Luovaa lääkemarkkinointia: masennuslääke koirille

Amerikkalaiset lääkeyhtiöt ovat keksineet luovan markkinoinnin. Ihmisille suunnatusta masennuslääke Prozacista on tehty koirille oma ”pihvinmakuinen” versio. Eläinlääkärit kirjoittavat nyt pihvi-Prozacia ahdistuneille ja aggressiivisille koirille sekä koirille, jotka kärsivät eroahdistuksesta.

Lääkeyhtiö onkin teettänyt tutkimuksia todistaakseen kulutttajille, että pihvi-Prozacille on tarvetta. Tilaustutkimusten mukaan jopa 17% amerikkalaisista koirista kärsii erilaisista mielialahäiriöistä. Lääketeollisuus on multimiljardibisnestä. Luvut kasvavat myös toisaalla: lääketeollisuus on ohittanut liikevaihdossa sotateollisuuden mutta myös hallituksen huijaamisessa.

– Se oli löytö, jota en odottanut, sanoo tohtori Sidney Wolfe, Public Citizen´s Health Researchin johtaja. Lääkeyhtiöt ovat täysin karanneet kontrollista. Lääkeyhtiöt laskuttavat hallitusta miljardien edestä ja markkinoivat samaan aikaan tuotteita tarkoituksiin, joihin niitä ei ole tarkoitettu. Usein tuotteita ei ole aina kyetty osoittamaan tehokkaiksi tai turvallisiksi.

-Niin kauan kuin tästä ei seuraa kunnollista rangaistusta, yhtiöille on edullista jatkaa huiputtamista, toteaa Sidney Wolfe.

lähde: http://rt.com/news/us-pharm-industry-disorders-drug/

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat