymmenet tutkimukset ovat pyrkineet osoittamaan näennäistieteen keinoin, että marihuanaa käyttävillä nuorilla esiintyy psyykkisiä ja sosiaalisia ongelmia ja henkistä rappeutumista. Ei ole kuitenkaan mitään todisteita marihuanan käytön aiheuttavan suoraan tällaisia ongelmia, kuten todettiin The Lancetissa julkaistussa tutkimuksessa.

Tutkimuksen johtaja tri John McLeod Birminghamin yliopistosta kertoi: ”Tällä hetkellä ei ole vahvaa näyttöä siitä, että kannabiksen käyttö itsessään aiheuttaisi psyykkisiä tai sosiaalisia ongelmia. On paljon aihetodisteita siitä, että kannabiksen käyttöön usein liittyy näitä asioita, mutta kausaalisuutta ei havaittu, joten asiayhteyteen voi olla useita selityksiä.” McLeod viittasi mielenterveysongelmiin ja vaikeuksiin koulunkäynnissä, jotka saattavat hyvin johtua vastoinkäymisistä nuoruudessa, jotka voivat johtaa myös psykososiaalisiin ongelmiin ja marihuanan käyttöön.

McLeod tutki ryhmineen 48 pitkäkestoista tutkimusta, joista 16 tuotti laadukasta tutkimustietoa yhteyksistä alle 25-vuotiaiden laittomasta huumekäytöstä ja myöhemmistä psyykkisistä ja sosiaalisista ongelmista. Useimmissa huumeiden käytössä oli mukana myös kannabis, jota ei kuitenkaan pystytty yhdistämään väkivaltaiseen tai epäsosiaaliseen käytökseen tai psyykkisiin ongelmiin.

Eräässä toisessa tutkimuksessa Lontoon King’s Collegessa havaittiin satunnaisen marihuanan käytön parantavan keskittymistä. American Journal of Epidemiologyssa julkaistussa tutkimuksessa testattiin lähes 9000:n 50-vuotiaan britin henkisiä kykyjä ja muistia, jolloin huomattiin heidän pärjäävän yhtä hyvin tai paremmin kuin vertailuryhmän samanikäiset, jotka eivät olleet koskaan käyttäneet huumeita. Tutkimuksen johtaja Alex Dregan sanoi: ”Kaiken kaikkiaan väestötasolla vaikuttaisi siltä, että aiempi ja nykyinenkään laittomien huumeiden käyttö ei välttämättä vaikuta kognitiivisia toimintoja hidastavasti varhaisessa keski-iässä.” Koehenkilöitä oli kaikkiaan 8992, jotka olivat 42-vuotiaana kertoneet Englannin kansallisessa terveyskyselyssä käyttäneensä jotain 12 laittomasta huumeesta. Nyt viisikymppisenä heidän muistia, huomiokykyä ja kognitiivisia kykyjä testattiin normitesteillä. Kaikkiaan tutkimuksessa havaittiin, ettei huumeiden käyttö huonontanut henkistä suorituskykyä. Itse asiassa, kun yhdistettiin entiset ja nykyiset huumeiden käyttäjät, heidän tuloksensa olivat yleensä hieman korkeammat.

Petoksen aika on päättymässä

Vuonna 2003 Yhdysvaltain sosiaali- ja terveysministeriö anoi ja sai patentin kannabinoideille. Miksi? Siitä syystä, että patentin sallima kannabinoidien tutkimus mahdollistaa lääkeyhtiöiden hankkia käytännön tietoa yhdestä maailman tehokkaimmista luonnon antioksidanteista ja hermoston suojaajasta. USA:n patentti 6630507 käynnistettiin erityisesti, kun tutkijat huomasivat kannabinoideilla olevan erityisen käytännöllisiä antioksidanttisia ominaisuuksia, joilla voitaisiin hoitaa ja estää useita oksidaatioon liittyviä sairauksia, kuten iskeemiset, tulehdus-, ikääntymis- ja autoimmuunisairaudet. Kannabinoidit toimivat myös hyvin hermosoluja suojaavina ja hermostovaurioita rajoittavina esimerkiksi verenkiertoa häiritsevien halvauksien tai vammojen jälkeen, tai hermorappeutumien hoitoon, kuten Alzheimer, Parkinson ja HIV:n aiheuttama dementia. Ei-psykoaktiiviset kannabinoidit, kuten kannabidoli (ei kannabidioli CBD), ovat erityisen hyödyllisiä käytössä, sillä ne eivät ole psykoaktiivisten kannabinoidien tavoin toksisia suuremmilla annoksilla.

Marraskuussa 2012 Coloradon osavaltio teki historiallisen ja merkittävän päätöksen sallimalla marihuanan viihdekäyttö. Päätöksen vaikutukset saattavat kiiriä läpi koko valtakunnan tarjoten mahdollisuuden opettaa miljoonille marihuanan terveysvaikutuksista. Washingtonin osavaltiossa hyväksyttiin myös lakialoite I-502 marihuanan lääke- ja viihdekäytöstä. Lain pitäisi astua voimaan vuoden sisällä. Ruoho on edelleen laitonta Yhdysvaltojen hallituksen kannalta, joten Washingtonin ja Coloradon osavaltioiden pitää vielä miettiä, miten ne saavat sen toimimaan. Varmasti asiaa vielä pyöritellään, mutta todennäköisesti ajan myötä muut osavaltiot seuraavat perässä ja lainsäädäntö alkaa asettua uomiinsa.

Huippuhyvät terveysvaikutukset

Ei liene mikään yllätys, että Yhdysvaltojen hallituksen mielestä marihuanalle ei ole hyväksyttyä lääketieteellistä käyttöä ja sen tulisi pysyä erittäin vaarallisten huumeiden luokituksessa, kuten heroiini. Marihuanan voimakkaiden terveysvaikutusten hyväksyminen ja edistäminen leikkaisi välittömästi jättimäisen osan syöpähoitojen tuotoista. Sen lisäksi viranomaisten pitäisi tunnustaa vangitsevansa kansalaisiaan syyttä suotta, sillä lähes puolet Yhdysvaltojen huumepidätyksistä on pelkästä marihuanasta.

MarijuanaNews.comin Richard Cowanin mukaan ”on olemassa suunnattomasti todisteita kannabiksen terveysvaikutuksista ja lääkekannabiksen kieltäminen on yksi suurimmista virheistä, mitä on ikinä tapahtunut lääketieteen, journalismin, tieteen ja vapaan yhteiskunnan instituutioissa.”

Alla olevien 10 parhaimman marihuanan terveysvaikutuksen lisäksi ovat tutkijat havainneet kannabinoidien tyyppisten kemikaalien hillitsevän HI-virusta myöhäisen vaiheen AIDS:ssa. Lisäksi viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet kannabiksen olevan tehokas psyykelääke skitsofrenian hoitoon, jota ironista kyllä monet tutkimukset ovat epäjohdonmukaisesti havainneet sen aiheuttavan.

1. Syöpä

Marihuanan aktiiviset yhdisteet kannabinoidit estävät eläinkokeissa kasvaimen leviämistä ja tappavat syöpäsoluja. Länsimaiden terveysviranomaiset ovat tienneet tämän jo pitkään, mutta ovat silti jatkaneet tiedon pimittämistä, jotta kannabis pysyisi kiellettynä ja lääketeollisuuden tuotot turvattuina. Kannabinoidireseptoreita CB1 ja CB2 aktivoiva THC toimii samalla tavoin kuin elimistön luonnollisesti tuottamat endokannabinoidit. Tutkijoiden mielestä THC:tä tai vastaavia synteettisiä aineita voitaisiin käyttää kohdennetusti näiden reseptorien aktivoimiseen esimerkiksi keuhkosyövän hoidossa.

2. Touretten oireyhtymä

Touretten oireyhtymä on neurologinen tai neurokemiallinen oireyhtymä, jonka keskeisiä oireita ovat tic-liikkeet (äkilliset ja nopeat nykäykset ja liikkeet) sekä tahattomat äänet tai sanojen toistelu. Tri Kirsten Mueller-Vahl Hannoverin lääketieteellisestä yliopistosta johti tutkimusta kannabinolin (CBN) vaikutuksista 12 aikuiseen Tourette-potilaaseen. Tutkijat havaitsivat jo yhden annoksen kannabinolia vähentävän merkittävästi oireita useiksi tunneiksi verrattuna plaseboon.

3. Kouristukset

Kannabis on lihasrelaksantti ja sillä on todistetusti kouristuksia vähentäviä vaikutuksia. Se on hyvin tehokas hoito kouristuksiin ja siitä todistuksena on useiden potilaiden kertomuksia, miten he ovat kyenneet toimimaan paremmin ainoastaan marihuanaa käyttämällä.

4. Migreenit

Siitä lähtien kun marihuana hyväksyttiin Kaliforniassa lääkekäyttöön, ovat lääkärit raportoineet hoitaneensa yli 300.000 potilaan migreeniä marihuanalla, mihin tavalliset lääketieteen lääkkeet eivät kyenneet.

5. Silmänpainetauti (glaukooma)

Marihuanan käyttö glaukooman hoitoon on ehkä parhaiten dokumentoitu. Yksikään tutkimus ei ole pystynyt osoittamaan vääräksi marihuanan tehokkaita ja suotuisia vaikutuksia glaukoomapotilaissa.

6. MS-tauti

Marihuanan vaikutukset MS-tautiin tulivat näkyvästi julkisuuteen, kun entinen keskusteluohjelmien vetäjä Montel Williams alkoi hoitaa MS-tautiaan marihuanalla. Kannabinoidit auttavat tämän kohtalokkaan sairauden neurologisiin oireisiin ja lihaskouristuksiin.

7. ADD ja ADHD

Etelä-Kalifornian yliopiston tutkimus vuodelta 2012 osoitti selvästi, että marihuana on täydellinen vaihtoehtohoito Ritalinille ja mikä parasta täysin ilman sen haittavaikutuksia.

8. Crohnin tauti ja ärtyneen suolen oireyhtymä

Marihuanan on osoitettu helpottavan näiden kroonisten tautien oireita, sillä se lievittää pahoinvointia, ripulia ja ylävatsan kipuja.

9. Alzheimerin tauti

Scripps Instituutti todisti jo vuonna 2006, että marihuanan THC estää Alzheimerin taudissa aivoihin kertyvää amyloidiplakkia.

10. PMS, eli kuukautisoireet

Samalla tavoin kuin marihuana tehoaa suolistovaivoihin, sitä voi käyttää myös kuukautisia edeltävien oireiden lievittämiseen, kuten lihaskramppeihin ja epämukaviin vatsan alueen tuntemuksiin. Marihuanan käyttö PMS-oireisiin juontaa juurensa jo kuningatar Victorian ajoista.

Todisteiden mukaan kannabis tehoaa parhaiten tuoreena

Kannabinoidit voivat estää syöpää, vähentää sydänkohtauksia 66 % ja insuliinista riippuvaisten diabetesta 58 %. Lääkekannabikseen erikoistunut tri William Courtney suosittelee juomaan päivittäin lasillisen tuoreista hampun kukista ja lehdistä tehtyä mehua, syömään hampun iduista tehtyä salaattia ja nauttimaan 5 mg kannabidiolia painokiloa kohden sekä 50 mg THC:tä jaettuna 5 annokseen päivittäin.

Miksi tuoretta? Lämpö tuhoaa joitain kasvien entsyymejä ja ravinteita. Tuoreen kannabiksen syöminen mahdollistaa näiden aineiden tehokkaamman hyötykäytön. Tuoreena sitä voi käyttää 60 kertaa enemmän kuin poltettuna. Monet asiantuntijat pitävät tuoretta kannabista ruokavaliolle välttämättömänä. Tehokkaana antioksidanttina ja tulehdusten estäjänä tuore kannabis saattaa olla samassa kastissa valkosipulin ja maustekurkuman kanssa.

Alkuperäinen artikkeli: http://preventdisease.com/news/13/042913_Still-Believe-Nature-Got-It-Wrong-Top-Benefits-of-Marijuana.shtml

70 kommenttia

 1. Eihän nyt lääkeyhtiöille sellainen käy että tälläinen luonnon kukkanen voi olla näin hyödyllinen. Hampusta voi tehdä myös öljyä, paperia, köyttä jne. Hamppu on yksi maailman monipuolisimmista kasveista. Hampun siemeniä kannattaa myös syödä ne ovat erittäin terveellisiä. On se kumma juttu miten näin monipuolinen ja hyödyllinen kasvi on laiton, aika naurettavaa, mutta varmaan juuri sen takia se on laiton koska siitä voisivat saada apua niin monet ja lääkeyhtiöillehän sellainen ei selvästikkään käy, vaan ihmiset halutaan pitää sairaina. Luonnosta löytyy parhaimmat ja tehokkaimmat lääkkeet vaikka media antaa aivan päinvastaisen kuvan.

  Plusääni(70)Miinusääni(5)
 2. Kiitos Magneettimedialle rohkeudesta tarttua tähänkin kiusallisena pidettyyn aiheeseen.

  Maailmalla on jo herätty siihen että 50 vuotta kestänyt huumesota on hävitty ja erityisesti kannabiksen osalta laillistaminen tulee olemaan lähivuosina agendalla ympäri maailmaa.

  Viimeksi eilen Australian johtavan alkoholintutkimuslaitoksen johtaja totesi että marijuanan laillistaminen vähentäisi nuorten humalahakuisen juomisen haittoja:
  http://www.heraldsun.com.au/lifestyle/health-fitness/expert-calls-for-marijuana-to-be-legalised-to-reduce-harm-of-binge-drinking-in-teens/story-fni0diac-1226676714223

  Plusääni(23)Miinusääni(4)
  1. >>Kuulostavat riippuvaisen tutkijaryhmän ajatuksilta

   Tällaisille argumentointivirheille on retoriikassa eli puhetaidossa ihan oma nimensä: ad hominem.
   Ts. viitataan vastapuolen piirteisiin joilla ei ole merkitystä keskusteltavan aiheen kannalta.
   Samalla kyseessä on myös mustamaalaus.

   Ad Hominem on erityisen toimiva strategia silloin kun keskustelun aiheena on kiistanalainen tabu eikä vastapuolta pystytä tyrmäämään asiaperusteisilla argumenteilla.

   Plusääni(38)Miinusääni(5)
 3. Jalostuksella on vaikutettu kannabikseenkin. Nuorten käyttämä kannabis on juuri sitä jalostettua,josta ovat terveysvaikutukset kaukana.
  Tämä helposti saatavilla oleva lajike aiheuttaa pysyviä muutoksia aivoissa.Seurasin vuosia,miten veljeni muutuui hitaaksi ja masentuneeksi nuoreksimieheksi,näiden jalostettujen kannabistuotteiden vuoksi.Lajikkeiden nimiä ja vaikuttavien aineiden
  suhteita ja mekanismeja aivoissa en jaksa enää kaivaa tähän. Veljeni kuoli 2004 sekakäytön uhrina,joka sai alkunsa kannabiskokeilusta.

  Plusääni(12)Miinusääni(35)
  1. hmmm.. vai saiko tämä sekakäytön kierre alkunsa kenties tupakasta? tai ehkä jopa mopoiässä bensan imppauksesta… jännä kun aina nämä sekakäyttäjien ongelmat liitetään jotenkin kannabikseen. HERÄTYS

   Plusääni(45)Miinusääni(5)
  2. Turhaan kannabista siinä syyttelet kun veljesi omaa tyhmyyttään erinäisiä aineita käytti ja vieläpä sekaisin. Kannabis tuppaa näissä ”tuttu koski huumeisiin, kuoli sekakäyttöön myöhemmin” tapauksissa olemaan vaan se ensimmäinen laiton päihde jonka käyttäjä saa käsiinsä sen yleisyyden ja helpon saatavuuden takia.

   Elikkäs turhaan mustamaalataan lähes harmittomia päihteitä kun todellinen syy näihin sekakäyttökuolemiin/päihderiippuvuuksiin löytyy käyttäjän psyykkeestä.

   Plusääni(32)Miinusääni(6)
  3. Höpöhöpö. Vaikka lähes kaikki lajikkeet ovatkin jalostettuja, niin se tarkoittaa vain eri lajikkeiden risteyttämistä keskenään jolloin voidaan vaikuttaa jälkikasvun ominaisuuksiin. Ei siis puhuta geenimanipuloiduista lajikkeista (ikään kuin antaisit niin ymmärtää jättämällä sen sanomatta).
   Kaikki se paha ”jalostaminen” mistä kannabiksen yhteydessä puhutaan on vain kasvien lisäämistä siemenistä. 100% luonnollista siis.

   Ainut ongelma siinä on se että suurin osa lajikkeiden risteyttäjistä hakee lähinnä korkeampaa THC pitoisuutta CBD-pitoisuuden kustannuksella, mutta sekään ei tarkoita etteikö myös sellaisesta lajikkeesta saataisi terveyshyötyjä.

   Esimerkiksi THC:n lääkevaikutukset ovat nimenomaan syövän parannuksessa mitä voidaan pitää kannabiksen merkittävimpänä ominaisuutena. Fakta mitä ei SUOMEN valtamediassa ole suostuttu kommentoimaan mitenkään. Esimerkiksi hiljattain tulleessa A-studion kannabis illassa siitä ei puhuttu halaistua sanaa, vaikka pyysin toimittajia ottamaan asian puheeksi ennen lähetystä.
   http://www.cureyourowncancer.org/how-cannabis-oil-works.html

   Samoin ei puhuttu myöskään CBD:n antipsykoottisista ominaisuuksista. Väittivät virallisena totuutena ainoastaan että ”kannabis aiheuttaa psykooseja” -mikä on hädin tuskin puolitotuus.
   http://en.wikipedia.org/wiki/Cannabidiol

   ”CBD has anti-psychotic effects and may counteract the potential psychotomimetic effects of THC on individuals with latent schizophrenia;[5] some reports show it to be an alternative treatment for schizophrenia that is safe and well-tolerated.”

   Plusääni(15)Miinusääni(3)
  4. Olen käyttänyt opiaatteja ja amfetamiinia 14-v ja tällä hetkellä lääkitsen itseäni kannabiksella, sen avulla kykenen syömään, nukkumaan ja rentoutumaan ts etten ole jatkuvasti vieroitusoireiden takia kiihtynyt vaan kykenen esim istumaan ja olemaan ilman näitä ns kovia huumeita, joka koskee myös alkoholia. Tämä ei olisi mitenkään mahdollista ilman kannabista ja sen rauhoittavaa vaikutusta. Kannabista on anti-huume. Googlatkaa esim kannabis ja opiaattiriippuvuus, en tiedä löytyykö suomeksi, mutta englanniksi ainakin.

   Plusääni(6)Miinusääni(0)
 4. @samio

  Kannattaa lukea ed. kirjoitukseni uudelleen,näyttä siltä,että et heti ensilukemisella ymmärtänyt :/

  Plusääni(1)Miinusääni(5)
 5. Hyvä Timo. Ymmärrän tuskasi veljesi kuolemasta, mutta en ymmärrä kuinka olet niin putkinäköinen. Jos olisit avarakatseinen ja lukisit puolueettomia tutkimuksia porttiteoriasta, sinä tietäisit että kannabis ei ole portti kovempiin huumeisiin, porttiteorian on todistettu olevan myytti.

  Minua kiinnostaisi enemmänkin veljesi alkoholin käyttö koska se on verrattaen paljon vakavampi päihde kuin kannabis. Alkoholi masentaa ihmisen, se aiheuttaa pelkotiloja, se tappaa aivosoluja ja aiheuttaa väkivaltaa ja tuhansia kuolemia vuodessa.

  Kannabis ei tuhoa aivosoluja, vaan, wait for it, se auttaa kasvattamaan uusia aivosoluja tuhoutuneiden tilalle. Kannabis ei myöskään aiheuta tuhansia kuolemia vuosittain, niinkuin mainitsemani alkoholi.

  Ihmisten olisi aika herätä ja tutkia asioita ihan oman pään mukaan, eikä sen mukaan mitä huumesodan päällepäsmärit sinulle kertovat, aiheesta on loputtomiin puolueettomia julkaisuja ja tutkimustuloksia jotka puoltavat kannabiksen olevan sairauksia parantava ja monin kerroin vaarattomampi kuin esim tupakka, alkoholi, lääkkeet jne.

  On luonnotonta tehdä luonnosta laiton!

  Plusääni(34)Miinusääni(3)
  1. Vaikkakin kannabikselle löytyy myös lääketieteellistä käyttöä, tietääkseni se jatkuvasti käytettynä tekee ihmisestä passiivisen ja hitaan.
   Luonnosta löytyy vaikka mitä myrkkyjä pilvin pimein, ei luonnollisuus ole mikään tae turvallisuudesta.
   Kaikki päihteet riittävän usein käytettynä, varsinkin toistuvan käytön alkaessa nuorella iällä, muuttavat aivoja.

   Plusääni(7)Miinusääni(9)
   1. Ei tee.
    Laiskuus on näennäinen harha, sillä suorituskulttuurimme arvostaa ylenpäärin pingottamista.

    ”Kaikilla on niin kiire kokoajan” on trendikäsite, jolla siunataan tyly epäinhimillinen tavaroiden ja näennäisten ongelmiemme ja vieläkin näennäisempien ratkaisujemme. Siihen on helppo heittäytyä LAISKUUTTAAN. Esimerkki ihminen tahtoo vastakkaiselta sukupuolelta huomiota, uskoo, että saa sitä uudella autolla, käy tuhansia tunteja töissä ostaakseen auton ja huomatakseen, että parin viikon päästä se olikin se hieno asunto. Heränneet ihmiset katsovat itseään, ehkä huomaavat omassa käytöksessään esimerkiksi torjuvan muita vaikkapa negatiivisella aseenteellaan -> pyrkivät tulemaan mukavemmiksi ja eläväisemmiksi ihmisiksi -> saavat huomiota ja ennen kaikkea itsekunnioitusta ja omaa voimaansa takaisin, jolla näkevät, että elämässä saakin jos itse on valmis ottamaan vastaan.

    Kyseenalaistaminen vaatii tahdonvoimaa ja energiaa. Sisäinen ristiriita oman ihmisyyden intuitiivisen äänen ja yhteiskuntamme järkiperustellun järjettömyyden taistelun voittaminen oman minän voitoksi on iso ja raskas prosessi. Toiset tulevat hetkellisesti ”hulluiksi”, toiset masentuvat taakan alla, toiset, monet selviytyvät ajan kanssa vaikeudesta voittoon ja pääsevät kokemaan miltä tuntuu omistaa itsensä. Onni kumpuaa silloin aina minuudesta, silloin ei materia paina puntarissa kun itselleen rakkauden sallii.

    Tätä kaikkea ihminen alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään, kunhan kannabiksen tuoman rentoutumisen aikana ehtii asioitaan funtsia. Jokainen ihminen on todella fiksu, mutta me rankkaamme ihmiset aivan mielettömän kierolla systeemillä, joka ohjaa kaikki rahat ja näille instansseille on ensiarvoisen tärkeää, että ihmiset eivät ajattele itse vaan juoksevat putkessa:
    Vaan putkestapa nähtynä ihmiset, jotka fiilistelevät muualla näyttävätkin laiskoilta ja saamattomilta, vaikka heidän elämänsä muuttuvat tajuttoman kovaa vauhtia terveeseen ja onnellisempaan suuntaan. Ei olekaan niin pirun kiire joka hetki, niin että ei elämästään kerkeä/muista nauttia.

    On selvää, että kannabis tuo alitajunnastamme asioita tietoisen ymmärryksen/tiedonhallinan piiriimme. Tällöin moni tuntee ehdottomasti tarvetta usein hieman vetäytyä yhteiskunnasta, sillä tämä systeemi ihan aikuisten oikeasti on erittäin raaka, aivopesevä ja kaikella tapaa nurjalta puoleltaan vastenmielinen.
    Valitettavasti vielä näin, mutta kunhan vedämme sen tiukkpipon pois päästämme, niin voimme kaikki avata keskustelun joka aiheesta. Nykykenttä keskustelulle on nimittäin huomattavan sensuroitu ja ihmisten vapautta edistävät asiat ovat lobbareiden avustuksella pannassa. Kun afrikkalaiset orjat ”vapautettiin”, kaikki orjuutettiin vielä kovempaa. Kulissia on pidettävä yllä. Vai olisikohan jo aika?

    Ystävällisin terveisin henkilö, jonka yksinomaan kannabis ja fundeeraus yhdessä on parantanut masennuksesta, läheiskylmyydestä ja rakkaudettomasta suhteesta omaan itseensä. Maailma on taas yhtä rikas ja mielenkiintoinen paikka kuin silloin lapsena. On päästy takaisin siihen mistä lähdettiin ennenkuin tuohotuksella harhautettiin ja orjaksi otettiin. Lainaa en ota enää ikinä, ostan nyt luomua, nautin vähälläkin kulutuksella joka päivästä. Olen elävä, kävelevä, Monsanton, Shellin, Nestlen, McDonaldsin, Keskon, Naton, turhanpäiväisen politiikan, lehdistön ja lääkeyhtiöiden pahin painajainen.
    On kyse ihmiskunnan havahtumisesta omaan itseemme.

    Plusääni(60)Miinusääni(3)
    1. PS. pahoitteluni kirjoituksen jäsentelyn sekavasta luonteesta, kaikki nuo asiat mieleen, eikä sitten voinut enää muokata lähettämisen jälkeen. Tuli niin nopsaan liimailtua eri mieleen tulleet tekstinpätkät yhteen, että ei olis arvannun sen noin vaikealukuiseksi menevän. Toivottavasti saatte kanssaihmiseni selvän mikäli lukea huvittaa 🙂

     Plusääni(22)Miinusääni(2)
     1. Mites tohon ”Joonas J”:n ala-arvoisen matalamieliseen kommenttiin ei voi edes vastata? Pitää vastata tähän viereen, ei siis sulle acoustic. 😀

      Kuulehan ”Joonas J” aika moni töissä käyvä polttaa / syö kannabistuotteita.
      Ei niiden käyttöön ole oikeasti olemassa mitään yhteistä tekijää, ainakaan yhteiskuntaluokista.

      Työssäkäyvät eivät vain pidä siitä niin paljon melua. Kannabiksen puolesta puhujia löytyy niin valtionpäämiehistä kuin olympiavoittajistakin -ja ei, kannabis ei toimi dopingina ellei sitten jossain vakautta vaativassa ammunnassa tms… saattaisi nopeuttaa palautumista rentouttavan vaikutuksensa takia.

      Ihan turhaan kielletty substanssi. Se on sitäpaitsi niin terveellistä että pitäisi olla laki mikä pakottaisi kaikki sen syöntiin (ei polttoon) iästä, rodusta ja sukupuolesta riippumatta.
      Yleinen kansanterveys lähtisi raketin lailla nousuun, syöpäkuolleisuus romahtaisi –> väkiluku kasvaisi… you get the point?

      Plusääni(11)Miinusääni(4)
 6. Niin,no täällä tuskin on saatavilla sitä aitoa kannabista,joka onkin asia erikseen.

  Plusääni(2)Miinusääni(13)
 7. Kaverilla olisi vielä myymättä neljä kiloa viime vuoden kannabissadosta, joka on kasvatettu auringonvalolla ”turva-alueella” ruotsinkielisellä rannikkosaarella. Ja kyseessä on todellakin luomutuote, joka sopii leipomiseen, teehen tai Bob Marley-jointteina polttamiseen. Oman saaren tarpeet sekä nuuskassa että kannabiksessa on tyydytetty, mutta suomenkieliselle mantereelle ei uskalla tuotteita tuoda, kun viranomaiset suhtautuvat sekä nuuskaan että kannabikseen laittomina aineina.

  Plusääni(13)Miinusääni(2)
  1. Tervehdys Joonas! ”Joonas” on minullekin tuttu termi omasta nuoruudestani. Mutta eiköhän jokainen tässä maailmassa tiedosta sen, oli sitten kannabiksen puolesta tai vastaan, niin ettei yksikään terveellä talonpoikaisjärjellä varustettu aikuinen suomalaisessa tässä sivistysyhteiskunnassa (joka käyttää tai puhuu sen kasvin potentiaalin puolesta) ikipäivänä ei olisi antamassa pikku lapselle tai alaikäiselle nuorelle kannabista.

   Kannabiksen kieltolaki todellisuudessa estää oikean tiedon ja valistuksen jakamisen uhmaikäisille nuorille, sekä altistaa lapset ja nuoret laittomien päihdeaineiden myyjille. Pieni osa kannabiksen käyttäjistä maailmalla on ongelmakäyttäjiä, jopa vähemmän kuin laillisella alkoholilla. En halua missään nimessä verrata alkoholia ja kannabista, koska ne ovat niin erilaisia päihteitä ja niissä on niin erilaiset yhteiskunnallisetkin ongelmat, sen varmaan itsekkin tiedät?
   .

   Valitettavasti tässä maailmassa on vaan niin pahoja ja väliinpitämättömiä ihmisiä, jotka tuijottavat vain omaa aatetta ja napaansa niin, että tällaista pääsee tapahtumaan. Tuomitsen jyrkästi alaikäisille päihteiden tarjoamisen ja antamisen!

   Mutta mitä tulee kannabiksen lääkinnällisiin ominaisuuksiin, niin voin kertoa, että tässä sohvalla raukeana ja erittäin rentoutuneena maatessa rankan työviikon jälkeen ja tätä lukiessa vaimon ja lapsen jo nukkuessa, mietin että; Voi himskatti, kun lääkekannabiskin tuotaisiin Suomen apteekkeihin ”käsitavara luonnonlääkkeeksi” valvottuun ja kontroloituun jakeluun, niin hakisin kokeilumielessä luvanvaraista lääkekannabista”. Ja uskoisin että sellaisessa maailmassa olisi turvallisempa kävellä päivystävältä apteekilta vaikkapa kotiin keskellä yötä. Mutta kun se ei ole tällä hetkellä mahdollista vaan on enemmänkin pienenä ajatuksena chillaamassa työviikon jälkeen ajatuksissani, niin tyydyn vain makoilemaan sohvalla lueskellen näitä tekstejä, eikä ole huomen aamulla darraa tai pahaaoloa.

   Miksi ihmeessä ei käytetä lääkkeenä niitä luonnonantimia, jotka on Luoja on luonut ja ne on todettu auttavan ihmistä, eivätkä ole myrkyllisiä tai vaarallisia, niin kuin monet muut läkkeet kuten esim. kemialliset sellaiset?

   Plusääni(22)Miinusääni(2)
   1. Kaikilla huumekäyttäjillä tällä sivulla näyttää olevan sama ongelma: eivät pysty muodostamaan ajatuksiaan lyhyesti ja ytimekkäästi muutamia lauseita käyttäen.

    Kertoo vaan siitä miten huumeiden käyttö vaikuttaa hermoston toimintaan. Mutta heille on turha kertoa siitä koska eivät usko.

    En suinkaan ole valittamassa että ympärilläni on paljon hitaita ihmisiä, en. Välillä toivon että teitä olisi enemmän.

    Plusääni(2)Miinusääni(30)
    1. Kumman arvelet siis vaurioittavan ihmisen hermostoa enemmän?
     Luonnontuotteiden vai lisäaineiden joita meille tuputetaan ”elintarvikkeiden” ynnä kaiken muun mukana.. (geenimanipuloiduista tuotteista puhumattakaan?)

     Oliko tarpeex lyhyesti ja selkeästi kysytty?

     Plusääni(17)Miinusääni(4)
     1. Arvelen että sinun tapaiset narkkarit voivat pyörittää näitä listoja mihin suuntaan ne haluavat. Mikä on pahempi, alkoholi vai kokaiini, no kokaiini, no otetaan sitten vähän olutta. Mikä on pahempi, kokaiini vai haisis, no kokaiini, no otetaan sitten vähän hasista. Mikä on pahempi, tupakka vai hasis, no en tiiä, otetaan vähän molempia. Mikä on pahempi, kokaiini vai metamfetamiini, varmaan metamfetamiini, otetaan vähän kokaiinia.

      Arvelen että vertailu on itsepetoksessa elävien narkkareiden suosituimpia työkaluja.

      Plusääni(2)Miinusääni(27)
    2. Mitähän Joonakselle pitäisi kirjoittaa asiaan liittyen, että voisi katsoa koko hommaa puolueettoman silmin. Sanotaanko yksinkertaisesti koko info minkä haluan välittää: Kannabis miellyttää enemmän kuin alkoholi, on turvallisempaa, vituttaa kun on ihmisiä jotka eivät tiedä/usko/halua uskoa, ja sitten haluaisi että kaikki tietäisi.
     Siinä nyt on aikalailla koko paska niin lyhyeksi kuin saa. Paitsi niin tietenkin ”Legalize it”.

     Plusääni(12)Miinusääni(2)
    3. Hei Sinä. En tiedä oletko sitä mieltä että Kannabis tuhoaa ihmismieltä ja ruumista? Minä voin sanoa, se auttoi minua rutkasti aikoinaan koulussa kun piti keskittyä ja muutenkin se auttoi minua sosialistumaan ihmisiin ja tällä en tarkoita sitä että he kaikki olisivat kannabiksen tai muiden huumeiden käyttäjiä vaan muihinkin ihmisiin. Se on auttanut minua elämässä ja haluan kaikkien kokevan yhtä samaa iloa päivästä toiseen kun se on hyödyllistä ja todettu monet kerrat. 🙂 Ihmiset parannetaan yhdessä maailmaa! Tehdään maailmasta parempi paikka elää! 🙂

     Plusääni(12)Miinusääni(3)
 8. Vitu Joonas J jätkällä oo harmainta aavistustakaan koko vitun asiasta…. Hommaisit vähän omakohtaista kokemusta ennenkuin auot päätäs itse aiheesta… Ymmärrän että oot vihainen cannabikselle jos veljes o kuollu ja syytät jotain vitun viherkasvii sen kuolemasta joka sitä kuitenkaan ole aiheuttanut.. Vie kukkii sen haudalle pls?

  Plusääni(13)Miinusääni(3)
  1. Olen pahoillani jos sain neidin itkemään. Tosin en ole varma oletko neiti, mutta puhesävystä päättelen että olet pieni narttu.

   Luetun ymmärtäminen on taas mitä on. En koskaan väittänyt että minulla on veli.

   Plusääni(3)Miinusääni(14)
   1. Ymmärrän Joonas J että pelkäät…senhän ihan näkee tuosta mitä kirjotat, ymmärrän että kaikki tuntematon ja uusi pelottaa sehän on ihmisen perus vaistoja.
    Kunnioitan sinun mielipidettä tai oikeestaan uskon että jokainen kunnioittaa sitä mutta se myös vaatii sen että myös SINÄ kunnioitat muita…
    Uskoisin että juot alkoholia tai ainakin poltat tupakkaa, tiesitkös että myös nämä aineet on luokiteltu huumeiksi jos nyt niin kovasti huutelet meitä muita narkkareiks niii tervetuloa vain messiin ^^ tilaa kyllä on…

    Plusääni(10)Miinusääni(3)
    1. Väärässä olet. Se että kunnioitat minun mielipidettä ei velvoita minua mihinkään.

     Narkkarit ovat usein sitä mieltä että jos he kerran ovat niin avuttomia, elämäänsa pettyneitä sairaita ihmisiä se velvoittaa ympärillä olevat ihmiset tunnistamaan heidän heikkoutensa ja ”kunnioittamaan” heitä ja auttamaan heitä. Se että olet heikko ei velvoita minua olemaan suopea. Se että sinä olet heikko ei velvoita minua olla käyttämättä sinun heikkouttasi sinua vastaan.

     Narkkarit usein suuttuvat kun muut kieltäytyvät auttamasta heitä koska heidän mielestään heillä on jonkinlainen ”oikeus”. Se että narkkarit luulevat että heillä on oikeus johonkin ei velvoita minua mihinkään.

     Plusääni(2)Miinusääni(17)
     1. Nonnii ukko. Sinusta sen huomaa että kaikki ovat sinun mielestä narkkareita. Miksi? Varma ero tässä asiassa on se että vahvojen huumeiden käyttäjät ovat narkkareita mutta jos kannabiksen takia aletaan huutamaan jo narkkari niin voin sanoa ei jumankauta. Eli periaatteessa jos juot oluen sillon tällöin sinua voidaan teknisestiperiaatteessa huutaa juopoksi? Tämä sinun logiikka äijä on niin hienoa luokkaa että minä en voi oikein sanoa mitään tähänkään. Herää REALISTISEEN maailmaan äläkä jää sinne EPÄREALISTISEEN maailmaa.

      Plusääni(11)Miinusääni(2)
     2. No sanotaanko näin. Et sinä kuole jos et saa sitä lempihuumettasi silloin kun huvittaa. Et sinä kuole jos et saa alkoholia silloin kun tekee mieli. Kuolet kyllä jos et saa vettä tai ruokaa. Et kuole jos et saa kannabista. Kannabiksen terveysvaikutus on näin ollen vähintään nolla, samoin alkoholin.

      Huumeita otetaan vähän niinkuin roolipeleissä: terveys on huono, juodaan punaisesta pullosta, mana on alhaalla, juodaan sinisestä. On stressiä työpäivän jälkeen, juodaan olutta. Joillekin alkoholi on ainoa tunnettu tapa stressin lievittämiseen. Monille tämä stressihakuinen elämäntapa on niin mielekäs toiminta että he löytävät sitä stressiä ihan joka paikasta. Kyllä, luit oikein. Ihmiset tietoisesti etsivät stressiä jotta heillä olisi ’tekosyy’ käyttää huumeita. Heitä minä kutsun narkkareiksi.

      Plusääni(2)Miinusääni(18)
 9. Tai siis se vitu hinari joka tolla avautu veljensä surullisesta sekakäyttö kuolemasta ^^ .. Sen verran kokemusta itellä sekakäytöstä monta vuotta putkeen joka vitun päivä että sekakäyttöön ei voi kuolla jossei ole helvetin kokematon typerys aineitten kanssa.. Ainooks vaihtoehdoks jää itsemurha..

  Jos huume kuolemat / itsemurhat pystyttäs erottaa toisistaan niin huumeet ei ois lähellekkään niin pelätty käsite yms.. -_-’

  Plusääni(9)Miinusääni(3)
 10. Nyt alkaa kyllä jo karkaamaan nää keskustelut aiheesta. 420 ootko tyhmä vai helvetin tyhmä? jos joku on menettäny veljensä, niin pitääkö sitä hinariks haukkua? ja muutenkin sun tekstissä on melkein enemmän vittu sanoja kuin asiaa. Eli kertoo susta aika paljon…. Eli oot vajaa päästäs.

  Sekakäyttö on ensinäkin helvetin naurettavaa, se todellakin kertoo että on narkkari. Miten voi edes nauttia yhdestä aineesta jos vetää kaikkia turpaansa yhtä aikaa? no ei mitenkään! Kannabista en tullut mitenkään tänne puolusteleen enkä sitä myöskään pilkkaamaan.

  Ja kyllä olen itsekin polttelija jo todella monen vuoden takaa. Joskus enemmän ja joskus vähemmän tulee poltettua.

  Rauhaa ja rakkautta kaikille! olit sitten kannabista vastaan tai et.

  Plusääni(8)Miinusääni(0)
 11. Jou Joonas J! Leimaat ”huumekäyttäjät”(oikea muoto taitaa olla huumeidenkäyttäjät) kirjoitusvirheiden ja lauseiden jäsentelyn perusteella ? Kannattaisi varmaan edes itsellä olla sitten kyseiset asiat hallussa.

  Kannabis aiheuttaa syrjäytymistä ja epäsosiaalista käyttäytymistä ? Perus-pena varmaan ajatteleekin, että syrjäytyminen johtuu kannabiksesta ? Jos kannabiksen käyttäjässä tälläistä syrjäytymistä esiintyy, niin itse ajattelisin sen johtuvan suuremmalla todennäköisyydellä siitä, että yhteiskunta vainoaa näitä hyödyllisen yrtin käyttäjiä lakipykälillä, koti-etsinnöillä ja median mustamaalaamisella. Sokeat juntit sitten uskovat tämän kaiken propagandan ja leimaavat hampun käyttäjät vaarallisiksi ja ahneiksi narkkareiksi ! Ei ihme jos syrjäytyy yhteiskunnasta ! Vähäisenkin luottamuksen yhteiskunnasta mielestäni vie se, että haitallisemmat päihteet kuten alkoholi ja tupakka ovat laillisia ja kaikkien saatavilla.
  Suomen tulisi pohjoismaisena hyvinvointivaltiona pystyä ymmärtämään tosi-asiat. Kannabiksesta saatavat verotulot, tuhannet työpaikat, sekä poliisien resurssien suuntaaminen oikeiden ongelmien ratkaisuun eivät varmasti haittaisi sitä perus-penaakaa, joka ei itse välttämättä kyseisen substanssin kanssa tekemisiin haluakkaan.
  Itse käytän ja tulen luultavasti aina käyttämään tätä mukavaa ja harmitonta päihdettä ! Jos joku vetää siitä herneet nenään niin vetäköön. Kiellot ja käskyt eivät kummiskaan pysty tätä luontoäidin lääkettä maailmasta poistamaan, joten eikö olisi jo aika kasvattaa ne kivekset ja ymmärtää tosiseikat ? Laillistamalla kannabis saadaan syrjäytyminen kyseisen yrtin takia pois, lisää työpaikkoja, lisää verotuloja, enemmän poliiseja oikeiden ongelmien pariin, jne…
  Jos pitäisi hyötyjä ja haittoja listata ja tehdä päätös niiden perusteella niin… No tarviiko tätä edes sanoa ? Kannabiksen hyödyt ovat moninkertaiset niihin vähäisiin haittoihin nähden.
  Asiaa aiheesta riittäisi loputtomiin, mutta ei jaksa enää kirjoittaa. Uskokaa tai älkää, kieltäkää tai sallikaa, mutta se mikä on luonnosta tullut se luonnossa pysyy eli toisinsanoen vaikka kannabista kuinka koitettaisiin kieltää ja mustamaalata niin kyllä se täällä aina on ja pysyy ! Jotkut ihmiset ovat vain tarpeeksi viisaita ottamaan siitä hyödyn irti, loput ovat sitten näitä yhteiskunnan perseennuolijoita, jotka käärmeissään kiroavat kun alkoholivero nousee…. 😛 Terveisin yhteiskunnasta katkeroitunut 20-vuotias nuori mies HUOM täysin terve, vaikka yrtti maistuu ! 😉

  Plusääni(18)Miinusääni(2)
 12. Kannabista on paljon erilaista. Aika harva kasvattaa lääkkeeksi sopivimpia lajeja, koska ne eivät välttämättä ole niitä kaikkein hauskimpia. Ne hauskimmat lajit taas eivät sovi suurimmalle osalle, koska pidemmällä käytöllä ne ovat aika raskaita mielelle.

