Masennuslääkkeet ovat yksi syy väkivaltaan

Ahdistuneisuus. Masentuneisuus. Mielialavaihdokset. Aikaisemmin negatiiviset tunnetilat koettiin osaksi normaalia tunne-elämää. Mutta: Tervetuloa 2000-luvulle, jolloin ahdistavat tunteet ja persoonalliset piirteet ovatkin sairautta. Niiden ainoa hoitomuoto on kemiallinen lääkitseminen.

SSRI, psyyke-, masennus-, tai mielialalääkkeet. Jo 1950-luvulla näiden tuotteiden tiedettiin aiheuttavan maniaa ja psykoosia.

Siitä lähtien, kun SSRI (serotoniinin takaisinoton estäjä) -lääke Prozac tuli markkinoille joulukuussa 1987, vastaavien lääkkeiden käyttö on lisääntynyt valtavasti. Pelkästään Prozacia on määrätty maailmanlaajuisesti n. 40 miljoonalle ihmiselle.

Prozacia alunperin markkinoiva lääkefirma Eli Lilly & Co kampanjoi massiivisesti kuinka epätavalliset tuntemukset, tai käytös johtuisi aivojen biokemiallisesta epätasapainosta, joka johtuisi aivojen välittäjäaine serotoniinin puutteesta. Lillyn patenttiajan päättyessä monet muut lääkefirmat ovat puskeneet markkinoille lukuisia omia variaatioitaan SSRI- lääkkeistä.

Nykyisin on jo lähestulkoon muotia olla masennuslääkityksessä. Varsinkin nuoriso on pistetty popsimaan useita eri pillereitä sekaisin. Totuus on kuitenkin, että kukaan lääkintäalalla ei oikeastaan tiedä onko biokemiallinen epätasapaino syynä mielenterveysongelmiin.

Maailman tuottoisimman teollisuuden haaran valtava markkinakoneisto on ottanut voiton tieteellisestä tutkimusfaktasta. Korruptio, ahneus, välinpitämättömyys ja vastuuttomuus ovat syrjäyttäneet Hippokrateen valan.

Varoituksille on syynsä

Mielenterveyden häiriöistä kärsivien yksittäisiä väkivaltatekoja on ollut aina, mutta koskaan aikaisemmin emme ole olleet kasvotusten globaalin ilmiön kanssa.

Aikaisemmin normaalina pidetyt ihmiset ovat yllättäen tehneet järkyttäviä julkisia joukkoteloituksia, tappaen lopulta itsensä. Voiko muka vain mediassa nähty malli innostaa täysin eri kulttuureissa ja maankolkissa elävät aikuiset ja pienet lapset näihin hirmutekoihin?

HS 8.11.2007: SSRI- lääkeryhmän tuotteita käyttää ainakin 70 prosenttia kaikista Suomen 300 000 mielialalääkkeiden käyttäjästä. Columbinen kouluampuja Eric Harris ja Dylan Klebold söivät SSRI -pillereitä (mm. Luvox ja Zoloft). Pelkästään Suomessa on markkinoilla parikymmentä lääkenimikettä.

Suomen lääkelaitos ei suosittele SSRI-lääkkeisiin kuuluvaa Cipralexia alle 18-vuotiaille.

Lääkkeen käyttöohjeisiin liitetty varoitus toteaa seuraavaa: Itsetuhoisuutta (itsemurhayrityksiä ja itsemurha-ajatuksia) sekä vihamielisyyttä (pääasiassa aggressiota, vastustavaa käyttäytymistä ja vihaa) on havaittu kliinisissä tutkimuksissa useammin masennuslääkkeitä saaneilla lapsilla ja nuorilla kuin lumelääkettä saaneilla lapsilla ja nuorilla.

Käyttö alle 18-vuotiaille ja jopa lapsille on kuitenkin mahdollista. Varoituksesta on jätetty pois mm. se, että näiden lääkkeiden on todistettu aiheuttavan käyttäjässään myös riippuvuutta.

Lääkevalmistajien ohella tutkimustiedon väärentämisestä kärähtänyt FDA (Food and drug administration) USA:ssa päätyi kuitenkin samaan

suositukseen 2004, ja kaksi vuotta myöhemmin ikäraja nostettiin 25 ikävuoteen.

HS:n jutun mukaan Suomen lääkelaitos neuvoo vielä: Potilasta pitäisi seurata tarkasti itsetuhoisten oireiden ilmaantumisen varalta. Lisäksi pitkän aikavälin turvallisuutta koskevat tiedot ovat puutteelliset.

On hämmästyttävää, kuinka pitkän aikavälin tutkimustiedon puute myönnetään, mutta silti tuotteelle annetaan myyntilupa (kuten H1N1 -rokotteen kohdalla). Kehoitetaan myös seurantaan, mutta käytännössä kukaan ei kuitenkaan seuraa.

Miksi SSRI-lääkkeiden yhteydessä on moisia varoituksia? Koska lähes kuudenkymmenen vuoden aikana tutkimus- ja tilastofaktaa lääkkeiden hengenvaarallisuudesta on tosiasiassa ehtinyt kerääntyä valtavat määrät, ja suurinta osaa siitä on todistetusti pimitetty.

Pimitys jatkuu, koska lääkkeiden markkinat ovat vain kasvaneet. Lääketeollisuuden valta maiden hallituksiin, ja mediaan, sekä terveydenhuoltojärjestelmään on totaalinen. Kriittinen keskustelu aiheesta on vaiennettu.

Kuvaavaa on, että esim. elokuvantekijä Kevin Millerin psyykelääkkeiden vaarallisuudesta, lääketeollisuuden rikollisesta toiminnasta, ja siihen sidoksissa olevasta korruptiosta länsimaiden hallituksissa kertova elokuva Generation Rx (2008), on poistettu esim. YouTubesta.

Potilaasta on tullut pelkkä kuluttaja

Suomessa KELA vaatii, että potilas syö 6 kk:n ajan mielialalääkkeitä ennen kuin pääsee terapiaan. Kivunhoitoon, psyykeeseen sekä ravintoon perehtynyt kirurgi, ortopedi ja traumatologian erikoislääkäri Antti Heikkilän mielestä se, että nuoria ihmisiä hoidetaan ensisijaisesti lääkkeillä on suuri virhe.

– Näiden lääkkeiden sivuvaikutuksia, eritoten väkivaltaisuutta, ja koko totuutta ei ole tuotu tarkasti esiin. Lääkkeiden tutkimukseen liittyy paljon väärennöksiä ja pimittämistä. Kun katsotaan tarkemmin heitä, jotka ovat tehneet väkivaltaisia tekoja, he ovat käyttäneet juuri näitä samoja lääkkeitä.

Poikkeukselliset joukkosurmat media penkoo lähes kirurgisen tarkasti. Yksittäisten itsemurhien tai perhepiirissä tapahtuvien tappojen suhteen mikään virallinen taho ei ole julkisesti tutkinut psyykelääkkeiden osuutta asiaan. Kaikki on edelleen helpompi pistää vain alkoholin piikkiin.

Heikkilä kuitenkin muistaa muutaman ulkomaisen tutkimuksen, joiden mukaan tiettyjen masennuslääkkeiden käyttäjäkunnassa itsemurhien määrä olisi lisääntynyt huimasti. Viime vuosina yhä useampi erikoislääkäri maailmalla onkin astunut julkisuuteen paljastaen kamalan vaihtoehtoisen totuuden psyykelääkkeistä sekä niiden valmistajista.

Koulusurmaajat lääkkeiden sekakäyttäjiä

Pekka-Eric Auvinen surmasi Jokelan koulukeskuksessa Tuusulassa, 7.11.2007 yhdeksän ihmistä mukaan lukien itsensä.

Eräässä YouTube-sivustolle lähettämässään videossa Auvinen esitteli Cipralex, Luvox, Prozac ja Zoloft -lääkepakkauksia. Nettikeskusteluissa hän kirjoitti vihaansa psyykelääkkeitä, mutta kuitenkin syövänsä niitä. Auvinen oli aloittanut lääkkeiden syönnin vuoden 2007 aikana, mutta lopettanut niiden käytön ennen surmatyötä. Psyykelääkkeiden käyttö oli kaikesta kirjoittelusta päätellen epäsäännöllistä.

On käsittämätöntä, että nuorta ihmistä lääkitään moisella koktaililla, jonka yhteisvaikutusta voi vain arvailla.

Lääkäri Antti Heikkilän mielestä Auvisen kohdalla tehtiin hoitovirhe.

– Lääkkeet ovat yhdessä käytettynä vahvistaneet ja sekoittaneet toisensa vaikutuksia. Lääkkeiden lopettamiseenkin liittyy riskejä, joita lääkärin pitäisi seurata.

Kauhajoella 2008 kymmenen ihmistä ja itsensä ampunut Matti Saari oli yrittänyt saada apua mielenterveysongelmiinsa 13-vuotiaasta saakka.

Savon Sanomat kirjoitti 19.2.2010 seuraavaa: Matti Saari söi masennukseen SSRI- lääkettä (!) SSRI-lääkkeet ovat Suomessa nuorilla laajassa käytössä.

Kuopion yliopistollisen sairaalan (KYS) nuorisopsykiatrian professori Eila Laukkanen sanoo artikkelissa:

– Tutkimusten mukaan valvomaton SSRI-lääkkeiden käyttö voi lisätä aggressiivisuutta ja itsetuhoisia yllykkeitä. Näitä lääkkeitä käyttävien alle 15-vuotiaiden tulisi olla erikoislääkärin valvonnassa.

Saari oli saanut psyykelääkityksen tapaamatta koskaan psykiatriaan erikoistunutta lääkäriä. Terveyskeskuslääkäri oli määrännyt hänelle lääkityksen depressiohoitajan pyynnöstä. SSRI-lääkkeen lisäksi ampuja söi ahdistuskohtauksiin toista lääkettä.

Antti Heikkilää vallitseva tilanne kylmää.