  Mielestäni lääke- ja päihdekäyttö eivät sovi samaan keskusteluun, koska päihteenä käytettynä kannabiksen terveysvaikutukset ovat lähinnä stressin lievitys ja mahdollisten kipujen lievittyminen.

  Kannabiksella päihdekäytössä on runsaasti haittavaikutuksia, mm. passivoituminen ja mielenhäiriötilat, olen tämän omien kokemusten perusteella todennut.

  Plusääni(2)Miinusääni(2)
  1. Muuten ihan hyvä mutta THC on juuri se komponentti mikä tappaa syöpäsoluja. (Eli ne hauskat lajikkeet).
   HOW and WHY does Cannabis Cure Cancer – Scientific Explanation

   Sen sijaan kirjoituksessasi oli se pointti kohdillaan että viihdekäyttö poikkeaa usein lääkekäytöstä, koska kaikki lääkekäyttäjät eivät halua pilveen.
   Toki löytyy niitäkin jotka kokevat sen toivottavana sivuvaikutuksena. Vrt. kemoterapian ja säteilytyksien pahoinvoinnit, hiustenlähdöt ja terveiden solujen kuoleminen.

   THC-rikkaan lajikkeen lääkekäyttö syöpätapauksessa ei tapahdu polttamalla vaan käyttämällä sisäisesti. Ihosyövän hoidossa kukinnoista tehtyä kannabisöljyä voidaan sivellä suoraan ihosyövän päälle. Kannattaa tehdä jokin suoja siihen päälle mikä estää öljyä hankautumasta pois, mutta sellainen mihin se öljy ei imeydy.

   Raa’an kukinnon syömisestä ei välttämättä ole niin paljoa hyötyä koska siinä ei tapahdu dekarboksylaatiota:
   http://www.marijuanagrowershq.com/decarboxylating-cannabis-turning-thca-into-thc/

   Eli öljyn THC-pitoisuus on korkeimmillaan vasta decarb prosessin jälkeen. Rick Simpsonin menetelmässä kuumennusta ei kumminkaan tapahdu, joten THCA:lla voi olla yhtä tehokas vaikutus syöpäsoluihin kuin THC:llakin, vaikka viihdekäyttäjät haluavatkin THC:nsa mieluiten ilman A:ta…

   Plusääni(5)Miinusääni(2)
 13. Tässä linkissä tieteellisiä tutkimuksia kannabiksen syöpää parantavista ominaisuuksista.

  http://truththeory.com/2013/07/29/34-medical-studies-proving-cannabis-cures-cancer/

  Kasvihan laitettiin pannaan egyptiläisten puuvillanviljelijöiden painostuksesta Brittiläisen Imperiumin aikana, kun pelkäsivät hamppukuidun vievän tulot, ja USA:n ”War On Drugs” politiikan takia, joka on turvallisuuskoneistolle iso rahasampo. Suomessa aieesta äänestettiin 1971 ja kun äänet olivat 50-50 laillistamisen puolesta ja vastaan, arvottiin tulos kolikolla.

  Onneksi trendi on muuttumassa.

  Plusääni(8)Miinusääni(2)
 14. Kannnabiksen käyttäjä ei ole mikään narkkari. Tiedän paljon henkilöitä jotka polttavat pilveä silloin tällöin ja kaikki käyvät ihan normaalisti töissä,ovat naimisissa, omistavat kauniit omakotitalot, autot jne…
  On ihan eri asia nauttia vähän yrttiä illalla kuin kiskoa kaikkea käsiinsä saamaa paskaa suoni täyteen se on narkkausta.
  Liika on aina liikaa oli sitten kyse mistä vaan.

  Plusääni(11)Miinusääni(2)
 15. Kannabis aiheuttaa hyväolon tunnetta, älykkyyden tunnetta, kaupataan jopa terveystuotteena. Mikä on kuitenkin ihmisen välitön kohtalo käytettyään sitä säännöllisesti pidemmän aikaa? Aivojen toiminnan heikkeneminen.

  Palautuminen voi toisaalta kestää myös pidemmän aikaa jos palautuu enää ollenkaan.

  Toisaalta kannabiksen käyttäjällä on hetkittäin viisas olotila, ja myös uskoa siihen että ongelmien aiheuttajasta tuleekin mielen (aivojen) parannuskeino.

  Plusääni(1)Miinusääni(7)
 16. Voihan kehveli, mitä ahdasmielisyyttä ja shaibaa…ja ainoastaan siksi, ettei ymmärretä, eikä edes haluta ymmärtää muiden valintoja, vaan tuomitaan ainoastaan siksi, koska laki sanoo, että hamppu on huumetta. En tiedä onko olemassa yhtään ainetta, josta ei olisi haittaa liiallisesti käytettynä. Sokerin-, rasvan- ja kahvinkin liiallinen käyttö voi vahingoittaa elimistöäsi vakavasti!?! Käyttäkää nyt ihmiset niitä omia aivojanne, kun ette kerran niitä ole hampulla pilanneet!!!

  Plusääni(10)Miinusääni(2)
 17. Aika paksua puhetta että kannabis olisi ollut syynä jonkun ihmisen kuolemaan johtaviin övereihin. Toki ymmärrän sen kannan että se on osasyy se kannabis mutta se ei ole siihen syyllinen vaan Se/Ne jotka väittävät että kannabis on vaarallinen ja se vedetään samalle viivalle heroiinin, muiden opioidien ja kokaiinin kanssa, amfetamiineistä puhumattakaan.

  Syyllinen siihen OD-kuolemaan on se joka noin väittää eli valtaosa maailman hallituksista ja medioista.
  Porttiteoria on siis syyllinen tähän JA SE ON IHMISEN KEKSIMÄ! Jos kannabis otettaisiin pois huumausainelistoilta kansainvälisesti niin mikä olisi porttiteoria? METAAMFETAMIINI JOHTAA SUORAAN KOKAIINIIN?

  Jos lapselle sanotaan että kaikki huumeet on pahasta ja jokainen johtaa kuolemaan, todennäköisesti ensimmäinen ”huume” on kannabis ja lapsi huomaa että wtf mitä vikaa ja pelottavaa tässä on ja voisi suoranaisesti olettaa että kun häntä kerran on jo kusetettu, niin.. Kuinkas ne muut huumeet? Hän ajattelee että häntä on kusetettu niistäkin. Ja jälleen on kynnys laskenu kokeilla muita

  Ja monesti ne on isin taikka äidin pillerit jotka huumekierteeseen ajaa, taikka kaverilta saatu lapsille tarkoitettu amfetamiini.

  Ehkä totuus ois parasta kertoa ettei lapsemme kuole.

  Itse en enää polta koska koen että se ei minulle sovi ja poltin 10v melkeen putkeen väh. 2-3krt/vk.
  Koitin kyllä etsiä sitä oikeaa ja itselle sopivaa lajiketta juuri niistä ”DEMONISOIDUISTA JALOSTETUISTA, VOIMAAKKAAMMISTA KU ’60s LAJIKKEISTA” mutta nyt on prioriteetit oikeassa järjestyksessä. Ehkä taas 15v päästä vois kokeilla etsiä sitä oikeaa risteytystä itselle.

  Plusääni(10)Miinusääni(2)
  1. Sopivan lajikkeen löytäminen on ehkä simppelimpää kuin luuletkaan? Kokeile niitä lajikkeita joissa on THC:n lisäksi kohtuullisesti myös CBD:tä, nehän ne ovat ne pääkannabinoidit.

   Muitakin on lukuisia mutta koska harvalla kasvattajalla joka risteyttää niitä on mahdollisuus testauttaa kaikkien lajikkeidensa kaikkien sukupolvien kaikki yksilöt että saisi selville eri kannabinoidien pitoisuudet ja voisi jalostaa niistä jotain tiettyä enemmän esiin, niin on vaikeaa lähteä testaamaan miten ne muut kannabinoidit vaikuttavat olotiloihin. Siksipä käytännössä keskitytään THC:hen ja CBD:hen. Muiden kannabinoidien määrän kasvattaminen vaatisi perusteellista testaamista ja hyvin monia sukupolvia mikä ei käytännössä ole mahdollista ennen laillistamista.

   Niiden muiden kannabinoidien suhteellinen osuus -vaikka onkin pieni verrattuna THC pitoisuuteen (ja jopa CBD:n mitä yleensä on vain pieni murto-osa THC:hen verrattuna) vaihtelee.

   Ja silti niilläkin on oma osuutensa kannabiksen tuottaman pilven ominaisuuksiin. Silläpä niitä eroja löytyy sellaisistakin lajikkeista missä THC-pitoisuus on keskenään sama. Joten on turhaa tuijottaa vain THC-pitoisuuksiin, niin kuin moni tekee.