– Tilanne on uskomaton ja kauhistuttava. Tämä on tätä nykyajan lääketiedettä, jossa lääketehtaat määräävät sen mitä lääkärit tietävät lääketieteestä. Lääkäreiltä valitettavasti puuttuu kyky selvittää henkilökohtaisesti asioita.

Heikkilä on huolissaan lääkkeiden holtittomasta määräämisestä ja valvonnan puutteesta. Mutta kuka valvoisi valvojia?

Mielenterveyspalvelujen puute on yksi tärkeä syy ongelmien taustalla.

– Kyse ei ole missään tapauksessa biologisista sairauksista, vaan psykologisista sairauksista, jotka kuuluisi hoitaa psykologisin menetelmin. Näihin ongelmiin voisi yksinkertaisin menetelmin puuttua, silti koko ajan nuorten mielenterveyspalveluja on kavennettu.

Heikkilän mukaan pahinta on, ettei vanhemmilla ole enää aikaa lapsille. Vanhemmuus on unohdettu. Kun kukaan ei ota näistä lapsista vastuuta, on helppo uskoa että lapsessa on jotain vikaa.

– Vanhemmat odottavat, että lääkäri hoitaa vian, joka johtuu ainoastaan välittämisen puutteesta. Ajatus psyykkisistä ongelmista kemiallisena

häiriönä lievittää vanhempien ja opettajien ahdistusta. Tämä diagnoosi on aivan mieletön ajatus.

Psyykelääketiede roskatiedettä

Ja vain mielettömämmäksi menee.

Viimeisin hoitotrendi maailmalla on jo nk. vastasyntyneiden psykiatria (Infant Psychiatry). Perusteluna hoidon tarpeelle selitetään,

että maailmassa miljoonien 0-5 vuotiaiden aivokemiallinen tasapaino vaatisi psyykelääkitystä jo ennen kuin aivot ovat fyysisesti vielä alkaneet kehittyä.

Kummat mahtavat todellisuudessa olla sairaampia, lapset vai heidän vanhempansa?

Heikkilä tuskailee yliampuvan diagnosoinnin tarpeen kanssa.

– Lasten ongelmiin tavallisin diagnoosi on nykyään ADHD, jota ei kuitenkaan ole koskaan lääketieteellisesti diagnosoitu. Se on syntynyt Amerikan psykiatriyhdistyksen kokouksessa äänestyksen tuloksena. Se on vain takataskusta vedetty yleistys. Ongelmissa kyse on lopulta vain hoidon ja hellyyden puutteesta.

Kun lapset näyttävät olevan lääketeollisuuden merkittävin kohderyhmä, milloin siirrytään psyykelääkkeistä psyykerokotteisiin?

Heikkilä pitää monien muiden lääkäreiden tavoin ihmisten ylilääkintää yhteiskunnan kontrollina, tietynlaisena kemiallisena vankilana.

– Jokainen poikkeavasti ja vastoin normeja käyttäytyvä

määritellään sairaaksi. Tämä on muuttumassa tietynlaiseksi fasismiksi.

Mielialalääkkeitä myydään ja määrätään jo lähes mihin tahansa persoonalliseen käyttäytymiseen, neurologisiinja tunnemaailman oireisiin. Huolimatta siitä, että lääkkeiden haitoista on enemmän todisteita kuin hyödyistä.

Lääkkeitä määrätään aina bulimiasta sosiaalisten tilanteiden pelkoon. Joitain masennuksen hoitoon kehitettyjä lääkkeitä käytetään mm. kroonisen kivun, ennenaikaisen siemensyöksyn ja unettomuuden hoitoon.

Masennuslääkkeiden käyttö on noin kymmenkertaistunut vuodesta 1990, vaikka itse masennus ei ole lisääntynyt juuri lainkaan. Tästä huolimatta masennuksesta johtuvien sairauseläkkeiden määrä on lähes kaksinkertaistunut vuodesta 1995. Pilleri korvaa yhä useamman sairauden perinteisen hoidon.

Melankoliaan ja ujouteen taipuvaisena slaavilaisena kulttuurialueena Suomi on ihanteellinen kohde lääkefirmoille.

– Me eletään tälläistä aikakautta, jossa ihminen on kadottanut sielunsa, ajatellaan,että ihminen on pelkkää kemiaa.

Heikkilä pitää mielen kemiaa pelkkänä roskatieteenä.

– Jos puhutaan jostakin kemiallisesta muutoksesta ihmisessä, niin se täytyy osoittaa faktisesti. Että serotoniini olisi matalalla masennuksessa

on vain yksi teoria. Ei ole mitään menetelmää mitata serotoniinipitoisuuksia. Pitäisi porata päähän reikä ja ottaa näyte aivoista. Tää koko tiede ontuu niin pahasti, että en lääkärinä pidä sitä edes lääketieteenä. Se on vaan mutua.

Heikkilän mielestä mieleen vaikuttavat psykotrooppiset lääkkeet eivät eroa katukaupan huumeista. On lääkkeitä, jotka kiihdyttävät, ja lääkkeitä, jotka lamaannuttavat.

– Mieli lamataan, kun se ei toimi, ja potilaasta tulee tunne-elämän zombie, joka kuvittelee olevansa terve.

Heikkilän mielestä potilaan parantunut olo johtuu ainoastaan tunteesta, että heitä hoidetaan.

-Kyse on täydellisestä huijariplacebosta. Ei voida todistaa millään tieteellisellä tutkimuksella, että masennus paranisi jollain lääkkeellä. Jopa placebo-vaikutus on tieteellisessä tutkimuksessa todettu olevan mitään masennuslääkettä tehokkaampi. Placebolla on 30 prosentin teho. Ja toisin kuin psyykelääkkeet, se ei aiheuta itsemurhia tai muuta väkivaltaista käyttäytymistä.

Tekopyhyyttä ja kaksinaamaisuutta

Sivuvaikutuksista tietoinen Suomen lääkelaitos kertoo sivullaan, kuinka lääkkeiden turvallisuutta arvoidaan jatkuvasti haittavaikutusilmoitusten

ja tutkimusten avulla.

Tietoa kerätään Lääkelaitoksen haittavaikutusrekisteriin, johon lääkäreitä, hammaslääkäreitä, proviisoreita ja farmaseutteja kehotetaan ilmoittamaan toteamansa tai epäilemänsä lääkkeiden haittavaikutukset.

Kaikesta tutkimus- ja tilastotiedosta huolimatta pahamaineisilla

SSRI-lääkkeillä on Suomessa edelleen myyntilupa, ja ne ovat ensisijainen hoitomuoto.

Muutama narkolepsia-tapaus H1N1-rokotteen suhteen nostatti maassamme ainakin näennäisesti vakavan keskustelun. Mutta tuhannet täysin käsittämättömät väkivallanteot, ja itsemurhat juuri mielialalääkkeiden käyttäjien keskuudessa kuitataan olankohautuksella. On halvempaa vaihtaa rokote toiseen kuin uusia koko terveydenhoidon kulttuuri.

– Ihminen on nykyään merkityksetöntä käyttökamaa. Ihmisen tunteet, mieli ja sielu häiritsevät bisneksen tekoa. Lääkärit toimivat tässä tietynlaisina poliiseina, käyttäytymisen normalisoijina. Aihe on niin tabu, etteivät lääkärit halua edes käsitellä sitä. (Osoitteissa: http://www.ssristories.com/ ja http://ssri-uksupport.com/files/SchoolHomicidesOn-Prescription.pdf on mm. kerättynä tuhansia kuolettavia väkivaltatapauksia ympäri maailman, joissa jokaisessa tekijä on ollut psyykelääkityksessä).

Hallitus ja Sauri kantavat säkillävaloa tupaan

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja ja mielenterveysliiton puheenjohtaja Pekka Sauri (vihr.) toimi Kauhajoen koulusurmia selvittämään asetetun tutkimuslautakunnan puheenjohtajana.

Lautakunta jätti 17. helmikuuta 2010 raporttinsa, jonka yhtenä ehdotuksena oli käsiaseiden totaalikielto Suomessa mukaanlukien olemassaolevien luvallisten aseiden poiskerääminen kansalaisilta.

Psyykelääkkeistä tutkimuslautakunta suositteli, ettei alle 23-vuotiaille aloiteta mielenterveyslääkehoitoa ilman psykiatriaan tai nuorten psyykenlääkehoitoon perehtyneen lääkärin tutkimusta.

Maassamme tarvittiin pari kuitenkin joukkosurmaa, ennen kuin Sauri otti kriittistä kantaa psyykelääkkeiden rajoittamiselle.

Sauria mielenterveyden asiantuntijana ei kuitenkaan tunnu huolestuttavan se, että markkinoillamme on hengenvaarallisia lääkkeitä, joita hänen edustamansa koulukunta myöntää moninverroin helpommin kuin viranomaiset aselupia.

Jokelan ja Kauhajoen tragedioiden myötä ryhdyttiin rankaisemaan lainkuuliaisia ammunnan harrastajia.

Samaa logiikkaa käyttäen kuuluisikin syyllisiä alkaa etsiä myös hoitoalan ammattilaisista, jotka lääkitsivät surmatöiden tekijöitä vastuuttomasti. Tai poliisiviranomaisista, jotka eivät piitanneet julkisista (internet) ja kansalaisten lukuisista varoituksista ennen surmatöitä.

Eduskunnan olisi kuulunut heti tragedioiden jälkeen keskittyä pikemminkin koko mielenterveyshoidon uusimiseen. Sen sijaan verorahoja käytetään nyt täysin tehottoman lakiuudistuksen pohtimiseen. Siihen, kuinka maamme yksi laajimmista ja perinteikkäimmistä kulttuureista elikeinoineen voitaisiin ajaa alas, kuinka riisua ihmiset perusoikeuksistaan.

Heikkilän mielestä koko aselakitouhu kertoo paljon siitä, mistä tässä maailmassa on kysymys.

-Sauri ajaa tässä ainoastaan omaa poliittista etuaan. Sauri ja Mielenterveysliitto ovat vastuussa tästä kaikesta. Potilasyhdistykset ja muut liitot ovat lääketehtaiden hallinnassa, koska ne rahoittavat

liittojen toimintoja. Tämä nykykäytäntö ja lasten ylilääkintä on täysin mielipuolista hommaa. Jos tämä jatkuu, lapset tekevät jotain muuta, vaikka ilman aseita. (esim. Myyrmannin pommiräjähdys 2002).

Lähteitä ja lisäinfoa:

http://ssri-uksupport.com/files/SchoolHomicidesOnPrescription.pdf

http://www.newmediaexplorer.org/sepp/2007/04/19/the_virginia_tech_shootings_a_psychiatric_drug_connection.htm

http://www.ssristories.com/

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Jokelan+ampuja+kertoi+internetissä+masennuslääkkeiden+käytöstään/1135231656255

http://www.nam.fi/kayttajat/laakkeiden_turvallisuus

http://www.ssristories.com/show.php?item=3179

http://www.naturalnews.com/022474_Kevin_Miller_Generation_Rx.html

http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs335/en/index.html

http://john-virapen.com/en/about-john.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Eli_Lilly_and_Company

http://www.rokotusinfo.fi/koostumus/

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_suurimmista_lääkeyhtiöistä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Masennuslääke

http://1phil4everyill.wordpress.com/2009/07/09/14-dr-john-rengen-virapenblows-the-whistle-on-his-former-big-pharma-employer/�

http://www.alternet.org/story/146659/are_prozac_and_other_psychiatric_drugs_causing_the_astonishing_rise_of_mental_illness_in_america

http://www.sickkids.ca/Psychiatry/What-we-do/Clinical-care/Infant-psychiatry-program/index.html

http://www.the3report.com/index.php/blog/revealing_the_link_ssris_and_school_shootings1

19 kommenttia

 1. Järkyttävä väite, että ´Masennuslääkkeet ovat yksi syy väkivaltaan ´ . Artikkelissa masennuslääkkeiden käyttäjät rinnastetaan koulusurmaajiin ja kuten otsikossakin oli, nämä lääkkeet aiheuttavat väkivaltaa. Tällaiset virheellisiin argumentteihin perustuvat tekstit ovat tätä myyttistä tilaa sairastaville ihmisille harmillisia.

  Isomagneetti-lehteänne lukee ilmaisjakelusta johtuen aika iso joukko. Olen sairastanut toistuvaa masennusta useampia vuosia. Asiasta olen kertonut avoimesti vanhemmilleni ja ystävilleni. Olen myös kertonut, että käytän masennuslääkkeitä. Ajatukseni on ollut, että avoin suhtautauminen sairauteeni voi tehdä muillekkin tästä hävettävävästä asiasta kärsiville helpommaksi kohdata oma paha olo ja hakea siihen apua.

  Asiallinen kijoitus masennuksesta ja lääkkeistä Kalevan sunnuntailiitteessä 12. joulukuuta ei herättänyt mitään mielenkiintoa ystävissäni. Teidän provosoiva, nimimerkin takaa vuotava tilitys teki monta asiaa tyhjäksi. Äitini soitti ja oli huolissaan mahdollisesta väkivaltaisuudestani, tyttöystäväni äiti oli huolissaan tyttärestään!

  Ymmärrän, että vallantunne, se, että teillä on merkitystä, olette saaneet muutosta aikaan voi olla hullaannuttavaa.

  Toimittajilla on tietty vastuu, ehkä omatunto, nimimerkin suojassa voi nähtävästi kirjoittaa mitä vaan!

  Plusääni(5)Miinusääni(6)
 2. http://www.image.fi/artikkelit/iso-ei

  Plaseboa koko masennuslääkitys ja se on nyt todistettu.
  Onko masennuslääke+tv=aivopesu? Näitä testejähän CIA on tehnyt jo yli 50 vuotta, että ihmisestä saadaan ohjailtava orja. Näyttää onnistuneen, kun Suomessakin jo 750 000 vetää näitä nappeja ja tuijottaa aivopesu BB:tä.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 3. Harmillista, että jutussa ei mainittu ollenkaan mahdollisia vieroitus/jälki-oireita masennuslääkkeiden käytöstä. Valtavavaa ahdistusta, anhedoniaa,dysphoriaa, sähköiskuja päässä (”zaps”), pssd (post-ssri-sexual-dysfunction = kemiallinen kastraatio), derealisaatiota, hirveitä fyysisiä oireita, jotka usein kestävät vuosia jos eivät ole pysyviä. Kaiken kukkuraksi suuri osa lääkäreistä täysin lääkefirmojen markkinoinnin alla avuttomia auttamaan ja luulevat, että potilas vaan sekos kun koitti jättää lääkkeet ottamatta. Jee.
  Jos löydät itsesi samasta jamasta niin tässä muutama sivusto, jolta löydät apua:
  Paxilprogress.org , antidepressantwithdrawal.info/forum, survivingantidepressants

  Plusääni(5)Miinusääni(1)
 4. Suomessa ei myydä lääkkeitä nimellä Zoloft tai Prozac.

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
  1. Myydäänpäs Zoloftia, ja kuten jasmin kommentoi, prozacia eli fluoksetiinia myydään myös. Nämä lääkkeet eivät ole syy Amerikassa tai Suomessa tapahtuneisiin hirveisiin veritekoihin kuten kouluammuskelut. Turhaa parjausta taas.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 5. Itsellä aloitettu SSRI-lääke ahdistukseen 2005 keväällä. Väkivaltaisuus lisääntyi muutamassa vuodessa pahaksi. Merkkejä oli kk jälkeen lääkkeen syönnistä. Ilman kyseistä lääkettä olisi säästynyt lääkkeen haitasta miljoona euroa yhteiskunnan rahoja omalta osalta. Muutenkin lääkäri diagnosoi kaikki sairaiksi. Itsellä ahdistuneisuus diagnosoitiin tunne-elämän ongelmiin. Saadaan varmaan ahdistuneisuus diagnosoitua, kun aletaan ahdistelemaan. Diagnoisi varmaan näitä 2000-luvun ns. turhiakin diagnooseja, myöhemmin poisti ne diagnooseista, kun ei aihetta. Lääkkeitä joka vaivaan saa, Aggressiivisuuteen oli seuraavaksi heittässä lääkettä. näin se menee….

  Plusääni(3)Miinusääni(1)
 6. Kuulin keskustelua golf clubin terassilla. Keskustelussa oli osallisen eras henkilö joka oli rakentanut monen lääkefirman markkinoinnin Suomessa. Hän sanoi, että ” se oli hyvä lääke ja konsepti kaiken kaikkeaan. potilas aloittaa käytön ja syö tätä lääkettä yhtenä lääkekoktailissa lopun ikäänsä. Onnistuimme lanseeraamaan sen hienosti Suomeesa ja nyt käyttäjiä on tuhansia”
  Eli raha siellä taustalla on

  Plusääni(4)Miinusääni(2)
 7. Masennuksessa ja ahdistuneisuudessa on usein kyse HPA akselin toimintahäiriöstä(dysregulaatio) joka aiheuttaa normitesteissä näkymätöntä hormitoiminnan ja hermoston häiriötä. Voi olla erinäisiä tekijöitä jotka sen on aiheuttanut, mutta yksi voi olla hypotalamuksen, aivolisäkkeen ja lisämunuasen lievä vaurioituminen jostain kemikaalista tai pitkään jatkunut stressi tms. Sitä voi korjata rauhaspeptidejä sisältävillä glandular tuotteilla. Ne ovat siis eläinperäisiä valmisteita joista itse hormonit on poistettu joten ne eivät lamaa, vaan vahvistavat omia rauhasia korjaantumaan.

  Esim Iherbistä löytyy kun etsii pituitary/hypothalamus/adrenal glandular haulla. Dr.Wilson on näistä kirjoittanut kirjankin, mutta hänen tuote sarjaa ei taida Iherbissä olla yhtä lukuunottamatta. Mutta esim Ecological formulas valmistajalta löytyy vastaava HRF-Thalamic nimellä. Sisältää myös pineal gland eli käpyrauhasproteiineja ja peptidejä. Käpyrauhasen detoxiin, jos sinne on kertynyt fluoria tms. voi myös ottaa booria(Boron) niin alkaa päästä leveleihin;-)

  Sitten kun korjaa elämäntavat ja ruokavalion luomulla kuntoon ja pitää hyvistä rasvoista huolen kuten DHA/EPA kalaöljyt niin mieli kirkastuu ja uni maittaa. Unihäiriötkin muuten ovat useimmiten tuon saman HPA akselin häiriöitä joita voi noilla valmisteilla hoitaa. Joku aminohappo sekoitus kuten Amino Balance tuote voi olla myös hyvä lisä jos tarvitsee vielä enemmän rakennus palikoita aivojen välittäjäaineille, jollainen siis serotoniinikin on.

  http://www.adrenalfatiguerecovery.com/index.html

  Plusääni(5)Miinusääni(0)
 8. Ja unohtui sanoa, että ehkä juurisyy masennus ja ahdistusoireisiin on usein nykyään tämä meidän systeemi ja maailmanjärjestys ja sen luoma epäkulttuuri kun se on monelle täysin oman sisimmän ja syvimpien arvojen vastainen. Se jättää ihmisen harhailemaan ilman motivaatiota, joka antaisi elämälle itseä laajemman merkityksen ja johonkin suurempaan kuuluvaisuuden tunteen. Siihen ei edes nuo luomummat keinot aina auta, mutta voi lievittää.

  Tässä hyvä video HPA akselin toiminnasta ja kuinka sitä on korjattu noilla tietyillä ravinteilla: http://www.youtube.com/watch?v=Vj4EW7SMK48

  Voi olla että kaikille ei juuri noin toimi ja vaikutus saattaa olla huono joltain osin, mutta se selviää vain testaamaalla.

  Muita luomukeinoja mielentilan ja unen korjaamiseen on aivoaaltojen tasapainotus vibraatio menetelmällä(brain wave vibration). 3x10min päivittäin pään heiluttelua parin kuukauden ajan pitäisi jo auttaa.

  http://www.youtube.com/watch?v=m6eqYI_KoF0

  Ja toinen on Biotuner, jolla voi sähköisesti manipuoloida aivoaaltoja ja nostaa mielialaa ja parantaa unta:

  http://www.synerki.fi/fi/itsehoitolaitteet/tuotteet/biotuner

  Plusääni(1)Miinusääni(1)
 9. Minuakin on alkanut hirvittämään näin monen vuoden jälkeen ja keski-ikään siirtyessä että onkohan minua kuitenkaan lääkitty/diagnisoitu oikein. Olen siis keski-ikää lähestyvä nainen joka saanut paniikkihäiriö diagnoosin v. 1998 ja seronil 20 mg. läääkityksen siihen, jota vieläkin syön. Haluaisin lopettaa mutta en saa mistään kannatusta asiaan enkä tukea saati infoa vieroitusoireista. Lisälsi ikä tekee hormoonitepposia joten mistä voi tietää mikä kuuluu mihinkin. Olen käynyt verikokeissa ja kaikki kokeitten tulokset olivat erinomaiset… Joten kysymysmerkkinä jatkaen(ko)?

  Plusääni(2)Miinusääni(0)
  1. Kannattaa muistaa että ei mikään pilleri ratkaise sisäisiä asioista ja esim. masennusta ei aikoinaan edes pidetty sairautena vaan ohi menevänä elämän vaiheena joka jokaisella joskus tulee mutta menee yleensä ohi, riippuu tietenkin paljon minkälainen elämäntilanne kullakin on, mutta ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä vaan oppia kuuntelemaan itseään mikä tuntuu ja minkä kokee oikealta, ei heti kannata turvautua helpoimpaan ratkaisuun kuten pillereihin, joista yleensä voi tulla vielä pahoja sivuoireita, ei noiden erilaisten pillereiden kanssa kannata leikkiä liikaa tai ollenkaan. Sosiaalinen elämä on tärkeää jota kannattaa elää ja puhua tunteistaan ystävien kanssa ja muutenkin elää elämää. Kannattaa miettiä mikä saa laukeamaan paniikkihäiriön ja alkaa sitä kautta korjaamaan asiaa, ei siihen pillereitä tarvita, mutta kuten sanoin ei kannata tehdä hätiköityjä päätöksiä vaan tunnustella ja miettiä asioita ja ottaa asioista selvää.

   Plusääni(3)Miinusääni(0)
 10. ”Psyykkisten oireiden syyt ovat ihmissuhteissa, useimmiten perhesuhteissa, huonossa kohtelussa, eivät aivojen biokemiassa. jne.” Tällä sivustolla on paljon muutakin mielenkiintoista luettavaa, voit todellakin yllättyä sivuston annista. Ei se lääketiede ole mikään ihmisen autuaaksi tekevä ihmelaitos läheskään kaikissa sairauksien hoidoissa vaan kyllä se on jälleen tämä luonnon oma apteekki jonka kautta oivalletaan ja ymmärretään järkeä käyttämällä parhaiten miten ihmiskeho saadaan toimimaan normaalisti. Näyttää olevan tosiasia että kun ihminen saa sille kuuluvan tilan ja hyväksytään sellaisena kun luoja on hänet luonut niin virhekytkennät aivoissa korjaantuvat itsestään. Ympäristöllä / ihmissuhteilla on suuri merkitys ihmisen psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin jne. osoitteesta: Homeopatia, mieli ja aivot2 >kheiron luontaistuote

  Plusääni(2)Miinusääni(1)
  1. ”Näyttää olevan tosiasia että kun ihminen saa sille kuuluvan tilan ja hyväksytään sellaisena kun luoja on hänet luonut niin virhekytkennät aivoissa korjaantuvat itsestään. ”

   Olet oikeilla jäljillä. On sanottu että,
   Jumalan evankeliumi on heikoille ja huonoille ihmisille – nille ihmisille, jotka maailma on tuominnut toivottomiksi tapauksiksi.

   Ihminen on avuton ja voimaton syntisyytensä edessä; hän ei voi sille mitään eikä hän voi sitä poistaa. Hän ei myöskään kykene hyvittämään yhtäkään syntiään eikä maksamaan lunnaita sielustaan. Siksi Kristus (Jumala itse) ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan lunasti meidät sijaissovittajanamme. Vain usko tähän juridiseen vapautukseen puhdistaa ja parantaa sielun. Mitään muuta parannusta ei ole. Muuten ihminen, jokainen ihminen, tuhoutuu.

   Psykiatria, psykologit, ja psyykenlääkkeet aiheuttavat vain tuhoa ja pahentavat tilannetta.

   Eli usein ”masennuksen” syy on hengellinen/sielullinen. On tullut omantunnon tuskia eli moraalisia ristiriitoja maailman kanssa tai muita elämän ongelmia, joita halutaan sulkea pois mielestä viinalla, psyykelääkkeillä tai muulla turruttavalla esim. television katselulla.

   http://idiotiantyranniasta.wordpress.com/2013/11/23/myrkyttamalla-onneen-psyykelaakehuijaus/

   Plusääni(1)Miinusääni(1)
   1. Erittäin hyvä artikkeli Jepulisjepsis. Todellakin lukemisen arvoinen monesta muusta ja esim. siitä syystä että toisinaan riittää kantelu määrätystä henkilöstä vaikkapa kateuden siemenellä höystettynä jos halutaan henkilö esim. mielisairaalaan kuten kävi eräälle lääkärille täällä suomessa. Hän oli havainnut erään taudin joka liittyi erääseen paikkakuntaan/ asukkaisiin, jossa toimi lääkärinä. No tämähän pisti liikettä toisten lääkäreiden niveliin ja niin tuo mainittu lääkäri sai kyydityksen mielisairaalaan ja lääkemyrkkyjen pakkosyönnin uhriksi. Tauti jonka lääkäri oli löytänyt todettiin todelliseksi ja lääkäri pääsi hoidosta ja istuipa sen jälkeen eduskunnassakin istuneeko vieläkin? Tässäkin tapauksessa edes oma mies ei ymmärtänyt puolustaa vaimoaan vaan uskoi lääkärin sanaa vaikka olisi jo järkeään käyttämällä pitänyt tajuta ettei vaimossa ollut mitään ”mielisairauteen” viittaavaa. Mutta näin se menee. ”Sielujen lääkäreinä ( psykiatreina) esiintyvät puoskarit eivät tiedä edustamastaan alueesta yhtään mitään sanoo Szasz.”

    Plusääni(2)Miinusääni(1)
 11. Ohessa A.Heikkilän blogi masennuslääkkeistä,
  http://www.anttiheikkila.com/blogi/masennuslaakkeet/

  On väitetty, että psyykenlääkkeet ”parantavat” (pysäyttävät) psyykkiseksi sairaudeksi kutsutun ajattelun, tunne-elämän tai käytöksen, osoittaa, että psyykkisellä sairaudella on biologisia syitä. Tämä on mieletön argumentti. Psyykenlääkkeet ovat kaikki hermostolle myrkyllisiä aiheuttaen suuremmassa tai pienemmässä määrin yleisen hermostollisen lamaantumisen. Niinpä ne TODELLA lopettavat ei-halutun käytöksen ja saattavat henkisesti lamata ihmisen siinä määrin, ettei hän enää kykene suuttumaan tai olemaan onneton tai ”masentunut”. Mutta on mieletöntä kutsua tätä ”parantamiseksi” tai ”parantumiseksi”.

  Mikään mielialahäiriö tai psyyken sairaus ei johdu kemiallisesta epätasapainosta aivoissa. Itseasiassa vasta mielialalääkkeet aiheuttavat sen kemiallisen epätasapainon aivoissa. Esim. jotkin masennuslääkkeet aiheuttavat maniaa.

  Lisäksi psyykenlääkkeiden pitkäaikaiskäytön haittavaikutuksista puhutaan hyvin vähän julkisuudessa.
  Yksi karmaiseva ja pysyvä haittavaikutus on Tardiivi dyskinesia :

  Täällä listaa lääkkeistä jotka voivat aiheuttaa tuon Tardiivi dyskinesia -sairauden, siellä on tuttuja Suomessakin myytäviä tuotteita kuten Prozac, joka on samaa sarjaa Cipramilien, Cipralex, jne. SSRI -lääkkeiden kanssa.
  http://www.brainandspinalcord.org/legal/tardive-dyskinesia/medications.html

  Muutaman vuoden päästä näitä Tardiivi dyskinesia -tapauksia löytyy Suomestakin yllättävän paljon, kenen on vastuu ?

  Lisäksi,

  Masennuslääkkeet ovat yksi syy väkivaltaan

  Truth About Antidepressants & Chemical Imbalance, Psychology

  Oheisella videolla referoituja asiantuntijalausuntoja löytyy täältä:
  https://sites.google.com/site/psychtruth/refrences
  https://sites.google.com/site/psychtruth/nochemicalimblance.pdf
  https://sites.google.com/site/psychtruth/NoChemicalTestformentaldisorders.pdf

  Does a Chemical Imbalance Cause Mental Disorders? Psychiatrist Tells the Truth
  http://www.youtube.com/watch?list=PLvP8YsX0ebXalP7PcziW54cGAAqt4tgho&feature=player_detailpage&v=Cq1IwrSNhUo

  Is Depression a Chemical Imbalance of The Brain or Normal?

  Plusääni(4)Miinusääni(1)
 12. Kaveri tapoi itsensä kun oli saanut tarpeeksi lääkitystä psykiatrilta.
  Oksettaa tämä SSRI lääkkeiden tuputtaminen ja sairaaksi leimaaminen.

  Plusääni(1)Miinusääni(0)

Kirjoita kommentti

Pakolliset kentät on merkitty *

Kotimaa

Ulkomaat