   Mutta CBD-rikkaitakin lajikkeita löytyy ja niitä jalostetaan koko ajan. Aiheesta lisää tuolla: http://www.projectcbd.org/

   Jos haluat polttaa kukkaa missä on vähemmän tai ei yhtään THC:tä, osta vaporisaattori missä on tarkasti säädettävä lämpötila.
   Sitten vaporisoit kimpassa jonkun kaverin kanssa niin että se toinen polttaa ts. vaporisoi kasvimateriaalista ensin THC:n pois (sillä on matalin höyrystymislämpötila, 157C) ja kun hän ei saa siitä enää THC:n vaikutuksia niin säädät vapon lämpötilaa reiluun 225C asteeseen, jolloin vaporisoituvat kaikki muut kannabinoidit ja terpeenit mitä kasvimateriaalissa on jäljellä.

   Ao. sivun alalaidasta löytyy taulukko missä on lueteltu kannabinoidien ja terpeenien höyrystymislämpötiloja:
   http://www.marijuanagrowershq.com/decarboxylating-cannabis-turning-thca-into-thc/

   Plusääni(2)Miinusääni(2)
  1. Kokaiini eristettiin kasveista, sen alkuperä on elävässä organismissa. Mitä siitä?

   Apina sademetsässä syö tarkoituksella mädäntyneitä hedelmiä tietäen että myrkytys johtaa humalaan. Mädäntynyt hedelmä on tosiaan luonnontuote. Onko sillä niin suurta merkitystä onko mätänevä hedelmä poimittu suoraan maasta vai jostakin astiasta kuten tynnyristä?

   Plusääni(2)Miinusääni(8)
 18. Minun mielestä tässäkin artikkelissa väheksyttiin kannabiksen haittavaikutuksia varsin paljon. Eihän se tosiaan juuri millään tavalla neurotoksinen ole joten fyysisesti se on todella turvallinen päihde, mutta järkevää keskustelua kannabiksesta tai muistakaan päihteistä ei saa ellei pysty myöntämään niitä haittapuolia, mitä kannabiksessa ovat esimerkiksi univaikeudet, masennus, ahdistus, psykoosit, passivoituminen, muistin heikkeneminen, oppimisvaikeudet ja henkinen riippuvuus. Tämä ei siis todellakaan tarkoita että kaikille niitä tulisi, ja järkevästi käytettynä harvalle, mutta kyllä näitä kaikkia ja muitakin haittavaikutuksia esiintyy varsinkin vuosien päivittäispolttamisen jälkeen. On typerää väittää että näitä ei tapahdu ja nuoret saavat hyvin kaunistellun kuvan ja alkavat helposti käyttää päivittäin, siinä vuodet vierivät ja kymmenen vuoden päästä sitä havahtuu miten on passivoitunut ja elämä jäänytkin elämättä kun ollaan jääty sohvanreunalle imemään bongia, mielenterveysongelmia on erittäin todennäköisesti ja lopettaminen ei todellakaan ole helppoa jos on vuosien ajan tottunut syömään kannabiksen vaikutuksen alaisena kun ruoka maistuu paremmalta, katsomalla sarjat ja elokuvat pilvessä koska niistä saa enemmän irti, menemällä nukkumaan iltasavujen jälkeen kun uni tulee helpommin yms yms, selvinpäin kaikki nämä perusasiat ovatkin sitten järjettömän tylsiä ja jopa vaikeita.

  Tällä saarnalla en todellakaan tarkoita että sen pitäisi olla laitonta tai etteikö se monille ole oikein hyvä päihde sopivissa määrin nautittuna. Ihmiset kuitenin ovat hyvinkin yksilöitä ja joidenkin psyykkeelle se ei vain sovi ja on ainakin osasyynä aiheuttamassa mielenterveysongelmia ja vaikuttaa elämän laatuun hyvinkin kokonaisvaltaisesti heikentäen sitä. Vastaava alkoholin tai muiden päihteiden käyttö on tosin todennäköisesti vielä paljon haitallisempaa, mutta haitatonta päihdettä ei taida vielä olla keksitty, tai sellaista jota ei voisi käyttää väärin milloin se viimeistään aiheuttaa haittoja.

  Päihdekeskustelun olisi hyvä olla kaikkien osapuolien niin puolesta kuin vastaan olevien kohdalta puolueettomampaa eikä järjetöntä puolustusta kuinka haitaton ja hyvä päihde kannabis on eikä myöskään demonisointia ilman faktoja.

  Oma mielipiteenä kaikkiin päihteisiin on että jokaisella tulisi olla vastuu omasta kehostaan, ihminen on aina halunnut päihtyä ja se on luonnollinen asia ja vietti jota ihmisen ajattelevana nisäkkäänä tulisi oppia hallitsemaan ja käyttämään päihteitä vastuullisesti ja tiedostaa ja tunnistaa riskit ja haitat, pitäisi olla aivan sama haluaako ihminen käyttää alkoholia, heroiinia, lsd:tä tai kannabista kunhan vaan osaa käyttäytyä eikä ole muille haitaksi tai vaaraksi. Kieltolaki vaan pahentaa päihteistä johtuvia ongelmia, kun apua päihdeongelmiin ei uskalleta hakea apua, laittomat päihteet voivat olla ties kuinka epäpuhtaita ja epätasalaatuisia jolloin annostelu on todella vaikeaa ja aiheuttaa riskejä, laittomien huumeiden hinnat ovat keinotekoisesti myymisen riskeistä ja vaikeudesta johtuen kohtuuttoman kalliita jolloin riippuvaiset saattavat tehdä rikoksia rahaa saadakseen, kerta ovat jo valmiiksi yhteiskunnan silmissä leimattu rikollisiksi, lisäksi suurimmaksi osakseen ihan oikeat rikolliset pyörittävät myös huumebisnestä jolloin joutuu tahtomattaankin tukemaan heitä rahallisesti ja voi joutua tekemisiin pahojen ihmisten kanssa joiden seura voi tehdä kaltaisekseen tai koitua kohtaloksi. Eikö muka olisi järkevää että kaikkia päihteitä saisi apteekista täysi ikäisenä turvallisen laatuisina ja hyvien käyttöohjeiden ja neuvojen kera, jokainen käynti saisi sisältää juttutuokion lääkärin tai aiheeseen koulutetun farmaseutin kanssa jossa todetaan ettei käyttö ole ongelmaista ja ihminen varmasti tietää riskit ja osaa ennaltaehkäistä riippuvuutta ja kaikkia muita ongelmia joita kaikista päihteistä väärinkäytettynä voi tulla. Näin valtio saisi verotuloja, rikollisuus vähenisi aivan valtavasti koska huumeita ei enää olisi kannattavaa myydä jolloin laajat rikollisorganisaatiot menettäisivät työnsä, poliisienkaan ei enää tarvitsisi käyttää resursseja uhrittomien rikoksien tutkimiseen.

  Tällaisessa tilanteessa luultavasti kaikkien päihteiden käyttö hieman lisääntyisi, mutta ongelma käyttö ja riippuvuus todennäköisesti eivät ja luultavasti vähenisivätkin, myös alaikäisten olisi paljon vaikeampi saada huumeita käsiinsä kun niiden luovutusta valvottaisiin tarkkaan eikä anneta isoja määriä kerrallaan ja varmistetaan että päihteet menevät aina omaan käyttöön. Myös syrjäytyminen varmasti vähenisi kun laittomia päihteitä käyttävän ihmisen ei tarvitse enää pelätä huumetestejä tai elää kaksoiselämää työpaikoilla yms kun asia olisi normaali jokaisen oma valinta, ei sen pahempi asia kuin muutama saunakalja.

  Tällä hetkellä varsinkin kannabiksen käyttö on lähtenyt ihan käsistä, sitä käyttävät todella nuoret alaikäiset ja käyttö on todella usein aivan päivittäistä jatkuvaa käyttöä, ja mikä pahinta nuoret eivät edes tajua että siitä voi olla mitään haittaa kun internet on täynnä kannabista ihainnoivaa materiaalia ja sen haittoja väheksytään aivan järjettömästi kun taas vastapuoli joka haluaa kannabiksen olevan laitonta ja rangaistavaa on vielä paljon pahemmin pihalla eikä nuoret heihin ainakaan usko. Miten on niin kamalan vaikea saada aikaan neutraalia keskustelua kannabiksesta ja muistakin laittomista päihteistä?

  Plusääni(12)Miinusääni(0)
 19. Ahdistukset jotka liitetään kannabikseen, johtuu sen laittomuudesta. Kun nautit kannabista huomaat että mukava kasvi, mutta sitten kun lähtee ulos liikkeelle tulee vähän semmoinen olo, että jos ihmiset tietäisi, että olen pilvessä ne alkaisivat arvioimaan minua, eikä se ole mukavaa.

  Plusääni(8)Miinusääni(1)
 20. Hah..täyttä soopaa. Aineen vaikutus aivoihin on nähtävissä aivosähkökäyrissä.

  Plusääni(1)Miinusääni(3)
 21. Olen myös sitä mieltä, että ihmisillä oltava itse vastuussa ruumiistaan. Usein unohtuu, että vastuun otto tarkoittaa myös sitä että mahdolliset terveyshaitat täytyisi maksaa itse. Aina löytyy niitä jotka haluavat jakaa päihteitä myös lapsille kuten tupakasta ja alkoholista olemme nähneet, joten kuka ottaa vastuun lapsista varsinkin kun vanhemmat ovat tulleet vastuuttomiksi omasta päihteiden käytöstä.

  Plusääni(0)Miinusääni(0)
  1. Kannabiksen joutumisesta lapsen käsiin on tehty ihan syyttä suotta mörkö. Ei se ole yhtään vaarallista.
   Kannabis on vähiten addiktoiva päihde ja jos joku ottaa sitä liikaa niin tämä yleensä nukkuu kunnes vaikutus on haihtunut.

   Sitä käytetään lääkkeenä jenkeissä pienillekin lapsille hyvin tuloksin. Sitä voi suositella jopa raskaana oleville naisille.
   Kaikki se pelotteluinfo aiheesta on yleensä silkkaa propagandaa ja siihen uskovien hysteeristä panikointia.

   Plusääni(4)Miinusääni(0)
  1. Minä henkilökohtaisella tasolla vastustan kannabiksen käyttöä, samanaikaisesti kannatan kannabiksen käytön dekriminalisointia yhteiskunnallisesti (tässä vaiheessa käyttäjillä aivot räjähtivät kun yrittivät ymmärtää miten sellainen on mahdollista).

   Plusääni(0)Miinusääni(6)
 22. Suosittelen tekemään siitä öljyä ja tarjoamaan syöpäsairaille ilmaiseksi. Keräisitte sillä hyvää karmaa. 🙂

  RUN FROM THE CURE – Full Version

  http://www.phoenixtears.ca

  Plusääni(1)Miinusääni(0)
 23. ollaanko magneettimedialla vielä samaa mieltä kannabiksen hyvistä puolista? uusnatsipiireissä hamppua haukutaan monesti ”herbal jewiksi”

  ”weed is for niggers”

  Plusääni(1)Miinusääni(3)
 24. ihmiset hei. tää jankuttaminen on turhaa. itse lähden tänään klo 18.10 lennolla amsterdamiin ottamaan taas lisäselkoa aiheeseen cannabis. Ollaan pienellä delegaatiolla käyty siellä jo kuutena vuotena putkeen.
  Aiheesta on olemassa paljon totuuteen perustuvia tutkimuksia, after all se ei ole laitonta joka maailan kolkassa. Se miksi cannabis on laitonta niin monessa paikassa johtuu aikoinaan cannabiksen demonisoinnista jenkeissä ja kas kummaa kohta tämä kasvi oli ”paha” ympäri maailmaa. siihen asti ihminen tuli oikein hyvin tämän kasvin kanssa toimeen. Mikä on muuttunut? jep thc luvut noussut yms. mutta se ei tarkoita vielä mitään. Vähän sama kun ostat 40% ja 20% viinaa alkosta. eihän sitä vahvampaa vaan voi juoda yhtä paljoa kuin 20 pinnasta? Mut joo tosi hyödyllinen kasvi, kun hemppu otettais vielä takaisin esim. rakennusmateriaaliksi niin johan pelkästään sen takia se pitäisi tulla lailliseksi? No ei mene montaa vuotta niin se on myös täällä laillista. Ottakaahan rauhassa, pilvi ei ole ketään tappanut eikä tule tappamaan PEACE!

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 25. Vaan mistä sitä saisi? Siis marihuanaa, ei hasista. Mulla on tauteja (kuten glaukoomaa, vernepainetta ja Chronia) ja uskon, että mari auttaisia paremmin kuin nykyiset lääkkeet, joilla on myös sivuvaikutuksia. Nuorempana joskus polttelin kun asuin sellaisessa maassa, jossa se oli helposti saatavilla. Nyt olen jo sen ikäinen (melkein 50) ettei kukaan tule vahingossakaan tarjoamaan. Pitääkö itse ruveta kasvattamaan vai mistä täällä Suomessa voi sitä ostaa?

  Plusääni(4)Miinusääni(0)
 26. On se mielivaltaista touhua tuo virkaintoisuus joissakin asioissa kuten esim. TIMO HAARAN takaa-ajokampanjassa. Aina sitä pientä ihmistä yritetään nöyryttää konstilla jos toisellakin mutta mitä tekee ESIM: LÄÄKETEOLLISUUS JA KOKO VALTIOVALTA: kysyn vaan, lääketeollisuus lataa joihinkin lääkkeisiin todellisia kaikenmaailman myrkkyjä saamatta siitä mitään tuomioita vaikka ihmishenkiäkin on menetetty sekä lääkkeiden että hoitovirheiden takia jne. Siis viranomainen saa vaikka tappaa asiakkaan/potilan saamatta siitä mitään sanktioita mutta annas olla kun joku kunnon kansalainen viljelee esim. kuituhamppua elannokseen niin jo on virkavalta intoa piukassa tuhoamaan yrittäjän tulevaisuutta mitä yököttävimmin keinoin. Todellakin ennenkuulumatonta röyhkeyttä ja ihmisen perusoikeuksiin puuttumista. Jonkinlaista järjenkäyttöä ja käytöstapoja sekä ammattitaidon lisäämiskoulutusta ja oikeudenmukaista toimintaa jatkossa. Onneksi on sitkeää sorttia tuo Timo.

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
 27. Kokeilin pilveä enkä kadu sitä yhtään! Ennen kannabiksen kokeiluja mulla oli valoherkät silmät, nyt ne on kunnossa!! Kannabis myös tekee ihmisestä sosiaalisemman ja auttaa hillitsemään. Myös yliannostuskaa ei ole vaarallinen. Luokkani järkevin ajoneuvoasentaja on kokenut kannapiksesta. Keskittymiseni on parantunut. Kaikki on helpompaa.
  Kannabis ei tuo riippuvuutta joten suosittelen kokeilemaan, pieni määrä ensin! Tuo rennon olon… vaikutuskaan ei ole pitkä.
  Kannabis ei muuta ulkonäköä, vain punaisemmat silmät pilven ajan, ehkäisee silmäpainetautia!

  Plusääni(3)Miinusääni(3)
  1. Tuo taitaa päteä suurimpaan osaan ihmisistä. Täytyy olla kuitenkin varovainen. Olen nimittäin itse nähnyt ja kokenut tämän huonotkin puolet. Kannabiksen vaikutukset vielä kehittyviin aivoihin voivat olla hyvinkin negatiivisia. Päihderiippuvuus on myös aina ongelma päihteestä riippumatta. Kannabiksellakin on ongelmakäyttäjänsä, eivätkä he ole kovin sosiaalisia millään mittarilla mitattuna. Jos väität ettei kannabis aiheuta riippuvuutta, et myöskään tiedä mistä puhut.

   Täytyy myös pitää mielessä, että nykyiset lajikkeet ovat niin pitkälle jalostettuja, että niiden THC-pitoisuus on monikymmenkertainen verrattuna 60-luvun kannabikseen. Jotkut ovat jopa vaatineet, että nämä pitäisi erottaa toisistaan virallisella luokituksella.

   Tästä huolimatta oma kantani on neutraali. En itse käytä enää, enkä tule käyttämään. Olen toisaalta myös sitä mieltä, että kannabis ei ole pohjoisen kasvi, eikä pohjoisen ihmisten sen takia pitäisi käyttää sitä. Jos mieleen vaikuttavia päihteitä on pakko ottaa, niiden tulisi mieluummin löytyä ihmisen omasta historiallisesta ja biologisesta asuinympäristöstä. En kuitenkaan tätä tuomitsevimmin osaa ottaa kantaa puolesta tai vastaan, tai halua tehdä sitä. Olkaa kuitenkin varovaisia – tätä ei pidä vähätellä ainakaan nuorten osalta.

   Plusääni(2)Miinusääni(3)
   1. Mulla on ongelma. Olen asunut ikäni suomessa, mutta en tiedä sukuni historiallista asuinympäristöä ja epäilen että en ole puhdasrotuinen suomalainen ja pahoimmassa tapauksessa saattaa olla, että minulla on historiallisia esi-isiä etelä-euroopassa asti. Mitä päihdettä suosittelisit minulle? Psilosybiini-sieniä, viinaa vai kannabista?

    Plusääni(4)Miinusääni(1)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat